Log in

View Full Version : Malo jazz obrada od Lane Janjanin - Justin Timberlake, Adele (James Bond)

igormink
15-11-2017, 12:12 PM
Evo snimali ovaj bend kod nas u studiju, muzika snimljena live, vokali naknadno. Bio bih zahvalan na ponekom mišljenju :)

https://www.youtube.com/watch?v=OZAuPGKffYU

https://www.youtube.com/watch?v=EzpZFHRHp1M

awacs
15-11-2017, 05:03 PM
Bio bih zahvalan na ponekom mišljenju :)

Mišljenju o čemu? O snimku? Snimak je onakav kakve uvek šalješ: savršeno pogođen (i stilski i tehnički).

Meni je zanimljivija druga stvar, a sasvim slučajno sam jutros razmišljao o toj temi (nazovimo tu temu odnosom prema pevačkoj muzici) slušajući jedan bend iz Srbije koji takođe upošljava ženske vokale. Sad uopšte nije važno koji je bend bio u pitanju, ali mi je spontano prošlo kroz glavu kako u Hrvatskoj žene uglavnom naprosto pevaju pesme, a u Srbiji se trude da ubede publiku kako umeju da pevaju – uključujući tu i višak emocija, zapravo šmiranje emocija vibratima, afektacijom i dinamikom. Ove su mi osvežile dan jer glume taman toliko koliko treba pesmi, a ne koliko treba njima. Odlično.

Pozdrav,

Vasa

Filip_
15-11-2017, 05:24 PM
Jako, jako lepe obrade. Vidi se (odnosno cuje) lakoca i tehnika sviranja/izvodjenja, posebno kod pijanistkinje. :thumbsup:

phil.milmax
15-11-2017, 06:06 PM
bravo! :grin:

igormink
16-11-2017, 06:15 AM
Mišljenju o čemu? O snimku? Snimak je onakav kakve uvek šalješ: savršeno pogođen (i stilski i tehnički).

Meni je zanimljivija druga stvar, a sasvim slučajno sam jutros razmišljao o toj temi (nazovimo tu temu odnosom prema pevačkoj muzici) slušajući jedan bend iz Srbije koji takođe upošljava ženske vokale. Sad uopšte nije važno koji je bend bio u pitanju, ali mi je spontano prošlo kroz glavu kako u Hrvatskoj žene uglavnom naprosto pevaju pesme, a u Srbiji se trude da ubede publiku kako umeju da pevaju – uključujući tu i višak emocija, zapravo šmiranje emocija vibratima, afektacijom i dinamikom. Ove su mi osvežile dan jer glume taman toliko koliko treba pesmi, a ne koliko treba njima. Odlično.

Pozdrav,

Vasa
Hvala na komplimentu :) Ma da, mislio sam na snimak jer je to meni iz važno kao "moj" dio posla u ovoj priči. Zanimljiv pogled. Ne znam puno bendova iz Srbije, pa stvarno ne mogu komentirati, ali više mi se čini da je to stvar ovog trenutka u glazbi općenito nego što bih to vezao za zemlju. U ovom slučaju, Lana, koja je otpjevala i odsvirala klavir je ujedno napravila i aranžmane. Radi se o vrlo talentiranoj i obrazovanoj glazbenici. Stvarno je bilo lako raditi s njima. To je zapravo i super studijsko iskustvo kad ti ne moraš šarafiti da bi bend ličio na nešto. Sjednu za instrumente, staviš nekoliko mikrofona (nisam siguran da ih je bilo preko 6-7 ukupno na svemu), stisneš "rec" i uživaš. Stvarno rijetko iskustvo u današnje vrijeme :)

komil
16-11-2017, 11:31 AM
Nemam šta da dodam! Pogođen snimak!

DuciNS
16-11-2017, 06:45 PM
Odlican video!
Ona mi je previse ravna uopste nemam dozivljaj. Precizno je sve tu nema reci, ali nekako ne osecam vezu.

I... ona igracica totalni promasaj :grin:

Gillette
17-11-2017, 07:12 PM
šta reći drugo nego - savršeno.

Svaka čast