PDA

View Full Version : cubase/nuendo: logical editor i drum editor

SandRob
09-07-2003, 01:15 PM
logical i drum editori su najveci razlog zasto jos uvik nisan presa na sx, nego se i dalje drzim vst-a.

koliko koristite logical editor? volite li vise onaj iz vst32 ili iz sx-a?

fale li vam u sx-ovom drum editoru mogucnosti koje ste imali u vst32-ovom?

dr.Ru
10-07-2003, 11:54 AM
Ja sam radio sa Atari-jem. U pravu si Sandro sto se njega tice. Atari je bio odlican. Depeche Mode su do pre 2 godine koristili Atari za sekvence, pored PC-ja.
Ja sam posle presao na PC i Cakewalk, pa sve njegove verzije do Sonar 2.0XL
Bio sam u potpunosti zadovoljan midi funkcijama. Posto sam bio do skora Sonar-ovac, nisam koristio VST32
Onda sam odlucio da se opredelim za softver koji ima buducnost, a to je definitivno Steinberg. SX me je odusevio i tu se desio prelaz. Naravno, nisam u potpunosti zadovoljan drum editorom, i nadam se poboljsanju u narednim verzijama. Bilo kako bilo, drzacu se Steinberga. Logic je mozda najbolji, ali Apple je kupio Emagic, i Logic Audio Platinum 5.5 je poslednja PC verzija. To svi znate. Znaci, iako je Logic Audio jos uvek najbolji, cak i u midi funkcijama.... pitanje je da li ce SX 2.0 ili 3.0 biti losiji od Logic 5.5
Sto se samog SX tice u midi funkcijama, problem mi stvara, na primer velocity..... Nema onih shift, alt, ctrl precica koje su zgodne. Ako radim ceo set bubnja, mogu sa alatkom da podesavam velocity samo CELOG SETA BUBNJA..... A sta ako hocu jedne parametre za dobos, druge za hi-hats...... moram rucno i to bez tastaturnih precica :(
Generalno, malo je stvari koje SX nema u midi sekciji, ali su jako komplikovane za rad. Kvantanizacija i automatizacija mi se ne svidja takodje.

milosjeftic
10-05-2005, 05:58 PM
fale li vam u [b]sx-ovom drum editoru mogucnosti koje ste imali u vst32-ovom?

DAAAAAA!!!!!!!