Log in

View Full Version : Upload vasih radova - Part II - Instrukcije

puRe
04-10-2003, 09:27 PM
Evo sta je tacno potrebno da uradite.

Hosting pesama:

- Registrujte besplatan account na www.streamload.com
- Kada ste ulogovani, izaberite opciju upload (pored inbox, playlists, itd...) i onda uploadujte doticni fajl na svoj account
- Uploadovane stvari ce vam se posle par minuta pojaviti u inboxu
- Otvorite poruku (open pored imena poruke), selektujte stvari i kliknite na slicicu email (u gornjem desnom uglu) i posaljite je na purator003
- Kada mi stigne vasa stvar ja cu je hostovati (http://www.streamload.com/purator003/VAS_USERNAME/) i postovati link na ovom forumu (Promocija radova).

Ako imate nekih pitanja, postujte :!:

Postovanje:
Ako je u pitanju vasa pesma onda je potrebno samo da napisete ime pesme ali ako je u pitanju kompozicija koju ste vi samo producirali/snimali onda napisite ime/pseudonim + ime pesme.
U slucaju da ste vasu pesmu poslali meni preko Streamloada gorepomenuta procedura imenovanja nije potrebna posto cu topic ja otvoriti, a vi samo trebate da napisete kratak opis/komentar.

edit...jos laksi nacin

Email:
posaljite pesmu kao attachment na jan AT b92 DOT net

dot = .
at = @

Shady
14-08-2004, 05:13 AM
Pozdrav
ja sam nov ovdje pa se izvinjavam ako pitam ne?to suvi?no... Htio bih pitati da li je na bilo koji na?in rije?eno pitanje autorskih prava onih koji daju svoje numere drugima na uvid...

Dajem primjer da je neko prezentirao svoj demo i ja to skinem i ?ujem, svidi mi se i onda uradim stvar i objavim je kao sam je ja komponovao. :twisted: ?ta u tom slu?aju mo?e da mi se desi? :roll: Ovo pitam jer sam i sam htio dati neki svoj demo na uvid, ne?to sa mog gitarskog solo materijala kojeg namjeravam nekada objaviti. Pozdrav.

AVaX
14-08-2004, 08:44 AM
Pozdrav
ja sam nov ovdje pa se izvinjavam ako pitam ne?to suvi?no... Htio bih pitati da li je na bilo koji na?in rije?eno pitanje autorskih prava onih koji daju svoje numere drugima na uvid...

Dajem primjer da je neko prezentirao svoj demo i ja to skinem i ?ujem, svidi mi se i onda uradim stvar i objavim je kao sam je ja komponovao. :twisted: ?ta u tom slu?aju mo?e da mi se desi? :roll: Ovo pitam jer sam i sam htio dati neki svoj demo na uvid, ne?to sa mog gitarskog solo materijala kojeg namjeravam nekada objaviti. Pozdrav.

Autorsko pravo se resava u SOKOJ-u.
Ali mislim stvarno.... Sta, cujes neciji rad, skines, obradis...... Zasto bi to iko radio?!
A sta moze da se desi ako to ipak uradis (hipoteticki, naravno). Ako je stvar registrovana, onda je to posao za sud.
S'obzirom da sam vec 10 godina sticenik SOKOJ-a, znam da se maksimalno trude da se reorganizuju i verujem da ce naplata autorskih honorara, kao i kazne za ne postovanje prava autora biti stroze nadgledane.
A konacno su se setili da izrada sajta ne bi bila losa ideja! :lol:
Iako je vec duze vreme under construction...

Eon
16-08-2004, 01:37 PM
Pazi ovako, sa obzirom da muziku saljes na net ona je predstavljena citavom svetu, SOKOJ je tu naravno ali postoje zakoni u Americi, Nemackoj i jos nekim zemljama u kojima se samom postavkom stvari na net zasticuju prava. Ovo malo zvuci konfuzno i sa prepuno rupa ali naletis li na stvar koja je slicna tvojoj imas pravo tuzbe ukoliko mozes to dokazati. Naravno sve je na tebi i riziku

cipela
02-01-2005, 01:06 PM
Jo? jedared ?elim vam svima sve najbolje u 2005.
Ovo ?to sam poslao je probni snimak jer sam skoro kupio ne?to nove opreme i novih softvera. Po?to sam ga kompresirao u mp3 sa 11:1 od zvuka ni?ta ; pojavio se neki reverb u prvom planu, te neke visoke frekvencije kao da neko pili po klavirskoj ?ici. Ali valjda je ne?to ostalo za va?e osjetljive u?i.
Ja sam snimatelj - amater, i u prvom redu pi?em pjesme, komponujem i radim aran?mane.
Ova pjesma se zove "He loves me!" i napisao ju je neki Peterson (Amer).
Ovo je ina?e vokalna kompozicija, a ja sam je aran?irao kao instrumentalnu, izvr?io odabir instrumenata, dao joj sound u mojoj verziji.
Odabrao sam je zato ?to je makar na oko jednostavna za uradit i snimio sam je na samo 11 trakova.
napomena : kod mene ne mo?ete ?uti nekakvu caku ili novinu u tehnici snimanja. ?ak mo?e biti i 'odbjeglih' ?injela, timpana, basovih nota, mo?da i poneki peak.
Zato molim sve vas da mi uka?ete na proma?aje i ukoliko ste voljni otkriti ?ta od va?eg bogatog znanja koje ja nemam, da mi udijelite koji dobar savjet i recept za odabir instrumenata, instrumentalizaciju, miksanje, mastering, ....
Narode, samo pi?ite : "Ne valja ovo", ili "Ne valja ono".
Ali, molim vas ne ostavljajte me sa saznanjem ?ta ne valja a da mi ne date i recept KAKO DA URADIM KAKO TREBA.
Valjda ?u znati da ovo podignem na Rumski.
Va?a Cipela iz Cipelgrada.
***** - nadam se da sam dobro napisao e-mail adresu na koju mogu poslati svoj rad. Ako nije tacna vicite namah.
Evo ga - objavljeno je na
http://www.streamload.com/purator003/cipela