View Full Version : Creamware OptiMaster
Mogli
13-11-2003, 05:49 PM
Ima li neko iskustva sa ovom spravicom? Interesuje me kako se pravilno povezuje da to radi, i kako to radi? Svidja mi se onaj naziv - intelligent processor...
idekius
13-11-2003, 07:19 PM
Ima li neko iskustva sa ovom spravicom? Interesuje me kako se pravilno povezuje da to radi, i kako to radi? Svidja mi se onaj naziv - intelligent processor...
Jedino ako si ga legalno kupio, sa flekovanom platformom ne radi.
Mogli
13-11-2003, 07:56 PM
Moramo se raspitati kod brace Rusa, kod njih sve radi...
SandRob
13-11-2003, 09:19 PM
ja san ima licencni optimaster pa san ga proda. radi se o 3band compresor/expanderu (mislin da ima i limiter) sa nekakvim wizardom, koji je mozda inteligentan ali i pijan.
inace ne ljubim multiband kompresore, a sa tim inteligentnim wizardom pogotovo nikad nisan dobi ni priblizno dobar rezultat.
expander pak, u mesterizaciji je neupotrebliv. moze se stavit na neki bubanj, ali neznan... ja ga nisan nikad iskoristi...
ako hoces creamwareov multiband kompresor imas besplatnu finalizu. koja isto ima 3 banda, nema "pijanog carobnjaka", ali mozes spustit treshold nize nego na optimasteru.
ja finalizu vise volim od optimastera :roll:
SandRob
13-11-2003, 09:24 PM
finalizu i masu besplatnih i korisnih devicesa za pulsar mozes nac ode (http://www.planetz.com/forums/viewforum.php?forum=16&1749)
Mogli
14-11-2003, 01:25 AM
Citao sam da se retko koji softwerski ekvlilajzer moze porediti sa nasim iz pekare Creamware, pa ne znam sta ti mislis o tome?
SandRob
14-11-2003, 05:57 AM
Citao sam da se retko koji softwerski ekvlilajzer moze porediti sa nasim iz pekare Creamware, pa ne znam sta ti mislis o tome?
iskreno, mislin da je to bezveze :roll:
i powercore i uad imaju bolje eq-e, a ima boljih i u native izvedbi. recimo sonalksis i voxengo. 8)
Mogli
14-11-2003, 04:16 PM
Nisam strucnjak za eq i zato volim date presete. Jesi li probao
iZotope Ozone 2.0? To je nesto poput Tracks-a, ali deluje bas uredno, pogotovo 64bit preciznost. Medjutim, potpuno se slazem sa tobom u pogledu multiband kompresora, tu bas ne mozes puno kontrolisati stvari. Kako ti se dopada onda Voxengo Elephant? Jos da mogu da ga registrujem :roll: Isto vazi i za VoxengoPolysquasher...
idekius
14-11-2003, 04:39 PM
iZotope Ozone 2.0 je verovatno odlican ali treba znati raditi sa njim. Ja sam sa njim uvek uspevao da samo pogorsam stvari... :roll: A oni njegovi preseti nisu ni za goli k. Masterizaciju sam sveo na mb compresor umesto eq (ako bas mora, a obicno ne mora, L2 final master i eventualno skidanje shuma. Takodje nije losa ni ona Yamaha Final Master. Meni je malo zaguljenije jer radim obavezno zive instrumente (gitaru,bass gitaru,glas...) i uvek postoji verovatnoca da iznenada ispliva u masteringu neki puc, krc i sl. koji do tada nisi ni primetio. Inace, nameravam uskoro da pokusam da ozvucim Hammonda da vidim kako ce to da izgleda. Za to mislim da iskoristim digitalni Beringerov 32 kanalni mixer, opticke kablove do Lune i nekoliko kondenzatorskih mikrofona. Ako akcije uspe, dobro je, ako ne, salili smo se...
SandRob
14-11-2003, 05:05 PM
Nisam strucnjak za eq i zato volim date presete. Jesi li probao
iZotope Ozone 2.0? To je nesto poput Tracks-a, ali deluje bas uredno, pogotovo 64bit preciznost. Medjutim, potpuno se slazem sa tobom u pogledu multiband kompresora, tu bas ne mozes puno kontrolisati stvari. Kako ti se dopada onda Voxengo Elephant? Jos da mogu da ga registrujem :roll: Isto vazi i za VoxengoPolysquasher...
proba san izotope, ali nisam puno sa njime radio tako da ga nemam ni instaliranog. eq mu je ok, ali sonalksis i voxengo curve eq meni zvuce bolje. reverb mu je uzasan, a multiband exciter i onaj stereo expander (tako nekako se zove) su mu vjerojatno najbolje sto ima.
voxengo elephant je radi odlicno i cesto se njime moze dobit puno vise decibela bez distorzije, od bilo kojeg limitera.
... i neznan kako ga nemozes registrirat?!?!
polysquasher sam zaboravi sto je? iman ga ali ga ne instaliram. od voxenga koristim samo eq i elephant.
Mogli
14-11-2003, 05:19 PM
iZotope Ozone 2.0 je verovatno odlican ali treba znati raditi sa njim. Ja sam sa njim uvek uspevao da samo pogorsam stvari... :roll: A oni njegovi preseti nisu ni za goli k. Masterizaciju sam sveo na mb compresor umesto eq (ako bas mora, a obicno ne mora, L2 final master i eventualno skidanje shuma. Takodje nije losa ni ona Yamaha Final Master. Meni je malo zaguljenije jer radim obavezno zive instrumente (gitaru,bass gitaru,glas...) i uvek postoji verovatnoca da iznenada ispliva u masteringu neki puc, krc i sl. koji do tada nisi ni primetio. Inace, nameravam uskoro da pokusam da ozvucim Hammonda da vidim kako ce to da izgleda. Za to mislim da iskoristim digitalni Beringerov 32 kanalni mixer, opticke kablove do Lune i nekoliko kondenzatorskih mikrofona. Ako akcije uspe, dobro je, ako ne, salili smo se...
U potpunosti se slazem sa tobom, da su mu preseti losi, ali je Sandrob jako lepo primetio gde mu je kvalitet. Inace i ja sam odusevljan onom Yamahom. Sto se tice Hammonda, cini mi se da znas sta radis :idea:
Mogli
14-11-2003, 05:23 PM
... i neznan kako ga nemozes registrirat?!?!
polysquasher sam zaboravi sto je? iman ga ali ga ne instaliram. od voxenga koristim samo eq i elephant.
Pa jednostavno mi trazi serijski broj ili svakih 45 sekundi pucketa, a sto se tice Polysquashera, on ti je novi mastering kompresor iz iste firme -
Polysquasher's features:
New compression technology
Transparent sound
Real-time gain reduction scope
Variable knee
Three operation modes
"A-to-B" comparisons
Factory presets
Mono-to-Stereo, Stereo-to-Stereo processing modes
Sample rates up to 192 kHz supported
Highly optimized DSP code
64-bit internal precision
Solozabal
14-11-2003, 05:29 PM
iZotope Ozone 2.0 je verovatno odlican ali treba znati raditi sa njim. Ja sam sa njim uvek uspevao da samo pogorsam stvari... :roll: A oni njegovi preseti nisu ni za goli k. Masterizaciju sam sveo na mb compresor umesto eq (ako bas mora.......
Izasla je trica Izotopa sa mnostvom preseta, ali i dalje jede CPU ko lud :lol: Samo za one sa jakom makinjom!
SandRob
14-11-2003, 08:05 PM
Pa jednostavno mi trazi serijski broj ili svakih 45 sekundi pucketa,
ma to nesto nije ok. nemas pravu verziju.
daj mi emajl da ti posaljem.
Mogli
15-11-2003, 01:26 AM
Pa jednostavno mi trazi serijski broj ili svakih 45 sekundi pucketa,
ma to nesto nije ok. nemas pravu verziju.
daj mi emajl da ti posaljem.
mogli@ravangrad.net
pulsar 2
15-11-2003, 02:15 AM
Dali postoji neka krakovana verzija miksete 2448 pulsara ?
idekius
15-11-2003, 05:17 AM
Dali postoji neka krakovana verzija miksete 2448 pulsara ?
Mrzi me vise da pisem o crackovanim SFP platformama jer sam vec sve vise puta napisao. Ne postoji crackovani mixer, ali postoji crack kojim obescascujes platformu pa svi mixeri rade. Kada imas instaliran crack ne radi par stvarcica tipa master verb pro,vocodizer,optimaster... i zajabava XTC mod. Zato ti rade svi moguci sinthovi, mixeri, brdo efekata itd.
pulsar 2
16-11-2003, 09:10 PM
Znam da si odgovorio nesto dobro, ali nista ne moze se procitati od zvezdica. Pokusaj jos jednom, molim te.
SandRob
16-11-2003, 09:38 PM
Znam da si odgovorio nesto dobro, ali nista ne moze se procitati od zvezdica. Pokusaj jos jednom, molim te. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mogli
16-11-2003, 09:46 PM
Nebo je zvezdano...
pulsar 2
19-11-2003, 09:03 PM
Da, ali dan je suncan... Ostavi po strani viceve, MOGLI, budimo malo ozbiljniji...Ako neces da pomognes, sve je OK.
Da, ali dan je suncan... Ostavi po strani viceve, MOGLI, budimo malo ozbiljniji...Ako neces da pomognes, sve je OK.
Ono sto je pod zvezdicama znaci krek, krekovana, itd...
Mogli
19-11-2003, 11:09 PM
Samo mi je bilo simpaticno sta si ti napisao i nista vise. Nije razlog da se ljutis. Samu rec - krekovano, ja cak nisam mogao ni napisati jer se automatski ona ispisivala sa zvezdicama. Sad je to valjda Purator sredio.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.