Log in

View Full Version : IK Multimedia Syntronik

Igor
18-09-2017, 10:23 AM
Znam, znam... Reći ćete, pored Arturia V Collection, Å¡ta će nam ovo, ali... Å*ta ako je bolje? :grin:

S jedne strane glomaznije je kudikamo (50GB semplova), s druge skoro duplo je jeftinije, i s treće, okrenuto je ka ljubiteljima ROM-plera, kojih od Nexusa naovamo nije da nema. Videćemo...

http://www.ikmultimedia.com/products/syntronik/

https://www.youtube.com/watch?v=pRx6CeJDiy0

branoy
18-09-2017, 02:00 PM
pa kad cujem zvug ovog tvog youtub klipa demosa, pa ne ulazi mi se koliko je los uzas demo, ma ni da skinem to.. ovakvih boja ima na kile danas gde god..
video sam ciijm je stiglo na pijacu...
bice opet mozda , skinem probam i u kantu

i jos ne znam danas gde se sve te boje toliko gigabajta koriste u danasnjoj muzici.
msm boje izz devedesetih u 21 veku. gde muzika se zaokrenula za 80 posto minimal .
msm ja cujem odmma i prepoznam koja je boja iz tog doba.
ne bitno ono boja ako je dobra je dobra uvek, msm ne pricam o tome
samo o stili pesama sa ovakvim demosima i tom mjuzom iz tog perioda.

nexus je bas kontra.. e on je za danasnji vek moderan, drugaciji sve.. dok ovo nije.
arturia je to malo unapredila, pomesala sve zajedno u sint

Igor
19-09-2017, 08:32 PM
Mislim da zvuk analognih sintova itekako ima svoju ulogu u današnjoj muzici, jedino što ti Branoy možda nisu bliski ti bendovi, i ta muzika.
U pravu si da ovoga ima na tone, i to jeste glupo, ali to je upravo tako jer se taj fazon dosta koristi u nekim žanrovima, poput shoegaze, elektroa, dreaampopa...

Ja mislim da se sve pokriva sa Arturia V5 Collection i ovom Roland gamom, ali to je stvar ličnog ukusa, a i, bogami, procesorske snage, te baÅ¡te sa dovoljno sadnica RAM-a.

Inače, Nexus već neko vreme nije my cup of tea, jer me manje zanimaju trance i dance boje, od onih koje se koriste u gorepobrojanim, a omiljenim mi pravcimka. S druge strane, Omnisphere kao suveren u svetu softverskih sintisazera previÅ¡e je zahtevan za moje resurse, suviÅ¡e sporo to loaduje, i onda sam ograničen, tako da sam digao ruke od tog koncepta istraživanja.

U međuvremenu sam, probajući sve i svaÅ¡ta otkrio SERUM, i moram priznati da iako je tek to neka Å¡esnaesta priča vezano za primenu, straÅ¡no je zanimljiv, u isto vreme i kompleksan, ali i nekako jednostavan, a o tome Å¡ta se sve može napraviti pomoću njegove moćne LFO sekcije da i ne govorim.

DADDY Z
20-09-2017, 10:20 AM
...previÅ¡e je zahtevan za moje resurse, suviÅ¡e sporo to loaduje, i onda sam ograničen...

Ja sam se isto mučio dok nisam otkrio preview load i lite version tastere.

https://multitrackscom.zendesk.com/hc/en-us/article_attachments/202400504/Screen_Shot_2015-04-27_at_10.43.27_AM.pngSaveSave

Igor
20-09-2017, 03:13 PM
I? Ko'lka je razlika? Recimo za ove neke "teškaše" od banaka?

DADDY Z
20-09-2017, 09:03 PM
Osetna

Igor
20-09-2017, 11:28 PM
Super, probaću tako.

Igor
23-09-2017, 12:40 AM
Džabe buraz. Probao opet, ali nije to to. Imam užasno malo rama (4GB), i problem je Å¡to ploča ne podržava viÅ¡e, inače bih mrcinu odavno na'ranio da ovakve situacije prevaziđem ko sav normalan svet.
Mora cela mašina da se menja, ali za to trenutno nemam šrafova.

Inače, sve drugo radi super, Recimo, Arturia V Collection, uprkos svojim hardverskim apetitima, vozi bez problema.

Elem, sint koji mi je, a to sam već napisao, jaaaaaako zanimljiv je Serum. Serum je neÅ¡to posebno.

spartakus
24-09-2017, 09:14 AM
Serum je dobar ma odlican synth.

Igor
25-09-2017, 07:08 PM
Samo da refreshujem...

Zrikavci mi javljaju da Vengeanceov Avenger samo Å¡to nije stig'o u Å*umÅ¡ino sokače. :)

Sudeći po demosima i privjuvsima, dobar je to komad jedinica i nula.

spartakus
27-09-2017, 04:54 PM
Deluje na prvi pogled jako interesantno videcemo uskoro.