View Full Version : Creamware Platforme
idekius
27-07-2003, 07:22 AM
Nismo se do sada setili da vidimo ko koju creamware platformu koristi, a ima nas, koliko sam mogao da primetim dosta na ovom sajtu. Ja koristim #$%^& Creamware Scope 3.1, od 3.1c sam odustao zbog loseg *&^%$ za njega, a koristio sam i onu stariju platformu Pulsara dvojke 2.04a i sa njom sam bio zadovoljan i jos uvek koristim neke stvari iz nje, npr Sample Player, Sample Player F, Big V2 mixer, Big Pink Mixer...
Koje vi platforme koristite, koje mixere i tako to?
SandRob
27-07-2003, 05:34 PM
ja sam na 3.1c i ne koristim crackove. nije da ja nebi, ali ako crackiram system, onda mi ne rade legalni pluginovi: transcient designer, masterverb pro, synchrotrone, vinco...
od verzije 2.04a odavno vise nista ne koristim. cak i dok je bila aktualna ta verzija, umjesto bug mixera koristio sam rm242.
u to vrime sam imao 2 pulsara, pa sam koristio i legalni sts3000. naime, crackirani sts nikad nije radio 100%, a ja sam zelio koristit "program pool", tako da mogu sve zvukove birat direktno preko program change-a iz cubasea. danas vise ne koristim pulsarove samplere, vec samo synthove.
SandRob
27-07-2003, 05:36 PM
:idea: e, da!!
idekius, koja je razlika izmedju #$%^& i *&^%$ :!: :?: koji bolje radi? :roll:
idekius
27-07-2003, 05:46 PM
Skoro sam nabavio Vinco i on radi sa crackovanom platformom.... MasterVerbPro zaista ne radi...
SandRob
27-07-2003, 06:14 PM
da, ima ona cuvena stereo verzija vinco-a koju je creamware greskom uploadao kao demo verziju i koja je nastavila radit i nakon isteka demo perioda. he, he... taj vinco imam i ja i radi samo u 3.1a (u 3.1c ne radi). taj vinco radi neovisno o cracku i samo zbog njega se isplati drzat 3.1a, ali ja u zadnje vrime umisto vinco-a koristim uad-ov 1176ln koji radi savrseno.
ma nisam se ja puno zafrkava sa tim crackovima, ali mislim da ne rade ni optimaster, ni psq a i njih imam legalne. mislim da ne radi nista od timeworksa, tako da mi se najvridnije od svega cine zargovi synthovi koji mislim da svi rade?!
idekius
28-07-2003, 02:02 AM
Optimaster ne radi, za psq neznam, timeworks radi, a i zarg synthovi takodje. Verzija Scope koju ja koristim ima neki crackovani driver i pri instalaciji kaze "no hardware" ali dozvoljava dalju instalaciju, a pri odabiru kartice koju instaliras chekiras Scope. Izuzev ovih pomenutih par stvari, sve ostalo shljaka...
Ja koristim SFP3.1a original i nemam onaj ****** pa cekam posiljku nekog od vas.... :(
u principu sam zadovoljan svime samo ne kolicinom dsp-a
Ostale nove synthove i effecte nemama sem onog vinco sterea sto sam dobio od sandroba i prilicno sam zadovoljan njime.
idekius
28-07-2003, 12:29 PM
Jao!!!! Eone.... Ja sam skroz zaboravio da ti posaljem SFP :( Resavamo to jos sutra! Ne brini....
Ma nema frke...svakako sam bio na moru itd.
Hvala sto me se seti :wink:
Pozdrav,
Ukljucih se i ja.Creamware je takodje(verovatno greskom)
stavio na sajt i plug-in Six-string koji takodje radi u c....ovanom
Scope 3.1c!!!!!
Neverovatan zvuk gitare!!!!Ako nekog zanima saljem mu!!!
Dali iko zna jel postoji neka varijanta da proradi Optimaster i GraphEQ u bilo kojoj verziji,naravno sem kupovine legalne
varijante?
idekius
20-08-2003, 11:14 PM
Dali iko zna jel postoji neka varijanta da proradi Optimaster i GraphEQ u bilo kojoj verziji,naravno sem kupovine legalne
varijante?
Naravno da me zanima :!: :!: :!:
Na zalost, Optimaster ne radi, a ni GrapicEQ :(
Ali, pre svega, DOBRO NAM DOSAO :wink:
pa posalji Six string :D
interesira me ali i da dobijem vec jednom taj crack SFP :cry:
idekius
21-08-2003, 12:53 AM
Pa zar ga nisi skinuo :?: :?: :?:
Ej pa jesam sada sam se setio :D
idekius
21-08-2003, 02:35 PM
Ej pa jesam sada sam se setio :D
Prvo prekopiraj one fajlove, ako koristis 3.1c jedan od njih se ne kopira, pa onda pokreni onaj plug-in enabler. Najbolja varijanta je da instaliras 3.1 i samo pokrenes plug-in enabler.Onda ne treba da se kopiraju oni fajlovi.
