View Full Version : Nuendo/SX MIDI port
SandRob
22-11-2003, 05:07 PM
koje MIDI in/out portove koristite - [emulated] ili normalne?
creamwareovci, kad zelite svirat sfp-ove instrumente (ili midi out od kartice za vanjske instrumente) koji port odaberete!?
CreamWare MIDI In/Out ili CreamWare MIDI In/Out [emulated]?
Nikad nisam kapirao razliku izmedju ta dva a i najcesce se desi da imam ponudjene samo emulated :?
SandRob
22-11-2003, 06:07 PM
hm, trebalo bi koristit normalne, a ne emulated!
podji u device setup/windows midi!! jeli ti prozor prazan ili imas unutra listu portova (normalnih)?
idekius
22-11-2003, 06:08 PM
Mislim da bese normalne... ni ja bas ne razumem razliku... Mislim da bese rade jednako obe varijante...
SandRob
22-11-2003, 06:10 PM
Mislim da bese normalne... ni ja bas ne razumem razliku... Mislim da bese rade jednako obe varijante...
pa jeli ti izlista obe varijante ili samo emulated?!
mozes li odabrat i CreamWare MIDI In/Out i CreamWare MIDI In/Out [emulated]?
ovo ne vazi za vst instrumente, nego samo za portove od kartice?
mozes li odabrat i CeamWare MIDI In/Out i CeamWare MIDI In/Out [emulated]?
Sandro zasto si CETIRI puta u topicu napisao Ceamware...jesu li promenili ime? :)
SandRob
22-11-2003, 06:50 PM
Sandro zasto si CETIRI puta u topicu napisao Ceamware...jesu li promenili ime? :)
nepsmen - jebga ;)
nego, nisi mi odgovori? daj, nesto me bas zanima? pliiiz :roll:
nepsmen - jebga ;)
nego, nisi mi odgovori? daj, nesto me bas zanima? pliiiz :roll:
Evo pogledao sam...tamo u device setup pod all midi inputs imam samo emulated a i na izlazu kod midi tracka :?
SandRob
22-11-2003, 07:11 PM
a sto imas u devices setup/windows MIDI???
jeli prazno?
idekius
22-11-2003, 08:42 PM
jeli prazno?
I na jednom i na drugom mestu imam samo emulated.
U device setup\all midi inputs imam CreamWare Midi in\out 1[emulated] i CreamWare Midi in\out 2[emulated]. Ja sam aktivirao samo CreamWare Midi in\out [emulated]1. Nikada mi nije bilo naj jasnije sta mu je taj CreamWare Midi in\out 2[emulated] kao sto mi nije jasno u windovsozim setovanjima sta mu je CreamWare Play\Rec 2. Kada smo vec kod nepoznanica, zasto kada u SFP hoces da dodas vise od 2 wave source i destination trazi da instalira jos jedan driver (koliko sam ja razumeo)???
jeli prazno?
da :(
SandRob
22-11-2003, 11:11 PM
jeli prazno?
I na jednom i na drugom mestu imam samo emulated.
U device setup\all midi inputs imam CreamWare Midi in\out 1[emulated] i CreamWare Midi in\out 2[emulated]. Ja sam aktivirao samo CreamWare Midi in\out [emulated]1. Nikada mi nije bilo naj jasnije sta mu je taj CreamWare Midi in\out 2[emulated] kao sto mi nije jasno u windovsozim setovanjima sta mu je CreamWare Play\Rec 2. Kada smo vec kod nepoznanica, zasto kada u SFP hoces da dodas vise od 2 wave source i destination trazi da instalira jos jedan driver (koliko sam ja razumeo)???
ma ne u ALL MIDI INPUTS nego u windows MIDI
btw: dva su izlazna porta. jednega (recimo) koristis za pulsarove devicese (16 midi kanala za pulsar), a drugega spojis na Pulsar2 MIDI destination, odnosno na midi out od kartice i tako dobijes 16 midi kanala za vanjeske spravice!!
molim vas, probajte ovo:
u program files/steinberg/nuendo 2/MIDI Port Enabler ima jedan file koji se zove ignoreportfilter.
primistite ga jedan folder nazad, odnsono u nuendo 2!
jeste li sad dobili listu portova (koji nisu "emulated") u devices setup/windows MIDI ?
jeste li sad dobili listu portova (koji nisu "emulated") u devices setup/windows MIDI ?
Ja jesam...hvala ti puno za ovo!
SandRob
22-11-2003, 11:29 PM
cekaj, cekaj!
jos nije gotovo.
sad otvori empty nuendo projekt i podji u devices setup!
1. deaktiviraj sve u all MIDI
2. deaktiviraj sve u direkt music
3. u deafult MIDI ports stavi kao default one koji nisu "emulated"
4. u windows MIDI aktiviraj ulaze i izlaze koje hoces
btw: koja ti je verzija nuenda? jeli built 7 ili built 10?
cekaj, cekaj!
jos nije gotovo.
Done!
Build 10 je u pitanju...
SandRob
23-11-2003, 05:48 AM
cekaj, cekaj!
jos nije gotovo.
Done!
Build 10 je u pitanju...
daj molin te reci mi sad jeli ti sve sacuvalo ili se opet vrati na staro kad ponovo otvoris nuendo? meni je ovo u verziji 2.01 radilo, a sad nece. prova san i built 7 i built 10.
recimo, namistin u direct music da mi se ne vide emulated kanali, a kad ponovo udjen u nuendo sve se vrati na staro. doduse kanale od giga studia i onog windows syntha zapamti, a portove od pulsara nece.
takodjer u windows midi, prominin imena portovima i dok san u nuendu sve je ok, ali kad ga zatvorin i ponovo udjen opet se vrate stara imena.
poludi san :evil:
znan da je ovo minoran problem, ali ako je u 2.01 radilo, zasto sad nece!!? :?
Evo meni je sve zapamtio...verovatno to sto nece da pamti Creamware Port ima veze sa Scopeom...u prevodu: inferioran sistem :lol:
sala mala
idekius
23-11-2003, 09:19 AM
Malo se nisam snasao sa forumom, nisam odmah provalio kako su obelezene teme gde ima novih odgovora. Ovo je malo diskretno...
L&M (Elem) Sandro, pratio sam tvoja uputstava, ali sam sve to radio u Cubase SX 2.01 (svaka cast za ovo) i kod mene je sve zapamtio, ali mi nedaje aktivaciju u windoes midi. Sto se pamcenja tice ostaje samo da restartujem racunar i ucitam novi project u scope da vidimo dali je onda o.k. Inace, u windows midi sada vidi sve, ali ne daje da se bilo sta ucini aktivnim.
SandRob
23-11-2003, 09:20 AM
Evo meni je sve zapamtio...verovatno to sto nece da pamti Creamware Port ima veze sa Scopeom...u prevodu: inferioran sistem :lol:
sala mala
samo ti zajebaji, ali ko ljubitelj synthova, ti bi treba uzet pulsara :roll:
baci oko ode (http://www.creamware.de/en/products/software/creamware/Modular3/default.asp). nadan se da imas dobro srce :wink:
SandRob
23-11-2003, 09:21 AM
btw: :shock: koji nesrica je unakazi ovi forum? :?
idekius
23-11-2003, 09:26 AM
Aaaaaa.... kada otvorim recimo new project u cubase, dodam midi traku i kao izlaz prebacim sa CreamWare midi in\out1 (koji odmah po otvaranju novog projekta sam od sebe, nicim izazvan postaje aktivan u windows midi) na recimo Microsoft Wavetable SW Synth, on odmah postaje aktivan u windows midi!
baci oko ode (http://www.creamware.de/en/products/software/creamware/Modular3/default.asp). nadan se da imas dobro srce :wink:
Ma kupio bi ga ja odmah kada bi neko mogao da mi lepo objasni kako da koristim ulaze/izlaze iz ASIO drivera Digi002 sa mogucnostima Scope platforme...
