View Full Version : evo jedna pisma!
SandRob
28-06-2003, 08:14 PM
evo je! upravo san je zavrsi:
http://www.radio-korcula.hr/purgatorio/12.%20Kvartet%20Gorgonzola,%20Ante%20Grbin,%20Ante %20Franotovic%20&%20klapa%20Brag%20-%20Dilila%20se%20ladja.mp3
btw: starac i mladic koji pricaju snimjeni su mikrofonom rucne izrade, na mini disku.
nismo mislili njihove glasove stavit u pjesmu, nego po njihovim pricama napisat stihove, od cega smo odustali, jer smo skuzili da mi nebi bili dobri ko oni :)
starac (barba ante) je umri prosle godine. ima je 99 godina.
njegova zena je jos ziva. napunila je 100 na 25.05 (dan mladosti ;)). ona takodjer pjeva. snimio sam je u duetu sa meri cetinic.
voli bi cut vase misljenje, komentare, kritike, prijeloge... :?: :!:
dr.Ru
28-06-2003, 10:32 PM
Dragi Sandrob, posto se sad javljam iz net cafe-a, stavljam tvoju pesmu na CD i nosim je sa sobom. Preslusacu je kod kuce na pravim spravama ( Krell pojacalo i pretpojacalo, Delta transporter i AudioLabs konvertor, B&W speakers serija 8), pa cu ti reci.
Pozdravljam te
Sandrob.....
ODLICNO JE i produkcijski i aranzmanski.Svidjaju mi se Chorusi koje si koristio i nacin na koje si iskoristio.Slusao sam na Truthu i svidja mi se Bass narocito.Jesi li uzimao loop ili si sam odradio ritam?
Vrlo lepo odradjeno i zanimljivo.
U svakom slucaju svaka cast....
Ljudi...............poslusajte primer kako treba koristiti vokale 8)
SandRob
29-06-2003, 06:48 PM
hvala, eon. odgovorit cu ti opsirnije veceras. sad juriiiim ;)
SandRob
29-06-2003, 10:20 PM
pa, ovi glasovi su malo drukcije uradjeni neo sto bih radio standardne backove. zelio sam dobit klapski zvuk - 4 pjevaca koji pjevaju u 4 glasa: 1. tenor, 2. tenor, bariton i bas. namjerno nisam uduplavao niti jedan glas da zvuci sto izvornije. na klapi sam samo malo srezao duboke, prosao sve kroz 1175ln (uadov comp) i pultec eq (uadov eq) sa kojim sam malo podigao oko 10khz i na sve dodao moj omiljeni spinaudio roomverb-m2.
to su pucki pjevaci - amateri i na nekoliko mjesta se cuje jako nepravilno disanje koje mi sad jako smeta, pa cu to malo popravit.
nisam koristio loopove. oni timpani su nekakvi indijski koje san provuka kroz dito filter i jos san doda malo reverba - za bubanj san koristi battery.
onaj delay koji je automatiziran je se dodaje na pojedina mjesta je psp lexicon42. na mjestima je automatiziran i spinaudio (moj obozavani) roomverb m2.
bass je pulsarov besplatni synth "celmo's goofy", ali ona prva verzija. pretpostavljan da je u najnovijoj verziji tip namjerno spizdi zvuk kad je skuzi kako je dobar besplatan synth napravio.
eone, ako nemas goofy (onaj prvi) mogu ti ga poslat?!
u masteringu sam koristio: cabridge (uadov eq), sonic foundry - wavehamer i voxengo - elephant.
Zaista impresivno sa tvoje strane....
Veoma mi se dopada bass kao sto rekoh imam goofy synth ali drum goofy nemam...voleo bih da mi kazes link gde ga mogu naci...verovatno je na nekim od free siteova za skidanje instr. :D
Poslacu sada jos jednu stvar sto sam radio pre godinu......Trance je u pitanju...
Moracu i ja da napisem detaljan opis rada pesme.
SandRob
29-06-2003, 11:35 PM
neznan za "goofy drum"?! odakle ti to?
btw: pazi :!: mora bit prva verzija goofy-a :!: :?:
druga nevalja :!:
pobrkao sam loncice.... :D
Aj posalji tu drugu verziju......
ti imas goofy synth.....?
imas li Saturn
SandRob
29-06-2003, 11:54 PM
nemam saturn :!: :?:
dr.Ru
30-06-2003, 06:50 PM
Tesko je kad covek proda PC, pa iz net cafe-a mora da se snalazi. Sada sam tek uspeo da prebacim mp3 na CD. Bio je neki problem sa serverom u cafeu.
Dakle, sve sto sam rekao u prethodnom javljanju, vazi i dalje. Jedva cekam da CD odnesem kuci/doma, da ga cujem na pravim spravama.
Sandrob i Eon:
izvinite zbog toga. Malo sam zakasnio, a i sam znam koliko ce meni biti stalo da vi sto pre cujete moj rad.....
dr.Ru
01-07-2003, 09:42 PM
Izuzetno je.... i ocekivao sam kvalitet, ali naprosto, reverb na klapi i dobosu me je odusevio. Dobar EQ, pozicioniranje vokala,.... bas je jako dobar, komresori i reverb genijalni.
Drago mi je zbog tebe Sandro :!:
Imas mogucnosti i znanja za sasvim dobar rad u studiju. Ajde da ne hvalim vise, posle da se uobrazis i da ne dolazis na forum 8) :D :wink:
SandRob
02-07-2003, 11:09 PM
hvala, rumski :D
ja sam toliko u ovim stvarima da vise nisam pametan. jedva cekam da to izadje, pa da krenem radit nesto novo.
jucer sam dobio ponudu od izdavaca - virujen da cemo potpisat ugovor i da bi ploca mogla izac negdje krajem jedanaestog miseca.
a sto se znanja tice, he, he... godi mi kad me tako hvalis, ali nije to bas tako. kad god uzmem u ruke knjigu poput ove od bob ketza shvatim koliko malo znam. :cry:
dobro je da ovako mozemo razminit iskustva. ovaj tvoj forum je za mene pravo otkrice. :!:
ustvari, boskovic mi je posla mail sa linkom. neman pojma di me je nasa, jer nismo nikad prije komunicirali 8)
hvala, boskovicu :)
Boskovic
03-07-2003, 04:59 PM
PlanetZ :wink:
Eeee, posto ga svi hvalite, da ga ja malo izgrdim :twisted:
Sto se tice eq-a, reverba i sl... odlicno je odradjeno, mada mi se cini da je dosta zasiljeno... Vokal sjajno usnimljen, "smrdi" mi na 147-icu Neumann, kolko sam daleko ? Zvuci skupo...
VEELIKA primedba je nivelisanje... Jednostavno, mislim da su ti noga i dobosh prejaki, no to je veoma subjektivna stvar. Licno, vise volim zvuk, npr. Phil Collins - But Seriously albuma, George Michael - Older, prvog Texas-ovog albuma i tih u periodu od 88-97, i nastojim da i moj zvuk bude malo mekaniji i prijatniji kao "onomad" kod "onijeh majstora", jer tako volim, no opet, to je veoma subjektivna stvar... Panorama je mogla biti malo bolja, vokali ne bas do kraja u levi i desni kanal i jos neke male zamerkice...
Sve u svemu, za mene iznenadjujuce dobro odradjen posao... Mada kada sam video spisak opreme koju si koristio (odakle ti bre to ???), ocekivao sam malo "ispeglaniji" i nashminkaniji zvuk...
nixylive
13-09-2003, 05:10 AM
Dragi Sandrob, posto se sad javljam iz net cafe-a, stavljam tvoju pesmu na CD i nosim je sa sobom. Preslusacu je kod kuce na pravim spravama ( Krell pojacalo i pretpojacalo, Delta transporter i AudioLabs konvertor, B&W speakers serija 8), pa cu ti reci.
Pozdravljam te
Ko se to nama hvali sa dobrom opremom :D
Galileo
18-10-2003, 12:55 PM
Ja sam pesmu slusao vise kao obican slusalac i svidja mi se autenticnost atmosfere kojoj,bio si u pravu,najvise doprinosi storija koju pricaju njih dvojica.Letos u Korculi sam se prisunjao
grupi pensjunata koji popodne na onoj klupi na rivi vode svoj drustveni zivot i slusao ih dobar sat.Tu nikad nije dosadno,leze mi
te price,istorija koju pricaju svedoci.Znaci, ideja ti je dobra,a sto se tice tehnickih finesa to ostavljam kompetentnim autoritetima.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.