View Full Version : Standard PC or ACPI?
idekius
17-11-2003, 04:26 PM
Pitanje se odnosi pre svega na Sandra. Zasto preporucujes instalaciju u Standard PC modu? Zbog dodele IRQ u biosu? Ja sam i dalje u ACPI modu (posto je win hteo da rikne pri pokusaju prebacivanja na Standar PC pa je raio restore point) i cini mi se da mi sve radi normalno.
Elem... Danas me Eon zbunio pitanjem za bitazu pokazanu u device menageru. Kod mene je kada desnim misem otvorim creamware dsp board i kliknem na setings prefered bit depth 16 i ne dozvoljava prebacivanje na 24 i 32, ali tako je od kada sam uzeo karticu. Malo pre sam citao u uputstvu i nema nicega o tome. Normalno insertujem 24 bit asio i wawe source i destination i normalno pusta 24 bit wav, a normalno i snima. Ajd, da kazemo da to cubase radi softwerski, ali windows media player nikako nebi smeo da pusti 24 bit file ako on nije podrzan...
Kazi sta ti mislis i kako to izgleda kod tebe... Sigurno zanima i Eona...
Pazi meni nista ne radi ok...mozd ajer sam Xp instalirao na 98..mozda zato sto mi je particija harda na FAT-u...ne znam...sada instaliram XP solo pa cu da vidim sta mi se desava...ne bi trebalo to tako da bude...meni je pustao zvuk ali ne kako treba nego mi je sve midije sa Emagica MT4 preraspodelio kako on hoce onda dobio sam neku freq.na analyzeru kao pink noise....ali nema zvuka pinka....ludnica....samo sam stavio format c: da se ne za*ebavam...aj javicu vam sta je bilo...
Zbog ovoga Sandro kasnim sa dojavom o STS-u i tebi Anita za onu stvar ...sorry sutra cu resiti stvar
SandRob
17-11-2003, 09:29 PM
Pitanje se odnosi pre svega na Sandra. Zasto preporucujes instalaciju u Standard PC modu? Zbog dodele IRQ u biosu? Ja sam i dalje u ACPI modu (posto je win hteo da rikne pri pokusaju prebacivanja na Standar PC pa je raio restore point) i cini mi se da mi sve radi normalno.
Elem... Danas me Eon zbunio pitanjem za bitazu pokazanu u device menageru. Kod mene je kada desnim misem otvorim creamware dsp board i kliknem na setings prefered bit depth 16 i ne dozvoljava prebacivanje na 24 i 32, ali tako je od kada sam uzeo karticu. Malo pre sam citao u uputstvu i nema nicega o tome. Normalno insertujem 24 bit asio i wawe source i destination i normalno pusta 24 bit wav, a normalno i snima. Ajd, da kazemo da to cubase radi softwerski, ali windows media player nikako nebi smeo da pusti 24 bit file ako on nije podrzan...
Kazi sta ti mislis i kako to izgleda kod tebe... Sigurno zanima i Eona...
taj seting slobodno mozes ignorirat. neznan tocno o cemu se radi, ali mislim da ovisi o nekoj microsoftovoj podrsci koje jos uvik nema.
u svakon slucaju, zaboravi ga.
ono sto je tebi vazno je da imas 24 bitne devicese u cilemu routhingu. dakle, u pulsarov projekt ces stavit 24 bitne asio source/dest i 24 bitni wave source/destination.
u nuendu ces isto namistit da snima 24 bitni wav, a u wavelabu ces namistit preffered playback resolution na 24bit alt i snimanje na 24 bita.
tako je podeseno kod mene i neman nikakega problema sa bitazom, samo sto u masteringu zbog prebacivanja u 16 bitova koristin dithering.
o instaliranju systema u nekom od modova mogu govorit samo na temelju vlastitog iskustva, ko "krajnji korisnik".
ovo je druga konfiguracija koja podrzava acpi, ali moran priznat da meni nije bas jasno sto on podrazumjeva.
sa proslim procesorom ima san 2 moda: standard PC i ACPI i razlika je bila u broju irq-ova. pulsar jednostavno bolje radi kad ih je samo 16.
ma on radi i sa 21 (valjda ih je toliko!?), ali mi se znalo dogadjat da mi ponekad kad mi se dize sfp u startupu ili kad otvaram neki projekt, da me upozorava da mu fali serijski broj od nekog softwarea. i to nikad od istog. ponekad se buni na mixer, ponekad na sampler, ponekad na efekt ili neki synth.
ta poruka se jednostavno ignorira i to se dogadja vrlo rijetko, ali i to je dovoljno da me iznervira, jer zelim da mi system radi bez (ili sa sto manje) bilo kakih pizdarija.
ova konfiguracija koju sad iman omogucava mi instaliranje xp-a u 5 razlicitih modova i trenutno ne koristim standard pc mode vec ACPI, ali neki sa 16 irq-ova.
puni naziv toga moda je: Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) PC.
dosad sam koristi cubase vst32 pa san iskjuciva HT, ali sad sa nuendom bi ga moga i ukjucit.
bitno je samo da odaberem neki mod sa 16 irq-ova.
ok i ja sam sve 24 bitno stavljao i sve je radilo dok nisam instalirao xp na 98 pa se sve sjebalo...ali resicu i to...e sada nije mi bas najjasnije ovo sa irq-ovima...da li se to vidi u Start--programs--accessories----system tools----system information i pod hardware resources conflicts postoji par konflikata sa IRQ-ovima kod mene ali nema nigde pulsara...e sada hoce li mi se standard Pc mod pokazati kao mesija u ovome ili...???
SandRob
18-11-2003, 07:18 AM
ako tvoja ploca ne podrzava HT, onda bi treba tijekom instalacije, odnosno na samom pocetku, kad te dole bude pitat za skazi, pritisnut f7! na taj nacin xp ce se instalirat u standard pc modu.
ti mozes updateat drivere i nakon instalacije, ali je bolje to ucinit odma.
nakon instalacije poc ces u device manager i kad protisnes oni mali + kraj "computer" mora ti se otvorit natpis Standard PC.
takodjer u device manageru ces poc u wiew i izlistat devicese by type. tu ti mora bit 16 irq-ova. bitno je da ti pulsar bude sam na irq-u. cak bi bilo dobro da je na nekom sa vecom pci propusnoscu, ali mislin da to ovisi od ploce.
ako ti pulsar dili irq sa necim, najbolje je da ga primistis u drugi slot ili da mu jednostavno u biosu podilis irq-ove na drugi nacin.
btw: valjda san ti sve tocno reka, jer nisan na xp-u nego na win98, pa ne mogu vidit. :?
ok..ok...odo da ga kupim 8) bas sam gledao na drugom racunaru gde mi je 2000 on je bez ikakvog stiskanja instaliran u standard pc modu i ima 11 IRQ-ova...nemam ht tehnologiju :cry:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.