PDA

View Full Version : Gudaci?

MUzzY
28-09-2003, 06:13 PM
Cinimi se da je bila ova tema, ali je nesto ne vidim :)?

Koji su najbolji (najuverljiviji) VST gudaci?

Eon
28-09-2003, 08:14 PM
Hallion string edition bez premca

puRe
28-09-2003, 08:21 PM
Pffffft...ima ih previse :)
Od VST gudaca isticu se Halion String Edition za sada ali izgleda da ce VST izdanja od Zero G-a/EastWesta da im pokvare situaciju ;)
Akai gudaca stvarno ima previse tako da vise i ne znam koji su najbolji (Miroslav Vitous, Kirk Hunter, Peter Siedlacszek, itd... :) ).

MUzzY
28-09-2003, 10:38 PM
Znaci da pocnem sa Halion-om :D

Sad cu da cimam naseg drugara :) ...

zmaj
03-10-2003, 11:55 PM
Jeste li culi za Vienna gudace,kazu da su mrak,ali ja ih nisam probao tako da ne znam.
Inace Halion string edition je stvarno dobar.

puRe
04-10-2003, 09:05 AM
Jeste li culi za Vienna gudace,kazu da su mrak,ali ja ih nisam probao tako da ne znam.
Inace Halion string edition je stvarno dobar.

Da, imamo ih (nekolicina nas sa foruma ;) ) ali niko nije probao :oops:

SandRob
04-10-2003, 12:49 PM
ja volim kirk huntera... ustvari, njegove stringse :roll:

ANITA
12-12-2003, 09:18 PM
Mislite li na solo gudace instrumente ili 1 violine, 2 violine itd?

Sto se solo gudacih instrumenata tice, ok su Dan Deanovi, Vitousovi... ali treba ih malo srediti u instrument editoru (najcesce dodati na vibrato violinu staccato da se dobije jaci attack ili napraviti da se mod wheelom izmjenjuju razne vrste violinskih nota.... to se doduse radi s layerima pa se krade polifonija ali efekt je izvrstan.....).

Sto se gudacih tice kao skupina..... onda su
genijalni, odlicni i vrlo dobri sampleovi slijedeci

VIENNA SYMPHONIC STRINGS.. izuzetno tople.... moguce je izvoditi svakakve varijacije (ma jos nisam stigla ni istraziti to sve...)

SONIC IMPLANTS SYMPHONIC STRINGS .... predivne..... i vrlo jednostavne za koristenje, jednostavno se mod wheelom izmjenjuju bow up bow down itd.....

GARRITAN SS - dosta mogucnosti, jednostavne za koristenje... ali ipak za trece mjesto....

Za pravi dozivljaj orkestra, treba raditi sa dosta layera... pa jos ako na samo jednom instrumentu koristite layer od 4 instrumenta (sa dinamikom p mp f ff).. da dobijete izvrstan crescendo... puno polifonije se uzima, ali moze se.... a mod wheel je izvrstan (jednostavan) za koristenje. NAravno osim expression pedale Roland EV-7 koja je visoko preporucljiva....

HALION nisam probala. Sto se stringa tice preporucam slijedeci forum
http://www.soniccontrol.com/cgi-bin/ubbcgi/ultimatebb.cgi
za daljnje informiranje. TAmo su vecinom skladatelji filmske glazbe koji rade na midi orkestraciji..... i ima tamo jedna rasprava o HAlionu i Giga studiu... Halion navodno trosi dosta rama, ali misljenja su podijeljena, sve ima (kao i uvijek) svoje dobre i lose strane.
Takoder, imajte u vidu da je taj forum striktno legalan da vam nesto ne izade slucajno. :wink:

Anita

kita
01-02-2004, 09:55 PM
Mislite li na solo gudace instrumente ili 1 violine, 2 violine itd?

Sto se solo gudacih instrumenata tice, ok su Dan Deanovi, Vitousovi... ali treba ih malo srediti u instrument editoru (najcesce dodati na vibrato violinu staccato da se dobije jaci attack ili napraviti da se mod wheelom izmjenjuju razne vrste violinskih nota.... to se doduse radi s layerima pa se krade polifonija ali efekt je izvrstan.....).

