PDA

View Full Version : Mandragora - 3 nove pesme

puRe
27-01-2004, 07:01 PM
Evo linkova:
http://www.streamload.com/purator003/mandragora/Mandrgora_-_Cvjetne_livade.mp3
http://www.streamload.com/purator003/mandragora/Mandrgora_-_Schwechat-y.mp3
http://www.streamload.com/purator003/mandragora/Mandrgora_-_Zima.mp3

Ocekujem obracanje autora...

Starter*
27-01-2004, 08:33 PM
Stvar u sredini je ODLICNA!!!! Razvuci je jos malo...a i nemora :D

Pozdrav....

Mandragora58
27-01-2004, 09:57 PM
Ne kontam :?: kako da razvucem, zar nije vec dovoljno razvucena :?:

Starter*
27-01-2004, 11:26 PM
Cela stvar je po mom ukusu i mozda nisam skroz objektivan jer meni zvuci savrseno..SVAKA CAST!!!! jedino sto bi voleo da cujem je neki deo na sredini koji bi kao neki solo prohujao izmedju glasova i pevanja...jer glavna tema je super i treba da nas razbije ono usredini...nadam se da me kapirate...
Ako zelis napisi nam sta koristis od opreme...Pozdrav

Mandragora58
28-01-2004, 12:28 PM
Stvar je, kao i svaka koju radim, produkt dubokog unutarnjeg prezivljavanja, citava filmska industrija moje pomalo(ili mi se cini) zavrnute psihe. Moja je zelja, naime, da(ne odnosi se na sve sto radim) slusajuci koktel zvuga koji se porodi, slusalac treba da dozivi u slikama. Da sklopi oci i da film pocne da "tece". Nekada sam se bavio mislju da sa jednim prijateljem, inace akademskim slikarom, u zivot sprovedem jednu cudnu ideju, "Izlozbu za slijepe i prezentaciju muzike za gluve", ali za to nam treba potpora, da ne tupim previse, inace nisam previse pricljiv sem u temama koji me jako interesuju.Znaci, otprilike filmska muzika me u stvari najvise zanima.
Ova stvar je napravljena u Schwechatu(Becki aerodrom), gdje sam morao provesti jenu zimu u teskim okolnostima.
Nikakva posebna oprema nije koristena. Jedino su semplovi brizno odabrani(unutarnji glas) i onda odsviran pokji dio.
A ako kazem na cemu radim mozda ce nekima biti smijesno.

Hardware: :shock:
PC - 400MHz
AMD - K6
RAM - 192MB
HD - 20GB

Software:
Puno dobrih ljudi, velikog srca :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Za ovakvu vrstu rada, kao na ovoj stvari ACID 4.0 + plugins-i u velikim kolicinama.
Imam dobru zbirku AKAI semplova.
Steinberg Cubase 2.01, program koji obozavam ali mi trenutno nedostaje, jer ga moram ponovo instalirati a ne mogu da ga nigdje nadjem. Ako neko moze pomoci, jedno veliko MOLIM!!!
SOUNDFORGE 6.0
Inace sam odusevljen firmom SONIC FOUNDRY :D
Uskoro bih se pozabavio sa NUENDOM 2.0

Sada se spremam uzeti novu "makinu" i to ce potrajati jer zelim uzeti optimalu spravu. Ovaj moj "staronja" me sluzi fenomenalno, cetiri godine nisam imao probleme a nemam ih ni sada.

Ja sam misljenja da nije sve u novcu, da ima nesto i u ljubavi. Sa ovim mislim da najkvalitetnija oprema nece sama napraviti dobru pjesmu. A pod dobru pjesmu podrazumjevam onu odradjenu iz CISTE LJUBAVI i NAJISKRENIJE. Zato sam misljenja da diskusije o performansama na dugo i na siroko ne vode ka "zivom tkivu", PJESMI...treba postati dio NJE, ugraditi se i duhom i tijelom i udahnuti joj iskru zivota...davitelj sam vam ja, hipersenzibilni davitelj. :wink:

Eto, dosta od mene
Puno pozdrava svima
Mario :wink:

SandRob
28-01-2004, 01:12 PM
a zasto meni ne svira? :cry:

Mandragora58
28-01-2004, 01:24 PM
Pa dobro di si Ti cika Bacicu, bas bih rado cuo Tvoje misljenje?
:wave2:
A zasto ne cujes :?: :!: :?:
Pojma neman, probaj ponovo... :banghead: budi uporan ili, poslat cu Ti nesto na privatne poruke, O.K.?

SandRob
28-01-2004, 01:27 PM
a neznan. daje mi neki "neocekivani error".
mozes mi poslat na emajl. ne mora to bit neka kvaliteta mp3-a. mozes stavit i u mono... samo dacujen :)

Mandragora58
28-01-2004, 01:40 PM
Poslao sam Ti moj passwort na PM(privatnu poruku). Mozda tako bude islo :D

Eon
04-02-2004, 03:27 PM
1. i 3. su old school sto bi se reklo u elektronici...mislim da su izvan danasnjeg toka muzike...pre bi ih u 80-te strpao i onda bi bile mocne...zvucno,pridukcijski,aranzmaski je odlicno

2. je prica za sebe...mozda bi trebao da malo one padove skreses na mid freq. jer se malo isticu tu oko 2khz ako ne i manje.vrlo je ambijentalno i ispricano dobro..licno volim taj pravac i mislim da si dobar tu...ne znam jesi li gledao onaj reality show "opstanak" ali muzika mi je ala to

svaka cast

idekius
11-04-2004, 06:06 AM
Skinuo sam ono cwetne livade. Super!!! Kreativno, nema sta.... :wink:

zmaj
11-04-2004, 04:15 PM
@Purator

Ajde Pure okaci i onu moju da cujem sta ljudi misle,plizzzzzzzz :oops: