View Full Version : On the Top (eon)
http://www.streamload.com/purator003/eon/On the top.mp3 (http://www.streamload.com/purator003/eon/On%20the%20top.mp3)
Opis:
Ovo sam poslao schvabama na izdavanje....mozda se pojavi na Kontor cd-u u Novembru u saradnji sa ATB-om...
Jeste poduzi fajl ali voleo bih od drustva da cujem lose komentare i to samo lose.
p.s.da ne pomislite da sam uobrazen mogu i pozitivni komentari
sala mala
Hmm, dobro kad oces samo negativne... :D
Ne mogu da ocenim zvuk bash kako treba posto je na 128kbps, mada je previse sve mekano za moj ukus. Opet, spektar je odlican, na cemu radis monitoring ?
Synthevi su mi takodje malo mekaniji, odnosno, trebali bi biti malo prezentniji... Sto ce reci, nema nista da ti "grune u facu"...
Nisam kompetentan da ocenjujem nesto vise, posto iskreno, ne slusam ovako nesto...
U svakom slucaju, odlicno. :D
pozdrav!
hvala na komentu...radim na truthsima behringeru
i ja sam primetio da su synthovi malo slabiji ali veruj mi samo na mp3
puno se izgubilo ali takodje sam zeleo i da stavim ritmicnost same pesme u prvi plan...
Hmm, izgleda da Truth-ovi ipak i nisu tako losi, ako si uspeo da dobijes ovakav zvuk... Kakvi su tvoji utisci ? El' stvarno lazhe na basu ?
mnogi ljudi kazu da da ali sve je navika na monitoring kao i puno slusanja muzike na njima...isto kao i rad na Hi Fi-ju....moze se sve uraditi ali potrebna je navika usiju
SandRob
05-10-2003, 07:43 PM
... navika ushiju i disciplina kichme. ;)
SandRob
05-10-2003, 08:23 PM
dakle (ko i obicno), nije moj stil, ali je dobro ucinjeno, ali mooozda bi se trebalo jos malo potrudit u masteringu.
mix je odlican i zato bi ti ja sugerira da u masteringu ne koristis multiband kompresore, jer nemas sto ispravljat. sa obicnim kompresorom ce bolje pumpat i zvucat ce finije i (za uho) prirodnije.
takodjer bi ja jos mrvicu sreza baseve ispod 32hz i prova bi rms podignut za jos 2db. 8)
dakle (ko i obicno), nije moj stil, ali je dobro ucinjeno, ali mooozda bi se trebalo jos malo potrudit u masteringu.
mix je odlican i zato bi ti ja sugerira da u masteringu ne koristis multiband kompresore, jer nemas sto ispravljat. sa obicnim kompresorom ce bolje pumpat i zvucat ce finije i (za uho) prirodnije.
takodjer bi ja jos mrvicu sreza baseve ispod 32hz i prova bi rms podignut za jos 2db. 8)
Dobro primeceno...ustvari veoma dobro...jesam se malo oprobao sa multibandom i priznajem teski su i nekada nepotrebni ali sta cu kada volim da experimentisem sa compresijom :wink:
hmmm vidis basseve sam ostavio jer ih schvabe vole ali mozda i jesi u pravu..za moj smisao i nije bas dobar...malo prejak
hvala na komentu imacu u vidu da se ne zezam u buduce za multiband compessorima...........mozda malo
:roll:
SandRob
05-10-2003, 08:53 PM
nista te ne kosta napravit jos jedan mastering bez multibanda i usporedit!? :roll:
garantiran ti da ce zvucat bolje - odlicno je sve smiksano i steta je sve upropastit multibandom :cry:
cu cu naravno :wink: ako ne i sada :lol:
SandRob
05-10-2003, 09:00 PM
... a za baseve provaj stavit wavesom maxbass, ali pazi da ne pretjeras. onda ih samo srezi sa waves lowbandom. :roll:
za limitiranje probaj voxengo elephant :wink:
... a za baseve provaj stavit wavesom maxbass, ali pazi da ne pretjeras. onda ih samo srezi sa waves lowbandom. :roll:
za limitiranje probaj voxengo elephant :wink:
Stavio sam maxxbass ali nisam rezao nego sam pumpao koliko sam mislio da ce biti dovoljno za nemce
diviner
19-11-2003, 04:30 AM
Ranije sam gotovo 5 sati dnevno bio zauzet internetom i poslom na istom, pa sam stalno odlagao komentare sjajnih stvari koje cuh ovdje, jer sam vjecito bio okupiran drugim stvarima, u stilu "Ostavicu ovo za kasnije, samo da posvrsavam ostale bitnije stvari"...Nazalost, vremena nikada dosta, pa evo sjatih se konacno da odvojim dio istog komentarisuci muziku prijatelja ;)
Eone, sto se tebe tice, generalno tvoja muzika mi definitivno ide u uho, medjutim volio bih (licno ubjedjenje) kada bi te kompozicije ipak malo vise poradio (kompozitorski dio, melodije) kako bi ti tematski "jace" zvucale (ko je razumio shvatice :mrgreen: )...Probaj iskomponovati nesto novo, originalno, pa i po svaku cjenu, cisto da vidimo kako zvuci ;) (uskoro dolaze novi albumi BT-a, pa ces vidjeti na sta mislim ;) ). Prelazi su efektni, strucno uradjeni, tehnikalije vrlo dobre (smanji malo kompresiju, uradi malo meksi mastering, jer mi tvoje stvari zvuce nekako "sljepljeno" sa "digitalnom nulom", ne pojacavaj i nekompresuj toliko gornji spektar)...
Par komentara vezano konkretno za "On the top" (napisacu ih onako kako sam ih "brzokucacki" :) zapisao slusajuci je) ;) !
zanimljiv bass
5:15 synth prebrzo odlazi
bass fino odlazi, treba uraditi bolji prelaz (mozda sa lijevo na desno) blending
simpatican spori flanger (phaser)
perkusije suvise kompresovane u gornjem spektru (kao da su previse pojacani visoki)...
suvise dugi prelazi (osim ako se radi o extended verziji)...
noise ride on neubjedljiv (rasut takodje)...
fali u pjesmi vise crasha, prelazi suvi
kraj prebrz...
Kao sto vidis u pitanju su sitnice vezane za tehnicki dio (koje se daju doraditi), jer kao sto vec rekoh tvoja muzika mi odlicno lezi (vise sam orjentisan ka novijim modernijim pravcima)...
Ovo volim cuti...hvala ti za koment....
Divineru znas ti da bi ja odmah uradio stvar onakvu kao sto smo slusali od BT-ja da mi je malo DSP-ova itd.jednostavno mi je ne moguce ubaciti toliko synthova i ritam instrumenata pa da sve zvuci tematski jako...u meni postoji inspiracija za dalje ali jednostavno ovi "dole" kompjuteri kazu stop
Odlaskom syntha sam nagovestio tj u isto vreme dodao melodiju misleci da ce da upali fora kod promene zvuka....mozda je i upalila nekome :roll:
perkusije sam morao da kompresujem jer ih ima podosta....a sa jednom ili dve sve mi je prazno jer su middlovi vec puni sa ritmovima
extended verzija na ploci je u pitanju
Cracha nisam mogao vise da stavljam zbog ostalih percussionsa...nista se ne bi vise culo...nema mesta
Kraj prebrz 8)
Naravoucenije:ja sebi uvek zakomplikujem produkciju...tako da se moras snalaziti sa stvarima koje nemam a to su stalno nadopunjavanje instrumenata instrumentima a gde su DSP-i
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.