Log in

View Full Version : Nord Rack2

IK
17-12-2003, 10:19 PM
Negdje sam poslao post bez naslova i nemam pojma gdje je zavrsio (ako je zavrsio uopce)... Ovako, zanima me sitnica koja ce korisnicima hardware-a biti banalni problemcic;
Nisam siguran je li se to pocelo dogadati kada sam Nord2 (koji imam svega par mjeseci) upalio prvi puta nakon ugradnje RME DIGI96/8 i TC Powercore-a, koji su dosli nakon Terratec EWS 88MT, ili sam jednostavno ja nesto "sprckao", pa se ne znam iz toga iskopati...
naime, kad odsviram neki sound s Norda, Uz bilo koji preset dobivam i neki nezeljeni "bonus" zvuk koji jednostavno ne mogu ugasiti. Pritiskom na tipku TRIG cujem ono sto zelim cuti...
Je li problem u softwareu (Cubase SX), MIDI kontroleru (Egosys M4u) ili sam na samome Nordu pokrenuo nesto sto ne znam ugasiti?
U manualu sam provjerio synth i cini se da je sve onako kao sto je bilo (tune, out mode, ...). Ipak stvar je i dalje ovakva i kada bi se uredjaj mogao resetirati na factory settings (mozda se i moze, ali ja o tome pojma nemam:)), vjerujem da bi rezultat bio slican.
Ako itko ima ideju o cemu pricam, bio bih zahvalan

puRe
17-12-2003, 10:41 PM
Mozes li malo detaljnije opisati taj zvuk?

Meni se cesto desava da se Nord Lead 3 pregreje i ubaci neki deseti zvuk (pistanje a ponekad i noise)...

IK
18-12-2003, 10:23 AM
Zvuk podsjeca na bass kratkog attacka i releasea na amp envelopi, sa nizom rezonancom i cutoffom na filteru. Fora je da promjenom tonalitete, on ostaje isti, a vrhunac je da upravo danas sve radi dobro, pa je to vjerjatno neki bug vezan uz nesto u softveru. Nije se sigurno pregrijao jer ga vrlo rijetko palim.
Mogu li vas zamoliti ako raspolazete sa nekakvim pdf ili kakvim drugim uputama vezanim uz upisivanje MIDI komandi u Cubase-u kojima bih mogao kontrolirati parametre Norda. kako uglavnom koristim VST synthove, nemam rutinu upravljanja vanjskim preko MIDI-ja, a gotovo sam siguran kako stvar nije nesavladivo komplicirana. Zasad sve parametre mjenjam u real time-u sto je vrlo cesto prilicno cosavo rjesenje za ono sto bih zelio postici.
Unaprijed hvala

Digital Cave
18-12-2003, 10:25 AM
Da li je zvuk kao da je uklju?en korus ili se ?uje jo? neki dodatni zvuk?

1. Ako se ?uje kao korus onda je potrebno da isklju?i? Nord-ov local ON.
U prevodu ako ti je u sekvenceru je aktivan kanal na kome snima? taj ure?aj, neophodno je isklju?iti njgovu lokalnu kontrolu, jer se u protivnom zvuk duplira, a zbog malog ka?njenja jednog od ta dva signal se ?uje kao da je uklju?en korus. Dakle Nord local OFF.
2. Ako se ?uje neki dodatni zvuk, mo?da ti je jo? neki kanal uklju?en na monitoring :?:

Napi?i kako ti je sve povezano pa ?emo re?iti problem.
Pozdrav.

puRe
18-12-2003, 11:57 AM
Zvuk podsjeca na bass kratkog attacka i releasea na amp envelopi, sa nizom rezonancom i cutoffom na filteru. Fora je da promjenom tonalitete, on ostaje isti, a vrhunac je da upravo danas sve radi dobro, pa je to vjerjatno neki bug vezan uz nesto u softveru. Nije se sigurno pregrijao jer ga vrlo rijetko palim.

Isto to se i meni desava...samo sto je visi zvuk ali su simptomi isti...jos zanimljivije je da se tonalitet menja kad pomeram master volume :shock:

Verovatno je bug...

IK
18-12-2003, 02:37 PM
Nema chorusa. Mislim da je neki manji bug. Puno hvala na pomoci. Ako se opet nesto slicno javi poigrati cu se sa funkcijom Local. Imate pivo od mene kad dodjem u BG (to bi trebalo biti pocetkom 2004 i klubu Plastik ili Plastic).

dlukace
19-01-2004, 07:43 PM
bok!
1.isklju?i na lokal off
2.u cubase-u na midi izlaz pogledaj u midi filtering da li ti slu?ajno preko midia svira nekakav drugi sint(ako ga ima?),kroz njegov thru
3.nord rack 2 (i ja ga imam) se ne zagrijava kao nord 3 i ?to se toga ti?e nema nikakvih problema nego mo?e biti da slu?ajno svira 2 layer(manje vjerojatno)
4.mo?e upalit-koristi panic dugme jer mu midi izlaz zna poslat krive midi poruke pa se zblesira....
bok!