Log in

View Full Version : B2(behringer)

djale
16-02-2004, 10:17 PM
Pozdrav.
Ovako moj frend planira da nabvi mic B2.Interesuje me kakva su iskustva sa ovim micom trenutno on kosta kod mene 400km, da li treba prostorija za njega,kakv je kvalitet bez prostorije.I dali ima nekakvi bolji re?enja mislim kupovinom nekog drugog al u ovom cjenovnom rangu mogu male oscilacije gore dole.
Djale

kVu
16-02-2004, 10:31 PM
Mislim da je OK. Imam B1, a B2 bi trebalo da radi na istom principu osim sto je (ako se ne varam) omnidirectional mic. Samo da zna da ce morati da radi sitne zahvate sa EQ-om da bi dobio OK zvuk. Na suvo nije dobar...

pozz

Solozabal
17-02-2004, 12:16 AM
Imam ga i ja.., a za razliku od B1 ima dvije dijafragme sta mu omogucava bolje hvatanje frekvencija iz svih smjerova (background vokali), ali uvijek ga mozes pomocu sklopke prebacit na rad samo jedne dijafragme kada on radi kao i B1.. A kvalitet bez prostorije opet ovisi o prostoriji u kojoj ce se snimat.. Sta se tice cijene, mislim da ne mozes nac niti priblizno tako jeftin kondezatorski mic...

ANTISHA
17-02-2004, 09:37 AM
Uzmi obavezno B2-pro ako ?e? uzimat. To je potpuno isti mikrofon kao AKG C-4000, a usporedba cijene da i ne govorimo.Ono "pro" u nazivu ti je da je napravljen po ISO 9001,tj odgovara standardima kvalitete EU po pogledu konstrukcije i elektronike u njemu.

Solozabal
17-02-2004, 12:28 PM
Uzmi obavezno B2-pro ako ?e? uzimat. To je potpuno isti mikrofon kao AKG C-4000, a usporedba cijene da i ne govorimo.Ono "pro" u nazivu ti je da je napravljen po ISO 9001,tj odgovara standardima kvalitete EU po pogledu konstrukcije i elektronike u njemu.

A razlika u kvaliteti izmedu B2 i B2-PRO je u ....?? :?

ANTISHA
18-02-2004, 08:56 AM

A razlika u kvaliteti izmedu B2 i B2-PRO je u ....?? :?
Da i mene ovo interesuje.

Na?alost nebih znao to?no, jer nisam imao iskustvo s B2, radio sam s B2 pro i mogu re?i samo pohvale za taj cjenovni razred. Uglavnom razlika na papiru je ono ?to sam i rekao. Ovo sam se informirao s jednim na?im ?ovjekom u Brucshalu koji je par puta imao kontakte s Uli Behringerom, gazdom firme.
Problem br:2 je ?to na tr?i?tima van zapadne Europe,USA i Japana dolaze proizvodi ISKLJU?IVO B i C klase ?to zna?i:
-imaju estetsku manu
- mo?da manje anomalije u radu
- nisu adekvatno testirani po propisima, ili nisu uop?e testirani u radu
- roba sa sajma ili izloga ili prezentacija
- kombinacija svega toga
Naravno oni govore da to ne mora ni?ta zna?it, ali 100% to nije isti proizvod. Ovo mi je potvrdilo nekoliko ljudi u music shopovima u Frankfurtu, Koelnu, Munchenu,zato nabavljam isklju?ivo u Njema?kim music shopovima ili mi netko donese, a nikako u doma?ih dilera.
Naravno, nemamo svi mogu?nosti pa je mo?da ova teorija i suvi?na.
Pozdrav!

Digital Cave
18-02-2004, 09:06 AM
Mo?da ne bi re?ilo tvoju dilemu, ali verujem da bi svima sa foruma koristio ovo :D :

http://www.soundonsound.com/sos/sep03/articles/3daudiocd.htm?session=876a4f8d20ff608a3dd46b4124e9 d4b0
[/img][/url]