View Full Version : Cubase SX 2.01
Ad Fines
04-12-2003, 10:19 PM
Zasto u SX-u 2.01 na grafickoj sa dual izlazima(dva monitora) ne mogu recimo na drugi monitor iznijeti efekte koje koristim tokom snimanja. Cini mi se da je kod 1.06 to bilo izvedivo. Ne sjecam se. Radio sam duze vrijeme sa ProToolsima i to je radi bez problema. Pozelio sam malo SX i to me zajebava. Dal treba nesto posebno ukljucit kod Cubase-a ili iskljucit????? Kod Wave Laba radi bez problema tako da mislim da je kartica dobro namjestena. Imam MatroxMillenium neznem sad oznaku al znam da sam to masno platio. Istu takvu koristi jedan kolega koji radi sa AutoCad-om. On mi je to i preporucio.
hmmm ne znam ja mislim da ti je fora u driverima od graficke ali ako kazes da radi Wavelab onda i nije :roll:
verovatno je nesto sa Cubase-om ali za svaki slucaj probaj da skines sa neta najnoviji driver za XP ili vec koji sistem koristis
Ad Fines
04-12-2003, 11:46 PM
Ma jesam skinuo sam najnoviji al nije do njega. Bar ja tako mislim. Radi mi Digidesign i Wave lab bez problema. Bas onako kako mi i treba. Samo ovaj nece i nece.
Ad Fines
05-12-2003, 12:35 AM
Postoji jedna mogucnost a to je da razvucem Cubase preko oba monitora s tim da na drugom ostavim samo Cubaseovu podlogu. E dalje, sucelje sa trakama ostavim na monitoru br.1 a sta zelim prenosit stavljam na drugi,br.2. E da a recimo pokrenam Wave Lab i bez ikakvog rastezanja prenosim sta hocu na drugi monitor. Isto je i kod protoolsa. Samo SX nece........je...ga. Al nema veze bitna je svrsishodnost.
Hvala ti!
Pozdrav
Digital Cave
05-12-2003, 08:29 AM
Da prosto je neverovatno ali istinito da Cubase SX, kao ni njegovi prethodnici ne rade u dual monitor re?imu :? . Gotovo svi ostali rade Sonar, Vegas, Sound Forge, ali SX ne.
Jedino ?to mo?e da se "prebaci" na sekundarni monitor su Video, velika kontrola (start, stop, rec) i jedan od kontrolnih prozora odakle se mogu startovati Setup, Plug-inovi, I/O itd.
pa probaj da instaliras Nuendo 2.1 mozda on moze ja nisam probao ali ako zelis probaj
bushavko
06-12-2003, 02:45 AM
PRODAJ DA NA PROZOR MIXERA SELEKTIRAS"ALWAYS ON TOP"
Ad Fines
09-12-2003, 12:17 AM
Ma sve sam moguce probao i nista. Nema promjene. Neka ostane po starom i bit ce sasvim O.K.
Hvala
Ad Fines
09-12-2003, 12:23 AM
Zaboravi sam reci za Nuendo. On mi je na drugom i trecem kompjuteru a oni imaju graficke sa podrskom za TV out a to mi ne pada na pamet da koristim. Tako da neznam dal radi on sa Dual Head grafickim kartama. Za sad imam samo jednu Dual Head al ako se pozivi,malo zaradi,ulozit cu i u njih pa nek i oni imaju duple monitore. Eeeeeeeeej.....al cekaj malo,.....pa na koji stol cu tolike monitore poslagat????? sad su tri 19"ice i jedna 17"ica. Pa gdje bi zavrsio. :shock: :shock: :shock: :shock: :? 8) :roll:
Digital Cave
09-12-2003, 08:55 AM
:x Ne radi ni Nuendo na dva monitora, nema razloga da proba?.
Ja imam DH G-Force 2 mx400 ali nisam je nikada koristio u sluzbi podele sekvencera na dva ekrana.....ovaj podatak da Cubase i Nuendo ne rade mi ne seda dobro jer sam bio u odlucio da kupim jos jednu DH za drugi racunar i na dva monitora upravo odradim Split screen sa Cubaseom...'ebi ga ne radi izgleda valjda ce i to ukljuciti u narednim verzijama kao nedostatak pa ispraviti 8)
SandRob
09-12-2003, 12:51 PM
http://ads.peel.com/peelMediaAds/1491/Lcomp8a.jpg
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Koliko srece je potrebno za ovo?? :roll:
Neka ludacka cifra... (20-40 hiljada dolara, ne secam se tacno)...mada ima jos gora varijanta...sistem u kome mozes da stavljas do 32 high-resolution LCD-a (1920xnesto rezolucija) u bilo koju formaciju (wide screen, 4:3, itd...) da rade zajedno :shock:
Ad Fines
09-12-2003, 09:09 PM
Sto se tice ovog sa Dual Head, Pro Toolsi su zakon. Od njih izvlacis na 2. monitor sta ti srce pozeli. Nisam kriticar al smatram da je cubase vec odavno bio zreo da podrzava takvu po meni vrlo korisnu opciju.
Veliko priznanje dodajem i SFP platformi u kojoj postoji opcija slike na dva monitora 8)
idekius
10-12-2003, 01:01 AM
Veliko priznanje dodajem i SFP platformi u kojoj postoji opcija slike na dva monitora 8)
Jasta :da:
Goran
10-12-2003, 02:37 AM
Ma Logic je tata za vise monitora....
ANTISHA
10-12-2003, 08:18 AM
Sto se tice ovog sa Dual Head, Pro Toolsi su zakon. Od njih izvlacis na 2. monitor sta ti srce pozeli. Nisam kriticar al smatram da je cubase vec odavno bio zreo da podrzava takvu po meni vrlo korisnu opciju.
Ma jasno,tu se vidi profesionalnost.Svakai bolji program to podr?ava, pogotovo za video, ali valjda ?e i to rje?it kad ne budu vi?e imali ?ta. Odavno sam zagrizao da kupim dobar TV 100 Hz i da na njega ?aljem mixere od Cubasea a na monitoru radim sve ostalo.
Digital Cave
10-12-2003, 08:26 AM
Ako ti je bitan prikaz na dva monitora pre?i na Sonar3.
Sada podr?ava ASIO drajvere (sa mojom Deltom1010 1ms), pored DXi i VSTi instrumente (preko VST-DX adaptera, koji radi odli?no i ne pove?ava kori??enje resursa u odnosu na izvorno okru?enje), kao i VST efekte. Lexicon-ov reverb je dobar, a mikser je koncepcijski vrlo sli?an SX-u.
Najve?a prednost mu je zapravo stabilnost, koja je kod Steinberg-a do skoro bila diskutabilna. Ali da neko ne pomisli da sam protivnik (jer sam zapravo korisnik i) SX/Nuendo softvera.
ANTISHA
10-12-2003, 04:20 PM
Ako ti je bitan prikaz na dva monitora pre?i na Sonar3.
Sada podr?ava ASIO drajvere (sa mojom Deltom1010 1ms), pored DXi i VSTi instrumente (preko VST-DX adaptera, koji radi odli?no i ne pove?ava kori??enje resursa u odnosu na izvorno okru?enje), kao i VST efekte. Lexicon-ov reverb je dobar, a mikser je koncepcijski vrlo sli?an SX-u.
Najve?a prednost mu je zapravo stabilnost, koja je kod Steinberg-a do skoro bila diskutabilna. Ali da neko ne pomisli da sam protivnik (jer sam zapravo korisnik i) SX/Nuendo softvera.
Razumim ja tebe, ali Cubase mi je sve ?to mi treba za aran?mane, s njim sam odrastao 12 godina od Atarija pa nadalje, pa mi se neda dodatno optere?ivat. Glazba mi je ipak bitnija.
bushavko
11-12-2003, 02:53 AM
MISLIM DA NISTE U PRAVO,JA KORISTIM DVA MONITORA(ATI RADEON 9000pro) I RADIM STA HOCU.SEKVENCER NA JEDAN,MIXER NA DRUGI MONITOR.ISTO PRICA JE I SA REASON I CUBASE SVE RADI KAKO TREBA.
Digital Cave
11-12-2003, 08:41 AM
Ako si u pravu, vole bih da znam kako natera? prozore u Cubase-u da imaju float status :?: , da bi mogli da se prebace na sekundarni monitor?
Bio bih ti zahvalan za tu informaciju :lol:
Pedja
15-12-2003, 10:52 AM
Skoro je bilo reci, ovde negde, o podesavanju SX-a ili Nuenda ali ja sad to ne mogu da nadjem :oops:
Da li mi neko moze reci kako da podesim SX da mi se glavni prozor ne mrda (smanjuje) kad npr. otvorim mixer?
Izludjuje me kad svaki put posle neke operacije moram iznova sve da podesavam.
Ad Fines
16-12-2003, 03:14 AM
MISLIM DA NISTE U PRAVO,JA KORISTIM DVA MONITORA(ATI RADEON 9000pro) I RADIM STA HOCU.SEKVENCER NA JEDAN,MIXER NA DRUGI MONITOR.ISTO PRICA JE I SA REASON I CUBASE SVE RADI KAKO TREBA.
Da za tebe nisu napisali posebnu veriju Cubasea? Javi koja je to pa da imamo i mi.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.