View Full Version : Konverzija PDF u nešto
obicni user
19-06-2017, 12:19 PM
Imate li kakvih iskustava sa softverom koji bi notni zapis u pdf formatu prebacio u nekakav digitalni oblik iskoristiv u softverima za pisanje partitura tipa sibelius npr. Probao sam photoscore i posao odradi ok kad su čiste note. No kad ima teksta razbaca ga posvuda. Slabija opcija je musescore online konverzija. Tu su rezultati još lošiji. Dobra opcija mi se činila PDF tu Music pro i taj soft učita pdf perfektno no onda izbaci poruku kako taj oblik nije rađen nekim muzičkim softverom i ne da opciju za export tj konverziju. Ista stvar je i sa pdf notama koje sam za probu exportirao direktno iz sibeliusa i musescore.. Ima li netko kakvih iskustvava sem prepisivanja od nule.
BlasterMaster
19-06-2017, 04:12 PM
@obicniuser
probaj sa programima "doPdf" ili "novaPdf"
besplatni su i besplatno se upgrejduju, ja sam ih davno koristio kad sam prebacivao neke tehnicke crteze iz pdfa i uz to ti omogucuje da editujes, a cini mi se i da ima dosta podrzanih export extenzija... cak sam ih puno puta koristio za trejsovanje linija umesto corel-a, tj da prebaci raster u vektor za neke graficke templejte... bas je solidan jer podrzava sve funkcije koje adobe reader drzi zakljucane ako ga ne kupis, i ono sto trazis, precizno trejsuje krive ako je iole pristojan kontrast (beli papir crna slova ili plava itd)...
pozdrav
obicni user
19-06-2017, 04:55 PM
Budem probao. Iako mi se čini na nova Pdf više nije frer, no nisam siguran
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.