View Full Version : creamware r.i.p.???
andrija
25-12-2003, 04:31 PM
hi,
evo nasao sam ovo:
https://www.insolvenzbekanntmachungen.de/gerichte/nw/agbonn/03/0099_IN00190_03/2003_12_10__10_06_20_Sonstiges.htm
neznam dali neko razume german ali ovo bas zvuci loso :(
taj link je od suda u bonn; gde creamware vodi taj insolvency-proceeding;
sta sad ova vest znaci:
massenunzul?nglichkeit: to znaci da creamware u ti three months nisu uspeli da se izmaknu od te teske financial situation a nije ni neki kupac nagjeno;
kad neko prijavi massenunzul?nglichkeit:
onaj inventar sta je ostao firmi prodaje se (equipment, stolice, itn..) ili nagje se neki kupac;
jednostavno receno creamware je bankrotirao; :(
stani polako ne moze to tek tako...firma ne bankrotira tek tako ako tri meseca nema posla...zasto postoje poslovni uspesi i neuspesi....gde si ti ovo nasao???
SandRob
25-12-2003, 04:55 PM
nazalost :cry:
nakon odlicnih kritika za scope fusion platform cw se okurazi i upusti u noah projekt i tu se spizdi. :cry:
ma ljudi ne moze tek tako firma da padne na jednoj hardwerskoj komponenti postoje rezerve postoje dalji planovi postoje krediti itd. da ne pricam puno nisu budale da prestanu funkcionisati zbog NOAH-a...sranje bi to bilo a oni znaju vise nego ja ekonomski gledano...samo nek nam spuste cene i izvlace se :roll:
SandRob
25-12-2003, 05:00 PM
o ovemu se vec duze vremena govori. evo, sad san i ja stavi ovaj link na planet z. koga zanima moze povirit ode (http://www.planetz.com/forums/viewtopic.php?topic=9429&forum=10&107).
andrija
25-12-2003, 05:00 PM
stani polako ne moze to tek tako...firma ne bankrotira tek tako ako tri meseca nema posla...zasto postoje poslovni uspesi i neuspesi....gde si ti ovo nasao???
to ti je announcement od suda bonn gde creamware vodi taj insolvency-proceeding;
vako izgleda taj insolvency-process ovde:
kaj neko prijavi insolvency ima 3 meseca vreme/radi normalno da se izvuce iz te situacije;
ako firma posle 3 meseca jos uvek nije likvidna onda insolvency administrator kaze sudu da firma nepa pare (kapital itd) da isplati svoje creditors i prijavljuje massenzu....
:(
neeeee ovo se ne desava :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
SandRob
25-12-2003, 05:05 PM
da nije bozic promisli bi da je aprililili :oops:
ma ovo je stvarno neverovatno...ja sam optimista i ne verujem dok se ne desi...znaci dok postoje postoje kada uklone sajt onda cu poceti da ne verujem sta se desava vrlo tuzno sa njihove strane i jadno i zalosno :cry:
andrija
25-12-2003, 05:07 PM
neeeee ovo se ne desava :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
nadam se i ja da ce bas ova mala inovativna firme preziveti na bilo koji nacin; mozda ce da nagjde neki kupac....
kao sto sandro rekao, kad izasla pulsar-kartica bila je unikatna, od vsti nista nije imalo;
a zasto creamware ne namali svoje cene to meni nije jasno :(
traze sumu pare za pulsar/SCOPE /SP....
andrija
25-12-2003, 05:11 PM
ma ovo je stvarno neverovatno...ja sam optimista i ne verujem dok se ne desi...znaci dok postoje postoje kada uklone sajt onda cu poceti da ne verujem sta se desava vrlo tuzno sa njihove strane i jadno i zalosno :cry:
nije ovoj jos kraj creamware ali blizi se kraj! oni imaju te probleme vec duzije, pogledaj www.creamware.com pod news/ customer informations;
ne znam ali deluje mi da ili su bas u skripcu ili ne znaju dalje ili ih je drzava zakopala...nesto nije u redu jer posao ne puca tek tako...postoji uvek neki put spasa a posto je to firma koja ne radi od juce trebala bi se znati snaci...jedno je sigurno ako puknu pulsar ode dole sa cenom :lol:
da video sam to sa newsa i znam da traje jos od letos ali mi je delovalo bezopasno i mislio sam da je proslo :cry:
andrija
25-12-2003, 05:18 PM
a vidi sta si steinberg i emagic uradili; emagic je kupljen od apple a steinberg od pinnacle i sa tome je osigurana further eksistencija; mislim da danas bez neki jaki partner na svoju stranu za ove male firma tesko je preziveti; tako da creamware tu mozda malo gresi;
a vidi sta si steinberg i emagic uradili; emagic je kupljen od apple a steinberg od pinnacle i sa tome je osigurana further eksistencija; mislim da danas bez neki jaki partner na svoju stranu za ove male firma tesko je preziveti; tako da creamware tu mozda malo gresi;
Ovo si u pravu jer se sklapanjem poslova stvaraju veci profiti i firma egzistira...pa ako zele dalje verovatno ce morati da se bace na potraznju partnera...hmmm mogao bi to biti TC ili Mackie :wink:
andrija
25-12-2003, 05:56 PM
o ovemu se vec duze vremena govori. evo, sad san i ja stavi ovaj link na planet z. koga zanima moze povirit ode (http://www.planetz.com/forums/viewtopic.php?topic=9429&forum=10&107).
pogledaj ceo topic
http://www.planetz.com/forums/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic=9429&forum=10&s tart=80
ima vec ovaj link; keyboards-forum je forum od onoj german magazina za recording & computer
SandRob
25-12-2003, 06:14 PM
hm, a uad-a je dvije godine distribuira mackie i sad ce se ua osamostalit
Important News!
Effective January 1st, 2004, Universal Audio is assuming distribution of the UAD-1 product line from Mackie, who has been the worldwide distributor for the last two years. Everyone at UA is excited about getting to work more closely with the thousands of UAD-1 users out there and we have a number of exciting product announcements for the UAD-1 in the coming year. We ask for your patience during the initial period of transition. As of December 29th, 2003, Mackie will no longer be selling DreamVerb or Cambridge from their web site. The UA web store will begin offering DreamVerb and Cambridge authorizations no later than Monday, January 5th. UA will also be launching a new web site, with a lot of special features for UAD customers, by January 15th. If you are a registered UAD-1 users, keep an eye out for an e-mail from us, which will provide you with more details. Thank you again for all your support and get ready for an exciting year in UAD-1 land!
Definitivno je da je sa CW-om gotovo (osim ako se neko cudo ne desi :roll: )...najzanimljiviji predlog je spojiti dve firme u bankrotstvu i tako dobiti jaku firmu :D (minus + minus = plus)...
Creamware + Hartmann = ULTIMATE SYNTH ;)
(...i potpuni bankrot...)
e da...i koliko CW postoji?
Ja se secam samo onih malo starijih kartica (elektra recimo)...
vrlo tuzno...moj predlog je da pisemo peticiju za creamware:
Glasice ovako....(bicu slobodan da predlozim) :roll:
Dragi nasi Creamware(tvorci) molimo vas da nas primite kako ne bi pali sami nego zajedno da padamo a zauzvrat da nam poklonite po 6 DSP-ova svakome :roll:
Prijave:
1.................
2.................
3.................
4.................
5.................
itd................
p.s. ne zamerite ovo mi je emocionalno pogodilo tako da sam u bunilu :punch:
Starter*
26-12-2003, 02:43 AM
For you, the customer, this means: product development and support will be continued at full scale. The technological platform the Company uses will not only be maintained, but also will be refined and expanded in order to provide continued product updates and releases. The Company initiated the filing after the software for the Noah synthesizer was delayed until May, while the Noah hardware was already in full production since March 2003, this causing unforeseen financial strain on the Company. In some way the company was run over by its positive, but late, release of their new Noah product.
The creditor protection procedure now allows CreamWare Datentechnik GmbH to continue full business operations and to implement the Company's business plan.
For you, the customer, this means: product development and support will be continued at full scale. The technological platform the Company uses will not only be maintained, but also will be refined and expanded in order to provide continued product updates and releases. The Company initiated the filing after the software for the Noah synthesizer was delayed until May, while the Noah hardware was already in full production since March 2003, this causing unforeseen financial strain on the Company. In some way the company was run over by its positive, but late, release of their new Noah product.
The creditor protection procedure now allows CreamWare Datentechnik GmbH to continue full business operations and to implement the Company's business plan.
Jos uvek im ne verujem...kako moze neko da izgubi tolike pare i onda da nastavlja da radi jos bolje nego pre :roll:
Digital Cave
26-12-2003, 08:15 AM
Veliki jedu male:
1. TASCAM pojeo Nemesysmusic i Giga Studio;
2. SONY pojeo Sonic Foundary i Sound Forge, Acid i Vegas;
3. Adobe pojeo Syltrillium i Cool Edit Pro,
pa ?e se na?i neko dovoljno gladan za CW.
Cw budale upustaju se u posao hardwaskih sprava kada su skoro pojeli sve konkurente u karticama i softwareu...opet se dokazuje cinjenica da je covek proklet i da ga to ubija :twisted:
Starter*
26-12-2003, 02:04 PM
Cw budale upustaju se u posao hardwaskih sprava kada su skoro pojeli sve konkurente u karticama i softwareu...opet se dokazuje cinjenica da je covek proklet i da ga to ubija :twisted:
Moje misljenje je da se eventualna kupovina firme od nekih krupnih riba odavno sprema i da sto se obe strane tice sve ide po planu..e sad sto mi to dozivljavamo licno to je druga prica, a njih bas zabole :evil: ispade da se vise mi sekiramo nego oni..kao recimo kad bu Yamaha kupila Korg ja mislim da bi doziveo nervni slom :D
Lepo lepo. Prso CW. Sad lepo da sacuvam svoju Lunu da bi je za 10 godina prodao kao raritet. ;)
Starter*
26-12-2003, 07:14 PM
Ima li iko Noah :?:
idekius
27-12-2003, 01:14 AM
Ne bejah par dana i cujem ovo... Ma kupice ih vec neko, a i ako riknu, lepo bi bilo da nam pre toga daju kljuceve za software...
andrija
27-12-2003, 09:21 AM
nek nam poklone po jedan powerpulsar a onda nek rade sta hoce :D
SandRob
27-12-2003, 05:57 PM
evo, sto jos kazu kolege na planetz:
http://www.planetz.com/forums/viewtopic.php?topic=11161&forum=5&51
http://www.planetz.com/forums/viewtopic.php?topic=11164&forum=5&6
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.