View Full Version : Za puratora : Preset za Voice Master Pro ?
pulsar 2
07-08-2003, 11:19 AM
Pocetnik sam u produkciji. Posto koristim istu kombinaciju kao vi, Rode NTK+Voice Master Pro, budite ljubazni da mi date neki Preset za Voice Master Pro. Znam da za svaki vokal treba drugacije namestati, ali ipak dajmi neku bazu za taj preamp jer stvarno ne znam na koji nivo treba podesavati sve te potenciometre i Switch-eve na preampu.
Nadam se da sam bio jasan za ono sto trazim. Ako jeste, odgovori mi.
Hvala unapred.
Pozdrav, pulsar 2
Dobrodosao na forum!
Problem je sto se nisam dovoljno "poigrao" sa doticnom spravom pa da sve lepo namestim. Recimo, preamp input gain drzim nesto iznad +40, release optical expandera je najbolje drzati na .25 a threshold mi stoji na sredini, vintage harmonics je dosta koristan za dodavanje "brilliancea" (cak i sa default setovanjem), voice optimised eq vec moras namestati svaki put kad snimas neki vokal (posto svaki ima drugacije karakteristike :) ), ali moja preporuka je da procitas savete u uputstvu posto su dosta korisni.
U svakom slucaju, uzecu malo ovih dana da lepo namestim setovanja pa cu da postujem ovde.
pulsar 2
08-08-2003, 04:13 PM
Hvala za odgovore i dobrodoslicu. Da vam objasnim nesto : Ja sam ocni doktor po profesiji. Muzika mi je iskljucivo HOBI, ali hobi bez kojeg se ne moze. Kao sto je kod nekoga na primer lov, ribolov itd. tako da slobodno vreme provodim na studiju, umesto po kafanama. Najbolji sam za komponiranje teksta i muzike (pisem za druge pevace i za decu), srednji nivo za aranzmane (sviram gitare kao primarni instrument i sint za potrebe aranzmana), a najslabiji sam za produkciju. Sam sam naucio Cubase SX, citajuci knjigu ali za neke stvari produkcije jos trebam nauciti.
Sto se tice pitanja divinera zasto nisam se javljao ranije : zato sto kada naucim dobro sve sprave na studiju, tek tada cu naici na probleme... Ali ja imam jednu manu : plasim se da pitam mnogo da ne ispadnem smesan na pitanju, ali vi ste me ohrabrili...
Hvala i pozdrav, pulsar 2
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.