PDA

View Full Version : CubaseSX2.01 by H2O

biglebowski
28-10-2003, 10:43 PM
Bog svima.

?to se mene ti?e program radi odli?no..............za download koristite *fleshget*-down manager.

Link: http://down.ttdown.com/

Na ljevoj strani u gornjem uglu stranice postoji pravokutnik na kojem pi?e *ENE*=search malo desno od njega gore upi?ite steinberg.

puRe
29-10-2003, 11:54 AM
Dobrodosao!

Ja ipak preferiram Nuendo 2.1....lepsi mi je :wink:

SandRob
29-10-2003, 12:58 PM
Dobrodosao!

i ja. 8)
sx je najruzniji program koji san u zivotu vidi.
i to je jedini razloga zasto nuendo, a ne sx :roll:

idekius
29-10-2003, 01:37 PM
Dobrodosao! I ja sam se zadnjih dana primio na Nuendo, ali za razliku od mojih prijatelja necu da kazem pridoslici da koristi ruzne programe 8)

Pedja
29-10-2003, 11:03 PM
Dobrodosao!

Pridruzujem se izboru za lepotu :) I meni je Nuendo 2.1 lepsi :!:

idekius
29-10-2003, 11:14 PM
Al' ste vi neki razmazeni momci :lol:

Eon
30-10-2003, 09:53 AM
dobrodoslica.....pa nemojte tako na SX...dobar je to program a ovi razmazeni ce sada da dobiju po dlanovima ajde svi dlanove pruzite... :lol:

diviner
30-10-2003, 03:40 PM
dobrodoslica.....pa nemojte tako na SX...dobar je to program a ovi razmazeni ce sada da dobiju po dlanovima ajde svi dlanove pruzite... :lol:

:mrgreen:

SandRob
30-10-2003, 03:56 PM
...a ovi razmazeni ce sada da dobiju po dlanovima ajde svi dlanove pruzite... :lol:
http://www.radio-korcula.hr/purgatorio/moon.gif

puRe
30-10-2003, 04:03 PM
Diviner vise nije pingvin!!!

YEAAAAAAAAAAAAH!!! :D

Eon
30-10-2003, 05:38 PM

a ti ces po guzzi :twisted:

SandRob
30-10-2003, 05:44 PM
:wink: :lol:

idekius
30-10-2003, 06:14 PM

...i to ne batinom :twisted: :twisted: :twisted:

biglebowski
30-10-2003, 09:33 PM
......o ukusima ne treba ----------

SandRob
31-10-2003, 11:11 AM

...i to ne batinom :twisted: :twisted: :twisted:

:shock: :wink:

btw: mudra izreka u tvomu potpisu mirise mi na grunfa?

diviner
31-10-2003, 11:20 AM

:mrgreen: ;)

idekius
02-11-2003, 11:19 AM

Da da Grunf je imao neku majicu sa tim natpisom :D Inace obozavam Alan Ford

idekius
02-11-2003, 11:20 AM
Zanima me sledeca stvar. Da li kod cubase postoji neka fora da se projekt cuva u jednom fajlu, kao npr. kod sonara bundle file u kome su svi audio fajlovi, midi trake... pa temporarni fajlovi smeju da se brisu bez opasnosti po pesmu. Ima li i cubase tako nesto, jer mi se temp fajlovi "mnoze prostom deobom" i zauzimaju sve vise mesta na HD-u.

idekius
02-11-2003, 11:23 AM

Da da Grunf je imao neku majicu sa tim natpisom :D Inace obozavam Alan Ford

He, he! Ili ono:
-Tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi :D
-Bolje tjedan dana kao milijunas, nego jedan dan kao siromah :D

puRe
02-11-2003, 12:09 PM
E, i ja sam veliki fan Alan Forda...imam skoro sve epizode (fali mi samo oko 10-20) 8)

SandRob
02-11-2003, 12:11 PM
Zanima me sledeca stvar. Da li kod cubase postoji neka fora da se projekt cuva u jednom fajlu, kao npr. kod sonara bundle file u kome su svi audio fajlovi, midi trake... pa temporarni fajlovi smeju da se brisu bez opasnosti po pesmu. Ima li i cubase tako nesto, jer mi se temp fajlovi "mnoze prostom deobom" i zauzimaju sve vise mesta na HD-u.

pa ti bi stvar napravljenu u cubaseu treba otvorit u bilo kojemu konpjuteru, sto znaci da ne trebaju nikaki privremeni direktoriji i fajlovi. cak i ako su particije i folderi razlicitog imena cubase ce nac sve fileove automatski (ili manualno).
btw: nuendo ima opciju: file/save project to new folder, tako da mozes snimat sva audia u neki radni folder i na kraju (ili u nekoj fazi) sacuvat sve u novi folder, a fileove u radnom folderu lipo izbrisat.
btw2: za backupiranje i kompresiju wavova priporucan monkey audio. :roll:
btw3: pijte vise mlijeka - manje nafte :wink:

SandRob
02-11-2003, 12:12 PM
E, i ja sam veliki fan Alan Forda...imam skoro sve epizode (fali mi samo oko 10-20) 8)

i ja, i ja. samo sto ja vise neman nijednega. :cry: skupja san ih ka san isa u skulu. obozavan prvih 30-tak brojeva :roll:

idekius
02-11-2003, 12:26 PM
[quote=idekius] nuendo ima opciju: [i]file/save project to new folder:

Hvala! Nasao sam i to me spasilo.
Sto se tice Alan Forda, ovih dana treba da uzmem od prijatelja CD sa skeniranih prvih 100 epizoda! :D 8)

idekius
02-11-2003, 12:31 PM
Jos nesto... Moze li neko da mi objasni opciju Freeze? Jel' to nesto kao kod Sonar-a aplay to track? Kod sonar-a se real time efekti tako trajno nanose na traku (renderuju).

kVu
02-11-2003, 12:52 PM
Sto se tice Alan Forda, ovih dana treba da uzmem od prijatelja CD sa skeniranih prvih 100 epizoda!

E, imam ja to... Al bezveze je, nije isti feeling ko kad citas i zalegnesh u krevet :)

puRe
02-11-2003, 12:55 PM
Jos nesto... Moze li neko da mi objasni opciju Freeze? Jel' to nesto kao kod Sonar-a aplay to track? Kod sonar-a se real time efekti tako trajno nanose na traku (renderuju).

Freeze ti je napravljen da ustedi CPU

Recimo imas neki plugin koji dosta procesora zauzima:
-Pritisnes freeze plugin se gasi i onda mozes da ga slusas normalno (izrenderovan je kao audio) ali ne i da menjas settingse
-Pritisnes ponovo freeze, audio se brise i ponovo mozes da editujes settingse...i tako ispocetka :)

Pedja
02-11-2003, 02:20 PM

Freeze ti je napravljen da ustedi CPU

Recimo imas neki plugin koji dosta procesora zauzima:
-Pritisnes freeze plugin se gasi i onda mozes da ga slusas normalno (izrenderovan je kao audio) ali ne i da menjas settingse
-Pritisnes ponovo freeze, audio se brise i ponovo mozes da editujes settingse...i tako ispocetka :)
Mocna stvar :wink:

kVu
02-11-2003, 02:27 PM
El ima to i na logic-u, ili moram da radim boing boing, ovaj bounce :)

puRe
02-11-2003, 05:53 PM
El ima to i na logic-u, ili moram da radim boing boing, ovaj bounce :)

Ima, ali samo u 6ici :D

kVu
02-11-2003, 09:44 PM
Jupiiiiiii !!! *&^$%$% # * #*&^*#% @)(*&

idekius
02-11-2003, 09:50 PM
Jupiiiiiii !!! *&^$%$% # * #*&^*#% @)(*&

Samo ti koristi LAP i nemoj da koristis flekovanu SFP platformu :twisted:

SandRob
03-11-2003, 09:01 AM
Sto se tice Alan Forda, ovih dana treba da uzmem od prijatelja CD sa skeniranih prvih 100 epizoda!

