PDA

View Full Version : Boskovic - Zemlja D2

Boskovic
19-09-2003, 01:01 PM
Boskovic - Zemlja D2

http://www.streamload.com/mihajlov/Boskovic

Evo jedne moje stvari. Ovu verziju oznacenu sa "D2" je miksao jedan moj prijatelj. Videcu da uskoro okacim i verziju koja je bila prije toga.

Sunite paljbu!!!
Svi komentari su dobrodoshli a narocito oni koji ukazuju na loshe stvari u pjesmi.

...eh da...kao shto neki vec i znaju da ja nikad ne zavrshavam pjesme tako je i ova samo uvod....opet
... a i kako da zavrshim ovo bez instrumenata....

puRe
19-09-2003, 01:23 PM
Dobro zvuci koliko sam cuo...mada mi se ta ideja sa nezavrsavanjem stvari nesto i ne svidja :?
Bubnjevi malkice bi mogli da se utisaju inace je ostalo ok...
Nego, sta je ono negde u sredini pesme...gajde...gusle?!? :)

Pedja
19-09-2003, 03:02 PM
Meni se takodje cini da bi bubanj trebao da bude malkice tisi u odnosu na ostale instrumente.Posto ima dosta timpana i prelaza, sve to pravi odredjenu (pod znacima navoda) :) "guzvu", pa se ostali instrumenti ne cuju bas najjasnije.Samo to....
Sve ostalo je OK.

Boskovic
19-09-2003, 08:28 PM
Tip koji je radio produkciju je bubnjar, a kako sam i sam veoma naklonjen tom instrumentu oni ostaju. Tj. konacni aranzman ce da rasporedi tu lomnjavu.
Kad vec kazem "konacni aranzman", ni meni se ne svidja ta ideja o nezavrshavanju pjesama ali za sad je tako....

Gusle NEGO ShTO!!!!
eto vidish da cemo sa njima radit muziku u ovom milenijumu :D

puRe
19-09-2003, 08:31 PM
Gusle NEGO ShTO!!!!
eto vidish da cemo sa njima radit muziku u ovom milenijumu :D

Pa odakle ti...kako si ih ubacio?

Snimao....SEMPLOVAO?!?!? :twisted:

kVu
19-09-2003, 08:43 PM
Bubanj utishati, da bi malo izletele ove gusle. I malo odshiljiti mix, mada nemam prava ovo da pricham jer je ono moje zashiljeno samo tako... :)

Pedja
19-09-2003, 10:32 PM
Tip koji je radio produkciju je bubnjar, a kako sam i sam veoma naklonjen tom instrumentu oni ostaju
:D Posto sam ja basista(mada vec duze vreme nemam bas :( ),ja sam jedno vreme gurao u prvi plan samo bas :roll: :). Udje ti u krv

Boskovic
20-09-2003, 02:32 PM
Kao shto sam vec dojavio Puratoru nisu prave gusle, naravno vec Absynth malo zamascen. Ustvari glavna je fora u onom trileru.

kVu u pravu si da bi trebalo mlo izdignuti "gusle" ali ne spustam bubanj ni malo. Dodushe imacu, kad budem radio stvar do kraja, jedan problem. A to je kako da utrpam distorziranu gitaru u miks. Mada ce zavisiti i od toga kako budem dozirao instrumente u aranzmanu. O tom potom....
Zashiljavanje...ne znam videcemo. Ne volim bash kad se precera sa njima. Mislim da to ljudi rade da bi miks zvucao luksuznije.

Pedja, ja tu imam veliki problem. Iako sam po "vokaciji" gitarista, nisam bubnjar ili basista samo zato shto nemam te instrumente. Poenta je da skoro podjednako volim da "gurnem" sva 3 instrumenta. I u miksu i svirkom. Mislim da je tu jedino rjesenje, pravilnom kombinacijom fraza kombinovati instrumente tako da svaki bude na momente istaknut ali da ne gushi ostale.

Pedja
20-09-2003, 03:44 PM
Mislim da je tu jedino rjesenje, pravilnom kombinacijom fraza kombinovati instrumente tako da svaki bude na momente istaknut ali da ne gushi ostale.
To je to :wink: