View Full Version : nuendo/sx - utisci
SandRob
10-11-2003, 10:03 AM
napokon mogu rec san definitivno presa na nuendo. lipo san se uhoda i prilicno san zadovoljan.
audio je neuporedivo bolji nego u cubase vst32 (kojega san koristi do sad), a sa novim updateom poboljsan je i midi. ode prije svega mislin na komfordnost.
ipak...
logical editor skroz drukcije izgleda nego onaj u vst32, ali san ga konacno skuzi i koristin ga sasvim normano - isto ko prije.
po meni su slobodno mogli ostavit onaj iz atarija, ali dobro, ajde... neka im bude. :wink:
u drum editoru (i key editoru) napokon su dodali "radne velocity-je" koji u key editoru donekle dobro funkcioniraju, ali u drum mapi meni izgledaju ko da se netko zeli nasalit.
ok, mogu se sacuvat preseti sa neogranicenim brojem velocity-a (u vst32 ih ima 4), ali layeri na svim udaraljkama nikad nisu podiljeni na isti nacin za cili kit, niti svaka udaraljka ima jednak broj layera, tako da jedino podesavanje za svaku udaraljku zasebno (ko sto je u vst32) dolazi u obzir. sve ostalo (a narocito trenutno rjesenje) je "monthy payton". takodjer, u vst32 si moga namistit delay (+/-) za svaku udaraljku. u nuendu/sx-u toga nema :(
markeri bi trebali bit dio rulera, tako da budu uvik vidljive, a ne trake, kao sad.
i nije mi jasno zasto se cycle markeri nemogu kopirat?! marker se normano "kopira" sa stisnutim alt i kad se prenosi vide se koordinate, medjutim kad ga se pusti nestane. :shock:
ako se marker track stavi u folder track, onda se kopira normano. :? po meni je to ociti bug?!
na kraju ono sto me najvise izludjuje: automatizacija.
lipo je sto se moze svaka traka neovisno editirat i kopirat, ali kad idem nesto mixat dobijen slom zivaca. tesko mi je ovako objasnit sto se dogadja, ali fejderi i sklopke "ne slusaju".
vst32 je pamti svaku akciju neovisno o onima koje su vec naravljene (to je bilo dobro), tako da si moga bilo kad i bilo di pomaknut nesto i da on to zapamti neovisno o tome sto je isprid ili nazad.
nunedo/sx prave krivulju odredjenu tockama, tako da neka promjena napravljena u petom taktu ovisi o nekoj tamo u pedesetiosmom (ako nema nijedne tocke izmedju).
hm, neznan jesan li dobro objasni, ali ludujeeeeeeen. potegnen fejder doli, a on se vrace gori. ukjucujen neku sklopku, a ona se sama gasi, jer joj je u tisucudvistapedestisedmom taktu tocka koja oznacava "off" :evil:
Ja doduse nisam imao problema da se naviknem (jer sam Cubase VST veoma malo koristio pa sam onda kratko Sonar uzeo i na kraju Cubase SX 1 da bi sada presao na Nuendo 2) i, iskreno, odusevljen sam!
Automatizacija je fenomenalna i tu nemam primedbi kao i za sve ostalo.
Nego, Sandro, cudi me da nisi poceo da hvalis PDC :)
SandRob
10-11-2003, 11:05 AM
sto je to pdc? :oops:
Zadovoljstvo je obostrano :lol:
SandRob
10-11-2003, 11:13 AM
Zadovoljstvo je obostrano :lol:
jel to znaci da je i nuendo zadovoljan :lol: :lol:
hm, ili je mozda karl zadovoljan sto koristis njegov software :roll: :?:
... i dajte malo primjedbi! nije moguce da je sve super. ovo sto san ja nabroji je u odnosu na vst32 - s konja na magarca.
naravno, da je obrnutih stvari puno vise, ali ipak...
Ne ja i nuendo smo kao dva drugara pa je i on zadovoljan samnom ali ja necu njemu da kazem sta ne valja jer bi mozda puko tako da cu ga sada iskljuciti i zacepiti mu usi....................
eto ga....................
E sada....Nuendo mi je puno bolji u odnosu na SX prvenstveno sto ti kazes zbog bolje podrske midija ali i zbog audija koji mi je brzi i stabilniji....lose strane urucujem cisto zbog nedovoljne iskoristenosti midi opcija...kada se setim cakewalka pa bolji je u midiju od nuenda i dan danas.....fali mu milion opcija da ne nabrajam...znaci audio ok (i zaboravi VST i ostale gluposti mu savseno funkcionisu) ali midi njesra
Ono sto mnogo obozavas sa UAD-om :)
Plugin Delay Compensation ;)
SandRob
10-11-2003, 12:58 PM
a toooooo!! :roll:
pa, to vise nije tema. he, he :wink:, ali ponavjanje je majka znanja. :roll:
dakle, kompezacija vise nije samo na insertima od kanala, nego u cilemu routhingu: grupama, sendovima, busevima, trolejbusevima... :wink:
to radi bez greske i naravno da me veseli... vrlo. 8)
ali kod markera, velocityja (u editorima), automatizaciji... steinberg se malo nasali i mislin da ce se tu sa mnom slozit svi oni koji su na cubaseu cilo vrime (od ataria do vst32).
btw: koliko u radu koristite logical editor? ja san ko lud bez njega. on i drum map su bili jedini razlog zasto svojevremeno nisan presa na samplitude, koji je puno prije steinberga ima PDC i koji krasno izgleda i radi.
sx (u odnosu na samplitude) izgleda ko da su ga dica cinila :wink:
a toooooo!! :roll:
pa, to vise nije tema. he, he :wink:, ali ponavjanje je majka znanja. :roll:
dakle, kompezacija vise nije samo na insertima od kanala, nego u cilemu routhingu: grupama, sendovima, busevima, trolejbusevima... :wink:
to radi bez greske i naravno da me veseli... vrlo. 8)
ali kod markera, velocityja (u editorima), automatizaciji... steinberg se malo nasali i mislin da ce se tu sa mnom slozit svi oni koji su na cubaseu cilo vrime (od ataria do vst32).
btw: koliko u radu koristite logical editor? ja san ko lud bez njega. on i drum map su bili jedini razlog zasto svojevremeno nisan presa na samplitude, koji je puno prije steinberga ima PDC i koji krasno izgleda i radi.
sx (u odnosu na samplitude) izgleda ko da su ga dica cinila :wink:
Evo ja sam danas imao prilike da probam PDC (sa SIR-om) i mogu ti reci da FENOMENALNO rade (i SIR i Nuendo/PDC) :da:
SandRob
10-11-2003, 09:28 PM
Evo ja sam danas imao prilike da probam PDC (sa SIR-om) i mogu ti reci da FENOMENALNO rade (i SIR i Nuendo/PDC) :da:
je! sir sad radi fenomenalno. napokon se moze koristit na sendu, sto je strasna stvar. cak mi se cini da puno manje procesora trosi nego u vst32. 8)
meni je sir toliko kasni da u vst-u nije bilo moguce upisat toliko veliki delay (u minusu) da bi se traka u kojoj je inertiran sir mogla sinkronizirat sa aranzmanom.
jedini nacin je bio procesirat u wavelabu, pa vratit u cubase.
btw: i dosta native pluginova ima latenciju. ako se ne varam neki od wavesa (onih zutih) kasne? kasni i voxengo curve eq... naravno, to sad vise nije problem 8)
Boskovic
11-11-2003, 11:54 PM
Meni recimo kasni Waves XNoise koji sam obilato koristio.
stvarno ovaj SIR radi besprekorno..odlicna spravica
:evil: :idea: :?: :?:
Ajde malo nama trolebusima malo objasnite(bukvalno)rad sa SIR-om :shocki onaj vra?ji PDC di ga ?ovik mo?e upotrebiti i kako?
eh da to vam je to telac je telac! :shock:
Mogli
17-11-2003, 12:25 PM
Sir koristis kao i svaki drugi plug in, i ne znam sta tu ima da se objasnjava? Ako si radio sa bilo kojim drugim efektom, onda ces znati i sa Sir-om! Dll od njega ubacis u VST plug-in, presete sa cd-a snimis na hard, otvoris SX, otvoris projekat, markiras audio traku, u editu pozoves Sir na insert ili send, kad se Sir otvori sa desne strane mu ubacis presete,tj.wav, i doziras po potrebi. Verujem da ti je sve to poznato. Mozda tebe nesto drugo muci?
Mogli
17-11-2003, 12:34 PM
Inace sto se tice Nuenda i Sx-a, pomalo sam razocaran njihovim ponasanjem u midiju. Citave su porodjajne muke da se jedan midi obradi i onda eksportuje opet kao midi. Verujem da se oni iz Cakewalka dobro podsmejavaju. Mozes komotno skuvati kafu dok Sx obavi jednu tako trivijalnu funkciju.
ANTISHA
29-11-2003, 04:52 PM
Inace sto se tice Nuenda i Sx-a, pomalo sam razocaran njihovim ponasanjem u midiju. Citave su porodjajne muke da se jedan midi obradi i onda eksportuje opet kao midi. Verujem da se oni iz Cakewalka dobro podsmejavaju. Mozes komotno skuvati kafu dok Sx obavi jednu tako trivijalnu funkciju.
Skoro bi se slo?ija do kraja.U starom VST-u sam radija s MIDI-jem zatvorenih o?iju.Nije mi jasno za?to su petljali s novim MIDI engineom kad je onaj stari legendaran jo? iz atarija radja ka ?vicarski sat. Dodu?e neke su se stvari makle s mrtve to?ke na SX 2.0 i Nuendu, ali onaj stari SX je bio no?na mora. Valjda ?e s vremenom vratit dio koda starog MIDI-ja, ?to se ti?e editora, drum mapa itd. Vjerujem da su se prvo pozabavili audiom jer je bio zahtjevniji (PDC,itd.).
Dobro dosao Antisha i lep i ugodan boravak zelim....
sa VST-om je bilo dobro raditi u midiju i slazem se sa tobom vezaono za SX...pravo tvrda stolica za MIDI ali za audio su idealni zar ne??
SandRob
29-11-2003, 09:16 PM
lipo je sto se moze svaka traka neovisno editirat i kopirat, ali kad idem nesto mixat dobijen slom zivaca. tesko mi je ovako objasnit sto se dogadja, ali fejderi i sklopke "ne slusaju".
vst32 je pamti svaku akciju neovisno o onima koje su vec naravljene (to je bilo dobro), tako da si moga bilo kad i bilo di pomaknut nesto i da on to zapamti neovisno o tome sto je isprid ili nazad.
nunedo/sx prave krivulju odredjenu tockama, tako da neka promjena napravljena u petom taktu ovisi o nekoj tamo u pedesetiosmom (ako nema nijedne tocke izmedju).
hm, neznan jesan li dobro objasni, ali ludujeeeeeeen. potegnen fejder doli, a on se vrace gori. ukjucujen neku sklopku, a ona se sama gasi, jer joj je u tisucudvistapedestisedmom taktu tocka koja oznacava "off" :evil:
:oops: povlacin ric :oops:
ustvari je automatizacija sto puti boja nego u vst32 :roll:
sad san nasa u cemu je caka. u nuendu (valjda i u sx-u) ima 5 (slovima: pet.-) vrsta automatizacije i to:
- touch fader (ta me je izludila)
- autolatch
- x-over
- overwrite mode
- trim
a barba karl mi je lipo govori da procitan manual, a ja ga nisan slusa :roll:
sori sto unosin pomutnju :oops:
ANTISHA
30-11-2003, 01:18 AM
Dobro dosao Antisha i lep i ugodan boravak zelim....
sa VST-om je bilo dobro raditi u midiju i slazem se sa tobom vezaono za SX...pravo tvrda stolica za MIDI ali za audio su idealni zar ne??
Hvala na dobrodo?lici!
SX i Nuendo su odli?ni za audio, nema spora oko toga.No, ja sam naj?e??e u funkciji aran?era po studijima pa mi je MIDI korisniji. Valjda ?e sve do? vrimenom!!? 8)
Boskovic
30-11-2003, 05:48 PM
:oops: povlacin ric :oops:
ustvari je automatizacija sto puti boja nego u vst32 :roll:
sad san nasa u cemu je caka. u nuendu (valjda i u sx-u) ima 5 (slovima: pet.-) vrsta automatizacije i to:
- touch fader (ta me je izludila)
- autolatch
- x-over
- overwrite mode
- trim
a barba karl mi je lipo govori da procitan manual, a ja ga nisan slusa :roll:
sori sto unosin pomutnju :oops:
A shto ja pricam no da treba citat manuale :evil:
Iako su "Manuals are for pussies" :D
Nazalost prvi ja josh nijedan nisam iscita :roll:
SandRob
30-11-2003, 06:31 PM
he, he... a sto ti mislis, da san ja ovo nasa u manual? jesan vraga. jos ga nisan ni otvori - uopce neznan kako izgleda... neznan ima li uopce ovaj nuendo, sto san ga instalira, manual?! :?
nakon 4-5 godina rada u vst-u tek san prije misec dana skuzi da postoji help. :roll:
mislin da cu ipak proucit manual od nuenda, ali jos uvik puno vise (u manje vrimena) mogu naucit prckajuci po programu.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.