Log in

View Full Version : FL Studio

Solozabal
18-01-2004, 06:08 PM
Prije par godina dok je jos bio u izgradnji i dok se zvao malo djetinjastim imenom FruityLoops, ozbiljniji audio korisnici i profesionalci u studijima su ga sirom zaobilazili misleci kako je to samo jos jedan audio softwer napravljen iskljucivo za pocetnike...
Danas je situacija totalno drukcija sta se tice programa kao takvog i njegovih korisnika..softver je toliko poboljsan i dotjeran da se iz obicnog drum mashine pretvorio u mali studio sa mnostvom brzo dostupnih funkcija za razliku od nekih hvaljenijih i mocnijih softvera..npr. prosle god se vodila velika bitka izmedju njega i Reasona, po mojem i misljenju jos mnogih zbog svoje otvorenosti prema novim standardima (VST, DX, VSTi, DXi, ReWire, ASIO, Automatizacija svih mogucih parametara, hrpa internih pluginova i instrumenata..) i kreativnijim i zanimljivijim pristupom od vec uobicajenih softsyntheva, niskom cijenom, besplatnim dozivotnim upgradeom i odlicnom podrskom ovaj program je taj koji po meni nudi vise od Reasona i jos nekih slicnih softsyntheva..

Mogli
19-01-2004, 11:55 PM
Meni su ti zvukovi iz Reason-a jako tanki ili ja ne cujem dobro. Ne pada mi na pamet da koristim ni jedan.

Eon
20-01-2004, 10:21 AM
ja sam u Reasonu radio pre dve-tri godine mozda i malo vise kada je tek izasao i bio sam iznenadjen njegovom konstrukcijom i zvukom...ali sada slobodno kazem da su to sve manje vise slabiji zvukovi koji su ni za sta drugo engo za vezbanje uveta sta je lose

andrija
20-01-2004, 11:32 AM
hmm mislim da svi potcenujete reason; koliko je mocan reason&sounds govori jedan album alexandara kowalski&diego&d.desantis, to su creme de la creme od techno/house producers; album zove se reasons i napravljen je samo u reason od tog razloga bas da pokazu koliko je mocan reason

za vise infos www.kanzleramt.com

:D :D

Mogli
20-01-2004, 02:21 PM
Moguce je da su tu korisceni neki drugi zvukovi, a ne oni sa cd-a.
Niko ne potcenjuje Reason. Govorimo o napretku FL.

andrija
20-01-2004, 02:26 PM
Moguce je da su tu korisceni neki drugi zvukovi, a ne oni sa cd-a.
Niko ne potcenjuje Reason. Govorimo o napretku FL.

album je napravljen samo sa soundfactory :D

Mogli
20-01-2004, 02:30 PM
Ne verujem. Mislim da je to dobra reklama za Reason. Zapad je to.

andrija
20-01-2004, 02:34 PM
Ne verujem. Mislim da je to dobra reklama za Reason. Zapad je to.

a cuo si ti album? i ja ne verujem ali tako pise u neke
musicmagazines; da znam da je reklama to isto kao sta jean michel jarre jednom rekao da koristi neke creamware synths :D

Mogli
20-01-2004, 02:42 PM
Zvuk mora da ima gustinu da bi bio kvalitetan. On je na tom Reasonovom cd-u proziran kao usi svezeg mladozenje. Zna se od cega. :oops:

andrija
20-01-2004, 02:47 PM
Zvuk mora da ima gustinu da bi bio kvalitetan. On je na tom Reasonovom cd-u proziran kao usi svezeg mladozenje. Zna se od cega. :oops:

neznam koje sounds sad mislis, na primer
subtractor bas ima powerfull sound! :D

a zna se da bio dobijo jos bolji sound treba ga editirati, compressor, neke fx itd...

MACI
21-01-2004, 08:05 AM
Moje misljenje je da je FruityLoops odlican.
Jednom prilikom sam sjedio u drustvu Zeljka Joksimovica i dosli smo na temu studia itd.On je definitivno stalno spominjao meni tad nepoznat FruityLoops, a kad malo bolje poslusamo njegove aranzmane jednostavno se vidi da veliki dio bubnja radi bas u FruityLoops-u.Konkretno sve pjesme koje se doticu elektronske muzike on upravo radi u FruityLoops-u (npr.Varnice .....), dok pjesme koje radi u cistom POP maniru u velikom slucaju snima Zivi bubanj,bas,gitare.....
I ja sam ga sam probao i mislim da sljaka odlicno!!!

Pozdrav

evgenije
13-02-2004, 05:48 PM
...po mom misljenju fruity je sjajan program sa sasvim solidnim vise nego dovoljnim mogucnostima za obradu zvuka (mislim na filtere, envelope i to da ima po svakom kanalu dosta inserata) dobro je optimizovan lepo zvuci i relativno je komotan za rad ali mi se cini da je mali propust ucinjen time sto podrzava jedino 16 bitne samplove (ili mi se to samo cini) a sto se reasona tice fabricki samplovi jesu tanjusni ali bih rekao ipak upotrebljivi. Substractor mi se uopste nesvidja. U poredjenju sa pleve drugih soft synthija substractor je skroz neinspirativan i nesvidja mi se sta iz njega izlazi ali tu je zato malstrom koji rastura za neke aplikacije mada ni ostali uredjaji na bazi samplera mu nisu losi...rekao bih...sve se to da upotrebiti

kVu
13-02-2004, 07:53 PM
Fl je dobar... Ja licno volim da ga koritim za neke rap aranzmane kao vst u nuendu (da, presao sam na nuendo) i mislim da je sasvim ok... Za takve vestacke ritmove odlicno sluzi svrsi... Jedino me nerviraju likovi koji celu stvar urade u njemu :shock: :shock: :shock: Primer - Marina Perazic sa prosle beovizije.. UZAS !

Arthur
18-02-2004, 12:26 AM
Detaljno sam upoznao oba programa i mogu samo da uputim komplimente obojici - Fruitiju na napretku, a reasonu na ludilu u koje upadnem kad krenem da cackam po njemu - u pozitivnom smislu. Fruti je lep i veoma koristan programcic, koga ja kapiram ipak vise kao kompozitorsko orudje, kako da na brzaka napravim aranzman i kompoziciju, ali za produkciju, i za ozbiljnu doradu ideje, moram da palim prvo reason 2.5, pa ako BAS zagusti, sve exportujem u Sonic foundry porodicu - zavisi sta mi treba. Svidjaju mi se zvukovi iz Reasona, i dovoljno je da na pocetku rada nakrcam jedno desetak generatora zvuka i da krenem u svakom da pravim neku zezanciju, pa da zaglavim do jutra praveci celu simfoniju. Kod Frutija mi se najvise svidja jednostavnost rada sa sirokim spektrom plug-inova, a narocito Absynth, FM7 i ostalih sada vec legendarnih softsintova. Kada bi mi reason ovo pruzao, plus audio kanale, sve bih ostalo bacao. Bas sam sinoc preko SPDIF-a slusao neke stvari sa mog kompa radjene u reasonu, na skupim Genelecima u profi rezijskoj sobi, i zadivio se onim sto se culo.