E, imam ja to... Al bezveze je, nije isti feeling ko kad citas i zalegnesh u krevet :)

zalegni s konpjuteron :wink:

Ad Fines
15-11-2003, 12:52 PM
Dal mi netko moze reci zasto mi ne poravnava dobro u midiju?
Ili kasni ili se zuri.

Eon
15-11-2003, 06:28 PM
Latencija ??

Ad Fines
15-11-2003, 09:47 PM
Latencija cega? Ma ako u sx 1.06 sve stima znaci da je sve OK i da je latencija mala. Ne znam sad na pamet trebao bih paliti kompjutere a i nemam volje s obzirom da me to muci vec danima.

Ad Fines
15-11-2003, 09:48 PM
Problem se odnosi na sx 2.01

Eon
15-11-2003, 11:43 PM
iskreno moze biti puno stvari...koju zvucnu imas koju konfiguraciju...stvarno je puno stvari koji mogu uticati na takve pojave ili ti anomalije

Ad Fines
16-11-2003, 12:47 AM
Ne znam dal se razumijemo. Nuendo 2.01 mi radi O.K. bez problema Cubase sx 1.06 bez problema,Cubase vst 32 bez problema.........CUBASE SX 2.01 u midiju mi ne radi dobro a radio je i on. Ma nema veze. Vracam se ja na SX 1.06 On mi nikad nije zapeo.
Sto se tice kartice i konfiguracije u to nemoj sumnjat jer se radi o tri kompjutera pogonjenih P4 2.8 procesorima i o vrlo skupim karticama(citaj!!!! ne volim se hvalit,o njima drugom prilikom). Vjeruj mi da hardver nije upitan ako sam do sad snimio dva promo cd-a za svoj band na tim masinama. Promo su zato sto nisu izdani sto ne znaci da je kvalitet upitan.Cak dok sam te projekte radio bila su dva kompjutera i to puno slabija i sporija.

SandRob
16-11-2003, 08:22 AM
pa sto ne updateas nuendo na 2.1.0.10 i ne radis u njemu?
imas sve sto i u sx-u, a garantirano radi bez greske.
samo instaliraj 2.1 i digni legalni update na steinbergu :)

btw: a koje su kartice? bas san kurijozan :roll:

Pedja
16-11-2003, 08:25 AM
Mene takodje zanimaju kartice, a i muzika koju si radio. Moze li da se cuje bar delic neke pesme koju si radio?

Eon
16-11-2003, 11:24 AM
Ne znam dal se razumijemo. Nuendo 2.01 mi radi O.K. bez problema Cubase sx 1.06 bez problema,Cubase vst 32 bez problema.........CUBASE SX 2.01 u midiju mi ne radi dobro a radio je i on. Ma nema veze. Vracam se ja na SX 1.06 On mi nikad nije zapeo.
Sto se tice kartice i konfiguracije u to nemoj sumnjat jer se radi o tri kompjutera pogonjenih P4 2.8 procesorima i o vrlo skupim karticama(citaj!!!! ne volim se hvalit,o njima drugom prilikom). Vjeruj mi da hardver nije upitan ako sam do sad snimio dva promo cd-a za svoj band na tim masinama. Promo su zato sto nisu izdani sto ne znaci da je kvalitet upitan.Cak dok sam te projekte radio bila su dva kompjutera i to puno slabija i sporija.

Ok kao sto rekose drugari instaliraj update za nuendo i njega rokni jer u njemu je sve i Cubase 1.06 i 2.01...
Nisam te za kartice upitao da bi se hvalio a i ne vidim zasto bi ispadalo da se hvalis jer na kraju krajeva bavis se tim poslom i u interesu svakog od nas bi bilo da imaju najskuplje kartice...tako da pucaj slobodno nema ovde predrasuda

BTW:evo ti link pa da vidis sta svi mi posedujemo a ako zelis dopisi se

http://www.rumski.com/rumski/phpBB2/viewtopic.php?t=7

Boskovic
16-11-2003, 05:10 PM
Hmm rekao si da ti "ne poravnava dobro, ili kasni ili zuri". Meni ovo lici najprije na problem sinhronizacije. Vjerovatno si neshto prestelovao u samom sekvenceru (SX2) cim ti ostali rade OK.

Moguce da si bash prestelovao neshto u vezi tih skupih kartica :shock: :shock: :shock: , zato pogledaj sve setingse u vezi synchro opcija.

Ad Fines
16-11-2003, 09:55 PM
Hvala na svemu. Proradio mi je al ni sam ne znam zasto je stao.
U prozoru za quantize mi je jednostavno nestalo 1-16 1-32 i 1-64
Kad sam maknuo nuendo vratilo mi se i opet dobro sljaka. Sto se tice samog nuenda vise sam na njegovoj strani nego na sx-u a sta me jos drzi kod sx-a nemam pojma.
Bas sam danas bio kod frenda koji radi sa MxTrax-om i nekom yamahinom kartom. Covjek ne moze smisliti nista sto se zove Steinberg. Ne razumijem ga. A odgovor na moje kartice.....

Ad Fines
16-11-2003, 10:16 PM
VSL 2020 2x sa njima sam povezao dava kompjutera koji su mi sviraci a na trecem imam dvije od kojih jedna sa ASIO driverima i ne radi najbolje jer nije namjenjena za cubase i njemu srodnima,DIGI 001(ta karta jos nije placena do kraja sto znaci da je jos isprobavam i nije nova iz ducana) i SIENA koju sam kopio pred tri dana. Ona nije nesto posebno jer je sva analogna al mi vozi dobro. Nju sam kupio bez veze. Ako zadrzim DIGI-ja onda sam malo i popusio sa sienom a ako ne kupim DIGI-ja onda mi treba dobra karta. Konfiguracije imaju dobre procesore rekao sam o cemu se radi,DDR400 2,0 GB po kompjuteru, MAXTOR 160 GB 4 komada na 7200, ASUS(delux je dovoljno znate vec o cemu se radi) nForce 2 chipset,........bla bla bla. Imao sam i Terrateca 24/96 al nesto se dogodilo i nikad poslje nije proradila. Buraz ju je nosio u Njemacku na servis al nema joj spasa. E pa ako to nije puno.......meni je s obzirom da i nemam puno posla. Oko 20.12 dolaze mi nekakvi nadobudni na snimanje a do tad nemam nikog osim sebe. Sto se tice mojih radova poslat cu vam al dosta toga jos nije smiksano. Dvije svoje stvari sam nosio kod prijatelja u njegov studio na mix. Ipak kod covjeka snimaju izvodaci koji izdaju za jednu novu kucu koja se zove HIT RECORDS. Malo sam skrenuo sa teme koja se odnosila na QUANTIZE SETUP

Ad Fines
16-11-2003, 10:21 PM
Ocekujem pitanje ako vec imam DIGI-ja zasto ne radim sa PROTOOLSIMA? Evo odmah odgovora;Radim i s njima, bez brige.

Ad Fines
16-11-2003, 10:29 PM
Ja se ispricavam jer sam krivo rekao za procesore.Nisu IP4 nego puno jeftiniji AMD Barthon 2600+. Jos jednom isprika. Ne razumijem se najbolje u kompjutere. Kad sm dizao kredit za njih imao sam savjetnika za kupnju. Jos jednom se ispricavam zbog krive inormacije!

Eon
16-11-2003, 11:11 PM
Odlicno odlicno.... 8) 8)

idekius
17-11-2003, 05:36 AM
Vi opet o P4 i AMD Athlon XP??? Pa zar se nismo na kraju slozili da su P4 procesori za devojcice i dobru decicu, a da zli momci i muskarcine rade na AMD platformi? :D

Eon
17-11-2003, 10:40 AM
to si se ti slozio sam sa sobom :lol: ....covek mora da kaze sta ima i to mu neosporavaj

Boskovic
17-11-2003, 07:31 PM
Vi opet o P4 i AMD Athlon XP??? Pa zar se nismo na kraju slozili da su P4 procesori za devojcice i dobru decicu, a da zli momci i muskarcine rade na AMD platformi? :D

HA-HA to care!!

I AM A BAAAD MAN :!: :twisted: