PDA

View Full Version : Ugašen Studio M

Bockie
14-01-2021, 08:56 AM
Čuvena "gluva" soba, postala je žrtva nemog mnenja.

Poslednji koncert i poslednji direktan prenos javne emisije "Pesmo srce mi ogrej" iz Studija "M" Radio Novog Sada, održan je 22. Decembra 2020. godine. Dan kasnije , kompletna tehnika je demontirana i Studio "M"- kao studijski i koncertni prostor je posle 55 godina (otvoren 4. decembra 1965. godine) prestao da postoji. :banghead:

https://www.youtube.com/watch?v=wLGXMXbdNUY

Filip_
17-01-2021, 04:07 PM
Tuga :( Zna li se zasto ili objasnjenje ulazi u oblast tema zabranjenih ( i toksicnih) na ovom forumu?

ProkDu
18-01-2021, 03:32 PM
Scheiße! Å*ta je zabranjeno? Da budale uniÅ¡tavaju ono Å¡to su generacije gradile? Jedinstven prostor, nema Å¡ta. Ko sve tu nije svirao i bio snimljen. Å*teta kulturoloÅ¡ka, emotivna a i finansijska. Majmuni umesto da nađu reÅ¡enje da se tradicija nastavi i da se kroz duži rok održi, biraju kratkoročno reÅ¡enje (short sell) kako bi na tome profitirali. Video sam i neki snimak gde izbacuju deo arhive (papirne) kroz prozor. Propast sa divljacima! :banghead:

„Da li prenosite i ovu miksetu u novu zgradu ili Å¡ta će sa njom da bude? Å*ta se deÅ¡ava sa ovakvim komadima opreme? U novoj zgradi postoji nova oprema, ovo je na raspolaganju.. Kao Å¡to vidite, nismo je ni rastavljali, ni uniÅ¡tavali. Ona je predmet dogovora sa budućim korisnikom. Ako su oni zainteresovani mogu da to kao eksponat koriste dalje“, kaže Jovan Bačić, direktor PJ Tehnika i tehnologije u RTV.

Budući korisnik je Pokrajinska vlada koja je ranije odlučila da će se tu nalaziti Muzej 20. veka. Ako za ovu miksetu i drugu opremu, ne budu zainteresovani, postoji zakonska procedura za elektronski otpad, kažu u RTV-u.

„Mi se svi nadamo da neće stići do elektronskog otpada“, poručili su oni.

U otpad odlazi rashodovani nameÅ¡taj, pa i dokumentacija koju su radnici angažovani preko studentskog servisa izbacivali kroz prozor. Zamenik generalnog direktora naziva to nemilim događajem.

„Odmah je obaveÅ¡ten Arhiv Vojvodine koji je nadležan za čuvanje arhivske građe i direktor je odmah poslao svoju saradnicu inspektorku koja je na licu mesta mogla da se uveri da se nije radilo ni o kakvoj arhivskoj građi, ni o kakvoj važnoj dokumentaciji, nego o otpadnom papiru“, rekao je Jožef Klem, zamenik generalnog direktora RTV.

Selidba je pri kraju, kaže Klem. Očekuje da će zgrada u potpunosti biti predata Pokrajini 1. februara. Kada će tu nastati najavljeni muzej, pitanje je na koje iz Pokrajinske vlade nisu odgovorili. U međuvremenu, pakuje se i seli, kako kažu, najvrednija imovina Radija. U novu zgradu do sada je preneto preko 100 hiljada magnetofonskih traka.

Sava
21-01-2021, 09:19 AM
Zaista tužno!
Kažu postaće muzej. Koliko sam shvatio samo će materijal ostati, a zgrada verovatno ide u opticaj.
Mator sam i odlično se sećam prenosa mnogih živih koncerata iz tog studija koje sam sluÅ¡ao na Radio Novom sadu. Studio M je za mene istorija pre svega rocka na ovim prostorima.

spartakus
23-01-2021, 12:16 PM
Samo profit biznis ne poznaje ni emocije ni bol ni radost,samo profit da su dobili ponudu za objekat za nekog stranca za otvaranje neke kompanije(koja ce da izrabljuje ljude i na kraju da pobegne iz zemlje)pristali bi posto bi to neki politicar video kao skup za svoju promociju.

Igor
24-01-2021, 10:13 AM
Glupi smo, kolektivno, džejbidži.