PDA

View Full Version : On the Top (eon)

puRe
05-10-2003, 12:30 PM
http://www.streamload.com/purator003/eon/On the top.mp3 (http://www.streamload.com/purator003/eon/On%20the%20top.mp3)

Opis:
Ovo sam poslao schvabama na izdavanje....mozda se pojavi na Kontor cd-u u Novembru u saradnji sa ATB-om...
Jeste poduzi fajl ali voleo bih od drustva da cujem lose komentare i to samo lose.

p.s.da ne pomislite da sam uobrazen mogu i pozitivni komentari

sala mala

kVu
05-10-2003, 03:56 PM
Hmm, dobro kad oces samo negativne... :D

Ne mogu da ocenim zvuk bash kako treba posto je na 128kbps, mada je previse sve mekano za moj ukus. Opet, spektar je odlican, na cemu radis monitoring ?

Synthevi su mi takodje malo mekaniji, odnosno, trebali bi biti malo prezentniji... Sto ce reci, nema nista da ti "grune u facu"...

Nisam kompetentan da ocenjujem nesto vise, posto iskreno, ne slusam ovako nesto...

U svakom slucaju, odlicno. :D

pozdrav!

Eon
05-10-2003, 05:38 PM
hvala na komentu...radim na truthsima behringeru

i ja sam primetio da su synthovi malo slabiji ali veruj mi samo na mp3
puno se izgubilo ali takodje sam zeleo i da stavim ritmicnost same pesme u prvi plan...

kVu
05-10-2003, 05:42 PM
Hmm, izgleda da Truth-ovi ipak i nisu tako losi, ako si uspeo da dobijes ovakav zvuk... Kakvi su tvoji utisci ? El' stvarno lazhe na basu ?

Eon
05-10-2003, 07:06 PM
mnogi ljudi kazu da da ali sve je navika na monitoring kao i puno slusanja muzike na njima...isto kao i rad na Hi Fi-ju....moze se sve uraditi ali potrebna je navika usiju

SandRob
05-10-2003, 07:43 PM
... navika ushiju i disciplina kichme. ;)

SandRob
05-10-2003, 08:23 PM
dakle (ko i obicno), nije moj stil, ali je dobro ucinjeno, ali mooozda bi se trebalo jos malo potrudit u masteringu.
mix je odlican i zato bi ti ja sugerira da u masteringu ne koristis multiband kompresore, jer nemas sto ispravljat. sa obicnim kompresorom ce bolje pumpat i zvucat ce finije i (za uho) prirodnije.
takodjer bi ja jos mrvicu sreza baseve ispod 32hz i prova bi rms podignut za jos 2db. 8)

Eon
05-10-2003, 08:49 PM
dakle (ko i obicno), nije moj stil, ali je dobro ucinjeno, ali mooozda bi se trebalo jos malo potrudit u masteringu.
mix je odlican i zato bi ti ja sugerira da u masteringu ne koristis multiband kompresore, jer nemas sto ispravljat. sa obicnim kompresorom ce bolje pumpat i zvucat ce finije i (za uho) prirodnije.
takodjer bi ja jos mrvicu sreza baseve ispod 32hz i prova bi rms podignut za jos 2db. 8)

Dobro primeceno...ustvari veoma dobro...jesam se malo oprobao sa multibandom i priznajem teski su i nekada nepotrebni ali sta cu kada volim da experimentisem sa compresijom :wink:

hmmm vidis basseve sam ostavio jer ih schvabe vole ali mozda i jesi u pravu..za moj smisao i nije bas dobar...malo prejak

hvala na komentu imacu u vidu da se ne zezam u buduce za multiband compessorima...........mozda malo
:roll:

SandRob
05-10-2003, 08:53 PM
nista te ne kosta napravit jos jedan mastering bez multibanda i usporedit!? :roll:
garantiran ti da ce zvucat bolje - odlicno je sve smiksano i steta je sve upropastit multibandom :cry:

Eon
05-10-2003, 08:56 PM
cu cu naravno :wink: ako ne i sada :lol:

SandRob
05-10-2003, 09:00 PM
... a za baseve provaj stavit wavesom maxbass, ali pazi da ne pretjeras. onda ih samo srezi sa waves lowbandom. :roll:

za limitiranje probaj voxengo elephant :wink:

Eon
05-10-2003, 09:03 PM
... a za baseve provaj stavit wavesom maxbass, ali pazi da ne pretjeras. onda ih samo srezi sa waves lowbandom. :roll:

za limitiranje probaj voxengo elephant :wink:

Stavio sam maxxbass ali nisam rezao nego sam pumpao koliko sam mislio da ce biti dovoljno za nemce

diviner
19-11-2003, 04:30 AM
Ranije sam gotovo 5 sati dnevno bio zauzet internetom i poslom na istom, pa sam stalno odlagao komentare sjajnih stvari koje cuh ovdje, jer sam vjecito bio okupiran drugim stvarima, u stilu "Ostavicu ovo za kasnije, samo da posvrsavam ostale bitnije stvari"...Nazalost, vremena nikada dosta, pa evo sjatih se konacno da odvojim dio istog komentarisuci muziku prijatelja ;)

Eone, sto se tebe tice, generalno tvoja muzika mi definitivno ide u uho, medjutim volio bih (licno ubjedjenje) kada bi te kompozicije ipak malo vise poradio (kompozitorski dio, melodije) kako bi ti tematski "jace" zvucale (ko je razumio shvatice :mrgreen: )...Probaj iskomponovati nesto novo, originalno, pa i po svaku cjenu, cisto da vidimo kako zvuci ;) (uskoro dolaze novi albumi BT-a, pa ces vidjeti na sta mislim ;) ). Prelazi su efektni, strucno uradjeni, tehnikalije vrlo dobre (smanji malo kompresiju, uradi malo meksi mastering, jer mi tvoje stvari zvuce nekako "sljepljeno" sa "digitalnom nulom", ne pojacavaj i nekompresuj toliko gornji spektar)...

Par komentara vezano konkretno za "On the top" (napisacu ih onako kako sam ih "brzokucacki" :) zapisao slusajuci je) ;) !

zanimljiv bass

5:15 synth prebrzo odlazi
bass fino odlazi, treba uraditi bolji prelaz (mozda sa lijevo na desno) blending
simpatican spori flanger (phaser)

perkusije suvise kompresovane u gornjem spektru (kao da su previse pojacani visoki)...

suvise dugi prelazi (osim ako se radi o extended verziji)...

noise ride on neubjedljiv (rasut takodje)...

fali u pjesmi vise crasha, prelazi suvi

kraj prebrz...

Kao sto vidis u pitanju su sitnice vezane za tehnicki dio (koje se daju doraditi), jer kao sto vec rekoh tvoja muzika mi odlicno lezi (vise sam orjentisan ka novijim modernijim pravcima)...

Eon
19-11-2003, 11:22 AM
Ovo volim cuti...hvala ti za koment....

Divineru znas ti da bi ja odmah uradio stvar onakvu kao sto smo slusali od BT-ja da mi je malo DSP-ova itd.jednostavno mi je ne moguce ubaciti toliko synthova i ritam instrumenata pa da sve zvuci tematski jako...u meni postoji inspiracija za dalje ali jednostavno ovi "dole" kompjuteri kazu stop

Odlaskom syntha sam nagovestio tj u isto vreme dodao melodiju misleci da ce da upali fora kod promene zvuka....mozda je i upalila nekome :roll:
perkusije sam morao da kompresujem jer ih ima podosta....a sa jednom ili dve sve mi je prazno jer su middlovi vec puni sa ritmovima

extended verzija na ploci je u pitanju

Cracha nisam mogao vise da stavljam zbog ostalih percussionsa...nista se ne bi vise culo...nema mesta

Kraj prebrz 8)

Naravoucenije:ja sebi uvek zakomplikujem produkciju...tako da se moras snalaziti sa stvarima koje nemam a to su stalno nadopunjavanje instrumenata instrumentima a gde su DSP-i