View Full Version : Fire In My Soul
Konacno evo i jedne moje pesmice. Mozete je cuti ovde:
http://www.streamload.com/purator003/avax/
Radi se o jednoj Trance komercijalnoj pesmi, bar bih ja tako rekao.
Slobodno napisite sta god mislite da je lose, jer to mi je najbitnije.
A ako se nadje nesto za pohvalu.... Tim bolje! :wink:
Starter*
21-12-2003, 12:27 PM
Dobro je kume..bruka!!!!! samo da je uvod malo duzi bez bubnja...BRUKA!!!
Pedja
21-12-2003, 06:51 PM
Mogu samo da kazem MENI SE SVIDJA :wink:
...BRUKA!!!
ne razumem sta znaci ovo :?: Zasto bruka? :shock:
Starter*
21-12-2003, 08:06 PM
To znaci toliko dobro da je bruka :) da ne kazem drugacije DO JAJA RECIMO :oops: :D
SandRob
21-12-2003, 08:42 PM
bravo, avax 8)
kroz koji efekt si provuka glas?
Pedja
21-12-2003, 09:36 PM
To znaci toliko dobro da je bruka :) da ne kazem drugacije DO JAJA RECIMO :oops: :D
Aaahhaaaa :) Bilo mi je malo cudno :wink:
@Avax
Sad i tebe da pitam, mogu li ovaj buduci HIT :wink: :) da pustim kod mene na radiju, da ga cuje malo siri krug ljudi (jedno 20000 usiju :) ) ?
Odlicno je uradjeno sto se tice tehnicke strane, a s muzicke strane ima sve predispozicije da bude hit (do sad sam se retko kad prevario u proceni). Na prvo slusanje mi se svidelo!
idekius
21-12-2003, 11:35 PM
Odlicno! Svidja mi se... Cuo sam jos toga, AvaX ima jos dobrih stvari...
Drago mi je da za sada imam pozitivnu ocenu.
@Sandrob:
-Da budem iskren, ne znam sta sam sve radio sa glasom. Jedno je sigurno: Antares Auto Tune i neki Compressor (ili vise njih) koji mi se u momentu najvise dopadne.Nista konkretnije ti ne mogu reci, jer ni sam vise ne znam.
@Pedja:
-Hvala za ono "hit pesma".Naravno da mozes da je emitujes.Ne znam na kom radiju radis, ali verovatno ne prijavljujete emitovanje SOKOJ-u.To niko i ne radi osim par drzavnih stanica.Ipak, ova pesma je registrovana, pa ako to nesto menja... Ma samo je ti pusti, bas me zanima kakva bi bila reakcija vece populacije.
@Pocetnik
-Ima li neka izdavacka kuca u Svedskoj koja bi ovakvu muziku izdala? :lol:
Hvala jos jednom za kritike.
Pedja
22-12-2003, 09:37 AM
@Pedja:
-Hvala za ono "hit pesma".Naravno da mozes da je emitujes.Ne znam na kom radiju radis, ali verovatno ne prijavljujete emitovanje SOKOJ-u.To niko i ne radi osim par drzavnih stanica.Ipak, ova pesma je registrovana, pa ako to nesto menja... Ma samo je ti pusti, bas me zanima kakva bi bila reakcija vece populacije.
He,he,he sad cu da je malo izguram da uzmes neku kintu od autorskih prava :wink: Moj radio je verovatno jedan od redjih koji prijavljuje emitovanje SOKOJ-u i ja kao muzicki urednik svakog meseca pripremam spisak emitovanih pesama. Krecemo znaci sa emitovanjem :wink: Ne znam jedino koga da stavim kao izvodjaca tj. pod kojim imenom?
SandRob
22-12-2003, 09:57 AM
evo, ja cu zavrtit i na svomu radiju, samo ti od kinte nema nista :roll:
Pedja
22-12-2003, 11:50 AM
znam i ja da je to neka sica al' nek bude sve regularno :wink:
diviner
22-12-2003, 12:08 PM
Pjesmica je zaista simpaticna, i jeste komercijalna (lici vise na dance nego na trance, ali dobro...) ! Rekao bih da je suvise prosta (jednostavan aranzman) za jednu tako "vatrenu" temu ;) , kao i da ima par tehnickih nedostataka u pogledu produkcije (no jako su sitne stvari u pitanju, tako da ih cak ne bih ni spominjao...izmedju ostalog, moguce je da su one posljedica lose kompresije od 96kbit/s) !
Svakako zasluzuje da bude pustena u eter (prosjecan slusalac sigurno nece ni pretpostaviti da je ovo radio neko sa "balkana" ;) ) .
:wave2:
X-Dreamer
22-12-2003, 01:10 PM
Sa tim se potpuno slazem sa tobom Divineru.Ono zvuci mi totalno DREAM DANCE VOL.10.Mada ne mislim da nije losa, cak sta vise jako je melodicna,nesto ala melodican trance.PVD roola.
Starter*
22-12-2003, 01:13 PM
Pocetnik
-Ima li neka izdavacka kuca u Svedskoj koja bi ovakvu muziku izdala?
Cim budem razgovarao sa nekim ljudima u vezi moje muzike javicu ti kako stvari stoje..Ovde je trziste jako cudno jer su zaglavljeni u ABBA vremenu jos uvek i sve pesme domacih autora podsecaju jedna na drugu..Mislim da cemo imati vise srece sa Svabama i njima slicnima...
A jos da dodam da je stvar jako dobra i jedino sto bi mogao eventualno da izmenis je pocetak koji bi mogao biti za nijansu duzi sa postepenim ulazkom svih mogucih bubnjeva..jako dobar posao si uradio sa glasom i steta da stvar ne bude top.. :D ja bih cak promenio kompletan ritam jer ovaj kakav je sad malo ide na nerve...bar meni :twisted: :D :D :D
Pozdrav....
SandRob
22-12-2003, 01:15 PM
znam i ja da je to neka sica al' nek bude sve regularno :wink:
mislis da oni u sokoju to citaju?! ja san u zamp vise od godinu dana sla pisme u kojima se kao izvodjac navodi franjo tudjman, glazba: josip broz tito, aranzman: fidel castro (bilo je tu i mao ce tungova, hitlera, milosevica, musolinija...) i nisu uopce primjetili.
zna se komu ta lova ide. to je najobicnija mafija.
Pedja
22-12-2003, 02:14 PM
ja san u zamp vise od godinu dana sla pisme u kojima se kao izvodjac navodi franjo tudjman, glazba: josip broz tito, aranzman: fidel castro (bilo je tu i mao ce tungova, hitlera, milosevica, musolinija...) i nisu uopce primjetili.
:lol: :D
ma znam i ja ali neka bude sve regularno. Ko ce ga znati mozda jednog dana bude nesto :roll:
@Pedja
- Nadam se kompresija od 96kbit/s ne smeta da se pesma emituje na radiju.Ako mislis da je los kvalitet zvuka, uradicu manju kompresiju.A sto se eventualne najave/potpisa tice... Pa u SOKOJ-u sam Aleksandar Vlajkovic.A za etar slobodno neka bude Avax. 8) Hvala ti jos jednom!
@Sandrob
- ne znam za zamp, ali SOKOJ sigurno isplacuje autorska prava. Jeste da je kinta smesna, ali to se ipak postuje. Znam iz licnog iskustva.
@Pocetnik
-ionako moram da uradim jos 2 remixa ove pesme, tako da tvoje sugestije mogu da uzmem u obzir. Hvala.
@X-Dreamer & Diviner
-Pa OK. Ja volim EURO TRANCE pa sam mozda tendenciozno rekao da i moja pesma spada u ovaj fah.Sasvim je moguce da sam se presao, ali nije toliko bitno.
SandRob
22-12-2003, 04:28 PM
@Sandrob
- ne znam za zamp, ali SOKOJ sigurno isplacuje autorska prava. Jeste da je kinta smesna, ali to se ipak postuje. Znam iz licnog iskustva.
ma znaaam, i ode se isplacuju. i ja dobivam isto, ali oni citaju samo liste tv-a i nekoliko najvecih radijskih postaja. sve u svemu,tesko ih je kontrolirat i mogu radit sto ih je volja. rece se da "ko je blize oltaru - bolje cuje misu" ;)
velika je tu lova u igri :?
Pedja
22-12-2003, 11:02 PM
@Pedja
- Nadam se kompresija od 96kbit/s ne smeta da se pesma emituje na radiju
Sutra cu premijerno da je pustim pa cu da cujem kako to sve zvuci kad prodje kroz sve one radijske spravice. Ako bude potrebe, mada mislim da ce trebati, javicu ti da pustis ponovo sa manjom kompresijom.
ma znaaam, i ode se isplacuju. i ja dobivam isto, ali oni citaju samo liste tv-a i nekoliko najvecih radijskih postaja. sve u svemu,tesko ih je kontrolirat i mogu radit sto ih je volja. rece se da "ko je blize oltaru - bolje cuje misu"
velika je tu lova u igri :?
i ovde je potpuno isto :?
nazalost ja ne mogu da skinem fajl kaze: you cannot currently acces the file...contact the owner of the file
a toliko bi zeleo da cujem
Starter*
24-12-2003, 03:22 PM
Lepo je sto da nije lepo... :D
nazalost ja ne mogu da skinem fajl kaze: you cannot currently acces the file...contact the owner of the file
a toliko bi zeleo da cujem
Probaj sad...
skinuo hvala
Zanimljiv producentski rad ovde...
Jednostavno i ispricano kako bi se reklo...ja licno to volim...synthovi idealni narocito onaj na 1:29 min...vocal odlican...ovo se radi sa dobrim pitchshifterom i malo je isfuran fazon na zapadu...kick si mogao mozda malo oko 40hz da stisas i mozda malo 1.5khz 0.5db pojacavanja..e sada ja bi ovde malo drugacije raspored instrumenata u stereu odradio ali to je stvar izbora...kraj idealan brz i aktivan...ovo pisem nabacano jer slusam stvar i pisem :roll:
sve u svemu ovo prolazi na zapadu...a reci mi onaj mail sto sam ti ja poslao jel imao ikakvu velicinu jer sam ti malo opisao rad sa zapadom...i kako uopste funkcionises tamo sa njima ako funkcionises :?:
Starter*
24-12-2003, 05:51 PM
Eon
sve u svemu ovo prolazi na zapadu...a reci mi onaj mail sto sam ti ja poslao jel imao ikakvu velicinu jer sam ti malo opisao rad sa zapadom...i kako uopste funkcionises tamo sa njima ako funkcionises :?:[/quote]
I mene zanima tvoje iskustvo sa zapadom...Pozdrav
Pedja
24-12-2003, 06:10 PM
@AVax
Kao sto sam rekao, ako bi mogao da ponovo pustis ovu stvar ali sa manjom kompresijom. Oseti se razlika u kvalitetu snimka u odnosu na druge pesme.
Inace pesma se vec vrti na radiju :wink:
ovako...
99'te sam izdao plocu u nemackoj preko djZ iz Novog Sada i dobio nesto malo para jer je islo preko 3 glave (coveka) pa dok su svi uzeli deo meni ostade nesto ali tako je na balkanu...opametio sam se i sa drugarom u BL radio 6 meseci 2002 za drugo izdavanje..otisao u Nemacku kod ATB-ja i pao dogovor...ostavio mu muziku...culi se preko neta....on stavio muziku u mix i taman da izda kad puce dogovor kao da nikad nije ni postojao jer sam ja ovde a ond tamo..to je glavni razlog....
inace ako neisi medju njima od posla nema nista a samim tim ni od para...tesko je to i objasniti...
Avax
postoji whitelabel.com na koji mozes da za neku uplatu posaljes svoju muziku i onda se to ocenjuje od strane raznih amaterskih muzicara kao i od nekih izdavackih kuca...tako da postoje velike sanse da ti ode stvar u ruku nekog menadzera...pre mesec sam dobio mail od njioh da je momak iz Hrvatske izdao neku stvar bas preko njih...oni rade uglavnom elektroniku mislim...
Sada skupljam materijal pa cu da posaljem i njima i na sve strane....
E jos ovo kada sam bio u Nemackoj obisao sam 10-tak izdavackih kuca ali tesko je kada cuju odakle sam...znaci ili otici ili se smiriti gde si pa raditi lokalnu muziku
to je ukratko
Trenutno sam vrlo kratak sa vremenom, tako da cu cim budem mogao, poslati pesmu ponovo, ali sa manjom kompresijom.S'obzirom da sam do nedelje u Beogradu, to necu moci ranije da uradim. A tada cu odgovoriti i na ostale postove.
Evo sada je tu i verzija sa manjom kompresijom:
-Fire In My Soul 160Kbps
Nadam se da je zvuk kvalitetniji.
Sto se ove pesme tice, jedna izdavacka kuca iz Spanije je ocenila kao dobru za njihovo trziste.E sad, oni traze od mene jos 2 remixa koje bi onda prosledili i u Australiju i Grcku. Ovo oko remixa Eon dobro zna, jer smo mi malo pricali o tome.Isto tako dobro zna da sada mogu lako da pogresim i da losim remixom upropastim priliku.
Videcemo...
Sada i onako nemam dovoljno vremena da ozbiljno preradim pesmu.
napokon sam uspeo kako tako da pristupim ovde... :evil:
Da vam prvo svima pozelim srecjnu novu godinu. Puno zdravlja (to je uvek na prvom mestu), srece, para, opreme :) i dobrih radova...
Avax.. Dobra stvar, stavise, ulazi u usi samo-tako...
Mislim da nisi morao da furas onaj vokal u rikverc, licno mi se to ne dopada, ali stvar ukusa. Lep producentski rad, kao sto je rekao Eon. Ali bi ja dodao malo "tachke" (oko 1khz) u tom basu (nozi) i malo snizio sub deo, previse roka noga u tom spektru. Vokal je dobro snimljen, ali mu fali prezentnosti, kao i kod soft syntheva. Ne kazem da je lose, ali moze i bolje. Aranzman sjajan, tu gotovo da nemam zamerki. Ono sto i imam to je zanemarivo. Eto.. nadam se da sam kolko-tolko pomogao... Sve u svemu, jako lepo...
pozdrav...
Evo sada je tu i verzija sa manjom kompresijom:
-Fire In My Soul 160Kbps
Nadam se da je zvuk kvalitetniji.
Sto se ove pesme tice, jedna izdavacka kuca iz Spanije je ocenila kao dobru za njihovo trziste.E sad, oni traze od mene jos 2 remixa koje bi onda prosledili i u Australiju i Grcku. Ovo oko remixa Eon dobro zna, jer smo mi malo pricali o tome.Isto tako dobro zna da sada mogu lako da pogresim i da losim remixom upropastim priliku.
Videcemo...
Sada i onako nemam dovoljno vremena da ozbiljno preradim pesmu.
ovo sto oni traze od tebe je jedna vrsta probe....znaci za koje vreme i kako dobro ces uraditi stvar (remix),budi mudar ovde...uzmi vremena ali ne previse kao ja i gledaj da remix sto vise lici na original...aranzmanski...producentski...uopste zvucna slika da bude slicna kao i ovaj track....puno srece
@ kVu
-Hvala za komentar.Slazem se za sub deo, to sam i ja primetio.Ali sto se tice "prezentnosti kod soft synteva"..... Ovde, kao i u vecini mojih pesama,skoro i da nema soft synteva. 8)
@ Eon
-Konsultovacu se sa tobom pre nego sto sednem da radim.Ipak imas vise iskustva oko ovakvih poslova.
Hvala za komentar.Slazem se za sub deo, to sam i ja primetio.Ali sto se tice "prezentnosti kod soft synteva"..... Ovde, kao i u vecini mojih pesama,skoro i da nema soft synteva.
Drago mi je zbog toga... :mrgreen: Uglavnom, mogucje je da si "prekompresovao" pa izgubio i malo na dinamici. Rekoh vec, odlican rad. Damo su mi eto, neki instrumenti kao i vokal malo "predaleko". Kod ovakve zike je potrebno da bash sve "bije u facu", sto se kaze. 8)
BTW. Na cemu radis ?
Pozdrav!
Epa ja sam pokusao da uradim dobar remix, ali zadatak je bio malo..... Pa recimo da je imao par dodatnih komplikacija....
Tip iz Spanije mi je rekao da remix bude u ELECTRO-POP i ELECTRO-CLASH fazonu. Sve bi bilo ok da sam ja unapred znao o kakvom zanru muzike se radi. Ali ja to nisam znao.
Elem,
kad sam poslusao neke pesme ovog tipa (a tu je osnovni primer LADYTRON ili FISHERSPOON) skontao sam da je zadatak toliko tezak koliko ove pesme zvuce jednostavno.
Mislim, uradio sam ja nesto, ali nisam zadovoljan, tako da remix nisam slao , a nisam ga ni ovde postovao.
Ima li nekoga ko se radi ovakvu muziku i ko bi mogao da me uputi kako i sta da izmenim da bi FIRE IN MY SOUL postala ELECTRO-CLASH?!
Hvala!
probaj da koristis sto vise synthova i uz minimalni zvuk ritma i ostalih dodataka odradis to....znaci bez puno delaya,reverb stavljaj na 2khz,i ne pojacavaj ga puno...nikako ne idi sa reverbom na niske freq....dalje....delay ne stavljaj zbog tecnosti tracka...track treba da ti zvuci kockasto i sto ostrije...zvukovi treba da su ti blizu sto kVu kaze presentni....znaci minimal sa dobrim elektro synthovima....aranzman odradi sto jednostavnije takodje i nemoj puno da kompresujes....puno srece
Mogli
01-03-2004, 01:59 AM
Tek sam sad cuo stvar. Ima sve, od pocetka do kraja i tera te da je ponovo slusas. Izuzetno mi se dopada! Zao mi je sto nemam bolje monitore, pa da to odvrnem malo! Svaka cast.
Tek sam sad cuo stvar. Ima sve, od pocetka do kraja i tera te da je ponovo slusas. Izuzetno mi se dopada! Zao mi je sto nemam bolje monitore, pa da to odvrnem malo! Svaka cast.
to je trance cak mozda i dream dance ali to je to
Mogli
01-03-2004, 11:27 AM
Vidim da poznajes techno, nemam nameru da ti protivurecim, ali mislim da to nije to o cemu sam ja pricao. Ovu stvar je milina slusati, voice reverse je ono sto me je odmah privuklo, jako lepi refren, lepa tehnika ukrasavanja svih detalja, vrlo jasno se vidi da se covek jako dobro razume i da zna da koristi alate. Mene to podseca na slatko, kao sto je to bie Europe band za metalce. E, sad ako je to trance, onda je greska do mog nepoznavanja stvari. I dalje tvrdim da je ovo magistarski rad, gde se Ceda Cvorak moze dobro zamisliti.
onda smo pricali o istoj stvari na razlicite nacine jer sam ja govorio o melodicnoj podvrsti techna a to je ovo( tj. jedan od primeraka je ovaj)..pravi techno ti se sastoji od jake bass linije nekog mocnog synth zvuka ili drum-a koji te vuce da djuskas tj. pravi takve kvantizacije da ti se srce zaledi...ja preferiram trance jer je upravo kombinacija jednoga i drugoga tj. dobrog ritma i melodije....ako zelis da cujes jos kvalitetnije od ovog (bez uvrede Avax) poslusaj Paul van Dyka...on ti je jedan od predvodnika ovog pravca
He, he...
Tek sam sad video sta se ovde prica.
Ma ok Eone, naravno da se ne ljutim. Mislim ti uporedjujes moju pesmicu i Paul van Dyka, sto je.... dupe i oko. (A ja sam ovde dupe) :lol:
U svakom slucaju, ja bih ovo svrstao u neki euro-trance, mada je kao sto sam ranije rekao totalno nebitno.
Drago mi je da su kritike pozitivne.
Na zalost, ja kao i svi mi ovde, od toga nemam apsolutno nista.
A da,
Od onog remixa sam jednostavno odustao.
Znam, znam...
Pokleknuo sam, i nisam bio dostojan izazova.
Ali sta da se radi, jednostavno mi se ne dopada sve sto sam do sada pokusao.Nije to to.
Ima li neko ideju kome bih jos mogao da se obratim, jer je tip iz Spanije i onako prestao da se bavi ovim poslom, a drugog kontakta u istoj izdavackoj kuci nemam.
A i onako traze remix..... :oops:
probaj woody van eyden sa nekim emailom i pitj ga da li je raspolozen da cuje deo mp3-ja pa mu posalji main part mailom
Ovu pesmu je Zoran Modli u svojoj emisiji ZAIR maksimalno "vrteo" u zadnje vreme. Ipak, moram da priznam da nisam bas zadovoljan kako pesma zvuci kad se emituje kroz etar. Na zalost, toliko sam se gnjavio oko nje, da vise nemam volje da je sredjujem, A i onako nema neku poentu, zar ne?!
Simpaticno mi je da ljudi sa City radija u Nisu, nisu pokazali volju da mi puste pesmu, a ispalo je da sam je ipak bas tu cuo, jer se Beogradska emisija ZAIR re-emituje na City-ju.
Da, jos jednom hvala Pedji koji je pesmu vrteo u Smederevu.
A sada, da se vratim na dobru staru srpsku komercijalnu muziku...
Cini mi se da sam sada na dobrom putu... :wink:
odmori od nje mesec dva pa kada se pozelis sedi i zavrsi je kako treba...ovako ja radim kada mi dosadi i slusanje i pomeranje misa i klikanje tastature :)
Pedja
14-04-2004, 09:42 PM
Jos se vrti :wink: :)
statusband
17-11-2004, 07:24 AM
Sando je u pravu,SOKOJ je jedna skupina lopova,sram ih bilo sta rade i cime se bave,a bave se svacim sem onim sto treba
Sando je u pravu,SOKOJ je jedna skupina lopova,sram ih bilo sta rade i cime se bave,a bave se svacim sem onim sto treba
O cemu ti to?
Na sta konkretno mislis?!
Ja znam da sam od njih odbio pare, i to za vrlo banalno emitovanje, zato pitam...
A sad, da su lopovi, svi su lopovi kod nas...
Sa debelim zakasnjenjem sam preslusao ovu tvoju pesmicu i ne bih da davim mnogo,mnogo mi se svidja i gotovo da i nemam zamerki...Bravo :wink:
Btw.Ko ti je ovo otpevao?
Sa debelim zakasnjenjem sam preslusao ovu tvoju pesmicu i ne bih da davim mnogo,mnogo mi se svidja i gotovo da i nemam zamerki...Bravo :wink:
Btw.Ko ti je ovo otpevao?
Hvala!
Pevala je moja zena, koja se pokazala kao odlican studijski muzicar, s'obzirom da se pevanjem nikad nije ozbiljno bavila.
Hvala jos jednom!
Gulanfer
18-02-2005, 12:30 PM
Posto sam tek uleteo u forum, tek sad sam cuo pesmu i kad sam procitao da nisi radio remix i pokusao u Spaniji... tuko bi te letvom dok ne poplavis :shock:
U Spaniji su se takve teme valjale ko alva i mogao si bar da obnovis studio ako ne i nesto vise.
Izvini za agresivnost , ali ovde danas pada kisa i bas nisam...
Idem da se kaznim !
Pa ja jesam poceo da radim remixe, ali nisam bio zadovoljan rezultatom.
Inace u toku mog rada, javio mi se lik iz Spanije i obavestio me da je izdavacka kuca o kojoj je bilo reci prestala sa radom.
Tako da nisam samo ja kriv za neuspeh.
Ali nisam znao da Spanija inace ima potraznju za ovakvom vrstom muzike, hvala ti na toj informaciji.
Iskreno, nisam zadovoljan ni ovom verzijom moje kompozicije, jer mslim da je mastering lose odradjen.A onda su naisle nove ideje, i ova je ostala neizmenjena...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.