View Full Version : Warning
nenad
02-01-2018, 10:08 AM
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/377674871&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_rel ated=false&show_comments=true&show_user=true&show_ reposts=false&show_teaser=true"></iframe>
Srećna Nova godina......
Kako Vam se čini ovo što se mixa tiče ?
jocasrb
02-01-2018, 11:09 AM
meni se sve dopada ovde...pretpostavljam da je svaki zvuk gitare u pesmi odsviram sa pravom gitarom? :D
awacs
02-01-2018, 06:05 PM
Meni je zamalo pa dobro. Čudan mi je tretman bubnjeva. Bas bubanj se u donjem opsegu bori sa bas gitarom, pa zajedno stvaraju potpuno nepotrebnu gužvu koja umekša celu sliku. Overhead mi deluje kao da je ili prekomprimovan ili ne daj bože u nekakvom sidechainu koji činelama oduzme atak, a dobošu visoke. Kao da si pokušavao da rešiš bubanj nekim „pametnim“ kompresorom, a ne EQ-om i tu i tamo automatizacijom. Verovatno sam se neviđeno nalupetao, ali tako mi zvuči. I da – ona četiri takta arpeđa, na početku kad su palm-muted gitare same, plaču za dodatnim editovanjem. Džaba što su međusobno sinhrone kad im je zajednički gruv čas unapred čas unazad. Triput sam preslušao pesmu, sva tri puta sam se iznervirao na tom mestu.
Pozdrav,
Vasa
P.S. Jesi li menjao monitore u skorije vreme? Baš sam sad preslušavao tvoje ranije snimke, bili su dosta transparentniji.
nenad
03-01-2018, 01:29 AM
Vaso...hvala na slušanju. U principu, bubanj je sniman u veeeeliiikom prostoru, odmah sam cuo da noga ne radi.... ovo je čudan kompromis međ noge i basa..... ima mesta za popravku ali to je odprilike ta pita. Neću da radim zamenu(drumagog). Tako snimljeno i tako ide. Nije da nisam uložio trud u snimanje, ali to je ono kad od tanko oćeš da napraviš debelo :)....teško to ide.... postoje stvari koje su još za igrariju...te gitare recimo...btw tu ću da se zaigram. Vraćam se na bubanj jer je to ustvari najveći problem. Snimljen tako i tu se mirim.... Tanak Pearl. Doboš no name. ali ok... Pokušavam da neke stvari nadomestim drugačijim pristupom, možda i grešim....noga, doboš, tomovi idu u grupu. Overi idu u drugu grupu. Noga, doboš i ostalo (close single miked), tu se igram sa eq a onda guram preko rocket-a. Overe kao takve, trudim se da "uklapam". Tako da u principu imam dve grupe bubnja drugačije tretirane. Bem ga, ufurao sam se u tako ovog puta. Sigurno ću da se pozabavim onim gitarama.. i meni idu na q....
mnogo pari ušiju više čuju nego par... :)
nenad
03-01-2018, 01:44 AM
@jocasrb
da...da...da...prave gitare .... :wink:. Leva je PRS SE Custom iz 2005, Desna, Fenix Stratocaster iz 1991. Rade za sve pare...:grin:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.