Log in

View Full Version : KX ASIO DRIVER

idekius
04-11-2003, 10:46 PM
Imam opasan problem! Ja nemam bas puno pojima o KX asio driveru jer sam koristio APS driver kada sam imao Live. Moj prijatelj ima sledeci problem. KX mu u sustini O.K. shljaka, o.k. snima midi, ali nikako da snimi what you hear. Kako se to podesava kod njega i dali bi neko mogao da mi posalje na mail neki preset file, pa da probam kod coveka tako, jer neznam kako da mu drugacije pomognem.

Boskovic
06-11-2003, 02:55 AM
FX Bus 1. i 2. port (odozgo) su wave ili Bus1(Cubase) audio izlazi.
FX Bus 2. i 3. port su izlazi iz KX Syntha
FX Bus ostali portovi se koriste za suround ili za Bus 2,3,4,5.. iz Cubase-a

Ja ne koristim Routing osim za gledanje AC3 filmova i moze za slushanje MIDI fajlova iz WinAmpa (preko KX Syntha).

Epilog 1. i 2. port su (fizicki) audio izlazi na kartici Analog Front Left/Right
Epilog 9. i 10. port su (fizicki) audio izlazi na kartici Analog Rear Left/Right
Koristite Rear jer imaju bolje konvertore (postoji i Togle dugme na glavno panelu koje switchuje Front/Rear)
Epilog 15. i 16. port su DirectX ulazi RecL/RecR(za snimanje u SoundForge-u recimo)
Epilog 17. - 32. port su 16 ASIO ulaza (za snimanje u Cubase-u recimo)

Prolog 1. i 2. port su AC97 Left/Right (fizicki) ulazi sa kartice. U podmeniju se bira konkretan fizicki ulaz koji ide preko AC97 (Mic, LineIn, StereoMix..)
Ovaj AC97 mi nije bash jasan, ali koliko kontam moze samo ili Mic ili LineIn ili... Nikako oba istovremeno

Da bi usnimili "what you hear" rutirajte dvaput izlaz sa FX Bus 1. i 2. port (na fizicki izlaz na kartici-Epilog 9. i 10. port(Analog Rear Left/Right) za monitoring; na Epilog 15. i 16. port - DirectX (RecL/RecR) za SoundForge; na Epilog 17. - 32. port ASIO ulazi u Cubase
Takodje mislim da moze i opcija sa Prologa (AC97 Left/Right) na ulaze na Epilogu, stim shto se izabere StereoMix. Ovo ja nisam probao.

Mozete da rutirate FX Bus 2. i 3. port izlaze iz KX Syntha na ASIO
Mozete da posaljete zvuk iz Cubase-a na Bus 2,3... (FX Bus 5. 6. i ostaliportovi) pa da ga vratite na ASIO ulaze na Epilogu

Ja sam to iskoristio za Vokator recimo (lijevi kanal neki drums, desni neki pad pa udri po morfingu). Dodushe to se koliko se sjecam radi jednostavnije, tj. panuje se drums recimo lijevo a pad desno pa oba na istu Group-u i onda Vokator ili Morphoder kao insert na nju.
Takodje da napomenem da se ulazi (fizicki sa Prolog-a) rutiraju na isti nacin na Epilog (u svrhu snimanja) kao i sa FX Bus-a

P.S. portove po KX DSPu sam oznacavao od 1 pa nadalje dok su oni za pravo imenovani od 0 pa nadalje (ako nemaju specijalno ime)
Tj. FX Bus 1. port je oznacen u KX DSP-u kao "FXBus0"
Sve dje se pominje Cubase moze da stoji i Logic. Princip je isti sve su ostalo nijanse.
Da mi je neko rekao unazad par godina da cu ja da citiram Balashevica, umro bi mu od smijeha :lol: al eto godine idu....

Boskovic
06-11-2003, 03:25 AM
Ja mogu da ti posaljem preset fajl napravljen za odredjenu svrhu ali ipak ti savjetujem da se malo poigrash sa rutiranjem i procitash ovlash help. Zasto? Zato shto sa KX se cesto prcka shodno trenutnoj potrebi (snimanje sa LineIn ulaza, snimanje sa Mic-a, snimanje KX Syntha (Pedja napravi li ga?), snimanje "what you hear", gledanje filmova (stereo i surround), monitoring spektralnim analizatorom..

Meni recimo je stalno izlaz koji koristim za monitiring, tj FX Bus 1. i 2. port rutiran na Analog Rear (na zvucnike) i na RecL/RecR tj. na DirectX koji Pingvin Audio Meter koristi kao ulaz, da bih imao graficki prikaz onoga shto slusham.

idekius
06-11-2003, 04:19 AM
Jadan ja... ali ovaj tip to nema shanse sam da sredi, auuuu al' cu da tupim mozak...