View Full Version : SYNT ZA ODLIKA?E
ANTISHA
05-12-2003, 09:39 AM
A pogledajte ovu spravu, zamislite se u vrijeme kad je napravljena (s obzirom na tehnical data), ne pitajte za cijenu i ne mislite da ?e itko napravit plugin koji je opona?a. To je kralj synt industrije za odlika?e koji imaju 200-300 iljada USD pa nadalje.
Dakle u?ivajmo!
http://home.earthlink.net/~yaking/html/wsnHIST.html
zasto mislis da je ne moguce napraviti plugin koji ce oponasati ovakvu spravicu???samo pitanje je da li je to potrebno :lol:
Ma je***a...koji ce mi FM synth od $200.000? :roll:
Goran
05-12-2003, 01:34 PM
Ljudi, SynClavier je bio tata 80-tih a i danas je veoma originalan sa svojim zvukom. Sting ga je dosta koristio a Pat Metheny je gitarom "gurao" boje sa njega....
ANTISHA
05-12-2003, 02:26 PM
zasto mislis da je ne moguce napraviti plugin koji ce oponasati ovakvu spravicu???samo pitanje je da li je to potrebno :lol:
Zato ?to ga nije lako sku?it, on je zapravo banalno re?eno: ANALOGNI DAW.Zvu?i glupo jer DAW i analogija se ba? "?esto"ne ljube. Proizvodnja,generacija i sampling mu je analogan, a jedino je spremanje podataka u kasnijim fazama digitalno. Dovoljno je pogledati CD-e za dana?nje samplere od synclaviera (imam ih nekoliko),koja je to kvaliteta samplea.Evo ko sve radi i dan danas s njim:
http://www.500sound.com/users.html
ANTISHA
05-12-2003, 02:34 PM
I ta ti je na mjestu! Ali svaka je vrsta sinteze zvuka donijela ne?to dobro.Konkretno FM sinteza je zaslu?na za FM Piana (nezaobilazni kod M.Carey i W.Huston recimo) i Syntbrasseve (npr na "Jump" i kod grupe "Europe"ili "Toto"), syntbasevi su inzvaredni u plesnoj produkciji itd.
Naravno sve je to dobilo zna?aj kad su se pojavili syntevi za nas smrtnike za malo novaca (DX7 naprimjer).
U Frankfurtu sam vidio YAMAHU DX-1, to je ludilo spravica, FM synteza u najboljem izdanju.Ali i ona je po cijeni bar za vrlodobre ako nije za odlika?e.
Zato ?to ga nije lako sku?it, on je zapravo banalno re?eno: ANALOGNI DAW.Zvu?i glupo jer DAW i analogija se ba? "?esto"ne ljube. Proizvodnja,generacija i sampling mu je analogan, a jedino je spremanje podataka u kasnijim fazama digitalno. Dovoljno je pogledati CD-e za dana?nje samplere od synclaviera (imam ih nekoliko),koja je to kvaliteta samplea.Evo ko sve radi i dan danas s njim:
http://www.500sound.com/users.html
Pa napravis digitalni DAW :wink: :roll: znaci spravicu koja ce analogno da vrsi digitalno i digitalno digitalno...ma digitala je CUDO
I ta ti je na mjestu! Ali svaka je vrsta sinteze zvuka donijela ne?to dobro.Konkretno FM sinteza je zaslu?na za FM Piana (nezaobilazni kod M.Carey i W.Huston recimo) i Syntbrasseve (npr na "Jump" i kod grupe "Europe"ili "Toto"), syntbasevi su inzvaredni u plesnoj produkciji itd.
Naravno sve je to dobilo zna?aj kad su se pojavili syntevi za nas smrtnike za malo novaca (DX7 naprimjer).
U Frankfurtu sam vidio YAMAHU DX-1, to je ludilo spravica, FM synteza u najboljem izdanju.Ali i ona je po cijeni bar za vrlodobre ako nije za odlika?e.
Razumem ja to...nego nesto ne volim previse FM sintezu pa zato kazem...pre bih dao te pare za neki modularni sint...Moog...mnjam...
ANTISHA
06-12-2003, 09:46 AM
Ma ja bi danas ulagao samo u RAM I CPU,najisplativije je za ono ?to radim.VSTi su mi sasvim dovoljni.
Nebi bilo lo?e imat ni kakvi APOGEE AD i DA,radi bolje konverzije signala, ali ko?taju ko jedno novo auto.
Ma ja bi danas ulagao samo u RAM I CPU,najisplativije je za ono ?to radim.VSTi su mi sasvim dovoljni.
Nebi bilo lo?e imat ni kakvi APOGEE AD i DA,radi bolje konverzije signala, ali ko?taju ko jedno novo auto.
pa to ti i kazem...
SandRob
07-12-2003, 08:29 AM
pa to ti i kazem...
oooopa, bato! eon nam s odrice dsp-a?! :?
ANTISHA
07-12-2003, 08:58 AM
Koji si ti Sandri?u moj zaj..ant! Pusti ?ovika Eona na miru, jer ?u ti kad do?em u Kor?ulu donit 4.CD od Trilogya a ne 5. koji ti fali.
hehe pa posle 15 DSP-a :oops: zaboravi reci :wink:
SandRob
07-12-2003, 11:56 AM
Koji si ti Sandri?u moj zaj..ant! Pusti ?ovika Eona na miru, jer ?u ti kad do?em u Kor?ulu donit 4.CD od Trilogya a ne 5. koji ti fali.
:oops: drzis me u saci :oops:
Ne vise, poslacu ti ja sta ti fali :D
SandRob
07-12-2003, 12:06 PM
antishaaaa, :P :P :P :P :P :P :P :P :!: :!:
ANTISHA
07-12-2003, 12:55 PM
Ne vise, poslacu ti ja sta ti fali :D
Nemoj tro?it, ja ?u ga vidit u?ivo i osobno odnit, ?uvaj lovu za crne dane!
dlukace
19-01-2004, 08:28 PM
bila nekad a nikad priznata-mnogi tuku glavom u zid zbog kupnje ...
to je kao da danas da? 120 000 kn za moog modular a ima? plug-in od arturie(moog modular)za 2500kn...neznam u dinarima jeb...!
uostalom to je bio prvi fm sint i za prevelike novce a malo kasnije je iza?ao kralj fm sinteze,a radi se naravno o yamahi dx7 koja je u ono vrijeme stajala oko 1800 funti pa si ti ra?unaj...
isti bi "problem" mogao biti i danas s hartmann neuronom koji do?e oko 3000 funti a software bi sigurno bio mnogo mnogo jeftiniji....eh to digitalno doba!
isti bi "problem" mogao biti i danas s hartmann neuronom koji do?e oko 3000 funti a software bi sigurno bio mnogo mnogo jeftiniji....eh to digitalno doba!
Nije bas tako.
Procesor Hartmann Neurona je Intelov i radi na skoro 2 GHz...cak i sa tom brzinom Neuron jedva izvlaci desetak tonova polifonije (zavisi od kompleksnosti patcha) tako da neko vreme mozemo da zaboravimo softversku verziju ;)
Boskovic
21-01-2004, 02:26 AM
A algoritam onoga blendera, ili shta li je vec je majka!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.