Ako nista...onda cuvam pare za pravi modularni synth... :wink:
Ljudi to je zbog drivera SFP-a u XP-u jer kao sto primecujete postoje par problema vezanih za ovu stvar....onaj 16bit i 24bit...radi on 24 bit ali recimo u wavelabu kada kliknem na onaj mikrofon i realtime kroz pulsar gledam analyzer i one ostale gluposti na bit meteru mi ne pokazuje 24bit kao sto je bio slucaj u 98-mici ovde mi sve pa cak i u wavelabu pokazuje 16bit...ali nece da radi dok u preferences ne promenim 24bit -alt ili 24 bit
idekius
23-11-2003, 11:42 AM
Jesi li resio problem Sandro?
SandRob
23-11-2003, 12:20 PM
Aaaaaa.... kada otvorim recimo new project u cubase, dodam midi traku i kao izlaz prebacim sa CreamWare midi in\out1 (koji odmah po otvaranju novog projekta sam od sebe, nicim izazvan postaje aktivan u windows midi) na recimo Microsoft Wavetable SW Synth, on odmah postaje aktivan u windows midi!
moras namistit default portove koji zelis da ti se aktiviraju kod otvaranja, a druge aktiviras manualno, po potrebi.
Ljudi to je zbog drivera SFP-a u XP-u jer kao sto primecujete postoje par problema vezanih za ovu stvar....onaj 16bit i 24bit...radi on 24 bit ali recimo u wavelabu kada kliknem na onaj mikrofon i realtime kroz pulsar gledam analyzer i one ostale gluposti na bit meteru mi ne pokazuje 24bit kao sto je bio slucaj u 98-mici ovde mi sve pa cak i u wavelabu pokazuje 16bit...ali nece da radi dok u preferences ne promenim 24bit -alt ili 24 bit
ma nije! zasto onda u nuendu 2.01 sve radi bez problema!
a to sto ti govoris za bitazu mi je cudno. onaj pulsarov setup samo treba ignorirat i namistit sve u nuendu, sfp-u i wavelabu na 24 bita. meni to radi bez problema i onaj bitmetar pokazuje 24!
Jesi li resio problem Sandro?
ovo je bug. rjesi san problem djelomicno, tako sto san kao default stavi normane portove a one [emulated] san deaktivira. nazalost, i dalje su vidljivi u izborniku di se namista port ali su neaktivni.
idekius
23-11-2003, 01:23 PM
Posto smo sada resili problem sa [emulated] u Cubase\Nuendo (kod mene ih cak vise i ne pokazuje jer sam ih disablovao i opciju Shov stavio na No) mozes li mi objasniti sta je ono CreamWare midi in\out 2 i Creamware Play\Rec 2? Ima li to neku primenu uopste? Moram da ponovim i pitanje oko onoga sto SFP potrazi instalaciju jos jednog drivera ako u project pokusas da insertujes vise od 2 wave source\destination.
SandRob
23-11-2003, 01:36 PM
Posto smo sada resili problem sa [emulated] u Cubase\Nuendo (kod mene ih cak vise i ne pokazuje jer sam ih disablovao i opciju Shov stavio na No) mozes li mi objasniti sta je ono CreamWare midi in\out 2 i Creamware Play\Rec 2? Ima li to neku primenu uopste? Moram da ponovim i pitanje oko onoga sto SFP potrazi instalaciju jos jednog drivera ako u project pokusas da insertujes vise od 2 wave source\destination.
ti koristis SX??
CreamWare midi out 1 (nuendo/sx) = sequncer midi source 1 (sfp)CreamWare midi out 2 (nuendo/sx) = sequncer midi source 2 (sfp)
Creamware Play 1 (wavelab) = wave source 1 (sfp)
Creamware Play 2 (wavelab) = wave source 2 (sfp)
Creamware Rec 1 (wavelab) = wave destination 1 (sfp)
Creamware Rec 2 (wavelab) = wave destination 2 (sfp)
namjena ovisi o tebi ;)
idekius
23-11-2003, 04:58 PM
Da SX 2 (onaj ripovani) + update na 2.01 i onaj Puratorov H2O dongle emulator. Sa tim dongle mi radi i Nuendo 2.1 i to lepo...
Aha! To mi je pojasnilo malo i one stvari sa driverom! Kada ubacim recimo 8 wave source i restartujem racunar pojavi mi se u windowsowim setovanjima zvuka CreamWare play\rec 1-8. Do duse nije mi bas jasno u cemu je korist od toga. Sta dobijas sa 2 seq source?
desnim klikom my computer pa properties pa hardware pa device manager moras da otvoris na pulsaru wave sourceova i destinationa 16 cini mi se najvise...tako i sa midi out-om i in-om
SandRob
23-11-2003, 05:18 PM
Do duse nije mi bas jasno u cemu je korist od toga. Sta dobijas sa 2 seq source?
pa to je vrlo korisno.
prvi seq source lipo drzis za pulsarove devicese, a drugega spojis u midi destination i tako u sequnceru imas 16 kanala za pulsar, a 16 za vanjske spravice spojene na pulsarov midi out!
pa zar to nije krasno!?
ma sve to ima svoje zasto. recimo, meni wavelab svira i snima preko drugog wave sourcea, a sve sto mi svira u komjuteru mi ulazi u prvi wave destination, odnosno u pinquina. windows media player mi svira preko prvog wave source-a.
tako istovremeno mogu svirat cubase (on koristi asio), media player i wavelab, te sve to kontrolirat sa pinguinom.
naravno, svak ima neku svoju logiku spajanja i upravo ta flexibilnost routhinga i mogucnost spajanja efekata i instrumenata sve u realtimeu (ko da je hardware) je za mene (koji nisan nesto zaljubljenik u synthove - opcenito) najkorisnija stvar u pulsaru. 8)
jedino ogranicenje je nasa masta. :roll:
SandRob
23-11-2003, 05:21 PM
desnim klikom my computer pa properties pa hardware pa device manager moras da otvoris na pulsaru wave sourceova i destinationa 16 cini mi se najvise...tako i sa midi out-om i in-om
mene taj seting od pulsara samo zbunjuje, zato ga ja nikad ne diram. da ga kogo ne spomene na forumima zaboravi bi i da postoji. ;)
bitno je napravit dobar projekt i u njemu se sve lipo izdefinira 8)
idekius
23-11-2003, 05:35 PM
mene taj seting od pulsara samo zbunjuje, zato ga ja nikad ne diram. da ga kogo ne spomene na forumima zaboravi bi i da postoji. ;)
bitno je napravit dobar projekt i u njemu se sve lipo izdefinira 8)
Ja to setovanje pogledam sa strahopostovanjem, kleknem na kolena s' pogledom uprtim u monitor, izgovorim molitvu bogu creamware-a i zatvorim to...
SandRob
24-11-2003, 02:08 PM
jebate, sad san prova sx i potuno ista stvar se dogadja ko i u nuendu. inace, su sve isti bugovi. :?
btw: u nuendu 2.0 ovo podesavanje portova je radilo bez problema :?
idekius
24-11-2003, 03:41 PM
jebate, sad san prova sx i potuno ista stvar se dogadja ko i u nuendu. inace, su sve isti bugovi. :?
Koju verziju SX-a koristis? Koji dongle emulator? Jel' instaliras update na 2.01?
Nemoguce jer sam ja po tvojim savetima to lepo podesio i upamtio je iz prve...
SandRob
24-11-2003, 04:01 PM
Koju verziju SX-a koristis? Koji dongle emulator? Jel' instaliras update na 2.01?
koristin 2.01 (h2o)
znaci, kad otvoris cubase, ne vidu ti se emulated u izborniku?
meni sve pamti osim 2 cw kanala.
a provaj cw kanale preimentovat?
recimo - prvega preimenuj u "Pulsar"
a drugega i "MIDI Out". onda zatvori sx i vidi, kad otvoris, jeli ti sacuvalo ili je vratilo stara imena?
btw: ma ovo i nije neki veliki problem, jer meni emulated kanali nisu aktivni, ali me zivcira.,
idekius
24-11-2003, 04:07 PM
koristin 2.01 (h2o)
znaci, kad otvoris cubase, ne vidu ti se emulated u izborniku?
meni sve pamti osim 2 cw kanala.
a provaj cw kanale preimentovat?
recimo - prvega preimenuj u "Pulsar"
a drugega i "MIDI Out". onda zatvori sx i vidi, kad otvoris, jeli ti sacuvalo ili je vratilo stara imena?
btw: ma ovo i nije neki veliki problem, jer meni emulated kanali nisu aktivni, ali me zivcira.,
Probacu posle, samo da zavrsim nesto na net-u. Inace mislim da je problem u verziji cubase. Jakoristim onaj ripovani 2.0 (skoro ceo disk mozda manje, ali minimum 300 mb i ima sve one pdf fajlove sto naravno nije bitno ali ti gazem cisto zbog verzije), zatim instaliram update na 2.01 i zatim onaj H2O dongle emulator.
idekius
24-11-2003, 04:18 PM
Ups! Izvini! Vide se emulated u izborniku, ali su po difoltu namesteni ovi koji nisu emulated. Probao sam rename ova dva koja nisu emulated, ali nece to da upamti. Jedan sam krstio zurla drugi surla...
Jedan sam krstio zurla drugi surla...
:rotfl:
SandRob
24-11-2003, 05:03 PM
Ups! Izvini! Vide se emulated u izborniku, ali su po difoltu namesteni ovi koji nisu emulated. Probao sam rename ova dva koja nisu emulated, ali nece to da upamti. Jedan sam krstio zurla drugi surla...
eto, jeli vidis :roll:
a ja san se vec poce infisavat, da je to samo u mene :?
SandRob
24-11-2003, 05:07 PM
Ma kupio bi ga ja odmah kada bi neko mogao da mi lepo objasni kako da koristim ulaze/izlaze iz ASIO drivera Digi002 sa mogucnostima Scope platforme...
spoji audio i midi izlaze iz digija u pulsara 8) (na vlastitu odovornost). :roll:
spoji audio i midi izlaze iz digija u pulsara 8) (na vlastitu odovornost). :roll:
Moze li nesto malo prakticnije :wink:
SandRob
24-11-2003, 05:53 PM
ma znan da zvuci smisno, ali ako nema softwarevske mogucnosti, siguran san da bi ovako radilo. jos kad bi kartice medjusobno spoji digitalno, to bi bi "kraj svita". nebi bilo nikakih gubitaka i koristi bi sve mogucnosti scope platforme. onda bi izlaze iz pulsara lipo spoji u pojacalo. ma, pulsar je cudo 8)
razmisljaj o njemu ko o hardwareu! kako bi na digija spoji vanjski digitalni mixer i vanjske synthove? e, na isti nacin mozes spojit pulsara - garantiran!
ako ne uspije, uvik ti ostaje mogucnost da digija bacis u more (dunav). :wink:
ma znan da zvuci smisno, ali ako nema softwarevske mogucnosti, siguran san da bi ovako radilo. jos kad bi kartice medjusobno spoji digitalno, to bi bi "kraj svita". nebi bilo nikakih gubitaka i koristi bi sve mogucnosti scope platforme. onda bi izlaze iz pulsara lipo spoji u pojacalo. ma, pulsar je cudo 8)
razmisljaj o njemu ko o hardwareu! kako bi na digija spoji vanjski digitalni mixer i vanjske synthove? e, na isti nacin mozes spojit pulsara - garantiran!
ako ne uspije, uvik ti ostaje mogucnost da digija bacis u more (dunav). :wink:
U pravu si...mogao bi sve ulaze (8) da rutujem u Pulsar preko ADATa (ako ima taj konektor) :)
idekius
24-11-2003, 07:15 PM
Imas u projektu modulcic soundcard destinationi i soundcard source, ali to nisam probao,to 99,9 posto radi kako treba... Znaci da bi ti na in tebalo da vezes soundcard source, na out soundcard destination i to bi valjda bilo to...
SandRob
24-11-2003, 07:20 PM
pulsar ima 2 ona opticka adat in/out. znaci, mozes priko tega spojit 16 kanala. to mora radit.
a midi sigurno mozes spojit softwarevski. mozda mozes i audio, neznan!
Imas u projektu modulcic soundcard destinationi i soundcard source, ali to nisam probao,to 99,9 posto radi kako treba... Znaci da bi ti na in tebalo da vezes soundcard source, na out soundcard destination i to bi valjda bilo to...
Zanimljivo samo nisam shvatio cemu to sluzi...
Sandro, koliko ti imas Pulsara/DSPova i koliko prosecno mozes da ucitas efekata/sintova (recimo Modular)
A jel mi to dobijamo jos jednog CW-ovca.. :wink:
Na pulsaru imas 6 DSP-ova koliko ih ima i Sandro...a na tih 6 dsp-ova mozes upaliti modular i stm2448 i postaviti podosta efekata....znaci imas fore ali kada radis kombinaciju synthova effecata i ostalih gluposti brzo doje KRAJ
Na pulsaru imas 6 DSP-ova koliko ih ima i Sandro...a na tih 6 dsp-ova mozes upaliti modular i stm2448 i postaviti podosta efekata....znaci imas fore ali kada radis kombinaciju synthova effecata i ostalih gluposti brzo doje KRAJ
Pa izgleda...
Nego zanima me, koliko je to "podosta" efekata?
znao sam da ces to upitati....
Pa recimo stavis reverb na send,delay na send,i recimo na 8 kanala stavis kompresore i mozes jos mozda recimo postaviti 2 phasera i to je to...okvirno receno naravno....ja radim na 48kHz i ovako nesto otprilike ubacim...i jos par tackica eq-ova sam zaboravio
idekius
25-11-2003, 05:53 PM
Pa izgleda...
Nego zanima me, koliko je to "podosta" efekata?
Koliko god da je, podosta je podosta!
Salim se... Sumnjam da ti neko moze na to odgovoriti jer to zavisi koje efekte koristis, a oni se jedan od drugog razlikuju po tome koliko DSP-a zauzimaju i nisu svi isti. U svakom slucaju mislim da ni sa mnogo vise od 6 DSP chipova ne mozes da izvuces dovoljno da izguras celu pesmu a da pri tome ne stedis. Ali, niko ne moze da ti zabrani da kada je DSP potencijal pri kraju sve lepo prebacis u wav i krenes lepo ponovo od nule.
Sto se tice onoga soundcard source, sto rece da nisi razumeo... Neznam bas kako da ti objasnim, a vrlo je prosto. CW poject pravis sam i tu odredjujes sta ces da koristis, koliko ces asio i drugih kanala da imas gde ces sta da rasporedis na CW mixeru itd. To je ono sto mi se najvise svidja kod CW, tj. to sto je kartica ustvari kao kuciste racunara i sam ubacujes ili izbacujes stvari koje hoces ili neces da koristis, slicno kao sa racunarskim karticama i PCI slotovima. Recimo, ako ne snimas ni gitaru ni mikrofon u tom periodu rada na pesmi, analog source je suvisan i ti ga jednostavno iskljucis sa mixera i obrises iz projecta-a. Time dobijes dva slobodna kanala i oslobodis DSP chipove toliko koliko analog source zauzima (u ovom slucaju neznatno). Uz pomoc CW projecta u stvari lako prilagodis karticu sebi i pesmi na kojoj radis. E sad....taj ban Kulin :D Znaci zelis da koristis ulaz i izlaz sa druge kartice.... U project uneses modul soundcard source i vezes ga na mixer i tu bi (kako ja kapiram) trebalo da ti snima\pusta sve sto ide sa druge zvucne kartice koju imas. Takodje uneses i soundcard destination i vezes ga na (najverovatnije) na izlaz iz mixera i onda bi trebalo da na izlazima druge kartice reprodukuje zvuk. Da probam i ovako da ti objasnim. U priject insertujes neki od CW mixera i vezes na ulaz jedan i dva neki npr. Zarg Synth (oni su s-trava). Na mix out vezes soundcard destination. (znam da sam preskocio midi deo, ali to je da ga sad nebih tupio). Sa takvim projectom bi Zarg trebalo da chujes na line out druge kartice koju imas u racunaru.
Pazi, sve ovo treba prvo probati ili procitati u uputstvu sta je soundcard source i destination jer je ovo cisto moja pretpostavka. Pogledaj na net-u kako izgleda CW project, ili ako hoces mozemo mi iz sekte da ti posaljemo print screen...
pa da okvirno si u pravu(nesto mi ovo "okvirno" uslo u glavu zadnjih dana)...
source ti je ulaz na pulsar znaci sve sto spojis na ulaz analog pulsara ti je source a sto ti je izlaz je destination...
idekius
25-11-2003, 06:04 PM
pa da okvirno si u pravu(nesto mi ovo "okvirno" uslo u glavu zadnjih dana)...
source ti je ulaz na pulsar znaci sve sto spojis na ulaz analog pulsara ti je source a sto ti je izlaz je destination...
Samo to bi trebalo proveriti kako radi u praxi pre nego sto covek lupi pare za karticu. Meni je logicno da to radi tako, ali nikada se nezna. Hmmm... u krajnjem slucaju... Puratore, pade mi nesto na pamet... Mozes li ti da zaplenis deda Ljubi karticu na probu i videcemo da li to radi. Ako ne, iduci put kad dolazim u BG mogu da ponesem svoju karticu i probamo sa njom.
a cekaj pa sve to mozes i preko asia da odradis znaci bez hardwerskih kablova...ili wave sourceova znaci interno ne kablovski
idekius
25-11-2003, 06:13 PM
a cekaj pa sve to mozes i preko asia da odradis znaci bez hardwerskih kablova...ili wave sourceova znaci interno ne kablovski
Neznam... cini mi se da on ipak mora da "shvati" da u sistemu postoji jos jedna kartica i to koja nije iz CW familije.
da da ipak nece moci jer mu treba istovetna kartica
Ok, sad mi je jasno.
Ionako verovatno necu da koristim reverb/delay od CW-a (posto imam onaj SIR koji je zakon) a najvise cu koristiti CW-ove sintove (odnosno Zarg, mnjam...) i Modular, eventualno 2-3 efekta...
idekius
25-11-2003, 08:13 PM
Ok, sad mi je jasno.
Ionako verovatno necu da koristim reverb/delay od CW-a (posto imam onaj SIR koji je zakon) a najvise cu koristiti CW-ove sintove (odnosno Zarg, mnjam...) i Modular, eventualno 2-3 efekta...
...poslusaj zato savet sto ce ti chicha dati,
kad imas master verb, nedaj mu da se pati... :D :D :D
Taj CW masterverb ne da radi, nego UBIVA NA MESTO!
Ozbiljno... ja sam se jedno vreme vozio sa impulsima i stvarno su jako dobri, ali lepo podesen master verb je jako dobra stvar takodje, a nije ni mnogo zahtevan. Sto se DSP reverba tice, VERB ONE je takodje vrlp dobar...
Hmmm. Ne svidja mi se taj masterverb (da da,opet pljujem po CW-u), impulsi su po meni mnooogo bolji. Jednostavno, mnogo se lose gubi u prostoru i jako je "redak"...
idekius
25-11-2003, 08:33 PM
Hmmm. Ne svidja mi se taj masterverb (da da,opet pljujem po CW-u), impulsi su po meni mnooogo bolji. Jednostavno, mnogo se lose gubi u prostoru i jako je "redak"...
Hm... to nisam primetio, ali mislim da to zavisi i od toga kako ga podesis...
Ma impulsi zakon :)
Svejedno, sad samo da skupim pare i eto mene u Creamware druzini ;)
Ma buraz za CW kazu.....
mogu na hleb da ga mazu.... 8)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.