Koristim 3.1a...nadam se da nece biti problema sa tom verzijom
Koliko je stabilan taj crack
idekius
21-08-2003, 05:18 PM
Koristim 3.1a...nadam se da nece biti problema sa tom verzijom
Koliko je stabilan taj *****
To ce odlicno da radi!!! Nemoj da kopiras one crck fajlove, vec samo pokreni plug-in enabler!
SandRob
21-08-2003, 10:20 PM
varijante?
ja san iman oba plugina original.
graphic eq je lip za oko ma za uho je bezveze :roll:
za njim nemoj plakat.
ako volis multiband compressore optimaster je ok, medjutim imas besplatnu finalizu koja je meni jos draza od optimastera. optimaster ima "cuvenu" wizard funkciju koja meni nikad nije proradila kako treba. takodjer, optimaster ima expander koji se skoro nikad ne koristi.
finalizu i jos masu besplatnih, ali jako dobrih pluginova za pulsara mozes nac ode (http://www.planetz.com/forums/viewforum.php?forum=16&1672)
evo ti finaliza ode (http://www.d-media.dk)
idekius
22-08-2003, 03:51 AM
Sandro, sta da kazem sem BRAVO! Jedva cekam da probam Finalizu.
Nabavio sam Finalizu jos ranije i mnogo je dobar fazon samo licno mislim da je wavesov c4 mnogo ugledniji i eto da kazem za jednu ekvilajzerizaciju bolji :D
Ali nije lose nije lose
Posto sam naseo na par fora izvesnih likova da imaju c....... Scope 3.1X u kojem radi
sve 100% !!!,i koje sam par puta debelo placao,evo vam spiska plug-inova koji ne rade
ni u jednoj c....... verziji Scope-a pa se pomirite,kao i ja sto sam,da ne postoje:
NE RADE:
Ducker
Vocoder III]
Vocodizer
E-Reflector
MasterVerb Classic
MasterVerb Pro
Optimaster
PsyQ
Graph Eq
VDAT
LightWave
Vinco
Ovo su efekti iz standardnog paketa Scope-a koji ide na cd-u uz hardwer.Za efekte
koji se dodatno nabavljaju ne znam,neki verovatno rade.Iz paketa efekata
Timeworksa znam da ne radi samo 4080l Reverb(bypass svakih nekoliko sec.).Imam
npr. Sixstring(odlican guitar synth) koji sam skinuo kao demo ali u c....
Scope 3.1c radi bez problema.
Bilo bi lepo ako bi neko ko ima druge efekte i rade mu u c.... Scope-u neka
navede da nebi vise bili u dilemi sta radi a sta ne.Naravno,neko ko zna da radi sa
Scope platformom,a ne kao lik od kojeg sa pazario software i koji mi je tvrdio da sve
radi(pojavi se efekat na ekranu a nigde obradjenog zvuka) i doticni "muzicar"
i ne primeti da to sve ne funkcionise,a zna to jako lepo da naplati.
Vasa iskustva?
SandRob
01-10-2003, 02:32 PM
postoji stereo verzija vinco-a, koja radi u 3.1a :roll:
ako koristis 3.1a, poslat cu ti ga!?
alene ti meni ne posla onaj sixstring a rece da ces.... :roll:
idekius
01-10-2003, 04:41 PM
postoji stereo verzija vinco-a, koja radi u 3.1a :roll:
ako koristis 3.1a, poslat cu ti ga!?
Tacno! I ja koristim taj Vinco.
Ok,nasao sam Vinco S i radi mi.
Eon,gde hoces da ti posaljem Six String?
e evo nasao sam fin fazon za "nas"
za pravljenje vst-a u preko creamwarea...nisam ga isprobao ali izgleda da nije lose
http://www.synthedit.com
SandRob
20-10-2003, 09:54 AM
:shock: za koga "nas"?!
