View Full Version : World + Opustenomalkice
Evo dve pesme uz pomoc Divinera sam postavio.....
Opustenomalkice je spor fazon jos u procesu rada ali ne mogu docekati da cujem komentare jer ima indicija da ce valjati...
World je trance, poslata Dancima na izdavanje :D .
Zavrsena je i ocekujem dobre rezultate ali i kritike kojih mora biti vise naravno negativne :D .imajte u vidu da mp3 kvari uzitak 8)
Uzivajte......
http://www.streamload.com/mihajlov/EON
SandRob
29-06-2003, 06:47 PM
naravno, mp3 jer razjeba sve iznad 16khz, ali svejedno zvuci jaaako dobro. nije bas moja muzika, pa mi je tesko komentirat.
produkcijski mi zvuci ko ploca!! ;)
vidin da volis koristit modulacijske efekte cak i na drum-u?! he, he...
na kracoj stvari mi se cini da moras poradit malo na gradaciji, ali i sam kazes da to jos nije dovrseno. inace je tema zarazno dobra.
veceras cu ti uploadat nesto slicno sto sam ja radio :)
dr.Ru
02-07-2003, 12:21 PM
DA, World je zavrsena pesma, kompletna i produkcijski dobra. Efekti su dobri, EQ sintova izuzetni. Svaka cast Eon :!:
Opustenomalkice..... hmmmmm.... tu sam malo subjektivan, jer mi je na prvo slusanje pala ideja o potpuno drugom presetu bubnja, ili barem drugacijom produkcijom istih.... ali to se odnosi samo na bubanj :!: :D
Sintovi su kvalitetni. :D
Hvala i Sandrob i Rumski.....
Da,da u pravu ste za opusteno,ona se u medjuvremenu promenila i produzila :D
Polako je radim da ne bi doslo do nekakvih neinspirativnih losih posledica...
Naime sve je radjeno u pulsaru i CM(Computer Muzys) Compressore sam koristio u Worldu na malo neuobicajen nacin jer sam ih dosta zatvorio i takoreci dobio veoma lepljiv zvuk koji je kako je sandrob rekao veoma slican ploci.
Effecte Reverb,Chorus sam koristio onoliko koliko mi Pulsar dozvoljava (moram se malo baciti na VST).
Kick sam izvukao lepo jer sam mu dodao 1300KHZ frekvenciju.Takodje sam tu odradio notch na oko 300 HZ i jedan na 20HZ a dodao sam freq na 90HZ kako bi dobio drveni zvuk kicka.Tu sam Compressore odradio normalno sa malo jacim ratio 2.1:1 i thresholdom -41db attack 0.01ms i release 0.470ms su otprilike normalni.
Hi hat i petlja imaju onakvu mast na sebi upravo zbog compressora i eq koji sam postavio ovako:
Ratio 2.5:1
Threshold -33db
Attack 0.8ms
Release 100 ms
Na eq sam skinuo 1000KHZ i odradio low cut do 450HZ kako ne bi imao ni malo zvuka na niskim tonovima i pojacao malo freq na 2.6KHZ.Takodje sam na petlju stavio blagi Chorus kako bi dobio
slobodnog mesta za te freq.
Na Hihatu sam skinuo visoke preko 9000HZ i dodao 2.1 db 2200HZ kako bi dobio metalni zvuk.
Vocal one egzoticne ribice sam odradio tako sto sam na aux stavio MAsterVerb Classic na kom sam odradio lowpass filter do 6KHZ i highpass filter do 200HZ kako bi dobio odredjen raspon odjeka koji mora da sedne u mix i seo je :shock:
Kontkretno na vocalu sam skinuo niske freq do 1000 KHZ kako bi dobio daljinu i dodao 1.0 db 1600 HZ.
Ostale instrumente sam odradio manje vise normalno(ne kazem da ni ovo gore nije :D ) ali u principu trebala bi knjiga da se sve napise :D
Uglavnom da vam otkijem jednu tajnu.....
Kada radite techno,dance posaljite sve instrumente iz vezane na ritam na BUS i taj BUS vratite nazad na jedan od slobodnih kanala.
Dalje....na BUSU odradite Compressor i videcete kako se dobija jedan linearan i lep zvuk petlje.Stavite neki effecat da ga zacinite ili mozda blagi eq i to je to.Naravno ovo ne mora biti vezano samo za techno i dance.Sve sto mislite da spojite u jednu celinu odradite ovako.I ostale instrumente......EQ bi bilo bolje da odradite na kanalu instrumenta pre nego sto instrument ulazi u BUS a na samom BUSU comp i malo eq i neki effektic.....
Uglavnom sam tako odradio ostale instrumente vezane za ritam
VIDECETE IMA SMISLA :wink:
dr.Ru
02-07-2003, 07:05 PM
Bravo Eon :!:
Svidja mi se kako si obrazlozio svoj rad. Isto je i Sandro uradio. Bilo bi sjajno kada bi svi posle slanja pesme, nju i obrazlozili. (to se i na mene odnosi :D )
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.