Sto se gudacih tice kao skupina..... onda su
genijalni, odlicni i vrlo dobri sampleovi slijedeci

VIENNA SYMPHONIC STRINGS.. izuzetno tople.... moguce je izvoditi svakakve varijacije (ma jos nisam stigla ni istraziti to sve...)

SONIC IMPLANTS SYMPHONIC STRINGS .... predivne..... i vrlo jednostavne za koristenje, jednostavno se mod wheelom izmjenjuju bow up bow down itd.....

GARRITAN SS - dosta mogucnosti, jednostavne za koristenje... ali ipak za trece mjesto....

Za pravi dozivljaj orkestra, treba raditi sa dosta layera... pa jos ako na samo jednom instrumentu koristite layer od 4 instrumenta (sa dinamikom p mp f ff).. da dobijete izvrstan crescendo... puno polifonije se uzima, ali moze se.... a mod wheel je izvrstan (jednostavan) za koristenje. NAravno osim expression pedale Roland EV-7 koja je visoko preporucljiva....

HALION nisam probala. Sto se stringa tice preporucam slijedeci forum
http://www.soniccontrol.com/cgi-bin/ubbcgi/ultimatebb.cgi
za daljnje informiranje. TAmo su vecinom skladatelji filmske glazbe koji rade na midi orkestraciji..... i ima tamo jedna rasprava o HAlionu i Giga studiu... Halion navodno trosi dosta rama, ali misljenja su podijeljena, sve ima (kao i uvijek) svoje dobre i lose strane.
Takoder, imajte u vidu da je taj forum striktno legalan da vam nesto ne izade slucajno. :wink:

Anita

Definitivno se slazem sa Anitom :wink: i njenom hierrarhijom
najboljih gudaca. I dalje mislim da sve treba vuci preko
hardware semplera

Pozdrav.

Anonymous
02-02-2004, 01:37 PM
steka:
...I dalje mislim da sve treba vuci preko
hardware semplera ...

Potpuno neosnovana tvrdnja !!! Zasto pobogu ???
Moze li se Akaijevih, Emulatorovih, Rolandovih, Yamahinih itd.
16 Bita ili 32, 128 ili 256MB-a ikako nositi sa 24Bit/96kHz i
1GB, 10GB, 100GB itd jednog Kontakta, Haliona, GigaStudija... ?
Da ne pricamo o nebalansiranim izlazima, losim kablovima,
sporom punjenju, slabom midiju i visokoj ceni.

kita
02-02-2004, 04:28 PM
steka:
...I dalje mislim da sve treba vuci preko
hardware semplera ...

Potpuno neosnovana tvrdnja !!! Zasto pobogu ???
Moze li se Akaijevih, Emulatorovih, Rolandovih, Yamahinih itd.
16 Bita ili 32, 128 ili 256MB-a ikako nositi sa 24Bit/96kHz i
1GB, 10GB, 100GB itd jednog Kontakta, Haliona, GigaStudija... ?
Da ne pricamo o nebalansiranim izlazima, losim kablovima,
sporom punjenju, slabom midiju i visokoj ceni.

Zato sto se dobija autenticnost zvuka/toplina itd.
Ili da vuces sve iz kompa pa da cepas na kanale miksete
pa da bojis kako bi dobio tu pravu gudacku autenticnost :wink:

Svi ozbiljniji producenti rade ovako nesto.
Sve u kompu previse bi zvucalo sterilno.

Godinama sam svirao violon celo u orkestrima
i mogu tacno da raspoznam tu autenticnost(finocu tona).

Po meni je najbolje zato imati dva kompa vezana na VSL karticu
od Nuenda kako bi jedan sluzio samo za grandiozne semplove
poput Viene a drugi samo kao snimac/sekvencer.

Toliko.

Pozdrav svima :D

ANITA
02-02-2004, 05:55 PM
Steka, dobrodosao na forum!

Sto se tice hardwarskih samplera, uopce ne sumnjam da postoji razlika u zvuku (toplina), ali takoder sam iz iskustva shvatila da i sama kvaliteta zvuka i najboljeg sampla ne znaci nista ako ga se ne zna dobro koristiti (poznavati instrument kojeg "oponasamo" itd..). A i ovi novi genijalni sampleovi nazalost ni ne nude mogucnost da se koriste ikako drugacije nego u soft samplerima.

Inace, ja sam dugo, dugo radije odabirala sve samo ne softwarski baziran rad s glazbom - od zujanja kompjutera, do njegove neprestane nadogradnje koja nikad ne prestaje, do toga da ne mozes bilo kada i bilo gdje skladati (kao npr sa hardwarskim sampleorom i npr. nekim kurzweilom). Otici na pusti otok i raditi glazbu. Dobro, na pustom otoku sa strujom.
:D S obzirom da nam je najvazniji software nasa glava - sto se mene tice - pisati note za zive glazbenike je najveci uzitak. Ali kako se moj orkestar povecavao, odnosne moje ideje za glazbu ukljucuju najcesce dvostruku kolicinu gudaca na jednu limenih (cisto radi odnosa).... nemam druge nego radtiti s viennom, a samo solo glazbenike placati da mi odsviraju sto treba.

Dobro, malo sam se odmakla od teme. Poanta sveg je zbroj svih nasih mogucnosti, prednosti i mana. Moja trenutna situacije je takva da odabirem rad sa softwarskim samplerima. Mozda je prednost hardwarskih samplera u ovom trenutku zanemariva nasuprot svih ostalih prednosti koje ipak doista nude soft sampleri (ogromni vrhunski library, disk based streaming - hm, hm... ). Kazem - mozda - jer moje uho nije imalo priliku to usporediti...

Inace, ja sam ovdje jedino zensko bice na forumu i sa mnom se nitko ni slucajno ne smije sloziti! :wink: Kazem, iz iskustva, nazalost. :( Ma, salim se, nije tako strasno, ovi decki s foruma su izvrsni i ja ih sve jako, jako volim. :)

Pozdrav
Anita

Nisi napisao od kuda si? S obzirom da sviras violoncelo (a ja celiste uvijek trebam)... mozemo i suradivati.

Mogli
02-02-2004, 05:57 PM
Meni se cini da su ti semplovi iz Halion String Edition po malo mutni. Napominjem da mi se - cini. Nisu mi konkretni i smeta mi taj neki reverb. Postoji li nacin da se izgubi taj reverb i i da se zvuk cuje tu iz kutije ili ja moram da sviram violincelo?

kita
02-02-2004, 06:20 PM
Steka, dobrodosao na forum!

Sto se tice hardwarskih samplera, uopce ne sumnjam da postoji razlika u zvuku (toplina), ali takoder sam iz iskustva shvatila da i sama kvaliteta zvuka i najboljeg sampla ne znaci nista ako ga se ne zna dobro koristiti (poznavati instrument kojeg "oponasamo" itd..). A i ovi novi genijalni sampleovi nazalost ni ne nude mogucnost da se koriste ikako drugacije nego u soft samplerima.

Inace, ja sam dugo, dugo radije odabirala sve samo ne softwarski baziran rad s glazbom - od zujanja kompjutera, do njegove neprestane nadogradnje koja nikad ne prestaje, do toga da ne mozes bilo kada i bilo gdje skladati (kao npr sa hardwarskim sampleorom i npr. nekim kurzweilom). Otici na pusti otok i raditi glazbu. Dobro, na pustom otoku sa strujom.
:D S obzirom da nam je najvazniji software nasa glava - sto se mene tice - pisati note za zive glazbenike je najveci uzitak. Ali kako se moj orkestar povecavao, odnosne moje ideje za glazbu ukljucuju najcesce dvostruku kolicinu gudaca na jednu limenih (cisto radi odnosa).... nemam druge nego radtiti s viennom, a samo solo glazbenike placati da mi odsviraju sto treba.

Dobro, malo sam se odmakla od teme. Poanta sveg je zbroj svih nasih mogucnosti, prednosti i mana. Moja trenutna situacije je takva da odabirem rad sa softwarskim samplerima. Mozda je prednost hardwarskih samplera u ovom trenutku zanemariva nasuprot svih ostalih prednosti koje ipak doista nude soft sampleri (ogromni vrhunski library, disk based streaming - hm, hm... ). Kazem - mozda - jer moje uho nije imalo priliku to usporediti...

Inace, ja sam ovdje jedino zensko bice na forumu i sa mnom se nitko ni slucajno ne smije sloziti! :wink: Kazem, iz iskustva, nazalost. :( Ma, salim se, nije tako strasno, ovi decki s foruma su izvrsni i ja ih sve jako, jako volim. :)

Pozdrav
Anita

Nisi napisao od kuda si? S obzirom da sviras violoncelo (a ja celiste uvijek trebam)... mozemo i suradivati.

Caos :wink:
zivim u Torontu, Kanadi i bavim se studijskim radovima u slobodno
vreme dok mi je glavna delatnost programiranje (kompjuteri).

Ljubitelj sam raznih stilova muzike i smatram da ne postoji
muzika koja je losa, tako isto mislim da uvek ima nesto novo
da se nauci u svakom stilu.
Trenutno radim neke izvorne instrumentale kao i neke klasicne
kompozicije (tek treba da radim na njima).

Kada ne snimam za sebe radim u studiju koji smo osnovali
nas par ortaka gde se rade iskljucivo stilovi poput: R&B/Hip Hop/ Rap/Funk i Acid Jazz.
Taj studio za razliku od kucnog ima neuporedivo bolje uslove
time sto se sve radi preko MOTU II/Avalon Preamp na Nuendu a mix se spusta na Mackie D8B mikseti i mislim raznim drugim standardnim studijskim procesorima.

Raspolzen sam uvek za saradnju i neko stvaralastvo.
Sta si imala u planu?

Puno pozdrava :wink: i nadam se da se pisemo uskoro

SandRob
02-02-2004, 06:40 PM
autenticnost se dobija sviranjem a ne kemijanjem. tu nikakav hardwarevski sempler ne pomaze. ja iman emulator i samo mi doma kupi prasinu, a svojevremeno je (sa jaz driveom, cd driveom, dodatnon memorijom i soundovima) kosta kolo 10 keka maraka.

istina, isti sample odsviran iz njega i iz nekog haliona, kontakta i sl. ne zvuci potpuno isto, ali neznan koji hardwarevski sempler moze progutat oooogrmne sampleove (poput vienne) koje giga studio, halion, kontakt... sviraju direktno sa diska?

doduse, ne pratim hardwarevske sinthove u zadnje vrime. mozda takav i postoji, ali neznan sto je to zbog cega bi on zvuca "bolje" i "autenticnije" od konpjutera?

dobrodosao, steka 8)

Eon
02-02-2004, 06:52 PM
Meni se cini da su ti semplovi iz Halion String Edition po malo mutni. Napominjem da mi se - cini. Nisu mi konkretni i smeta mi taj neki reverb. Postoji li nacin da se izgubi taj reverb i i da se zvuk cuje tu iz kutije ili ja moram da sviram violincelo?

stereo zvuk posalji na izlaz mono a ucitaj ga ponovo stereo na mixer i odradi sta god zelis sa njim :wink:

ANITA
02-02-2004, 08:44 PM
[quote=ANITA][b]
Sta si imala u planu?

Nazalost, malo smo predaleko... iako i to se moze nekako srediti (zato i postoji internet). Ono na sto sam ja mislila je da mi odsviras note koje pisem za violoncelo. Ali, predaleko si da vicem na tebe ak nije kako sam htijela... :wink: :D

Tko zna, kad dovrsim pisanje nota, mozda nesto i smislimo. Mozda mozes odsvirati neke dionice, barem nesto sto je stvarno skoro nemoguce simulirati sampleovima (gliss)... pa mi to poslati ili stavit na ftp. Ali reci mi slijedece:
1.koliko si u formi sto se tice sviranja violoncela, odnosno sviras li ga u posljednje vrijeme?
2. I koliko bi me to kostalo? (pokusaj na osnovu nekog primjera formirati cijenu)

I zanima me - imas li kakvih nota za violoncello da ih malo proucim? Ono sto vec dugo trazim je Trio (violina, cello, klavir) ANTONIN DVORAK Trio in E minor op.90 "Dumky" (B.166) i TRio in F minor op.65(B.130). Pa tko ima, dobije nagradu!! :D

Anonymous
02-02-2004, 10:11 PM
autenticnost se dobija sviranjem a ne kemijanjem. tu nikakav hardwarevski sempler ne pomaze. ja iman emulator i samo mi doma kupi prasinu, a svojevremeno je (sa jaz driveom, cd driveom, dodatnon memorijom i soundovima) kosta kolo 10 keka maraka.

istina, isti sample odsviran iz njega i iz nekog haliona, kontakta i sl. ne zvuci potpuno isto, ali neznan koji hardwarevski sempler moze progutat oooogrmne sampleove (poput vienne) koje giga studio, halion, kontakt... sviraju direktno sa diska?

doduse, ne pratim hardwarevske sinthove u zadnje vrime. mozda takav i postoji, ali neznan sto je to zbog cega bi on zvuca "bolje" i "autenticnije" od konpjutera?

Potpuno ispravno. I kod mene Emulator IV skuplja prasinu, ne zato sto je
nekvalitetan, vec zato sto je postao suvisan. I ne samo Emulator, vec i
nekoliko Akaija pa onda Roland S750 a cak i jedan Ensoniq ASR10
(njega mi je najvise zao).
I ja sam dzaba bacio desetine keka maraka ali vreme je bilo takvo,
alternative tada nije bilo i tacka. Teorija o nekakvom sopstvenom zvuku
pojedinih samplera je doduse delimicno tacna ali koliko je to potrebno,
napominjem ovde se radi o samplerima a ne o sintisajzerima. Sempler
po definiciji njegove namene treba odnosno mora da bude neutralan u
tom pogledu. Jedan Kontakt je sigurno u stanju da premasi i najbolje
hardwer uredjaje po pitanju editinga a jos uvek ostaje potpuno
neutralan. To je upravo ono sto nam i treba kod samplera, jer ako imamo
dobar wave stringsa prirodno je da hocemo i da ocuvamo taj njegov
kvalitet i posle samplovanja dakle svako bojenje od strane samplera je
nepozeljno. Cemu onda nostalgija za necim sto polako ali sigurno umire
a uz to je isto tako (ili dosta slabije) digitalno kao ovo novo.
Analogni sintiji su sasvim druga prica mada i oni polako ali sigurno
dobijaju konkurenciju koju ne verujem da ce dugo izdrzati. Pitanje je
dana. Danasnji procesori i AMD i Intel pa i novi G5 MAC su uz ostale
komponente postali toliko mocni da sa lakocom odradjuju po nekoliko
sofware instrumenata i efekata a uz to snimaju i reprodukuju, a cekam
samo kad ce mi i kafu skuvati pa onda moze i neka zenska mozda (Anita
bez uvrede) ili na kraju i pola praseta i koja oka vina...
Salu na stranu, ozbiljno mislim da cemo u skoroj budusnosti u studiju
imati samo par kompjutera, dobar master keyboard, nekoliko monitora i
mikrofona, po kojeg pijanog muzicara i bezvoljnog tonmajstora. Kako u
studiju tako i na bini.

Eon
02-02-2004, 10:47 PM
a cekam
bez uvrede)

ocekujem vrlo hitar i direktno jak odgovor sa druge strane

p.s. ovo nisi trebao reci :roll:

edit:sala naravno :wink:

Mogli
02-02-2004, 11:46 PM

stereo zvuk posalji na izlaz mono a ucitaj ga ponovo stereo na mixer i odradi sta god zelis sa njim :wink:

Hvala ti na smekerskom odgovoru. To je to.

kita
03-02-2004, 03:11 AM
[quote=ANITA][b]
Sta si imala u planu?

Nazalost, malo smo predaleko... iako i to se moze nekako srediti (zato i postoji internet). Ono na sto sam ja mislila je da mi odsviras note koje pisem za violoncelo. Ali, predaleko si da vicem na tebe ak nije kako sam htijela... :wink: :D

Tko zna, kad dovrsim pisanje nota, mozda nesto i smislimo. Mozda mozes odsvirati neke dionice, barem nesto sto je stvarno skoro nemoguce simulirati sampleovima (gliss)... pa mi to poslati ili stavit na ftp. Ali reci mi slijedece:
1.koliko si u formi sto se tice sviranja violoncela, odnosno sviras li ga u posljednje vrijeme?
2. I koliko bi me to kostalo? (pokusaj na osnovu nekog primjera formirati cijenu)

I zanima me - imas li kakvih nota za violoncello da ih malo proucim? Ono sto vec dugo trazim je Trio (violina, cello, klavir) ANTONIN DVORAK Trio in E minor op.90 "Dumky" (B.166) i TRio in F minor op.65(B.130). Pa tko ima, dobije nagradu!! :D

Za Antonina cu da sredim ovih dana pa cu da ti
skeniram u pdf format>>>FTp.

Sto se tice cela i svirke, u stanju sam da odsviram bilo sta
a raspolozen sam da odsviram deonice ako ti trebaju.
Za cenu >>> zavisi sta hoces i koji kvalitet snimka tih deonica.

CUjemo se uskoro :wink:
Caos 8)

Mogli
03-02-2004, 11:17 AM
Steka@

Bas nesto gledam tvoj avatar i razmisljam - da ne treniras ti letenje mozda?

Eon
03-02-2004, 11:18 AM
Steka@

hehe

dobrodosao Steka :!: :!: :!:

Eon
03-02-2004, 11:26 AM
Hvala ti na smekerskom odgovoru. To je to.

i drugi put...

Mogli
03-02-2004, 11:39 AM
Steka@

hehe

dobrodosao Steka :!: :!: :!:

Ma nije on - dosao, on je - doleteo!

ANITA
03-02-2004, 01:14 PM
a cekam
bez uvrede)

Jako slatko, Eone..... stvarno. Ne brini, ja samo na tebe "vicem" od sada. :wink: :D

Steka, cekaj onaj TRio od Dvoraka imas? :shock: Ehehe. To bi bilo super. Ako je to - slobodno mi posalji note za sva 3 instrumenta naravno. Ima li nesto sto ja mogu za tebe uciniti, nabaviti, bilo sto?

Sto se tice kvalitete snimke i sveg ostalog - najbolje,najbolje, najbolje... ne zelim vise slusati odbijanja radi lose kvalitete snimke nakon sto se netko odusevi samom glazbom jer je (radi losije produkcije) ne moze odmah koristiti, a ponovno snimanje i sredivanje dok imam rok me toliko izbaci iz mog prirodnog stvaralackog stanja - da mi to tesko uspijeva. Ustvari - ne uspijeva.

kita
04-02-2004, 07:16 AM
a cekam
bez uvrede)

Jako slatko, Eone..... stvarno. Ne brini, ja samo na tebe "vicem" od sada. :wink: :D

Steka, cekaj onaj TRio od Dvoraka imas? :shock: Ehehe. To bi bilo super. Ako je to - slobodno mi posalji note za sva 3 instrumenta naravno. Ima li nesto sto ja mogu za tebe uciniti, nabaviti, bilo sto?

Sto se tice kvalitete snimke i sveg ostalog - najbolje,najbolje, najbolje... ne zelim vise slusati odbijanja radi lose kvalitete snimke nakon sto se netko odusevi samom glazbom jer je (radi losije produkcije) ne moze odmah koristiti, a ponovno snimanje i sredivanje dok imam rok me toliko izbaci iz mog prirodnog stvaralackog stanja - da mi to tesko uspijeva. Ustvari - ne uspijeva.

Treba mi Viena na dvd-a. Primam posiljke postom, platicu za slanje
ako treba western union nije problem.

Dezutilo
08-03-2004, 08:41 AM
Evo ja sam ba? neki dan napravi aran?man sa orkestralnim uvodom - guda?i, rog i gitara s nailonskim ?icama. Nakon ?to sam probao sve od navedenog odlu?io sam se za Kirka Huntera. Rog sam povuka iz Edirolovog Orchestrala. Moje skromno iskustvo me u?i da je sve te guda?e dobro imat jer ih biram ovisno o ostalim bojama u aran?manu. Dakle, u datom momentu u groove se mogu dobro uklopit i najgluplji stringsi iz syntha.
Me?utim, nisam se toliko izmu?i sa biranjem boje koliko sa dinamikom: pravi guda?i di?u poput plime i oseke, i pri tom mjenjaju boju, uklju?uju vibrato poput Leslija s time da ga prilago?avaju tempu pjesme... Na kraju sam zahvaljuju?i polovinkama i cijelim notama, dobro isplaniranoj dinamici i reverbu dobi zadovoljavaju?u sliku.

8) Topla preporuka: Ako imate aran?man s istaknutom ulogom guda?a, platite prijatelja s akademije neka podupla barem jednu dionicu. :D Vi ?ete dobiti ?iru i topliju boju orkestra (o vibratu da i ne govorimo) a va? prijatelj :D lovu. Va?oj sre?i ne?e biti kraja. :wink:

Ah, da! I pripazite u studiju koji reverb stavljate na njih.

ANITA
08-03-2004, 01:42 PM
8) Topla preporuka: Ako imate aran?man s istaknutom ulogom guda?a, platite prijatelja s akademije neka podupla barem jednu dionicu. :D Vi ?ete dobiti ?iru i topliju boju orkestra (o vibratu da i ne govorimo) a va? prijatelj :D lovu. Va?oj sre?i ne?e biti kraja. :wink:
.

Tocno!! Ovo je vrlo vazno! :D Za one koji dovoljno dobro citaju note, mozda je pametna ideja posuditi (kupiti) nesto nota od klasicara pa vidjeti princip orkestriranja.

Note za skinuti ima na ovoj stranici
http://www.bh2000.net/score/

Ovo je takoder dobra stranica sa odlicnom knjigom o orkestriranju
http://www.dolmetsch.com/musictheory42.htm

Mogli
09-03-2004, 12:00 AM
Niko da ti cestita 8 mart :?: Evo ja se setio devetog.

ANITA
09-03-2004, 12:26 AM
Ma kako nitko, moj dragi prijatelj iz Nisa se sjetio (idekius)!! A i racuna se cestitanje sa zakasnjenjem - hvala Mogli!

MarkoM
09-03-2004, 12:34 AM
Cestitka i od novog clana vesele druzine...

davormen
09-03-2004, 11:57 AM
Cestitka i od mene! :wave2: I sto je jos vaznije - hvala, hvala, hvala ti na onim super linkovima! Toliko stvari trazim i toliko stvari mi treba da cesto zaboravim na neke od njih, naravno, dok me neko ne podseti nekim ovako lepim gestom... Ovako nesto mi je bas trebalo... Hvala jos jednom! :D

Dezutilo
09-03-2004, 12:15 PM
[quote=Dezutilo]

Note za skinuti ima na ovoj stranici
http://www.bh2000.net/score/

Ovo je takoder dobra stranica sa odlicnom knjigom o orkestriranju
http://www.dolmetsch.com/musictheory42.htm

Ane jubavi, za ove note ima? pi?e od mene. Kad se uputi? prima Splitu ili Kor?uli, javi se. :wave:

ANITA
09-03-2004, 12:35 PM
A ja sam se vec zabrinula da gnjavim ljude sa nepotrebnim linkovima. Drago mi je da su vam korisni. :D

Pa prema Korculi bi se i mogla zaputiti s obzirom da sam polu Velo-Lucanka...... Tko zna mozda se i vidimo i upoznamo (i Sandra bi takoder voljela upoznati.....)...... Sigurno bi bilo zanimljivo i veselo.

Dezutilo
09-03-2004, 02:06 PM
Pa prema Korculi bi se i mogla zaputiti s obzirom da sam polu Velo-Lucanka......

Kad je tako obavezno se mora? javit. Ja san hodi u Velu Luku u srednju ?kolu a Sandro je napola Bla?anin pa se lipo morete sva?at :wink: .

A pozna? li Miljenka Bajata - wunderkinda iz Vele Luke? On je prin dvi-tri godine zavr?i orgulje na zg akademiji.

..........Velu Luku mala neeeee zaboraviiiiiiiiii :scared: ......

ANITA
09-03-2004, 06:31 PM
Nazalost, moram priznati da vec dugo nisam bila u Veloj Luci (godinama), a i ranije bi bila samo preko ljeta, tako da i nisam stekla neka bogata poznanstva s Lucanima.

Ja volim raznolikost, pa svake godine idem negdje drugdje (gdje nisam nikad ranije bila). Tko zna gdje cu slijedece.... ali ako cu biti negdje u blizini, biti ce mi drago da se vidimo.