View Full Version : You see her smiling - autorska
igormink
27-04-2018, 06:30 AM
Pozdrav društvo,
evo, samo 20 godina otkako sam napisao ovu pjesmu je gotova. Imala je nekoliko verzija, snimaka, mikseva, ovo je finalni. Sve su "živi" instrumenti, ima analogije, digitalije... Miksao kolega Shot zajedno s mojom malenkoÅ¡ću, mastering se radio u Mercury masteringu. Bilo bi mi drago čuti vaÅ¡lje miÅ¡ljenje. o pjesmi, miksu... Hvala :)
https://soundcloud.com/igormilovcic10/you-see-her-smiling
Beatles - Rani Pink Floyd zvuk, bravo:)
A i pisma mi je super
awacs
27-04-2018, 02:06 PM
A i pisma mi je super
Ovako bi verovatno zvučao Harisonov All Things Must Pass da ga je producirao Džordž Martin, a ne Fil Spektor. I odlična pesma, naravno.
Pozdrav,
Vasa
awacs
27-04-2018, 07:40 PM
P.S. Ima jedna jedina stvar koja me baÅ¡ nervira, a to je Å¡to je ona solo/kontrapunkt gitara stereo. Da je mono, na jednoj strani, i da su oni prateći vokali na drugoj umesto u sredini (isto mono) taj deo bi procvetao. Å*teta, jer je sve drugo baÅ¡baÅ¡ odlično.
Pozdrav,
Vasa
igormink
27-04-2018, 09:02 PM
A i pisma mi je super
Ako su to reference na koje podsjeća, nije na meni da se bunim :) Hvala puno!
igormink
27-04-2018, 09:05 PM
P.S. Ima jedna jedina stvar koja me baš nervira, a to je što je ona solo/kontrapunkt gitara stereo. Da je mono, na jednoj strani, i da su oni prateći vokali na drugoj umesto u sredini (isto mono) taj deo bi procvetao. Šteta, jer je sve drugo bašbaš odlično.
Pozdrav,
Vasa
Hvala na lijepim riječima, a naravno i na kritikama. Sad kad kažeš, mogu zamisliti i vjerojatno bi bilo super, ali dosta je kompleksan bio i miks i snimanje i sigurno su mi neke stvari i promakle. Možda bi još i neki mikro pomaci u nivoima bili bolji, ali odlučio sam da moram završiti i prijeći na sljedeću pjesmu :)
awacs
27-04-2018, 09:21 PM
Ma žao mi je Å¡to bi ta melodija, da je konkretnije tretirana umesto da je ovako maglovita i u drugom planu, doprinela logičnom razvoju pesme do onog dela sa duvačima. Ovako je sve manje-viÅ¡e ravno do tog duvačkog dela. Ali, opet, toliko mi se sviđaju harmonski sklopvi da me za sve to zapravo i nije toliko briga.
Pozdrav,
Vasa
igormink
27-04-2018, 09:41 PM
Jako sam se s tom gitarom mučio u miksu. Do te mjere da je skoro letila van iz pjesme. Ili mi je pretiha, ili mi je prekrivala vokale. U principu nema nikakve obrade na njoj - to je bio Vox ac15 pojačan do kraja i to je to. Å*to god sam probao napraviti zvučalo mi je loÅ¡ije od same snimke pa sam pustio tako... Drago mi je da ti se harmonijska struktura sviđa - ima dosta harmi, ali nekako teku pa nije dojam da ih je toliko :)
Mene ovaj koncept podseća na Rubber Soul Project.
https://www.youtube.com/watch?v=Y3h0CuuPjfs
igormink
28-04-2018, 04:21 PM
Mene ovaj koncept podseća na Rubber Soul Project.
https://www.youtube.com/watch?v=Y3h0CuuPjfs
Slusao sam njih i jako su mi fora. Ipak, mislim da je razlika ta sto se oni bas pokusavaju furati ma Beatlese. Meni to nije bila namjera. Ali to je filter kroz koji prolaze moje ideje, pa onda valjda povuce na njih. :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.