Log in

View Full Version : Behringer i radijacija

puRe
30-01-2004, 12:09 AM
Krajnje zanimljiv topic na Future Music forumu.
Evo odlomak:

J Swift: The problem is that they're sourcing the plastics from chemical weapons testing facilities in the far east!
I certainly wouldn't want one of those things in my studio... I've heard the mR/h reading on some of that Behringer gear is well over 200!!
Bob: Quite remarkable. Good to see the urban myth is alive and well.
J Swift:: Yeah, that's what I used to think - Until a certain well known drum & bass producer's hair started falling out! Took the Ultrafex Pro down to the local college and got mR/h readings of 142! Saw it with my own eyes... The professor wouldn't even let us transport it back to the studio - Not that we really wanted it by then anyway!
erigod: What the hell? Are you shittin me? Where did you hear that and where's the proof? Do you have a link of some sort? I never heard about that. Either way I think it looks like a pretty good piece of gear...
J Swift: Yeah, pretty good if you enjoy receiving dangerously high doses of radiation and toxins designed to wipe out battle fields!
I thought everyone knew about it now! It was discussed on the Sound on Sound forum quite a bit when the news was originally broke.
EDIT: apparently it's only on areas of black/dark plastic that you need to be concerned about - The real problems start when the gear's been left on for a little while - As the plastic heats up the "supposedly" decontaminated and treated plastics become unstable again...

Evo i link ka topicu pa pogledajte:
http://forum.midiaddict.com/viewtopic.php?t=34076

Shot
30-01-2004, 12:30 AM
Ma mozes mislit!

Jedina radijacija izlazi njima svima iz guzice!

Pa ajmo malo ozbiljnije razmislit o tome. Behringer prodaje opremu po nevjerovatno niskim cijenama. Prica je da su prodali patente i na racun toga prebijaju naknade za nabavku chipova i ostale elektronike. Onda to negdje gdje se Bog nije htio previse potruditi sastave djeca od 10 godina za pola dolara na dan i... voila... jeftino do besvjesti! Naravno da to ostalim proizvodjacima ne odgovara. Recimo da ja imam firmu koja proizvodi nesto i ti mi postanes konkurencija s drasticno nizim cijenama - naravno da cu platit nekog idiota da te po medijima diskreditira. Nema dokaza da sam to ja narucio a ti izgubis kredibilitet. I ja na kraju sretan.

Pa probajte nabaviti kod velikih reseller shopova na internetu RNC compressor! To je sjajan compressor za oko $200 koji su napravili i prodaju ostarjeli bracni par koji su cijeli zivot radili za razne Focusrite i slicne proizvodjace. Na kraju su sami patentirali izvrstan sklop i krenuli sami u proizvodnju. Par mjeseci je trajalo dizanje u nebesa po svim audio casopisima kako je to genijalan uredjaj, velike face su ga hvalile i blabla... i na kraju... prc... nema ih bas u prodaji! Zasto? Megakompanije su se pobrinule da to bas ne ide na trziste u toj mjeri da krene u mass proizvodnju i ugrozi ih. Provjerite o cemu se radi ovdje (http://www.fmraudio.com/) i procitajte kritike (http://www.fmraudio.com/reviews.html) ljudi iz audio biznisa.

Sad je na udaru Behringer. Nije problem ako ce Behringer favorit kada mi razmisljamo koji da splitter za slusalice kupimo. Ali problem je ako Behringer pocne proizvoditi mikrofone (koji su sranje bajdvej, ja probao B1) i digitalne miksere. E brate mili ne mozes tako! Neces! Radioaktivan si!

Digital Cave
30-01-2004, 09:13 AM
U mom studiju jedino zra?i mobilni telefon,
a DDX3216 jedva i struju tro?i. :beer:
O?igledno je Mackie mnogo besan.

milanbb
30-01-2004, 05:46 PM
Hm cini mi se da je ovo takav troll da je to strasno :evil: Ne znam samo kako je takva mikseta prosla TUV, FCC i ostale testove za kvalitet proizvoda koji se prodaju na teritoriji USA ili DE.

Verujem da je petljancija sa propisima pre usporila FMR Audio nego nelojalna konkurencija, jer je jedno testiranje bilo kog proizvoda koji krece u prodaju na USA i EU trzistu izmedju 2000 i 5000?.

Sto se tice Mackie-a imaju svako pravo da budu besni posto Behringer vec X puta do sada kopira njihove uredjaje sa bezobraznom slicnoscu. Uprkos svemu - za DJisanje bih ipak uzeo Behringera, a za neko snimanje, pa cak i live-gig - Mackie.

A ovo lupanje po forumima zaboravite :) mana foruma je sto svako ima mogucnost da iskaze svoje misljenje :(

Shot
30-01-2004, 11:39 PM
...a DDX3216 jedva i struju tro?i. :beer:

Jel imas DDX3216?
Jesi li zadovoljan s njim?
Planiram to u skorije vrijeme uzeti pa me strasno zanima kakva su iskustva s njim?
Jel ga se moze konfigurirati u SXu ka kontroller (barem za play-stop)?

ANTISHA
31-01-2004, 11:21 AM
...a DDX3216 jedva i struju tro?i. :beer:

Jel imas DDX3216?
Jesi li zadovoljan s njim?
Planiram to u skorije vrijeme uzeti pa me strasno zanima kakva su iskustva s njim?
Jel ga se moze konfigurirati u SXu ka kontroller (barem za play-stop)?

Ja sam se interesirao za istu stvar, navodno mo?e bez problema. Ali ima bolja opcija, ako je samo glede automatizacije SX-a. Pogledaj na behringeru o novoj spravi B-CONTROL FADER BCF2000.

Digital Cave
02-02-2004, 08:52 AM
Mikser je odli?an. Konverteri su dobri, ali po?to je meni sve digitalno povezano, ne moram da ih koristim. Tako?e ne koristim preampe sa miksete, ve? sa Voice Mastera Pro. ?to se ti?e kompresora i ekvilajzera, oni su dobri i zaista se mogu okarakterisati kao ne?to izme?u analognog i digitalnog.
Fejderi su prva liga i reaguju izuzetno brzo, a njima je mogu?e kontrolisati Cubase, Nuendo i Logic. Naravno postoji uvek jedno ali, za koje je ovaj put kriv Steinberg. Od verzija 2.xx nisu adekvatno implementirali Generic Remote funkcije, pa ne radi panorama (to ne va?i za Cubase 1.xx), ali kad ?uje? da se i korisnici Houstona ?ale, nemam komentar. U Logicu 5.5 sve radi.
?to se start, stop i sli?nih funkcija ti?e, ne znam jer za to koristim Roland VS 1880, koji ima te tastere i jog, kojim lako motam napred nazad (postoje tasteri i na mikseru, ali nisam probao).
Sa novim update-om softvera (1.12) mikser mo?e da radi i 5.1 mikseve.
Ukupno vrlo sam zadovoljan kako radi :D :D :D i ne verujem da ?e? se pokajati ako ga kupi?.

Eon
02-02-2004, 05:09 PM
Hm cini mi se da je ovo takav troll da je to strasno :evil: Ne znam samo kako je takva mikseta prosla TUV, FCC i ostale testove za kvalitet proizvoda koji se prodaju na teritoriji USA ili DE.

Verujem da je petljancija sa propisima pre usporila FMR Audio nego nelojalna konkurencija, jer je jedno testiranje bilo kog proizvoda koji krece u prodaju na USA i EU trzistu izmedju 2000 i 5000?.

Sto se tice Mackie-a imaju svako pravo da budu besni posto Behringer vec X puta do sada kopira njihove uredjaje sa bezobraznom slicnoscu. Uprkos svemu - za DJisanje bih ipak uzeo Behringera, a za neko snimanje, pa cak i live-gig - Mackie.

A ovo lupanje po forumima zaboravite :) mana foruma je sto svako ima mogucnost da iskaze svoje misljenje :(

Mackie se prosranjio jer su prebacili proizvodnju na daleki istok...tako da je kvaliteta dosta opala...tu su negde sa behringerom