PDA

View Full Version : Oganj

SandRob
05-07-2003, 11:10 PM
pjesma je ovdje (http://www.radio-korcula.hr/purgatorio/5.%20Kvartet%20Gorgonzola,%20klapa%20Sufit%20&%20O liver%20-%20Oganj.mp3).

btw: uz kvartet gorgonzola i splitsku klapu sufit, u pjesmi gostuje i oliver dragojevic :roll:

puRe
11-07-2003, 07:23 PM
Iako nije moja muzika mislim da je sve super odradjeno. Sve je lepo umixovano i snimljeno tako da je produkcija odlicna (kao i u "Dilila se ladja" mada mi se ova vise svidja).

Sad, sto se tice zamerki u pitanju je koriscenje semplova drugih grupa. Recimo, "I bring you fire" iz pesme "Fire" (od grupe Crazy world of Arthur Brown) i ona gitara iz "Shine on you crazy diamond" (PF, naravno ;) ). To ti moze stvoriti probleme ako planiras da izdas CD i proslavis se u svetu :D

SandRob
11-07-2003, 08:08 PM
hvala ti :)

drago mi je da si prepozna sampleove :)
maherski, nema sto :)

Eon
11-07-2003, 08:58 PM
Kao sto rece purator produkcija na nivou kao sto ti i dolikuje 8) .
Ovi pomenuti semplovi se uklapju melodicno u pesmu ali dosta strce jer u citavom uzitku ispadnes sa semplom i setis se upravo Pink Floyda....
Vokali su mi odlicni i njihova postavka kao u predhodnoj pesmi.
Cini mi se da si koristio Pulsara vezanog za synthove ili gresim...?
Aranzman ti je ok iako bi ja licno jos malo zakomplikovao pa bi se na kraju snalazio da se nekako izvucem :D

Jos jednom svaka cast

SandRob
11-07-2003, 11:22 PM
Ovi pomenuti semplovi se uklapju melodicno u pesmu ali dosta strce jer u citavom uzitku ispadnes sa semplom i setis se upravo Pink Floyda....
izvrsno!! u prvon verziji pisme san stavi ovaj sample i u pravo mi se dogadjalo to sto i tebi, pa san ga skinu. onda mi je kolega iz benda popizdi, da jesan li ja poludi, da se to odlicno uklapalo i mora san ga vratit nazad. :(
Cini mi se da si koristio Pulsara vezanog za synthove ili gresim...? ne grijesis uopce. svi synthovi su iz pulsara (4 syntha) goofy i neki zargovi)
Aranzman ti je ok iako bi ja licno jos malo zakomplikovao pa bi se na kraju snalazio da se nekako izvucem
he, he... ima verzija di san u zadnjemu refrenu zavozi sa bubnjam u nekakav jungle... ali se nisan uspi "izvuc", pa san pojednostavni :(
hm, ova pjesma je upravo izasla na jednoj kompilaciji i sad je kasno za bilo sto prominit, a da ne, ozbiljno bi promisli o ovim sugestijama :)

dr.Ru
12-07-2003, 12:02 PM
he, he... ima verzija di san u zadnjemu refrenu zavozi sa bubnjam u nekakav jungle... ali se nisan uspi "izvuc", pa san pojednostavni
Pa to mu fali covece da bude sjajno :!: Sandro je pro.
Sad, sto se tice zamerki u pitanju je koriscenje semplova drugih grupa. Recimo, "I bring you fire" iz pesme "Fire" (od grupe Crazy world of Arthur Brown) i ona gitara iz "Shine on you crazy diamond" (PF, naravno ). To ti moze stvoriti probleme ako planiras da izdas CD i proslavis se u svetu Bravo purator na prepoznavanju. Ja sam znao za Pink Floyd, ali za Crazy nisam.
Sandro, jesi probao da sempl iz Fire obrnes unazad? Ne zbog manjeg prepoznavanja, vec zbog toga sto bi se jako dobro uklopilo.
Sad, oko autorskih prava..... koliko je meni poznato, niz od preko 3 akorda se mora potpisati imenom tvorca, riff ukoliko se radi o butlogu, ne mora