pa creamwareovce :lol: da ne ispadne da se izdvajamo :roll: :wink:
idekius
20-10-2003, 12:56 PM
pa creamwareovce :lol: da ne ispadne da se izdvajamo :roll: :wink:
A sto da nas ne izdvajas? Hoces da kazes da creamwerovci ne poticu od bica koja su dosla iz kosmosa sa ciljem da prosvetle ljude? Jel' ja to cujem da creamwerovci nisu specificna vrsta koja je u svakom pogledu iznad normalnih ljudi :?: :!: :D :D :D
jednom recju VISA RASA (hmmm jel ovo bila jedna ili dve reci)
idekius
20-10-2003, 01:13 PM
He, he! Slazem se ja da je prvi jenocelijski organizam proteus nastao udarom groma u vodu. Ali to se desilo tako sto je taj grom zviznuo u baricu koja se nalazila u dvoristu jednog creamwerovca :lol:
He, he! Slazem se ja da je prvi jenocelijski organizam proteus nastao udarom groma u vodu. Ali to se desilo tako sto je taj grom zviznuo u baricu koja se nalazila u dvoristu jednog creamwerovca :lol:
...koji je naravno ziveo mnogo pre nastank ai samog grom a i barice :lol:
idekius
21-10-2003, 12:27 PM
Ima li neko informaciju o tome sto se govoraka unaokolo da briljantni umovi iz creamware nemaju nameru da rade nove platforme, vec je kao 3.1c poslednja platforma za te kartice? Hmmm... Cak i a ko je to tacno, to je sigurno zato sto je na polju muzike nemoguce uraditi ista bolje od 3.1c koji je savrsen i ta platforma nema ni jedan nedostatak koji bi trebalo otkloniti. Slicno kao u slucaju zastave iz Kragujevca. Golf je recimo izasao u pet varijanti do sada i to je zato sto Golf nije dobar auto te na njemu stalno nesto moraju ispravljati. Pogledajmo Yugo! On se ne menja decenijama! To je zbog tog sto je taj auto jos pre dvadesetak godina doveden do savrsenstva i svako dalje cackanje bi samo moglo da poremeti njegov sklad, aerodinamiku, stabilnost i mocan i agresivan motor. Jedino sto bih fabrici iz Kragujevca mogao zameriti je ime. Trbali bi da mu damo neko agresivnije ime, kao sto to rade Ameri (Pontiac FireBird), Japanci (Suzuki Katana), Britanci (Triumph ThunderBird). Jugica bi sasvim lepo okarekterisalo neko ime tipa Yugo Egzekutor, Yugo ThunderStorm, ili nesto na nasem kao recimo Yugo vatrena ptica :D
Yugo creamware ja mislim da je to najprikladniji naziv za poredjenje koje si upravo dao :lol:
idekius
21-10-2003, 12:56 PM
Yugo creamware ja mislim da je to najprikladniji naziv za poredjenje koje si upravo dao :lol:
A neeee! Bez obzira na sve prednosti mocnog Yuga, creamware bi u imenu mogao da dobije recimo neki Porsche 8)
Yugo porware odlicna kombinacija
Yugo U Know 007
E sad se nasmejah.Svaka cast!!
Mogli
13-11-2003, 05:46 PM
to je sigurno zato sto je na polju muzike nemoguce uraditi ista bolje od 3.1c koji je savrsen i ta platforma nema ni jedan nedostatak koji bi trebalo otkloniti. :D
Kako uspevas da disconnect-ujes module, recimo samo na in, a da se pri tom ne prekine veza izmedju out-a? Isto vazi i za kanale L and R? Meni to ne polazi za rukom!
SandRob
13-11-2003, 07:18 PM
cekaj? mislis izvadit jack samo sa jedne strane!? to je nemoguce!
ako pak mislis selektivno iskjucivat "kabele", onda ga samo oznacis i pritisnes delete. kad si izbrisa prvi kabel, slijedece u nizu brises sa tipkom "n", bez da ih oznacis.
btw: kod spajanja kabela isto spojis samo prvi kabel, a slijedece u nizu spajas isto sa "n".
idekius
13-11-2003, 07:24 PM
ako pak mislis selektivno iskjucivat "kabele", onda ga samo oznacis i pritisnes delete. kad si izbrisa prvi kabel, slijedece u nizu brises sa tipkom "n", bez da ih oznacis.
btw: kod spajanja kabela isto spojis samo prvi kabel, a slijedece u nizu spajas isto sa "n".
Stvarno neznam koji im je to trip sa "N" :!: :?:
SandRob
13-11-2003, 07:28 PM
kako mislis? pa to je izvrsno! tako brzinski spojis kabele 8)
idekius
13-11-2003, 07:47 PM
Naravno, ali gde bas "N"??? da je del, ctrl + nesto... bilo bi malo logicnije, nego Schvabe su izgleda na svoju ruku...
SandRob
13-11-2003, 08:57 PM
Naravno, ali gde bas "N"??? da je del, ctrl + nesto... bilo bi malo logicnije, nego Schvabe su izgleda na svoju ruku...
ma cw je od pocetka nekako van standarda. u pocetku me to izludjivalo, jer nije logicno, ali covik se ne sve navikne :roll:
N-automatizacija :lol:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.