View Full Version : cemu sluze ove klavijature
nixylive
19-08-2003, 03:12 AM
E pa ovako. Ovaj topic sam otvorio kako bi saznao sto vise o klavijaturama za koje me zanima cemu sluze. Ja cu s vremena na vreme da pitam cemu sluze pojedine klavijature, a ako neko zna moze da mi odgovori. Kasnije ce ovaj topic koristiti i nekim novim clanovima koji bi da saznaju nesto o pojedinim instrumentima.
I svima unapred hvala na pomoci.
Gledam http://www.vintagesynth.org sajt i nalazim na svakakve klavijature. Pa me zanima ovako nesto cemu sluzi
http://www.vintagesynth.org/misc/eh_minisynth.shtml
Koliko sam ja skontao nicemu....ali bas to...jer ako si procitao ne nudi nista niti uzima ista...salim se....
Ozbiljno...mislim da je u sluzbi ova klavijatura SRANJE
Kao sto je Eon rekao Sranje!
Ispod proseka, jedan oscilator, jedan waveform,itd...
dr.Ru
19-08-2003, 10:22 PM
Kao sto je Eon rekao Sranje!
Ispod proseka, jedan oscilator, jedan waveform,itd...
Razmisljao sam o ovoj temi, gledao karakteristike...... i zakljucio bih isto sto i Purator i Eon
nixylive
20-08-2003, 04:59 AM
Hm. Dobro ovo sam bas zbog toga i pitao jer sam se cudio cemu bi ovo moglo da sluzi. Jedino sto sam pomislio da je mozda "nesto" na ovoj stvari ono sto pise Harmonix. Cemu to sluzi.
Sledeci put cu pitati nesto pametno, da vas malo pomucim za odgovor :)
To je firma koja se zove Electro-Harmonix, a oni su ultra-poznati po svojim pedalama Big Muff, Electric Mistress, Small Stone (moj favorit), Lpb 2ube, Black Finger,itd...
nixylive
21-08-2003, 06:46 PM
Jane, koliko dugo se ti zanimas za muzicku opremu i za muziku uopste? Vidim da mnogo znas na ovu temu pa me zanima koliko si otprilike dugo u ovom poslu? Ja sma evo tek pocetnik pa ne znam nista :( mada imam ambicije da naucim dosta toga. Ali polakooo, nista ne ide preko noci. Tako da se ne cudite ako postavljam glupa pitanja na forumu (zar ih vec ne postavljam :) ) sta da se radi :?
SandRob
21-08-2003, 10:29 PM
To je firma koja se zove Electro-Harmonix, a oni su ultra-poznati po svojim pedalama Big Muff, Electric Mistress, Small Stone (moj favorit), Lpb 2ube, Black Finger,itd...
ajme, small stone - phazer. kad je to bilo, boze moj. ta pedala je starija od vecine na ovom forumu :roll:
Jane, koliko dugo se ti zanimas za muzicku opremu i za muziku uopste? Vidim da mnogo znas na ovu temu pa me zanima koliko si otprilike dugo u ovom poslu?
Otkud znam...polako se uci, pa malo po malo i eto :lol:
Mozda tako par godina (ionako nemam nesto mnogo godina) :wink:
ajme, small stone - phazer. kad je to bilo, boze moj. ta pedala je starija od vecine na ovom forumu :roll:
Uf, ludilo...jos uzmes Eminent 310 orgulje i propustis kroz Small Stone i eto ti Instant Jarre fazon 8)
evgenije
24-08-2003, 08:49 AM
...treba cuti ovo maleno govance pa ondak suditi...ko sto vidite koristio ga i Jean Michael Zarko, omiljeni koliko vidim od vecine ovde...predpostavljam da neko od vas zna sta su Kraftwerk pravili od instrumenata u svojo istoriji...imali su cak i neke ovakve eksperimente koji su zvucali super. Recimo pesma "pocket calculatro" skoro u celo sti uradjena sa ovakvim prcvoljcima a zvuci super. To sto ima 1 oscilator nemora nista da znaci treba cuti sta odatle izlazi...ima instrumenta sa vise oscilatora a zvuce bezveze.
Mada...hm...ako se razmislja kao PC-jevac a ne recimo kao studijski producent ondak je ovaj instrumenat svakako za vecinu potpuno @#$!@$ ali...po meni se svaki instrumenat da iskoristiti...bar kao podloga za kriglu piva :D
...small stone je der zakon zakona ipak...
Ako sam ja dobro razumeo Nixy je pitao kakav je po pitanju specifikacija.
Naravno, kao sto ti kazes sve se moze iskoristiti za pravljenje muzike (cak i burici sto su nam ljudi iz Yellow Toolsa dokazali ;) ) ili kao podmetac za pivo :lol:
Zanima me da li je neko od vas cuo za Ursa Space Station reverb? (prvi put je napravljen pre 20-30 godina a sad su izdali i repliku)
Boskovic
24-08-2003, 11:53 AM
Pa ti Puratpre drzish Marshal pojachala kao postolje za Digi :shock: :shock: :shock:
Plache mi se svaki put kad pomislim na to :cry: :cry: :cry:
dr.Ru
24-08-2003, 12:13 PM
Pa ti Puratpre drzish Marshal pojachala kao postolje za Digi :shock: :shock: :shock:
Plache mi se svaki put kad pomislim na to :cry: :cry: :cry:
Ziva istina :!:
diviner
24-08-2003, 05:37 PM
Truth, Truth (BadWeiser) :mrgreen:
Uffff...3 svedoka a niko u odbrani...
Guilty as charged :oops:
nixylive
01-09-2003, 10:43 AM
E kad vec pomenuste digi, to me poceti da me vec odavno zanima cemu sluze digi i matri sequencer i kako izgledaju.
Nastavak teme :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.