Log in

View Full Version : SET UP!

X-Dreamer
25-08-2003, 12:43 PM
Kada mi je vec toliko dosadilo cekanje da bih skuckao neku lovu da uzmem jednu solidnu zvuchnu kartu sa kojom bih mogao da radim, kad
ono auto malo zaribo i sta cesh, sad moram da ga popravljam sto to ovdje i nije bash jeftino na prvi pogled, DERU nam kozu.
Tako da sad moram bar jos neko vrjeme da se strpim sa tom zvuchnom.
Sto bi moja draga zhena rekla: bolje je da sachekas malo pa da uzmes ono sto je dobro nego da dajes pare na nesto sto ne valja.
Nego problem zbog kojeg ovo najvishe pisem je bash upravo to sto sad hocu da se koristim onime sto imam, sto i nije bas "LAKO" ali se nadam da ima neko ko bi mi mozda mogao pomoci.
Radi se o tome da imam plocu(Soltek SL-75 FRV via KT 400 chipset)sa
integrisanom zvuchnom koja je Realtekova AC 97 5.1, na koju sam probao skoro sasvim sve, znachi imam midi kabl koji sam prikljuchio na dotichnu zvuchnu to jest gameport, tu istu proceduru sam koristio i na mom starom compu sa nekom starom loshom soundblasterovom kartom koja je isto tako bila integrisana sa plocom ali koja je radila, mislim prvenstveno na to da sam moga naprimjer da sviram Absynth preko mog keyboarda ili da idem u Cubase i tamo da unosim ono sto sam htio bez da sam imao nekih problema.
Jucer sam proveo dobrih sati da bi ovo mogao nekako da napravim ali bez uspjeha, jednostavno ne dobijam nikakav zvuk, takode ni nikakvu midi kontrolu.
Ima li neko a znam da ima ko bi mogao da mi malo pomogne oko ovoga.
Nadam se da sam bio koliko toliko jasan u objashnjenju mog problema.
Imam XP Pro.
HVALA!!!

puRe
25-08-2003, 02:14 PM
Moze da bude gomila stvari ali prvo sto mi pada na pamet je da li je integrisana karta enablovana u BIOS-u (Integrated AC97 Audio Controller...cini mi se da se tako zoveu BIOS-u).

X-Dreamer
25-08-2003, 11:54 PM
Moguce u danasnje vrjeme svasta se deshava, samo da li je moguce da mogu da slusam muziku i da ona uposte radi ako nije enejblovana.
A sa Biosom se ne bih bas igrao posto nisam bas neki expert za Bios.

puRe
26-08-2003, 12:31 AM
Po toj logici karta uopste ne bi trebala da radi ako nije enableovana u Biosu.
Ako sve pazljivo uradis, nista ne mozes usrati u BIOS-u.
U sustini, samo trebas da proveris jedno setovanje i eventualno da ga promenis (nista drugo ne bi trebao da menjas).

diviner
26-08-2003, 02:44 PM
Skini noviju verziju drajvera za integrisani zvuk tvoje maticne ploce, i preinstaliraj ga! Mnogi su se hvalili boljitcima novijih verzija drajvera !Takodje pokusaj i reinstall DX8.1 !

Jako je tesko davati savjete u vezi racunarskih konfiguracija naslijepo, jer je svaki setup i suvise osoben, da bi se mogao opravljati unaprijed predefinisanim postupcima!

Moguce je i da ti je OS riknuo, pa pravi probleme (u tom slucaju clean install ti ne gine), no nadajmo se da nisam u pravu!

X-Dreamer
27-08-2003, 12:59 AM
Iskreno govoreci ja bih to najradije i uradio ali i sam znas koliko tu posla
ima, krenuvsi od toga da moram puno toga da kopiram na cd-e,pa e-mail
adrese itd,itd.
samo iskreno govoreci i ja sam sumnjichav da mi sa zvuchnom nesto nije bas kako treba, a i sistem malo stuca samo sto to sve jos nekako vozi pa rekoh dok je tako bolje da ne diram nista.
Hvala na pomoci, vec cu nesto da probam.
Pozdrav!