View Full Version : Mixing MIDI Drums
fipke
21-01-2004, 09:42 AM
Pozdrav svima, ja sam nov ovde...
Moze li mi neko objasniti koje se tehnike koriste prilikom
miksanja MIDI bubnjeva s obzirom da oni zauzimaju samo jedan kanal.
Kako razbiti elemente (poput "explode by channel") ali da imamo posebnu kontrolu nad njima. hvala
8)[/img]
SandRob
21-01-2004, 10:03 AM
zavisi odakle vuces zvukove. softwarevski sampleri obicno imaju vise izlaza preko kojih izvlacis pojedinacne zvukove, te nakon sto ih obradis pojedinacno posaljes ih opet u grupu koja se dodatno obradjuje.
fipke
21-01-2004, 10:22 AM
Hm, pa vucem ih sa rolandovog modula...
Citao sam po netu i cini mi se da kazu da to moze da se uradi preko mixer maps-a ali opet ja nemam pojma nista o tome.
Da li je neko upoznat?
Dosad sam samo u (cubase) editoru/arrange prozoru regulisao velocity i level
pa mozes to rucno da uradis kada sve snimis na jedan kanal da obelezis note koje zelis i prebacis ih na drugi i posaljes sve ostale isto tako
SandRob
21-01-2004, 10:58 AM
mislin da bi bilo korisno da opises hardware i software sa kojim radis.
imas li neki posebni (kreativni, prakticni...) razlog zasto za bubanj koristis rolandov modul?
fipke
21-01-2004, 04:04 PM
A33 povezana preko kompa na JV1010 a softver je matori cubase 5-ica.
Razlog zasto koristim rolanda je zato sto imam bass&drums expanziju koja ima 8 odlicnih kitova, a uz to - to mi je i jedini modul.
ne poznajem dovoljno soft sintove sto se toga tice, pa bi voleo da mi ukazete na neke sa dobrim kitovima.
hmmm ne znam koju muziku radis ali ako imalo vuce na elektroniku uzmi spectrasonic sytlus vinyl groove..mama je sto se tice drumova...
Battery je takodje mama ali ne toliko za techno...
fipke
23-01-2004, 10:58 AM
ne, ne, nista od techna.... znaci battery...
hvala
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.