Log in

View Full Version : Uputstva za Tutorijale

dr.Ru
20-04-2003, 01:03 PM
Dobrodosli na novi forum. Nazvao sam ga Tutorijali jer treba da ostvari dva cilja:
Da animira autore i ohrabri ih da pisu/prevode strane tutorijale i privuce korisnike kako bi se upoznali sa osnovnim tehnikama rada na DAW sistemima. (DAW= Digital Audio Workstation Uveren sam da ce svako od nas biti u prilici da bude i autor, ali i korisnik.
Dakle, stvaramo bazu podataka na domacem jeziku koja ce vremenom postati poprilicno obimna i biti u opstoj upotrebi i svima nam koristiti.

[i]za autore tekstova:
1. Pisite na domacem jeziku ili prevedite strani tutorial na srpski.
2. Trudite se da u naslovu odredite nivo tutoriala, na primer:
[Pocetnici] Sta je to MIDI?
3. Pisite o svemu.... znate i sami: i za pocetnike i za napredne producente

za pocetak, forum ce biti otvoren za sve registrovane korisnike i moj rad ce uvek biti neprofitan. Sto se ostalih autora tice, voleo bih da i oni podele moje misljenje volontera zarad dobiti svih. Ukoliko zelite da svoj rad naplatite, mozemo i o tome razgovarati: Napominjem da su tehnicke mogucnosti foruma dovoljno velike da u svakom trenutku mogu staviti specijalne lozinke za autorske tekstove cije bi se citanje naplacivalo.
Licno, protiv toga sam..... ali, buduci autori, javite se da prodiskutujemo.

Pozdrav od administratora

Boskovic
20-04-2003, 10:10 PM
Rumski ne bi bilo lose da za pocetak ako moze nabacimo ove tutoriale na engleskom sto vec imamo kod sebe, pa ako nesto nekome fali ili ne daj boze nema nista da skine.

dr.Ru
21-04-2003, 01:07 PM
Naravno... nastavite da predlazete...

dr.Ru
12-06-2003, 02:30 PM
Ovu bogatu kolekciju tutorijala za Logic Audio Platinum su pripremili u originalu:
Mark Cahill, Sascha Frank, Michael Gerdau, Henrik Jensen, George Leger III, i Hendrik Jan Veenstra
hvala im na tome od sveg srca.
Inace, mozete skinuti i celokupan FAQ u zip arhivi sa ovog linka:

http://www.omega-art.com/logic/faq/faq.zip

dr.Ru
23-06-2003, 10:54 PM
Dragi moji, kao sto ste videli, vecina tutorijala je preuzeta, kopirana na Engleskom jeziku, ili samo dat link.
Ovo mi nije na cast, ali morao sam prvo napraviti jaku bazu podataka, pretraziti web i odabrati kvalitetne clanke.
Moj PC sam prodao, jer uzimam jos jacu masinu, tako da svaki post radim iz internet cafea.
Ono sto Vam obecavam i sto svakako sledi:
nakon sto se oslobodim velikih obaveza (diploma na fakultetu), krecem sa prevodom svih tutorijala..... pa, malo po malo....... Znaci: koji god prevedem, njegovu englesku varijantu brisem.... i tako postepeno........ Autorske tutorijale takodje spremam.....

Eon
24-06-2003, 12:17 AM
Svaka cast Rumski na ulozenom trudu oko pretrage sajtova i zrtvovanju za ovaj forum,puno mi je pomoglo za produkciju ali i za upoznavanje sa novim stvarcicama :D

Boskovic
24-06-2003, 02:15 AM
Rumski, prijatelju JA TI SE DIVIM!!!
Cim se ponovo vidimo moracesh mi odrzat kurs iz organizacije.
Ja brate ne znam kako sve to postizesh, faks, muzika, forum i ko zna shta sve josh....

diviner
25-06-2003, 12:58 AM
Covjek je unikatan, sta vise reci ;)

Zivio ! 8)

Patalo
08-07-2005, 01:29 PM
To je samo ljubav :p
A ni mozak mu ne manjka, sta vise.... :da:

gimche
17-04-2006, 10:26 AM
Svaka cast!

Ne znam da li cu ovime imalo pomoci akciji, ali u svakom slucaju evo nekih veoma dobrih tutoriala na engleskom jeziku. Pokrivaju gotovo sva pitanja na temu.

http://www.saecollege.de/reference_material/pages/fullindex.htm
http://web.archive.org/web/20030205012854/www.studiocovers.com

Dushan_S
17-04-2006, 02:51 PM
Mislim, da ne ispadnem sad gunđalo ili majstor kvari?, ali kad smo već u fazonu legalizma na forumu ?to se tiče nekih drugih stvari (software-a na primer)

Da linkujemo to mo?emo slobodno, ali ja mislim da bi tehnički trebalo imati dozvolu autora članka, kako za prevod, tako i za postavljanje originala na engleskom ovde, kao teksta u celini. Ne da verujem da će neko da se bavi pronala?enjem ovog foruma i bar za sad koliko mi je poznato tehnički bi bio problem da neko tu?i vlasnika ovog sajta, u ovoj na?oj hajdučkoj dr?avi. Ali mo?da bi ljudi i ovako dali dozvolu ili bi im laskalo da neko ?eli da prevede na drugi jezik ono ?to su napisali, pa da je linkovan sajt sa koga je to do?lo itd. Enivej to vi vidite, ja samo da skrenem pa?nju.