PDA

View Full Version : Gde je nestala prokleta sminka?

Igor
20-11-2003, 03:06 PM
Zahvaljujuci, pre svega, nepoznavanju nekih, pretpostavljam, egzaktnih pravila vezanih za sistemsko podesavanje racunara, ?upao? sam u jedan problem.
Od nekoliko posetioca ovog sajta skinuo sam uputstva za podesavanje Windowsa XP za rad sa zvukom. Poslusao sam vase savete, i izmenio neke parametre, koje moj prijatelj, a inace covek koji mi je sklopio masinu, ocigledno nije znao. Dakle, od background service-a, pa sve do iskljucivanja nekih, kako neko od vas rece, nepotrebnih servisa.
To sam radio u nekoliko navrata, jer su neka nova uputstva na koja sam nailazio, osim pravila koja su vec bila navedena u prethodnim, sadrzala i neka nova (pravila). Medjutim, poslednji put, kada sam iskljucio neke (preporuceno nepotrebne) servise, ne znam da li zbog toga ili necega treceg, vise ne mogu da vratim stari okvir XP-a.
Kada udjem u sistem folder na Control panelu, a zatim onaj deo gde treba cekirati ...for best performace, u slucaju kada to uradim, normalno je ocekivati bordure starog Windowsa, jer takvo podesavanje, ako sam dobro uklavirio, znaci smanjivanje grafickih dzizabidza naustrb zvuka. O.K. Ali u jednom od uputstava sam procitao da cekiranjem ...for best performace i cekiranjem jedne od (zaboravio sam koje) dole opcije, moguce je zadrzati izgled XP-a, a ipak rasteretiti procesor nepotrebnih grafickih opterecenja.
Nije da patim za fluoroscentno plavom i zelenom Windowsa XP, ali u prvi mah mi se dopala varijanta ?lepo izgleda ? bolje radi?, pa sam se opredelio za nju. I sve je bilo u redu, bordure su bile normalne, ali od preksinoc, kada sam iskljucio one servise, vise ne mogu da ih vratim na normalan (lepsi) izgled. U cemu je fora? Da se razumemo, mogao bih se ja privici i na ovakav izgled, ako je to zrtva zarad boljeg zvuka, ali neznanje me ubija.
Nakon prvih podesavanja, kada sam zadrzao stari izgled XP-a, cini mi se da mi je racunar bio brzi nego sada (mozda je ovo zapazanje los utisak).

P.S.
Imam jos jedno pitanje, ali posto sam ionako bio preopsiran, a i karakter pitanja je drugaciji, mozete ga naci u kategoriji software.

SandRob
20-11-2003, 03:55 PM
ukjuci servis themes. onda klikni desnin misen na desktop i odaberi properties/apearance... i onda izaberi (ruzni) izgled od xp-a. :wink:

Igor
20-11-2003, 06:28 PM
Hvala ti prijatelju.