PDA

View Full Version : Waves L2

idekius
08-08-2003, 08:06 PM
Ovo mi se cini zanimljivim... Sta mislite o tome?
http://www.waves.com/htmls/prods/hardware/l2_ultramaximizer.htm

dr.Ru
08-08-2003, 09:52 PM
Nema sumnje da je dobro, cim ga je Waves potpisao. Znas zasto bi voleo da ga imam? Zato sto je svaki plug in - digitalni obradjivac zvuka. Dakle, reaguje na audio signal tek nakon A/D. Znaci, ako pri ulazu odlazi u peak, nema nista od digitalnog sminkanja. Trebalo bi imati hardware spravu da kontrolise jacinu ulaznog ANALOGNOG signala..... Zbog toga je ovo dobra opcija.... pretpostavljam i cijena - prava sitnica :!:

puRe
09-08-2003, 04:21 PM
Dosta je sitna cena :lol:
Cini mi se nesto vise od 2000 funti :wink:

diviner
09-08-2003, 05:22 PM
Nema sumnje da je dobro, cim ga je Waves potpisao. Znas zasto bi voleo da ga imam? Zato sto je svaki plug in - digitalni obradjivac zvuka. Dakle, reaguje na audio signal tek nakon A/D. Znaci, ako pri ulazu odlazi u peak, nema nista od digitalnog sminkanja. Trebalo bi imati hardware spravu da kontrolise jacinu ulaznog ANALOGNOG signala..... Zbog toga je ovo dobra opcija.... pretpostavljam i cijena - prava sitnica :!:

Mislim da grijesis !

Ukoliko je ulazni signal veci od dozvoljenog, bilo da je u pitanju analogna sprava, ili AD ulaz, signal ce biti odsjecen (nesto mekse odsjecen kada je u pitanju analogija, ali u svakom slucaju "otfikaren")! U svakom slucaju, tu je pik meter, bilo da se radi o digitalnom ili analognom ulazu, pa pripazis malo ;) ! Takodje bih napomenuo, izuzimajuci pomenuti hadrverski L2 (kao sto vidis i on je "digitalac", njegov L1 "softver" takodje reaguje na signal poslije AD ;) ) da je dinamika danasnjih AD ulaza premasila 100 dB, koju cini mi se nijedan analogni uredjaj danasnjice nema (sem na papiru), prilikom obrade signala! E sad stvari su drugacije kada su u pitanju preampi...oni takoreci sluze za uoblicavanje zvuka, dodaju nesto i boje, amplificiraju veoma slabe signale , pa su kao takvi , i neophodni !

E sad , neko ce kao antitezu postaviti pitanje, a sto se onda kog djavola proizvodi hardverska verzija cuvenog L2 maximizera:

1. Ovo je samostalni hardverski digitalni rack pa kao takav moze sluziti u onim uslovima, gdje tegljenje, postavka racunara nije pozeljna ili uopste izvodljiva!

2. Komfor u radu.

3. Uzimanje novca ;)

dr.Ru
09-08-2003, 10:28 PM
Ukoliko je ulazni signal veci od dozvoljenog, bilo da je u pitanju analogna sprava, ili AD ulaz, signal ce biti odsjecen (nesto mekse odsjecen kada je u pitanju analogija, ali u svakom slucaju "otfikaren")! U svakom slucaju, tu je pik meter, bilo da se radi o digitalnom ili analognom ulazu, pa pripazis malo ! Takodje bih napomenuo, izuzimajuci pomenuti hadrverski L2 (kao sto vidis i on je "digitalac", njegov L1 "softver" takodje reaguje na signal poslije AD ) da je dinamika danasnjih AD ulaza premasila 100 dB, koju cini mi se nijedan analogni uredjaj danasnjice nema (sem na papiru), prilikom obrade signala! E sad stvari su drugacije kada su u pitanju preampi...oni takoreci sluze za uoblicavanje zvuka, dodaju nesto i boje, amplificiraju veoma slabe signale , pa su kao takvi , i neophodni !

U pravu si :!: Sad vidim...... Hvala na tip-u matori