Log in

View Full Version : neobicna kombinacija

SandRob
30-01-2004, 10:24 PM
dalmatinska klapa i ja (koji neman pojma pjevat) izvodimo pjesmu od beatlesa... samo sto smo je mi preveli na njemacki.
aranzman je napravi dezutilo.

http://www.radio-korcula.hr/purgatorio/15.%20Kvartet%20Gorgonzola%20&%20klapa%20Brag%20-%20Gute%20Naht%20(acappella).mp3

idekius
31-01-2004, 12:36 AM
Sta reci sem... SVAKA CAST!!!

idekius
31-01-2004, 11:14 AM
Na svu srecu, a za dobrobit dalmatinske klape koja je ovo odlicno otpevala neces da me poslusas, a kada bi me poslusao ova pesmica bi bila samo uvod u jednu zestoku svirku tipa Reimmstein-Mein Hertz! Malo pre sam ponovo preslusao pesmu i odusevljen sam kako si usnimio glasove i lepo odradio pratece panormom a lead u centru i zaista na kraju ne ocekujem kraj vec zestok bubanj i orkestarske instrumente, rekoh vec..kao Mein Hertz. Koliko cujem da su prateci skroz levo i skroz desno, a ne ono kompromisno recimo 65-70 %. Nece li to da pravi problem recimo u kaficu gde su zvucnici vrlo daleko jedan od drugog? Mislim...neznam, zato i pitam... Definitivno ti je obrada glasa na svetskom nivou...

He, he! Ako ipak resis da nastavis kompoziciju u zescem maniru, moras da nadjes neku strvinu od coveka sa 2,10 m visine i crnom ESP gitarom da to muski privede kraju :D

SandRob
31-01-2004, 06:53 PM
Na svu srecu, a za dobrobit dalmatinske klape koja je ovo odlicno otpevala neces da me poslusas, a kada bi me poslusao ova pesmica bi bila samo uvod u jednu zestoku svirku tipa Reimmstein-Mein Hertz! Malo pre sam ponovo preslusao pesmu i odusevljen sam kako si usnimio glasove i lepo odradio pratece panormom a lead u centru i zaista na kraju ne ocekujem kraj vec zestok bubanj i orkestarske instrumente, rekoh vec..kao Mein Hertz. Koliko cujem da su prateci skroz levo i skroz desno, a ne ono kompromisno recimo 65-70 %. Nece li to da pravi problem recimo u kaficu gde su zvucnici vrlo daleko jedan od drugog? Mislim...neznam, zato i pitam... Definitivno ti je obrada glasa na svetskom nivou...

He, he! Ako ipak resis da nastavis kompoziciju u zescem maniru, moras da nadjes neku strvinu od coveka sa 2,10 m visine i crnom ESP gitarom da to muski privede kraju :D

ma nisu skroz livo i desno, a nisu ni producirani onako kako bi inace "normalnu" klapu producira. ode je snimano glas po glas, cak san i ja pjeva 2 prateca.
da je cila normalna klapa snima bi ih odjednom na 2 mikrofona i onda bi snimak bio puno siri.
meni je ode bilo stos stavit backove u dvije tocke, iako to inace ne radin.
eto, tako mi se to u tom momentu ucinilo stosno, pa san ostavi.

btw: ako te volja, napravi remix. sve ti je u beat-u. ja san ovo ustvari i napravi kao neki dub, ali san ode skinu sve instrumente i efekte osin prostora.

puRe
04-02-2004, 12:52 PM
Sandro ne rece koji je BPM posto sam sad uzeo da probam da napravim neki remix. Cini mi se da je negde oko 79,7 BPM.

SandRob
04-02-2004, 12:58 PM
73

puRe
04-02-2004, 12:59 PM
73

:oops:

puRe
04-02-2004, 01:57 PM
Ignorisite ovo moje sakacenje pesme :oops:

Trippy broadcast from the computer heaven:
http://www.jannemecek.net/temp/tbftch.mp3

@sandro
Sta si ti pevao?

ps:
ovo je sklopljeno za 5 minuta (gde je 4 otislo na exportovanje i enkodovanje u MP3) ;)

Eon
04-02-2004, 02:07 PM
@sandro!!!

Produkcija ubija...ustvari glasovne mogucnosti tvojih komponenti i tvog stvaralastva me apsolutno inspirisu..moracu da remixujem...
Malo me podseca na Danke Deutschland :lol:

@purator

posto si se odmah opravdao necu da komentarisem sem da si mogao bar neki ritam loop da ubacis

puRe
04-02-2004, 02:17 PM
@purator

posto si se odmah opravdao necu da komentarisem sem da si mogao bar neki ritam loop da ubacis

Eeee...nije ono remix...ono je zajebavanje :lol:

Eon
04-02-2004, 03:23 PM
vise mi izgleda kao prikazivanje mogucnosti masina i effecata jer ima simpaticnih zajebancija

puRe
04-02-2004, 04:15 PM
vise mi izgleda kao prikazivanje mogucnosti masina i effecata jer ima simpaticnih zajebancija

Bolje ni sam ne bi rekao ;)

Demo za Waves Morphoder, Waves Supertap 6-mod, Antares Filter, SupaTrigga i iZotope Trash 8)

Eon
04-02-2004, 04:36 PM
dobar je onaj panning i flanger sta je to??

puRe
04-02-2004, 04:52 PM
dobar je onaj panning i flanger sta je to??

Antares Filter cini mi se...

dzordz
14-04-2004, 11:15 PM
onaj "kaput" na kraju je prva liga!
Jel ovo mamac za turiste?

Dino
18-04-2004, 02:06 PM
Bravo SandroB!!!

Mada mi malo cudno zvuci na njemackom :D