PDA

View Full Version : Treba mi savet oko Latence i Perfonace?

stronca
03-12-2017, 01:03 PM
Pozz,imam jedno pitanje kako je izdvoljivo da nemam nikakvi latencu kad usnivamam preko midi klavijature?INace koristim Steinberg URMK2 i Cubase 9.5pro.Imam problem kad imam oko 5 vst instrumenta da vec imam problem oko latence sto nebi trebalo da bude.I hocu neko bolje resenje da odradim.Hvala svima

jocasrb
03-12-2017, 02:14 PM
nisam previse strucan, ali oldskul nacin je dobar...cim zavrsis sa jednim VSTom exportuj taj audio i tako za svaki, i nema nikakvog kocenja :)

stronca
03-12-2017, 02:24 PM
To si u pravu,a sta ako mi nesto ne svidja a ja vec exportovo kao audio?

jocasrb
03-12-2017, 02:39 PM
napravi ga da ti se prvo svidja pa onda tek export :P
salim se, ne znam, ja pre exporta dosta to izmenim i nekako ubodem...ali dobro desi se nekad da mora i da se drasticno menja pa se opet otvara vst, a drugi exportovan...
a mozda i ne postoji resenju aku su stvarno glomazni VSTovi...pa kao onaj problem kad krene da ti koci daw od prevelikog broja upaljenih plaginova

stronca
03-12-2017, 02:56 PM
Ma kod mene zakoci vec kod 6 vst a kamoli kod vise pluginova.A imam dobru masinu za rad.Cudno je sve to polako

jocasrb
03-12-2017, 04:14 PM
a buffer size ti je dobro podesen ?

drzox
03-12-2017, 05:03 PM
Ma kod mene zakoci vec kod 6 vst a kamoli kod vise pluginova.A imam dobru masinu za rad.Cudno je sve to polako
Koja ti je masina i koje VSTi koristis, jer je moguce da 5 zahtjevnih VSTi vec opterete procesor ali ne da dodaju latency?

stronca
03-12-2017, 06:03 PM
Koristim I7 7770k i gigabyte Z270 HD3P 16 Giga DDR4 sss.Koristim Kontakt 5 i svoje samplove preko kontakt 5 veliki su oko 3-5 mb samo.

drzox
03-12-2017, 07:32 PM
Do masine nije ,do kontakta ne bi trebalo da je ,pretpostavljam da si na kartici stavio minimalni sample buffer ili ms .Jedino sto mi pada na pamet je ako si ti pravio samplove da imas neke tisine na pocetku sampla pa da ti se cini da imas latenciju.Isprobaj sataviti 5 vsti iz cubase 9.5 pa vidi da li se isto desava.

stronca
03-12-2017, 09:01 PM
Stavio sam na 64ms da bi mogo da usviravam,ali probacu i preko vst iz cubase vst dali ce isto da se desava.

spartakus
04-12-2017, 09:30 AM
Kad pochnesh da radish i da svirash neka bude na 64ms kada odsvirash sve ti podigni na 256ms.I nemoj da brishesh midi koji si odsvirao obrishi samo vst(predhodno sacuvaj boju kako bi mogao brzo da je pokrenesh ako zatreba).Povedi racuna ako ti zakucava cpu sa malo vst sasvim moguce da ti radi u pozadini neki program.

stronca
04-12-2017, 10:02 AM
Evo kratko da se javim,odradio sam 7 vst iz cubase 9.5 koristio Halion sonic se 3,na 64 ms sviro sam.I nekasni nista sasvim normalno mi radi.Ja ipak mislim da je to ipak do kontkt 5 samog programa.

Spartakus@Kako mislis da ne brisem midi koji sam odsviro imas sliku kako bi trebalo da izgleda?Ja kad odsviram idem NewInstruent izaberen kontakt i tako onda odsviram.Ili celo vreme radim Pogresno sve?Hvala

pekilik
04-12-2017, 01:04 PM
Mene zanima koja je zvucna karta u pitanju i dali je ssd disk ili klasican hdd, 64 sample je prilicno mala latencija na kojoj ce samo skuplje audio karte raditi bez problema, bez neke cujne latencije mozes raditi i na 128 sample, a druga stvar zasto otvaras 5 instanci Kontakta kad sve mozes odraditi sa jednom, Kontakt podrzava multiout pa vise instrumenata iz jedne instance mozes rutirati na vise midi ili audio kanala, da napomenem jos i to da jak procesor, ploca, ram nisu garancija da ce PC biti dobar za audio rad, pitanje je optimizacije OS-a i takodje kompatibilnosti samih komponenti, ovde na forumu imate ljude koji se bave ovom tematikom pa je nekad bolje kupiti i PC manjih performansi koji je testiran i sredjen od strane strucnjaka nego se sam kasnije patiti sa nekim problemima i pored najskupljih komponenti...

stronca
04-12-2017, 01:40 PM
Zvucna karta je od Steinberg UR22MK2,koristim ssd samsung 750 evo 500gb.Probo sam sa moultiout ali nisam uspeo da podesim.Jedino ako imas neki priset gotov sa recimo 8 izlaza bilo bi super da probam onda.Inace komponente sam izabro od jednog isto ko se razume oko toga svega.Hvala

Ps Koristim Win10 pro 64bit

pekilik
04-12-2017, 02:34 PM
Kao sto i sam znas audio karta je iz nizeg cenovnog ranga pa ne ocekuj cuda od nje, drzi se na 128 sample pri usnimavanju sa midi klavijature, nemam instaliran cubase ali imas puno tutorijala na youtube-u vezanih za cubase i Kontakt 5 upravo za multi out...

npr ovaj https://www.youtube.com/watch?v=11yaPOIaZ70 ako se ne snadjes mogu ti pomoci preko teamviewer-a da to konfigurises...

ovaj je bolji samo ti koristi jednu istancu...
https://www.youtube.com/watch?v=efasXetMHxQ

stronca
04-12-2017, 02:49 PM
Reci mi koju zvucni bi mogo dami preporucis da nebi doslo do takvih problema situacija?Hvala

pekilik
04-12-2017, 02:54 PM
Zavisi koliko novca si spreman da ulozis, nesto od RME karti ili MOTU...

Jel si iz Srbije?

stronca
04-12-2017, 02:59 PM
Sto se mene tice moze i Rme ili Motu dovojno mi 2 ulaza u zvucnu vise mi ne treba.Hvala

pekilik
04-12-2017, 03:10 PM
Sto se tice RME karti moze manje vise svaka novija jer sve one proracunavaju ASIO drajver na DSP-u same karte i tako ne opterecuju CPU kompjutera sto im omogucuje da rade na malim latencijama, Motu moze npr MOTU 624 steta sto na ploci nemas Thunderbolt ali bi i na usb3.0 radio dobro...

stronca
04-12-2017, 03:15 PM
Dali je moguce posebno da ubacim Thunderbolt?

pekilik
04-12-2017, 03:19 PM
Mislim da ne ali mozda nebi bio toliki problem promeniti maticnu...

phil.milmax
04-12-2017, 07:00 PM
ta kartica ti je vise nego dovoljna za rad, zapravo odlicna je.

frizuj instrument kada ga odsviras na taj nacin ces moci kasnije da se vratis ako treba nesto da popravis.

evo ti uputstvo
https://www.youtube.com/watch?v=eYv_MTAVGBw

drzox
04-12-2017, 11:03 PM
Evo kratko da se javim,odradio sam 7 vst iz cubase 9.5 koristio Halion sonic se 3,na 64 ms sviro sam.I nekasni nista sasvim normalno mi radi.Ja ipak mislim da je to ipak do kontkt 5 samog programa.

Ne vjerujem da je do Kontakta ,prije je do samplova za koje kazes da si ih sam pravio.Kazes da ti 7 HALION SE ne pravi problem,dakle sa tvojom karticom i kompjuterom je sve u redu a karta koju imas ti je i vise nego dovoljna .Da bi jos provjerio Kontak ubaci neke gotove banke ,mozes slobodno otvoriti i 7 razlicizih kontakta bez ovog rutinga gore navedenog ,ne bi trebao ni da ti zakaslje kompjuter a kamoli da uspori.

stronca
05-12-2017, 02:10 AM
Sto sam napiso svoji samplova ,ustvari to sam dobio od mojh kolega sto inace iste te koriste bez ikakvih problema.Probacu da ubacim iz kontakta samplove sto ima pa da vidim onda.Hvala

pekilik
05-12-2017, 12:29 PM
Poslao sam ti PM ako imas vremena posalji mi sifre tvog teamviewera da ti to odmah odradim...

petarfilip
06-12-2017, 09:29 PM
Dakle ako sam lepo razumeo problematiku ovako... Mozes da uradis kao sto je jocasrb rekao. Odsviraj jedan vst pa ga prebaci u audio , nemoras da ga exportujes nego samo ga renderuj u daw-u a onda drugi, treci itd. Ako posle 2-3 nasnimljena budes skontao da zelis nesto da izmenis na prvom samo ga iz audio track-a vrati u instrument track i opet ga odsviraj. Upamti da kontakt sempl koji budes koristio, nakon snimanja nesmes da brises sa tog mesta ili da ga selis u drugi folder zato sto ti ga kontakt 5 nece pronaci i onda ces morati rucno da ga trazis. Ima neki problem tu samo neznam tacno sta je, moraces dublje da kopas da vidis sta je. Do masine nije sigurno, ona ti je ok.

Sent from my iPhone using Tapatalk