PDA

View Full Version : Polu-profi mic

Solozabal
01-10-2003, 10:48 PM
Pokusavam naci nekakav mikrofon u rangu do 200 eura, koji bi iskljucivo koristio za snimanje vokala..., jos jedan uvjet je da nije previse ovisan o pojacalu!

znam da se u tom rangu ne moze traziti neka velika kvaliteta, ali posto stavljam mnostvo efekata na glas nije toliko ni bitna.. znaci neki prosjecni dinamicki mikrofon bi sasvim dobro zadovoljio moje potrebe, zar ne?

sta vi mislite o tome, jel imate mozda koji bolji prijedlog :?:

kVu
02-10-2003, 12:03 AM
Zavisi sve od mnogo faktora. Zavisi koji glas snimas. Ne odgovara uvek npr. Neumann u87 za snimanje vokala. Meni licno najvise "lezi" (pazi sad) Shure SM57 pa josh za vokal!!!??? Tako mi fino malo ofarba glas i zvuci bash onako kako ja zelim, dok neki suvi "istiniti" kondenzator mi nikad nece lezati. Probacu, pa cu videti... Dakle, svoje vokale cu verovatno snimati na shurki.

Sve zavisi koga snimash. Uvek treba probati sto vise mikrofona i izabrati onaj koji najvise odgovara. Pa jedan Phil Collins snima sve svoje vokale na dinamichkim mikrofonima. A i kad pogledas, stvarno bi zvucao bezveze da koristi kondenzator. Dakle, nema pravila...

Moj predlog u tom rangu: Behringer B2 (jedini) i Shure SM58...

pozdrav :D

idekius
02-10-2003, 04:16 AM
Ja imam Beringer B2 i stvarno lepo i pristojno radi, ali to je kondenzatorski mikrofon.

Solozabal
02-10-2003, 10:41 PM
Moj predlog u tom rangu: Behringer B2 (jedini) i Shure SM58...

pozdrav :D

Shure bas i ne odgovara za "Live-icu bez preampa" zbog impedancije i osjetljivosti... :cry:

Solozabal
14-10-2003, 10:13 PM
Ipak sam se odlucio da kupim neki jeftiniji mic preamp u kombinaciji sa Rode NT1A ili Shure SM58 (koji je duplo jeftiniji) zbog dosta niskih cijena.
Npr. ART Tube MP Studio Microphone Preamp kosta 80$, PRS TubePre Single Channel Microphone Preamp with VU Meter - 100$ ili Rolls CL151 GLC Gate Limiter Compressor Microphone Preamp 80$.
Zanima me ima li tko od vas slicnu kombinaciju mikrofona i pojacala?
I na sto moram paziti pri odabiru pojacala za jednog od ona dva navedena mikrofona (koji su parametri najvazniji)?

Ad Fines
19-11-2003, 12:11 AM
Ipak sam se odlucio da kupim neki jeftiniji mic preamp u kombinaciji sa Rode NT1A ili Shure SM58 (koji je duplo jeftiniji) zbog dosta niskih cijena.
Npr. ART Tube MP Studio Microphone Preamp kosta 80$, PRS TubePre Single Channel Microphone Preamp with VU Meter - 100$ ili Rolls CL151 GLC Gate Limiter Compressor Microphone Preamp 80$.
Zanima me ima li tko od vas slicnu kombinaciju mikrofona i pojacala?
I na sto moram paziti pri odabiru pojacala za jednog od ona dva navedena mikrofona (koji su parametri najvazniji)?

Moj ti je savijet da malo ipak stedis lovu i da uzmes Focusrite-a.
Meni radi cisto OK mada sam vidio i cuo da mi on nije bio bas najbolji izbor.Al dok radi ono sta ja hocu,dobar je.Radi se o VoiceMaster pro(platinum)

AVaX
23-12-2003, 03:33 AM
Pogledaj Peavey mikrofone posto trazis poluprofesionalne. Nisam siguran za oznaku. Izgledaju skoro identicno kao B2.

Solozabal
25-12-2003, 04:41 PM
..gotovo je, vec sam uzeo B2.. :wink: