PDA

View Full Version : Here comes the Clown - autorska - molim savjete :)

igormink
10-08-2018, 09:04 AM
Pozdarv društvo,
evo radim na novoj autorskoj stvari i manje više smo sve snimili. Stvar je dosta gitaristička, ima svakavih dijelova pa me zanima bi li se možda trebalo malo razvodniti sa nekim stringsima, nešto izbaciti, dodati bekove... Malo sam zapeo. Ovo je miks od oka - sve samo zbrojeno i mono - nema obrade, tako da produkciju zanemarite ovaj put :)
Hvala!!!

https://soundcloud.com/igormilovcic10/here-comes-the-clown-demo

sira
10-08-2018, 02:31 PM
Ovako na prvo-drugo slušanje, šta mi aranžmanski pada na pamet:
od 1:16 do 2:04 se možeš poigrant npr nekim više ambijentalnim pristupom aranžmanu s više "udaljenijih" vokala i možda kojih drugih "psihodeličnih intrumenata"

na 3:15 ubacit ona zvona da prate gitarsku skalu i da se lagano penje dinamika tih ubacivanja do 3:30 a od tu do kraja nabacat svašta u ovom prepoznatljivom stilu psihodelije kasnih 60-ih britanskog zvuka stringsa, puhaća, svega nečega :)

igormink
13-08-2018, 01:16 PM
Ovako na prvo-drugo slušanje, šta mi aranžmanski pada na pamet:
od 1:16 do 2:04 se možeš poigrant npr nekim više ambijentalnim pristupom aranžmanu s više "udaljenijih" vokala i možda kojih drugih "psihodeličnih intrumenata"

na 3:15 ubacit ona zvona da prate gitarsku skalu i da se lagano penje dinamika tih ubacivanja do 3:30 a od tu do kraja nabacat svašta u ovom prepoznatljivom stilu psihodelije kasnih 60-ih britanskog zvuka stringsa, puhaća, svega nečega :)

To mi i je problem. Ja volim svašta nabacati pa reko da jednu pjesmu probam malo rasteretiti. Izgleda da neće ići taj moj naum :)

sira
14-08-2018, 07:04 AM
Za to napravi jednu samo s akustičnom gitarom u stilu Joan Baez ili Melanie Safka, a ovde krcaj :D

mladenm
19-08-2018, 10:56 AM
Super ti je pesmica... u smislu da tece, ima unutrasnju logiku itd. Aranzmanski - i nije tako lose, izuzev sto nedostaju u delu koji je vec pomenut prateci vokali, sasvim drugacija gitarska i svirka bubnjeva (prakticno, pokusaj sve da podelis sa 2, kao da je dva puta sporije), ali u smislu aranzmana, nikako ne "krcati", sasvim su dovoljne gitare. Riff je odlican, ali je kompletan snimak los i lose smiksan. Savet - snimi ponovo, track po track, gitare da prste sa distorzijom, pa sve pojedinacne trackove posalji negde u neki od net-servisa za mix (npr. DoctorMix i sl). Iznenadices se koliko moze da bude dobra pesma... Srecno!

igormink
21-08-2018, 12:08 PM
Super ti je pesmica... u smislu da tece, ima unutrasnju logiku itd. Aranzmanski - i nije tako lose, izuzev sto nedostaju u delu koji je vec pomenut prateci vokali, sasvim drugacija gitarska i svirka bubnjeva (prakticno, pokusaj sve da podelis sa 2, kao da je dva puta sporije), ali u smislu aranzmana, nikako ne "krcati", sasvim su dovoljne gitare. Riff je odlican, ali je kompletan snimak los i lose smiksan. Savet - snimi ponovo, track po track, gitare da prste sa distorzijom, pa sve pojedinacne trackove posalji negde u neki od net-servisa za mix (npr. DoctorMix i sl). Iznenadices se koliko moze da bude dobra pesma... Srecno!

Pozdrav, hvala na savjetu. Snimka nije loša, loš je miks (zapravo i to su samo zbrojeni kanali bez obrade), a svakako ću sam miksati na kraju, mislim da mi to neće biti problem :)