PDA

View Full Version : Dokle vise plaginova?

jocasrb
17-05-2018, 12:55 PM
poz..vidim da i dalje izlaze svakava cuda u vidu 'naprednijih' pluginova...kao da ce to nesto da pomogne tim nekim producentima/mixing inzinjerima itd...
zanima me misljenje starijih(iskusnijih), jel skidate i dalje sve zivo sto izlazi ili ipak imate svoje 'omiljene' pluginove i te koristite u maltene svakoj pesmi?

jer ja imam i Fab-ove stvari i Wavesove i jos neke tako kolekcije ali ne vidim svrhu, jer to ne poboljsava sam rezultat vec sluh i mozak..:D
a i jasno je da ako Scheps uzme da mixa sa default FL Studio pluginovima bolje da zvuci nego (skoro) bilo ko sa ovog foruma na 'najskupljim' pluginsima..:)

Bockie
17-05-2018, 11:06 PM
Ne zvuči bolje. Nego je sad sve to postala skoro pa stvar politike. Ne mislim na onu dnevnu i lokalnu, nego je svetski trend da se ciljano proizvodi za predškolski uzrast. A svi stariji u što većoj meri - da se vrate na taj nivo!

Dok nas ima slušalaca (živih preživelih), dobra pesma će naći put, ali više neće ostvariti ekonomski plan. Takvo vreme je da, može da se slobodno postavi pitanje - želiš li zaista dobru pesmu ili želiš da ostvariš ciljani medijski udeo?

Ništa novo nisam rekao, ovo se svodi na profilisane teme u gotovo svakoj oblasti. Diletanti su kuvari, diletanti su diplomci, lekari, profesori, muzičari, diletanti su vođe, sve ono što se od 70-ih dešava u ekonomiji - prelilo se na sve ostale društvene oblasti... Diletant-IN! Eto. Da zaokružim sa geslom.

Neko odlaže neko debelo sranje. I mi sad živimo u tom odlaganju... Odloženi život...!

E sad, da se vratim u Rumski...i da uporedimo sa nekim supermarketom gde ima tona jeftinog alata, raznih burgija, baterijskih bušilica i odvijača...a nikad goreg fušeraja od nameštaja po nikad grđim cenama...u smislu odnosa plaćeno/dobijeno...

E isto ti je i ovde. Sva muzika sveta se desila na 9-10-15 uređaja pre X godina... a otkad imamo 769 "standardnih" kompresora... Više nismo imali za šta da ih imamo...

Ima muzike,filma,pozorišta,umetnosti i danas, nisam baš toliko crknut...ali treba "rašlje" da je nađeš...:wink:

Postoji nešto što se zove "osećam zvuk i znam šta treba da se uradi, a čime - nije baš ni bitno!"

Stvar se svodi na to čime je tebi lakše da dođeš do onoga što si hteo. Kraj.
No, danas je to težak odgovor! - A šta si ono hteo?

Eto.

Znak
18-05-2018, 08:55 AM
Ko voli hardver i plaginove u kombinaciji, evo nešto cool. Vrhunskim hardverom upravljaš preko online grafičkih interfejsa (ja radio GUI za Farichild i za Distopik Mastering EQ):

https://mixanalog.com

spartakus
18-05-2018, 09:38 PM
Au bre ljudi jel moguce da niko nije spominjao rocket(stillaudio)pa ja nemam reci lego mi je za paralelnu kompresiju ko sisata plavusha..

awacs
19-05-2018, 11:50 AM
Ja ga pominjem svako malo, ali fakat nisam čuo da je osim Denykena, Maiva i mene iko išta rekao o njemu. Problem je s tim malim firmama što nemaju para da plate CLA ili Pensada da pričaju okolo kako su im plaginovi fantastični.

Pozdrav,

Vasa

silicon science
19-05-2018, 02:42 PM
Waves SSL su takodje toliko dobri da..

jocasrb
21-05-2018, 07:41 AM
znaci i dalje se pravi nesto dobro...koliko ima 'lufta' za inovacije plaginova ne bi me cudilo da izadju neki inteligentni kompresori i ekvilajzeri, koje samo ubacis u kanal pa ti sami izracunaju kako se podesavaju i najbolje uklapaju za tvoj mix...

awacs
21-05-2018, 02:40 PM
znaci i dalje se pravi nesto dobro...koliko ima 'lufta' za inovacije plaginova ne bi me cudilo da izadju neki inteligentni kompresori i ekvilajzeri, koje samo ubacis u kanal pa ti sami izracunaju kako se podesavaju i najbolje uklapaju za tvoj mix...

FabFilter već ima ovo, a do toga što ti pominješ je samo par koraka:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LnfzYjFEzmE?rel=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pozdrav,

Vasa

jocasrb
21-05-2018, 03:19 PM
zamalo da krenem da se nerviram zbog tih 'inteligentnih' plaginova, ali ipak sam lepo naucio od starijih da se u muzici (posebno mixanju) sve vrti oko ukusa, ideja, kreativnosti, nekog osecaja za lepotu...tako da na kraju dana ove stvari (nama) i ne stvaraju neki problem..:)

awacs
21-05-2018, 05:48 PM
Ma nema razloga za sekiraciju. Kad pogledaš unazad, dinamički procesori (kompresor, ekspander, gejt) nisu upropastili muziku iako su bili prvi inteligentni plaginovi. Sve kako je rekao Boki:

Postoji nešto što se zove "osećam zvuk i znam šta treba da se uradi, a čime - nije baš ni bitno!"

Stvar se svodi na to čime je tebi lakše da dođeš do onoga što si hteo. Kraj.

Pozdrav,

Vasa

drzox
22-05-2018, 02:21 PM

Imas Izotope Neutrone Advanced koji u sebi ima track assistant koji uradi bas to.Naravno ako je dionica odsvirana"ko nogom" takav ces rezultat i dobiti,u suprotnom taj track assistnt napravi veoma dobru pocetnu poziciju koju uz malo tweakinga mozes dovesti do finalne postavke.(nekad je dovoljan i samo track assistent bez dodatnih korekcija,kako za cije uho :))

jocasrb
22-05-2018, 10:02 PM
hmm hvala na predlogu, ali ja sam skroz protiv toga tako da ne bih ni testirao to...a video sam da postoji sad i program (verovatno je i pre bilo toga), ubacis pesmu i on ti sve lepo ocita tonove i akorde (za gitaru prevashodno namenjen)....dodatna velika glupost za muzicare, po meni

spartakus
03-06-2018, 03:16 PM
Upravo sam poceo da isprobavam propelerheads-ov novi synth(mozda i nije toliko nov)Europa i mogu reci da dobro zvuci.

spartakus
06-06-2018, 09:05 PM
Novi pluginsi su tolilko napredovali da ne da su pomerili granice nego se granica i ne vidi npr

https://www.youtube.com/watch?v=O6T0S2D1dBU