Log in

View Full Version : Ako imate problem sa audio&MIDI sinhronizacijom u Cubase

Digital Cave
17-12-2003, 09:01 AM
?ini mi se da je neko ve? postavio to pitanje, ali ne mogu da ga na?em.
U svakom slu?aju, puno mojih prijatelja je imalo muke sa dobrom singronizacijom MIDI & audio u Cubase SX-u. Problem se manifistuje tako ?to snimljeni MIDI kanali kasne za audijom, a u neki slu?ajevima su snimljeni i pre!!!
Problem i uzrok> :x
Krivac za ovakvo pona?enje je mali fajl pod nazivom ignoreportfilter i nalazi se u MIDI Port Enabler folderu. On dovodi do toga da su aktivni MIDI portovi u Cubase-u emulirani (to zna?i da Cubase dodatno "procesira" MIDI signal), a to u nekim slu?ajevima dovodi do lo?eg sinka sa audio signalom, odnosno razne vrste ka?njenja.
Re?enje> :)
Ako i vi imate sli?an problem re?enje je vrlo jednostavno.
Dovoljno je iz pomenutog foldera ignoreportfilter fajl prebaciti u jedan folder vi?e (dakle u SX root). Ovaj zahvat ?e duplirati portove vidljive u programu, pa zato startujete Cubase i u setup-u isklju?ite emulirane MIDI portove a aktivirajte normalne.

Ne znam za?to sam ovo ispri?ao, ali sigurno ne mo?e da ?kodi,....

Shot
17-12-2003, 09:41 AM
Bravo majstore!

Nije da trenutno imam ovakvih problema al svaka ti cast sto si to napisao jer aovakve informacije su spas u onim "NeDajBoze" situacijama kad nastupi panika.

:D

Eon
17-12-2003, 10:58 AM
?ini mi se da je neko ve? postavio to pitanje, ali ne mogu da ga na?em.
U svakom slu?aju, puno mojih prijatelja je imalo muke sa dobrom singronizacijom MIDI & audio u Cubase SX-u. Problem se manifistuje tako ?to snimljeni MIDI kanali kasne za audijom, a u neki slu?ajevima su snimljeni i pre!!!
Problem i uzrok> :x
Krivac za ovakvo pona?enje je mali fajl pod nazivom ignoreportfilter i nalazi se u MIDI Port Enabler folderu. On dovodi do toga da su aktivni MIDI portovi u Cubase-u emulirani (to zna?i da Cubase dodatno "procesira" MIDI signal), a to u nekim slu?ajevima dovodi do lo?eg sinka sa audio signalom, odnosno razne vrste ka?njenja.
Re?enje> :)
Ako i vi imate sli?an problem re?enje je vrlo jednostavno.
Dovoljno je iz pomenutog foldera ignoreportfilter fajl prebaciti u jedan folder vi?e (dakle u SX root). Ovaj zahvat ?e duplirati portove vidljive u programu, pa zato startujete Cubase i u setup-u isklju?ite emulirane MIDI portove a aktivirajte normalne.

Ne znam za?to sam ovo ispri?ao, ali sigurno ne mo?e da ?kodi,....

Svaka cast vrlo korisna informacija 8)

puRe
17-12-2003, 11:21 AM
Da, da...ovo je Sandro vec napisao u onom topiku gde je bila rasprava oko emuliranih MIDI portova...

Svaka cast!

Ad Fines
17-12-2003, 11:47 PM
Da svaka cast za ovo. Ja sam imao probleme sa poravnanjem.(Q) Zapravo mi je u Nuendu nestala opcija 1-8 i 1-16 pa mi je midi ili zurio ili kasnio. Nikad nije dobro radilo. Samo se pobrkalo a isto se tako samo i rjesilo. Ja cim sam zatrazio pomoc na forumu nuendo se smirio. Inace s njim nemam nikakvih problema osim te sitnice. Ovo je dokaz moci ovog foruma. Ja se potuzio a Nuendo je odmah shvatio da cu ga uz vasu pomoc popraviti i sam rjesio problem. Pozdrav

Eon
18-12-2003, 10:26 AM
On line telepatija :D

diviner
05-03-2004, 08:57 PM
Bravo za tip (Digital i Sandro)...!

ProkDu
23-01-2005, 09:05 AM
Znaci ne mogu da verujem da Cubase i Nuendo mogu da imaju ovakav bug. :? Ja sam resio problem uz ovo prebacivanje fajla, iskljucivanje emulated portova i ukljucivanja Use System Timestamp opcije, ali najgore je sto se problem javlja i u novoj verziji 3.x.x oba programa. Znaci Steinberg budzi opcije a bug-ovi ostaju. Sta li jos ceka od iznenadjenja kad se mashina malo zaleti, dobro izvozi i predje par kilometara? :roll:

Ja sam tek poceo da radim u Cubase-u, ali ovo je neverovatno. Da li je neko od Vas (Power Users) imao nekih vecih problema u radu sa ova dva programa?
Ovo mi je dobro uzdrmalo poverenje u Cubase :? :shock:

Miditime utility za testiranje:

MIDITime 1.2 - 5/15/04

Windows provides two unrelated high-resolution clocks, and every MIDI
interface uses one of these clocks for timestamping incoming MIDI data.
These two clocks drift apart on most, if not all, systems. To my
knowledge, most PC sequencers look at only one of these clocks, which is why
some interfaces seem to work better with some software. As of May 2004,
Nuendo 2.20 and Cubase SX 2.20 allow you to choose. (Opcija Use System Timestamp)

This software will test your MIDI interface to see which clock it uses.
You will need to connect a standard MIDI cable from an output port on your
interface to an input port on the same interface.

h**p://www.jay.fm/miditime/miditime.exe

Bug: Early Midi notes:
http://forum.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=2227

SX3 BUG: MIDI latency:
http://forum.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=987

statusband
16-02-2005, 01:19 AM
Ako je moguce,pomozite,u napred hvala

Problem je sledeci.Javlja mi se veliko kasnjenje i u midi i audio zapisu,jos uvek sam pocetnik u radu sa Cubase,tako da vas molim,dajte sto jednostavniji odgovor kako da to resim,molim vas :roll:

sinewave
10-03-2008, 10:23 AM
Svaka cast!
Ja sam prije dva dana imao problem s emuliranim MIDI portovima i upravo mi je taj savjet rijesio problem! Pomogao mi je prijatelj koji je za taj trik saznao vjerojatno na ovom forumu. :wink: