PDA

View Full Version : Knjige

Eon
25-06-2003, 04:15 PM
Zanima me da li neko poseduje nekakve knjige vezane za produkciju na nasem ili engleskom ili neki link ka kupovini istih??

diviner
25-06-2003, 04:33 PM
Zanima me da li neko poseduje nekakve knjige vezane za produkciju na nasem ili engleskom ili neki link ka kupovini istih??

http://www.rumski.com/rumski/phpBB2/viewtopic.php?t=149

Boskovic
25-06-2003, 04:35 PM
I ako posjeduje ne bi bilo loshe da je skenira, napravi PDF, i okachi na net.

Eon
25-06-2003, 08:29 PM
Ja imam knjigu Cubase vodic.Kompletno aranziranje u cubasu od filmske muzike pa do aranziranja video igrica,rock muzike,dance... uz cd koji sluzi kao primer aranzmana,a mogu nabaviti solidnih knjizica sa akdemije u Beogradu koje nisu nimalo za potceniti.Diviner hvala ti ali stvarno je ogroman fajl koji bi morao skidati 5 sati minimum.

dr.Ru
25-06-2003, 11:26 PM
Evo, ja cekam neke *.pdf od nekog lika iz Beograda. Cim stignu, bacicu ih na net.....
Znate sta sam primetio?
Ljudi ponekad skeniraju knjigu, konvertuju u PDF, a zatim taj isti PDF stampaju :!: :?: :idea:

Boskovic
26-06-2003, 03:17 AM
Ja imam knjigu Cubase vodic.Kompletno aranziranje u cubasu od filmske muzike pa do aranziranja video igrica,rock muzike,dance... uz cd koji sluzi kao primer aranzmana,a mogu nabaviti solidnih knjizica sa akdemije u Beogradu koje nisu nimalo za potceniti.Diviner hvala ti ali stvarno je ogroman fajl koji bi morao skidati 5 sati minimum.

Odlicno!
Reci neshto vishe o toj knjizi. Dje se moze nabaviti.
A takodje bi bilo dobro ako bi nas povezao sa kontaktom za te knjige sa BG akademije.

SandRob
26-06-2003, 09:21 AM
beogradjanin vladimir rackovic napisao je 2 odlicne knjige na srpskom (sva srica za mene da ni cirilica :oops:). prva "studio klinika" je rasprodana (koliko ja znan) a drugu "muzicki tonski studio" mozete narucit direktno kod autora. knjiga je izvrsna i nije skupa, a uz nju dobijete i cd sa primjerima.
http://www.odiseja.co.yu/sadrzaj/sadrzaj.html
vladimir upravo pise trecu knjigu. iman nekoliko podglavlja koja mi je zbici na emajl, ali to naravno ne mogu uploadat - treba supertirat domace autore da pisu :!:

prosli tjedan san dobi knjigu "bob ketz - mastering audio (the art and the science)" koju bi svakomu najtoplije priporuci. knjiga je genijalna i moze se narucit priko interneta - treba suportirat strane autore da ne umru od gladi. ;)
http://www.digido.com/

Eon
26-06-2003, 09:33 AM
Knjigu Cubase sam kupio u knjizari slucajno.Stoji kraj svih ostalih knjiga vezanih za kompove.Odlicna je kako sam vec rekao,objasnjava nacine i nacine kako napraviti stvar i to sve lepo upakovano.Dobijas i Cd sa primerima koji itekako pomazu.Inace knjiga je vezana za Cubase 5.0 VST.Mnogo pomaze u nekom skolskom nacinu uceja rada sto je ja mislim i najbolji nacin da se nesto nauci kvalitetno.
Citao sam knjigu Vladimia Rackovica"Rock za pocetnike".Knjiga je prikazuje snimanje demoa rock grupe iz ociju mladih entuzijasta i sa strane producenta koji im odradjuje stvar...zanimljiva stvar.
Tu knjigu kao i ostale sa Akademije mogu nabaviti ali nazalost kopirane ovde u BL od prijatelja sa radija.Takodje mogu ih prebaciti u pdf pa poslati ali morate mi objasniti kako se prebacuje u pdf.
Ostale knjige Vladimira Rackovica sam narucio ali ne stizu u Bosnu,moracu ih naruciti u NS.Jako dobro covek objasnjava stvari.
Sta bi mi bez dobrih starih knjiga :idea:

Eon
26-06-2003, 09:54 AM
Sandrob dragi moj....jel postoji mogucnost da narucim knjigu Mastering Audio bez vise i ostalih folirancija samo pouzecem 8)

SandRob
26-06-2003, 10:22 AM
Sandrob dragi moj....jel postoji mogucnost da narucim knjigu Mastering Audio bez vise i ostalih folirancija samo pouzecem 8)

nazalost, neznan :(
pogledaj malo po internetu - knjiga se prodaje na puno mista.
ja san je dobi od prijateja, koji je greskom dobi dvi :roll:

vladimirovu prvu knjigu neman, a drugu san naruci direktno od njega. odgovori mi je isti dan, da platni promet izmedju nase dvi zemlje ne funkcionira, ali da je njegova tetka sa korcule i da ona upravo to vece krece iz beograda prema korculi. sutra uvecer san ceka u korculi autobus iz sarajeva. tetka meni knjigu i cd a ja tetki lovu :roll:

jeb'ga - ko je sritan ni ni u zahodu gladan :idea:
btw: vladimir ce doc ovo lito kod mene :lol:

diviner
26-06-2003, 12:48 PM
beogradjanin vladimir rackovic napisao je 2 odlicne knjige na srpskom (sva srica za mene da ni cirilica :oops:). prva "studio klinika" je rasprodana (koliko ja znan) a drugu "muzicki tonski studio" mozete narucit direktno kod autora. knjiga je izvrsna i nije skupa, a uz nju dobijete i cd sa primjerima.
http://www.odiseja.co.yu/sadrzaj/sadrzaj.html
vladimir upravo pise trecu knjigu. iman nekoliko podglavlja koja mi je zbici na emajl, ali to naravno ne mogu uploadat - treba supertirat domace autore da pisu :!:

Imam obe ove knjige, i mogu reci da su knjige izuzetno dobre, medjutim definitivno i zastarjelog sadrzaja (tiraz iz kog je moj primjerak je iz 1998, a kad je pisana boga pitaj, da ne govorimo o studio klinika, koja je neki svojevrstan vodich za snimanje rokenrol zvuka 80-ih), sto znaci da je dobra jedino za apsolutne pocetnike!

prosli tjedan san dobi knjigu "bob ketz - mastering audio (the art and the science)" koju bi svakomu najtoplije priporuci. knjiga je genijalna i moze se narucit priko interneta - treba suportirat strane autore da ne umru od gladi. ;)
http://www.digido.com/

E ovo bih vec morao imati ;) !

PS... Knjiga koju sam nabavio UVOD U TEHNIKU SNIMANJA ZVUKA - Mr Blazo Guzina je odlicna knjizica u kojoj zaista mozete naci "sve na jednom mjestu" !

Knjige su placene:

Muzicki Tonski Studio - 630 din = 10 evra
Studio Klinika - 245 din
UVOD U TEHNIKU SNIMANJA ZVUKA (izdanje 2001 god.) - oko 1000 din !

Ako znate engleski, nemate uopste potrebe za kupovinom domacih izdanja bilo koje vrste....jednostavno sve sto vam treba mozete naci na internetu (jeste da je potrebno vise truda oko nabavke, ali **** ga ;) )

dr.Ru
26-06-2003, 01:51 PM
da, definitivno nam fali knjiga domacih autora ili barem inostranih sa prevodom na srpski/hrvatski/bosnjacki. knjige koje ste spominjali jesu dobre, ali, bojim se da su jedine. Ja, barem nisam cuo za neku drugu van ovog spiska. Ono sto sam saznao da se priprema nova kolicina knjiga u IPS (knjizare u SCG koje prodaju inostrana dela, ima ih u Beogradu, Novom Sadu i Nisu)..... videcemo sta ce od toga biti.
Sto se tice online kupovine, barem kod nas je od skora omoguceno koriscenje Visa/drugih kartica, tako da toplo preporucujem link sto je Sandrob dao.

SandRob
27-06-2003, 06:28 PM
.Takodje mogu ih prebaciti u pdf pa poslati ali morate mi objasniti kako se prebacuje u pdf.

http://www.pdf995.com/ ode imas besplatni program (pdf995).
instaliraj ga i u setupu od printera "select printer" umjesto printera odaberi pdf995. e sad, kad kliknes "print", umjesto da se dokument printa, konvertirat ce se u pdf format. :roll:

btw: ne zaboravi posli svega vratit "select printer"!

Eon
27-06-2003, 09:10 PM
Puno se zahvaljujem na podrsci.Gledacu da u sto skorije vreme sve prebacim u PDF.

Tiki the Boyler
06-09-2003, 11:01 AM
Eone Eone hitno moram da te pronadjem :)
Ja sam u BG vidio dvije knjige za Cubase VST. Jedna se tice aranziranja i to je (pretpostavljam) ta koju ti imas, samo mi se ucinilo da je vise kompozitorski nastrojena; dok naziva druge ne mogu bas da se sjetim. Isti je autor i izdavac, pa pretpostavljam da su vezane!
Ja sam uspio da nadjem knjigu (na srpskom) za Cool Edit Pro 2, samo jos nigjde ne nadjoh i pogram. Imam samo Cool Edit 2000, ali kod njega nema Multitracking-a!

tom
18-08-2004, 07:01 PM
Pozdrav svima! Ja sam na ovom forumu prvi put.

Prevedena je i knjiga za Cubase SX iako bez CD-a.Mislim, da je BG(ili cak izdanje iz Nish).Posto sam bio u cafe knjizari,narucio sam pice i pregledao knjigu.Ako znate SX environment tu nema nista novo sem par trikova za sekvenciranje CD-a(mastering).Za pocetnike je odlicno,priznajem. :D

tom
18-08-2004, 07:03 PM
Ako si ti Tiki koji me je i uputio na ovu stranicu(a k tome sviras i bass) i prodao si mi M-Audio Ozone,zahvaljujem ti se na tome... :)

diviner
18-08-2004, 07:56 PM
Hehe...zemljaci...samo naprijed ;) ! Dobrodosao na forum!

Vai
23-08-2004, 09:04 PM
Eone,

uskoro ocekujem cd u avi formatu (nadam se) sa snimkom prvog juzno americkog AES (audio engineering society) kongresa, odrzanog prosle godine u Cileu. Sto se produkcije tice ucestvovao je Ken Calliat (producent/inzenjer albuma "Rumours" grupe Fleetwood Mac, i mnogih drugih bas poznatih muzicara ... Pink Floyd, Sting, Billy Idol itd.). Uglavnom je govorio o produkciji a narocito o konvertiranju sterea na 5.1 posto je njegova kompanija bila medju prvima koja se time bavila u americi.
Ucestvovao je i Mark Berger, jedini tip koji je nominovan 4 puta za oskar i sva 4 puta ih osvojio, za filmove "Apocalypse Now", "The Right Stuff", "Amadeus" i "English Pacient", mada je radio na jos brdo filmova.
Eh sad u cemu je problem, Calliat je sve pricao na engleskom i imao prevodioca za spanski ali je Berger sve govorio na spanskom, tako da bi trebao da nadjes nekoga ko prica spanski da ti prevede sto je govorio Begrer, jer je covek stvarno predstavio odlican rad.
Predstavili su se i mnogi drugi poznati juzno americki inzenjeri koji rade u americi. Recimo Mauricio Guerrero koji je radio na albumu "Dangerous" od M. Jacksona. Radio je i na mnogim albumima Phil Collinsa, mtv unplugged Shakire, itd. Ali je i to sve nazalost na spanskom

Cujem da se cd vec ilegalno mota po faksu, tako da cim ga budem narezao mozemo da se dogovrimo da ti ga nekako sibnem preko msn-a.

Poz.

P.S. Nesto se mislim, ako budem imao vremena posto sam trenutno u ludilu sa ispitima, mozda bih ja mogao da prevedem neke delove pa da ti posaljem video zajedno sa prevodom, samo ce mi za tako nesto trebati malo vise vremena!!!

zmaj
23-08-2004, 09:56 PM
A koji je to faks gde se muvaju takvi diskovi :?:

Vai
24-08-2004, 12:18 AM
A koji je to faks gde se muvaju takvi diskovi :?:

Na mom faksu, "universidad vicente perez rosales", koji se nalazi u santijago de cileu :wink:

Eon
24-08-2004, 08:54 AM
Pozdrav svima! Ja sam na ovom forumu prvi put.

Prevedena je i knjiga za Cubase SX iako bez CD-a.Mislim, da je BG(ili cak izdanje iz Nish).Posto sam bio u cafe knjizari,narucio sam pice i pregledao knjigu.Ako znate SX environment tu nema nista novo sem par trikova za sekvenciranje CD-a(mastering).Za pocetnike je odlicno,priznajem.

Imam tu knjigu i samo cu rci da je vrlo jednostavna i pitka za citanje. Za pocetnike razbija a i za napredne je odlicna.

Ako si ti Tiki koji me je i uputio na ovu stranicu(a k tome sviras i bass) i prodao si mi M-Audio Ozone,zahvaljujem ti se na tome...

ako si ga sreo u artistu onda je to on, bradica, celav i ima bojler

Eone,

uskoro ocekujem cd u avi formatu (nadam se) sa snimkom prvog juzno americkog AES (audio engineering society) kongresa, odrzanog prosle godine u Cileu. Sto se produkcije tice ucestvovao je Ken Calliat (producent/inzenjer albuma "Rumours" grupe Fleetwood Mac, i mnogih drugih bas poznatih muzicara ... Pink Floyd, Sting, Billy Idol itd.). Uglavnom je govorio o produkciji a narocito o konvertiranju sterea na 5.1 posto je njegova kompanija bila medju prvima koja se time bavila u americi.
Ucestvovao je i Mark Berger, jedini tip koji je nominovan 4 puta za oskar i sva 4 puta ih osvojio, za filmove "Apocalypse Now", "The Right Stuff", "Amadeus" i "English Pacient", mada je radio na jos brdo filmova.
Eh sad u cemu je problem, Calliat je sve pricao na engleskom i imao prevodioca za spanski ali je Berger sve govorio na spanskom, tako da bi trebao da nadjes nekoga ko prica spanski da ti prevede sto je govorio Begrer, jer je covek stvarno predstavio odlican rad.
Predstavili su se i mnogi drugi poznati juzno americki inzenjeri koji rade u americi. Recimo Mauricio Guerrero koji je radio na albumu "Dangerous" od M. Jacksona. Radio je i na mnogim albumima Phil Collinsa, mtv unplugged Shakire, itd. Ali je i to sve nazalost na spanskom

Cujem da se cd vec ilegalno mota po faksu, tako da cim ga budem narezao mozemo da se dogovrimo da ti ga nekako sibnem preko msn-a.

Poz.

P.S. Nesto se mislim, ako budem imao vremena posto sam trenutno u ludilu sa ispitima, mozda bih ja mogao da prevedem neke delove pa da ti posaljem video zajedno sa prevodom, samo ce mi za tako nesto trebati malo vise vremena!!!

Mogao bi jedino postom da mi posaljes jer mi ovako nikako ne odgovara zbgo mog "brzog" neta. Imam prijatelja koji slucajno zna Spanski i radi za strance prevodeci sa Spanskog na Engleski pa na Srpski.

Hvala ti za ovoi!!! :wink:

Vai
24-08-2004, 07:12 PM
Ok, cim budem dobio cd javljam ti se, pa cemo se dogovoriti oko detalja :wink:

Poz.

P.S. Nema na cemu!!!

Zid
13-10-2004, 09:40 AM
Ja sam narucio i vec dobio sve tri knjige od Vladimira Rackovica,i knjige su odlicne.Uz knjige sam dobio i cd.Mene zanima,ako neko ima ove knjige i taj cd,za sta se on koristi i kako,na koji nacin???

SandRob
13-10-2004, 11:31 AM
:shock: cekaj, cekaj koje 3 knjige?!
kad je izasla treca? :shock:

Eon
13-10-2004, 11:35 AM
cd ti sluzi za raspon frekvencija koje se cuju na monitorima i one koje ti cujes, pustis u wavelabu i to je to

Zid
15-10-2004, 09:05 AM
1.Muzicki tonski studio
2.Uvod u tehnike snimanja
3.Audio tehnika u Radio i TV mr.dip.ing Blazo Guzina

Ok hvala Eone.

SandRob
15-10-2004, 10:04 AM
1.Muzicki tonski studio
2.Uvod u tehnike snimanja
3.Audio tehnika u Radio i TV mr.dip.ing Blazo Guzina

:shock: cekaj, ali tu je samo jedna vladimirova. :?

Zid
15-10-2004, 12:46 PM
Da da,samo jedna je Vladimirova.Ja sam narucio sve tri kod Studiotona i stvarno su dobre.Nema puno strucnih izraza da te glava zaboli,napisano je jednostavno da moze shvatiti svako.

Nocni
15-10-2004, 01:39 PM
Znate sta sam primetio?
Ljudi ponekad skeniraju knjigu, konvertuju u PDF, a zatim taj isti PDF stampaju :!: :?: :idea:
Taj sam, papir je papir, a mozes usput citati dok lezis. :)

SandRob
15-10-2004, 02:27 PM
Da da,samo jedna je Vladimirova.Ja sam narucio sve tri kod Studiotona i stvarno su dobre.Nema puno strucnih izraza da te glava zaboli,napisano je jednostavno da moze shvatiti svako.

ma to te pitan jer znan da vladimir pise trecu knjigu. ja sam cak neke njene dilove (uz dopustenje autora) posta na forum, jer mi je vladimir posla jedan dobar dio u wordu.

igordamnjan
15-11-2009, 11:55 PM
evo vrlo edukativne knjige na temu muzicke produkcije i uredjenja studija>>>

http://www.limundo.com/aukcija-BEN-MILSTEAD-VAS-KUCNI-MUZICKI-STUDIO-816940

Hepek
16-11-2009, 09:57 AM
Ima li mozda u pdf da se pregleda malo?:wink: