View Full Version : Pomozite u vezi Patch names za GEM S3
pulsar 2
12-11-2003, 06:24 PM
Ako neko zna kako da resim ovaj problem, neka pise nesto... Naime ja ne mogu komandovati moj sintesajzer GEM S3 turbo iz Cubase SX, nego sve instrumente treba menjati u sintesajzer, a to mi stvara probleme jer kada zatvoriom Cubase, nije upamcen raspored instrumenata u Cubase nego treba za svaku pesmu upamtiti u disketu u GEM S3.
GEM S3 turbo ima drugaciji raspored boja, nije 1-128, nego 1-1, 1-2...1-16 pa pocinje 2-1, 2-2...2-16 itd do 127-16. Kada menjam iz Cubase uvek izlazi samo prvi instrumenat iz vrste znaci 1-1, 2-1, 66-1, 121-1 itd. Cuo sam za neki script macker ili patch names gde treba da se pisu boje sintesajzera i to instalirati u Cubase Sx (u MIDI Menager).
Dali neko zna nesto vise ???
Jadran
12-11-2003, 07:56 PM
Kao prvo u tvom sintu su aktivirani midi filteri ti filteri ne dozvoljavaju da klavijatura primi midi komande izvana(kod nekih klavijatura je drugaciji naziv kao naprimer on external midi) Da te nezbuni klavijatura prima midi komande osim bank i program change. Kad to aktiviras na klavijaturi onda ces moci primati i ostale komande kao bank i program change prko cubase samo sto tekst u cubase nece odgovarati stvarnom stanju. Taj problem mozes rjesiti na dva nacina.U cubase u midi menadjeru mozes napraviti pach name za svoju klavijaturu, ako ti to izgleda malo tesko onda postoji mali program koji radi zasebno Pach name meaker imas ga na steinberg sajtu ako ga nemozes naci jacu ti ga hostovati pa ga skini. Ovaj zasebni program je jadnostavniji nego ovaj u sklopu subase sx. Sama funkcija pach name je da vidis u cubase koji je program na midi kanalu izabran. Obrati paznju kod pravljenja pach name za svoju klavijaturu da program change uvjek prednjaci za jedan broj vise , da pojasnim ako izaberes banku A program 12 na klavijaturi ceti svirati bank A program 11 zato moras u pach listi staviti ime programa na jedno mjesto vise tokom pravljenja vec ces skontati o cemu se radi. Nadam se da sam koliko toliko bio jasan.
pulsar 2
13-11-2003, 08:03 PM
Jadrane, hvala na pokusaju da mi pomognes, ali zasad ne ide...Napisao si da su filtri kod mog sintesajzera aktivirani. Proverio sam, ali ne, svi su deaktivirani na OFF. Znaci ostaje resenje onaj Patch maker. Ja sam vidio u sajtu Steinberga taj Patch maker ali taj cini mi se da je za Cubase VST (jer ima takvu oznaku), a ja koristim Cubase SX. Dali je isti taj i za SX ? Ajde da idemo korak po korak : dali da skinem taj Patch maker sa simbolom Cubase VST, ili postoji specijalan za SX pa ces mi ga ti hostovati ?
Jadran
13-11-2003, 08:27 PM
Skini ga slobodno kad napravis pachname za svoju klavijaturu onda samo kopiras pachname u folder od sx gdje se nalaze i ostali pachname.I onda otvoris cubase i u menadjeru odredis svoju klavijaturu koja ce se pojaviti zajedno sa ostalim na listi. Samo me cudi zasto tvoja klavijatura ne reaguje barem na generalmidi programe ,jer kad odredis u menadjeru za pachname generalmidi klavijatura bi morala da reaguje iako nisi uzeo njen pachname. Prekontrolisi sve jos jednom jer po pravilu cak iako nije lojdovana tvoja klavijatura mora da funkcionise programchange samo sto stvarno stanje u cubase ne odgovara klavijaturi. Veoma cudno javi sta si uradio.
A da u sx imas isto pachname meaker to je tamo gdje i lojdujes pachname tako da mozes i u cubase sx da napravis pachname bez problema samo sto ovaj za VST je malo jednostavniji.U tome je razlika koji ti se bude cinio laksim na njemu i napravi pachname.
Ali jos jednom da te napomenem klavijatura mora raditi cak i na neke druge pachname sa razlikom sto bi u cubase recimo stajalo bank A program 64 a kod tebe bi na klavijaturi sviralo nesto sasvim deseto ali mjenjanjem programa u cubase moraju se mjenjati programi na klavijaturi.Kod tebe nesto nestima.Kad budes snimao sa klavijaturom ako zelis da ti cubase zapamti program kojim si recimo odsvirao bass gitaru onda isto tako moras iskljuciti filtere za sysex i program i bank change u cubase znaci svi filteri moraju biti iskljuceni.
pulsar 2
15-11-2003, 01:10 AM
Samo me cudi zasto tvoja klavijatura ne reaguje barem na generalmidi programe
Na GM programe reaguje, ali parcijalno... Na pr. preko pro.change ja menjam instrumente ovim rasporedom : pr.change 1 je boja 1-1 u GEM S3, pro.change 2 je 2-1, pro.chan 3 je 3-1, 4-1, 5-1...itd. Ali ako hocu na primer da biram boju 4-7, ili 77-9 to ne mogu uraditi jer izlazi samo prvi instrumenat 4-1, 77-1. Pokusavam posle toga da nesto menjam preko bank ali na to ne reaguje.
Posto mogu i SX-u napisati moje boje, kako treba otvoriti Patch u SX-u ? Idem u MIDI MANAGER, pa... ?
Jadran
15-11-2003, 02:02 AM
Otvoris Midi Device Menager pa install Device pa kad se otvori prozor sa listama klavijatura gore na vrhu izaberi Define New
i klikni ok uneses ime klavijature pa onda ok.Kad to uradis vidjeces da se pojavio jedan Empty Bank e onda traba da dodas onoliko banki koliko imas na klavijaturi i da u knjizi od klavijature pronadjes midi komande koje treba da rucno upises treba da znas kodove za tvoju klavijaturu(midi Message Butes). Dodavanje banki pravis kada kliknes na commands i treba da aktiviras Enable Edit. Kad kliknes na mali plus ljevo od bank onda ceti se pojaviti preset kliknes desnim misom na preset i napravis preseta onoliko koliko imas programa u banci recimo A ili kako se vec zove.Ovo je mukotrpan posao ja sam pravio za roland g1000 dva dana pachname i dobro sam se namucio.Nebih da te obeshrabrujem ali ako nisi dobro protabirio knjigu od tvoje klavijature poglavlje o midiu onda nadji nekoga ko se malo razumije da ti pomogne jer nemoguceje da ti pomognem ovako preko poruka . Probaj nemas sta izgubiti javi sta si uradio Pozdrav.
pulsar 2
16-11-2003, 09:06 PM
Znam Jadrane da je mukotrpan posao, pa zato sam trazio po internetu da nadjem gotov patch name za GEM S3 turbo za Cubase SX, od nekoga ko koristi GEM S2/S3 ali nikako ga ne mogu naci. (Cak ni u sajtu Generalmusic-a ). Ako slucajno znas nekoga u Cikagu ko koristi sint kao ja, bilo bi dobro da kontaktiramo...
Pozdrav, pulsar 2
Jadran
16-11-2003, 09:15 PM
Probacu da ija pronadjem vidjecemo mozda imas srece
pulsar 2
28-11-2003, 07:40 PM
Jadrane, ima li sta novo u vezi patch names za GEM S3 turbo ?
Jadran
28-11-2003, 08:11 PM
Pokusao sam da nadjem Pach name za tvoju klavijaturu ali nema nigdje .
Ja bih ti napravio Pach name ali ovdje od mojih kolega nema niko tu klavijaturu a bez nje je nemoguce bilo sta uraditi. Za sad jedino sto mozemo je da cekamo.Ili da nadjes nekoga u tvojoj blizini ko zna da napravi Pach name .
pulsar 2
29-11-2003, 07:21 PM
Na zalost nema nikog u blizini koji koristi GEM S3 turbo. Ili mozda ima, ali nisu svi voljni kao ti da odgovaraju...
Napisao sam e-mail direktno u Generalmusic, ali nisu ni oni odgovorili.
pulsar 2
29-11-2003, 08:30 PM
Ja bih ti napravio Pach name ali ovdje od mojih kolega nema niko tu klavijaturu
Ako mozes nesto uciniti, listu boja GEM S3 turbo kao i komparaciju prema GM imas na ovaj sajt : http://members.xoom.virgilio.it/turbopage/doc.htm .Tu se nalazi fajl pod imenom gmands3t.doc. Problem je sto kod ovog sintesajzera boje nisu podeljene u bankove, to mi stvara zabunu...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.