View Full Version : Problemi sa Steinway klavirom
Mogli
12-11-2003, 09:57 PM
Ne koristim Giga sampler, a Steinway je dat u tom formatu. Kad sam hteo da ga ucitam u Halion, ovaj se zakocio, izgubio zvuk. Kad sam hteo da ga kovertujem u drugi format Cd extract se poremetio i nestao u vidu magle po petnaesti put! Cini mi se da semplovi imaju bolji kvalitet od The Granda, pa sam ga zato i hteo koristiti. Sta da radim i gde da ga ucitam kao banku?
diviner
12-11-2003, 11:07 PM
Pokusaj sa Halionom 2, ali unutar import-a izaberi opciju koja merge-uje (dolje u dnu) multipart giga fajlove ! Imaces konvertovan piano u Halion formatu, pa sviruckaj do mile volje !
@sandrob
Postoji li razlika u zvuku kada se pomenuti ipak pusti u gigastudiu (meni sasvim ok zvuci u Halion2), odnosno da li je vrijedno instalacije Gigastudia?
Mogli
13-11-2003, 03:49 PM
Uradio sam tako na verziji 2.02, ali on opet gubi zvuk i to posle dva minuta svirke. Onda sam instalirao verziju 2.0 i to se isto dogodilo. Halion je 32-bitni, a EXSP24 je valjda 24-bitni, ali mi se cini da ovaj drugi stabilnije radi, medjutim ovaj opet ne podrzava giga format. Sve se vrti u krug....
I meni se gubio zvuk na Halion-u 2.02,ali sam ga izbriso i instalirao ceo halion2 (komletan cd) i uradio zvanican update na 2.02 sa steinbergovog sajta i sad sve radi ko podmazano. :D
SandRob
13-11-2003, 09:34 PM
I meni se gubio zvuk na Halion-u 2.02,ali sam ga izbriso i instalirao ceo halion2 (komletan cd) i uradio zvanican update na 2.02 sa steinbergovog sajta i sad sve radi ko podmazano. :D
jos uvik nijedan sampler nemoze zaminit gigu. neznan u cemu je problem, jer svi vec sviraju direktno sa diska i imaju neogranicen broj lajera, ali kad konvertiras neki gigin klavir u kontakt ili halion razjebe mu se cili zvuk.
ja san usporedjiva i siguran san da je to tako, zato i dalje koristim gigu samo radi 2 klavira i jednog rhodes-a, koji je nenadjebiv.
btw: trebalo bi nakon konvertiranja u kontakt ili halion ponovo podesit sve layere, ali to je mukotrpan posao i ne virujen da bi dobili isti zvuk ko sto je original.
btw 2: jednostavnije gigine zvukove (sa manje layera, bez note off, rezonancije i sl) kontakt i halion citaju bez problema.
Mogli
14-11-2003, 01:22 AM
Konvertovao sam ga u EXSP24, hvaljeni sempler i ovaj je krenuo, a onda tuzno javio da mojih 512ddr rama nije dovoljno... Mislim da je taj Steinway, opasan klavir, tj disk. Moram uzeti jos jedan modul od 512, kad je bal...
SandRob
14-11-2003, 05:56 AM
bojim se da ti ni to nece bit dovoljno za konvertirat :?
Mogli
14-11-2003, 03:05 PM
Pa koliko memorije ti imas?
SandRob
14-11-2003, 04:51 PM
iman 2giga.
sjecan se da san sa 1giga prebaciva jedan od tih giginih klavira u halionov format i nije bilo dovoljno memorije, pa je trebalo negdje na pola posla restarat i dovrsit.
dakle, bilo je moguce konvertirat ali ne odjednom.
Mogli
14-11-2003, 05:33 PM
Ja imam samo tri slota i max 1.5 giga mogu da stavim! Valjda ce onda uspeti da to odradi? Ploca mi je MSI K7N420 pro, mozda je malo zastarela, ali izvanredno radi.
diviner
15-11-2003, 03:31 AM
Ja licno nikakvih problema nemam pustajuci taj Steinway B Piano u Halion 2.0 ISO (objasnjavam ja vec duze vrijeme zasto vrijedi imati ISO diskove pored krekovanih verzija ;) )! Sviruckao sam cesto i duze od pola sata na istom, nisam primjetio neke anomalije sto se samog zvuka tice, ali bih morao u sto skorije vrijeme instalirati GIGASTUDIO radi konacne provjere vjerodostojnosti zvuka !
PS. 2x512 MB ! Nisam siguran da je 512 MB problem, jer Halion svejedno koristi streaming disk tehniku, i pri pustanju ovog klavira (koliko tacno zauzme, moze se provjeriti)...!
SandRob
15-11-2003, 12:37 PM
Ja licno nikakvih problema nemam pustajuci taj Steinway B Piano u Halion 2.0 ISO (objasnjavam ja vec duze vrijeme zasto vrijedi imati ISO diskove pored krekovanih verzija ;) )! Sviruckao sam cesto i duze od pola sata na istom, nisam primjetio neke anomalije sto se samog zvuka tice, ali bih morao u sto skorije vrijeme instalirati GIGASTUDIO radi konacne provjere vjerodostojnosti zvuka !
PS. 2x512 MB ! Nisam siguran da je 512 MB problem, jer Halion svejedno koristi streaming disk tehniku, i pri pustanju ovog klavira (koliko tacno zauzme, moze se provjeriti)...!
usporedi, pa ces vidit. sve svira (reklo bi se ok), ali se poremeti omjer layera, pa se recimo rezonantni sampleovi ne cuju, a off note se cuju jace nego bi trebale... i slicno.
Mogli
15-11-2003, 02:44 PM
Postojili neki 64-bitni sampler osim hardwerskog?
Postojili neki 64-bitni sampler osim hardwerskog?
mislis nesto sto proizvodi 64-bitan zvuk???
Mogli
15-11-2003, 06:34 PM
Ne, nego mislim ako je EXSP24 - 24bit-ni, Halion 2 - 32bitni, da li postoji neki sto je 64bit-ni, kao sto je hardwerski Akai6000?
I da li to utice na kvalitet zvuka?
verovatno tu sve sto je odradjeno su 64 bitni algoritmi koji naravno da uticu na kvalitet zvuka jer se zvuk onda i obradjuje toliko "duboko" :roll:
SandRob
15-11-2003, 07:06 PM
sampleri su vrlo bitni :wink:
Mogli
15-11-2003, 07:20 PM
Da i avijoni.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.