PDA

View Full Version : Al zasto n364 :)

OFF
02-10-2019, 04:07 PM
Ja sam licno doziveo x3 i n364 kao neko lutanje u doba izmedju 01wfd i trinity, nisam ih kontao kao premijum modele, pre svega zbog dirki. Koji je tvoj razlog da se taj N264 tako dugo zadrzi u setupu?

Dule A
03-10-2019, 06:32 PM
Bože sramota me da pričam o tim sintovima iz AI sinteze jer imam skoro sve a imao sam....sve...
A nisu ništa specijalno, naprosto ja ih znam do sitnih detalja i imam navike iz detinjstva, ništa više.

Ali kad već te bizarne podatke znam, evo.

01wfd i X3 X5 i 05rw imaju znatno manje multisemplova od kasnijih (X5D,N362/264/Ns5r/X5dr)

N264/364 su ustvari omnibus na kraju Ai2 sinteze. Oni imaju SVE multisemplove sa prethodnih sintova. Recimo X3 nema multisempl M1piano , 01wfd-u fale neki drugi... X3 deli multisempl bazu sa modulom 05rw, a tek X5 sa oznakom D i modul X5dr i n364 imaju SVE Ai2 semplove

N364 ima lepe kontrole na tabli , filter (digitalni ofkors) , pristup efektima i slično , i meni nekako jako maštovito isprogramiranu fabriku. Meni dirke odgovaraju na velocity 3 podešavanju, čak vrlo ali ja sam izvorno violinista/gitarista, nisam nikad bio dobar na klaviru pa tu možda i nemam baš sud koji treba uzimati za relevantan.

Pogrešan pristup ovoj sintezi je da se traže klaviri i roudsi i kako oni zvuče. Ova sinteza u tome nije jaka.
Ali zato neka medena sinti struktura kada se lejeruje na dobar Hleb i puter sa drugih klavijatura, ima stvarno svoju foru.
X5Drek se za neke farbe nalazi u rigu Rick Wakemana iz Yesa, takođe se dobro sećam da je u stari bitef klavijaturista Rišar Bona doneo dva x5d-a :)

Razlog zašto ih ja imam još u setapu je

Kod Vlada Georgieva u bendu ja uglavnom sviram Roland MKS70 semplovan i mešan sa nekim FM style EP na Korg Triton Extreme-u, i na taj preset guram malo modifikovani A47 Analog pad :)
Taj pad je nekako... prozračan ispod 400 i fenomenalno ostavlja mesto za druge instrumente a nekako je čujan.
Moj je omiljeni layer pad za vladovu muziku
Takođe ima par syntEP i belova koji su nam već nekako deo šoua.

Drugi razlozi su sentimentalni - na ovoj sintezi sam napravio 5 kutija disketa aranžmana na atariju i cedio mogućnosti ove sinteze dok multisemplovi nisu zaplakali!

Hvala na pitanjima i pozdravčina!