PDA

View Full Version : [Predlog] MusicCompo V1.0

Dragan_skydsl
16-01-2004, 11:01 AM
a sta kazete na sledecu ideju:

-odgovorni ljudi ovog foruma [ja se izvinjavam josh nisam pohvatao ko je ovde osim rUmskog glavni baya] odaberu set semplova....
(stringovi /synth-ovi i par FX-a)

-ritam sekcija je po licnom ukusu (eventualno 2-3 obavezna sample-a)

i sad treba napraviti pesmu...
nebitno koji zanr...
vazno je da svi rade sa istim samplovima...

ovde je najvazniji izbor samplova....mislim da je ideja sasvim izvodljiva...
sta vi mislite ?

puRe
16-01-2004, 11:53 AM
Ideja je odlicna...

Btw, zove se rumski :wink:

andrija
16-01-2004, 11:59 AM
Ideja je odlicna...

Btw, zove se rumski :wink:

jas sam glasao vec :D ;

Eon
16-01-2004, 01:34 PM
moze moze..spreman sam da vas unistim :lol:

andrija
16-01-2004, 01:39 PM
a moze i neka mala nagrada :D ?

Eon
16-01-2004, 01:46 PM
pa mogla bi ali nije neophodna ....mozda drugi treci put sada cemo se poslagati ko je kakav 8) :lol:

Dragan_skydsl
16-01-2004, 01:52 PM
pazite ...nisam ja dzabe stavio MusicCompo V1.0....
bice tu i V2.0 pa V3.0 8)

(inache videcemo ko ce koga da izgazi 8) )

P.S. ocu da svako ko pregleda postove bar glasa ako nece da baci reply :!:

dr.Ru
18-01-2004, 05:12 PM
Glasao sam ZA.... ali trenutna vojska me sprecava da ucestvujem u v1.0
Dobrodosao Dragan_skydsl
drago mi je sto Ti se atmosfera i sadrzaj Foruma svidjaju.
Samo jedna stvar: dobro poznajem neke vazne ljude sa Foruma i njihove kvalitete. Bice to teska borba. :D Odgovorno tvrdim da se treba cuvati onih Hrvata i Bosanaca........ :D
Sa druge strane, SCG na Forumu ima barem 5 jakih takmicara.
I naravno, nekoliko ljudi koji zive daleko odavde, ali im je produkcija jako mocna.

Starter*
18-01-2004, 05:43 PM
Ideja je odlicna..cim nabavim opremu prikljucujem se..a konkurencija je velika to mi se dopada...Pozdrav i DOBRODOSAO...

puRe
18-01-2004, 06:23 PM
Pitanje za sve...

Hajde predlozite kako bi se ocenjivali radovi, temu samog takmicenja, itd...

Ja sam razmisljao da se svako moze da glasa za najbolju stvar u vise kategorija (produkcija, originalnost, itd...). Svako bi dobio recimo rok 3 meseca da zavrsi stvar i na kraju bi okacili sve kako bi glasali. Naravno, svako moze po jednu stvar da posalje (to vazi za sve registrovane korisnike, moderatore, admine i slicne ;) ). Jos uvek me zanima koja bi tema bila (tehno, akusticno nesto, turcizmi, itd...) :D

Dragan_skydsl
19-01-2004, 08:38 AM
pa pazi ja imam malo iskustva u ovim online takmichenjima...

glasanje ide ovako

recimo ima 11 ucesnika.....
onda ti (a i svako drugi) glasa za sve radove OSIM za svoj, ocenama od 1 do 10

(ne mora uvek od 1 do 10... nego od 1 pa do (broj takmicara-1))

i onda kad svi glasaju saberu se glasovi i to je to....

a sro se tice teme.... pa tu je cela poenta.. NEMA JE... imam svi iste samplo-ve pa ko se bolje snadje :)

Eon
19-01-2004, 10:10 AM
Vrlo jednostavno....uzmemo svi iste semplove i lepo radi svako zanr koji mu najvise odgovara...stim da se ocenjuju

1.produkcija
2.aranzman
3.originalnost
4.odnos duzina pesme sa pravom duzinom (ili kratkoca)
5.objasnjenje rada pesme

kada pocinjemo :?: :?:

Dragan_skydsl
19-01-2004, 10:40 AM
@eon
mnogo komplikovano

ides:

pera-pesma.....................ocena[3]
mika-pesma.....................ocena[1]
laza-pesma .....................ocena[2]
Dragan_skydsl-pesma......ocena[x]
zika-pesma..................... ocena[4]

a sad naravno pri davanju ocena ti uzmes u obzir sve sto si gore naveo..

i naravno dole u daljem tekstu komentari/kritike (ako ih ima...)
mislim da je ovako efektivnije

ako bi krenuli da ocenjujemo za svakog posebno aranzman, produkciju, originalnost....sta kada se pojave trojica sa istim brojem bodova...sta tu presudjuje...? aranzman ili produkcija....ili originalnost ?

znaci ti sve to uzmes u obzir.... poredjash od 1 do n ... i to je to....
:)

Eon
19-01-2004, 11:09 AM
nisam ni mislio da se to ocenjuje nego sam naveo koje cemo stvari ocenjivati ali naravno u glavi kako bi odredili konacnu ocenu 8)

Dragan_skydsl
19-01-2004, 11:26 AM
ah... to .. ok onda :mrgreen:

puRe
19-01-2004, 12:03 PM
Ok, nacin ocenjivanja ostaje ovaj Draganov.
Sto se tice teme, mislio sam koja ce biti tema semplova koje odaberemo (turcizmi, tehno, itd... ;) )...

Eon
19-01-2004, 12:08 PM
pa izabracemo optimalne zvukove...

Necemo se vezati za neku odredjenu temu zvukova kao recimo neki phaser stringsi ili bass plastika....neka to budu uobicajeni zvukovi...ne bas i GM ali nesto kvalitetno sto se moze obraditi...cinjenica je da ce neko biti ostecen..mozda bas mi elektronicari :roll:

puRe
19-01-2004, 12:17 PM
pa izabracemo optimalne zvukove...

Necemo se vezati za neku odredjenu temu zvukova kao recimo neki phaser stringsi ili bass plastika....neka to budu uobicajeni zvukovi...ne bas i GM ali nesto kvalitetno sto se moze obraditi...cinjenica je da ce neko biti ostecen..mozda bas mi elektronicari :roll:

Ajde predlozite sta od zvukova treba da ide pa da pokrenemo to :twisted:

Eon
19-01-2004, 12:48 PM
Evo moj predlog su warm stringsi...acoustic bass....synth po zelji....kick iz serijala rolanda.....dosta od mene

Mozda bi bilo najbolje da se semplovi postave negde na NET i da ih skinemo i koristimo bas iste

Pedja
19-01-2004, 01:52 PM
Evo moj predlog su warm stringsi...acoustic bass....synth po zelji....kick iz serijala rolanda.....dosta od mene

Mozda bi bilo najbolje da se semplovi postave negde na NET i da ih skinemo i koristimo bas iste
Tako bi bilo najbolje. Ja naprimer imam acoustic bass, za synth bi se snasao ali gde da nadjem kick iz serijala rolanda :?

puRe
19-01-2004, 02:12 PM
Eone, ti si clan zirija ;) ...ako je moguce, snimi neku frazu/loop iz svake kategorije (strings: atmosphere->strings->acoustic hybrid strings->hybrid warm string section, bass: neki iz Trilogyja,itd...).

Sto se tice ritma, predlazem uploadovanje svakog sempla iz kita kako bi svako mogao da programira svoj ritam (da ne budu sve stvari vezane za iste loop).

kVu
19-01-2004, 02:18 PM
Za ovo sam UVEK! :D Sprem'te se da vas pogazim. :mrgreen:

Ovako.. Mislim da je zanr apsolutno nebitan, na takmicarima je za sta ce se opredeliti. Neka purator postavi semplove od kojih cemo mi napraviti svoje programe i ko se bolje snadje. E sad mene buni mogucjnost zloupotrebe, mada sumnjam da bi to neko ovde uradio ali cisto da kazem... Kako mozemo znati da recimo na nekom semplu nisam uradio neki pun q proccessinga koji ce na kraju zazvucati totalno drugacije nego roginalni sempl. Meni je nebitno, al ajde da razresimo i ovo.

LM, ceka se purator da okaci semplove i ja se bacam na posao. :)

Jos nesto, imamo li pravo na neko snimanje vokala i sl... ? Ili totalno bez mic-ova... ?

Dragan_skydsl
19-01-2004, 02:27 PM
hm...vokali.... nisam pametan....
ajde to cemo da zaobidjemo u V1.0 ....
videcemo za drugi put. ...

btw....
neko spomenu 3 meseca rada.....
pa mnogo je bre....
ono... 45 dana max ...
necemo mi to da izdajemo....
(mada The Best of Romski MusicCompo V1.0 i ne zvuci tako lose :mrgreen:)

Eon
19-01-2004, 03:48 PM
@ purator...
Znaci da ih snimim i posaljem...???
Bicu clan zirija...ali i ucestvovacu kao ravnopravan borbeni producent :wink:

@vuk....
jasno je da ces taj dobijeni suv zvuk obraditi kako god mozes i znas tako da ce najverovatnije zvucati mnogo drugacije nego normalan....ali igramo na poverenje...znaci nema lazi nema prevare kako ga skines taj i koristis

Vokale cemo drugi put a ritam loop-ove necemo raditi...znaci ciste semplove iskoristiti na najbolji moguci nacin..

@pedja...
roland kompozicija TR 909...808...707...606 itd...iskoristi koju god hoces a mozes i neke druge

andrija
19-01-2004, 04:01 PM
clanove zirija su isklucenje od takmicenja :D

kVu
19-01-2004, 04:01 PM
OKI... Ja sam spreman... Udaraj semplove bre... :twisted:

puRe
19-01-2004, 04:11 PM
@eon
Snimi semplove pa da vidimo kako je ispalo.

Cim ih okacis napisacu pravila i onda pocinjemo sa radom (kao sto je receno rok je 45 dana od pocetka takmicenja).

@andrija
Svi su ravnopravni...posle ce svi imati pravo glasa...samo zapamtite da cu banovati onog ko ne glasa za mene :lol: :lol: :lol:

sala...

@vuk
Processing jeste dozvoljen (ekvalizacija, reverb, delay, sta vec...) ali ne i mutacija sempla da ne moze da se prepozna.

Vokali nisu neophodni ali ko hoce moze da ih uradi (bar ce biti originalno).

andrija
19-01-2004, 04:16 PM
Svi su ravnopravni...posle ce svi imati pravo glasa...samo zapamtite da cu banovati onog ko ne glasa za mene :lol: :lol: :lol:

:D evo purator se boji da izgubi pa sad sluzi se sa blackmail :D

sala

Dragan_skydsl
19-01-2004, 09:36 PM
ocemo samplove !!! ocemo samplove !!!....

[jedva cekam da cela ova zbrka pocne] :)

neko je pomenuo kacenje samplova na net.... naravno... spakujte, zipujte... pa da pocnemo vec jednom!

jedva cekam dan kada cu poceti da skidam vase radove....

ja tek sada vidim da je 12 ljudi glasalo za!
:)
a ja mislio da ako se skupimo nas 5-6 da ce to biti uspeh ! ha!

Eon
20-01-2004, 10:16 AM
semplove cu poslati puratoru za postavku i to veceras...tako da mozemo slobodno racunati da od sutra vec pocinjemo posao :twisted:

Eon
21-01-2004, 02:54 PM
semlovi poslati cekamo na admina da postavi i sa radom se moze poceti :twisted:

puRe
21-01-2004, 03:19 PM
semlovi poslati cekamo na admina da postavi i sa radom se moze poceti :twisted:

Semplovi su neispravni...moze biti da je ostao ukljucen PASV mod kod uploadovanja.

eone, skini ovaj program, setuj ga da uploaduje na account purator003 i uploaduj te fajlove:
http://download.cnet.com/downloads/0-10078-100-8248113.html

Eon
21-01-2004, 03:20 PM
ok evo saljem

nixylive
30-01-2004, 06:12 PM
Vrlo jednostavno....uzmemo svi iste semplove i lepo radi svako zanr koji mu najvise odgovara...stim da se ocenjuju

1.produkcija
2.aranzman
3.originalnost
4.odnos duzina pesme sa pravom duzinom (ili kratkoca)
5.objasnjenje rada pesme

kada pocinjemo :?: :?:

I na kraj se dodele oskari ili neka Music Compo nagrada. Odlicna ideja. I ja sam za.

Sta bi. Zamrla ideja. Vec 10 dana niko nista ne spominje. Koje programe cete da koristite za rad. Jel ima neki pdredjeni ili.

Ja sam naso na nekom disku Cu base SX 1.02, ali nemam pojma kako se ono koristi. Jel moze taj program da koristi semplove i ako moze sa kojom ekstenzijom ili se taj program iskljucivo koristi za rad sa klavijaturama.

Boskovic
30-01-2004, 08:01 PM
nixy nixy, propushtash casove, tctctc

nixylive
30-01-2004, 10:34 PM
Nisam u toku. Hoces da kazes da se sve ovo vec uveliko desava. daj link gde se sada dogovarate da budem u toku. Zanima i mene ovo.

zmaj
01-02-2004, 12:30 PM
znate sta,nesto sam razmisljao :idea: (bolelo je)
Da bi svi bili ravnopravni,trebali bismo da koristimo svi iste semplove,ali da ne bismo komplikovali mnogo sa nekim sample dc-vima koje nemaju svi najbolje je da svi odrade pesmu sa hypersonic-om.Ovo sam predlozio zato sto tu ima i standarnih instrumenata(tipa GM) a i onih nesto interesantnijih,tako da je samo pitanje kreativnosti ko ce to bolje da odradi.Pa... :wink:

puRe
01-02-2004, 03:55 PM
Nisam u toku. Hoces da kazes da se sve ovo vec uveliko desava. daj link gde se sada dogovarate da budem u toku. Zanima i mene ovo.

http://www.rumski.com/rumski/phpBB2/viewtopic.php?t=789

Eon
02-02-2004, 04:46 PM
Evo ja da kazem malo...odradio sam vec 2 minuta aranzmana i vrlo sam zadovoljan...
radim u Cubase-u 2.0
iskoristio sam nekih 20 track-ova za sada
mozda ce malo zvucati neprepoznatljivo sa semplovima :roll: