PDA

View Full Version : Pun dzep prazna glava

spartakus
15-05-2017, 09:18 AM
Vec neko vreme razmishljam da napishem ovakvu temu i cujem vashe mishljenje po pitanju ovoga.E pa ovako ja kapiram shta je marketing i da je on pola proizvoda ali da ja platim da bi dobio vishe folowersa ili lajkova e pa to je sprdacina.Razumem kako funkcionishe cela prica platish da bi ti se song nashao u nekoj grupi koja je brzebolje dostupna slushaocima ali da platim da bi me ljudi pratili e to je vec bedak.Ako ne platish track ti ostane u nekoj subgrupi do koje stizesh jedva(onaj koji slusha ce pronaci,mozda).

Drugo gotovi rackovi sa(templatovi) pa to je sad mnogo lakshe ranije si morao da ucish i da slushash i gledash dok ti oci ne pobele da bi reshio konflikt frekvencija koje se poklapaju.Ali zato sad dovoljno je da odesh na zenhizer i pokupujesh komlet lanaca sa vec unapred pripremljenim instrumentima studijski obradjenim.Neznash da svirash ma ni to ne predstavlja problem ima da se kupi takodje rack sa gotovim melodijama naravno moras da znash da citash dali je melodija iz C ili F(ko nezna da cita moze da pozove komshiju).Efekti takodje sve gotovo i spremno samo pripremi karticu i sve cemo da sredimo.

Rhino
16-05-2017, 08:57 PM
Trudim se da ne primjecujem. Nemam drustvene mreze pa mi nije ni tesko...

Dodje mi da uzmem i neki stari mobilni. Dakle ne smartphone vec old skul telefon.

Filip_
16-05-2017, 11:14 PM
Trudim se da ne primjecujem. Nemam drustvene mreze pa mi nije ni tesko...

:thumbsup:

Dodje mi da uzmem i neki stari mobilni. Dakle ne smartphone vec old skul telefon.

:thumbsup: Nokia Asha 210, evo vec 4 godine, qwerty, baterija 4-5 dana, sada mozda odem na neki matoriji Blackberry.

Dok u ovom prvom oko mreza, pokusati da se probijes/cujes bez njih je prakticno nemoguca misija (mozda i cena koju moram da platim na konto tvrdoglavosti i zelje da sacuvam mentalnu higijenu), za ovo drugo, nece me videti smartphone sigurno jos dugi niz godina.

Elem da se vratim na Banetov komentar:

Ovo prvo oko placanja za lajkove i slicno ne bih ni komentarisao na forumu, ko sto i znamo, masinerija radi 24h, sve za novac :rolleyes:. Bljutavo, nisko, neko i zivi od toga, mene vise i ne dotice toliko :).

Drugo gotovi rackovi sa(templatovi) pa to je sad mnogo lakshe ranije si morao da ucish i da slushash i gledash dok ti oci ne pobele da bi reshio konflikt frekvencija koje se poklapaju.Ali zato sad dovoljno je da odesh na zenhizer i pokupujesh komlet lanaca sa vec unapred pripremljenim instrumentima studijski obradjenim.Neznash da svirash ma ni to ne predstavlja problem ima da se kupi takodje rack sa gotovim melodijama naravno moras da znash da citash dali je melodija iz C ili F(ko nezna da cita moze da pozove komshiju).Efekti takodje sve gotovo i spremno samo pripremi karticu i sve cemo da sredimo.

Licno sam skinuo 2-3 drum reck-a za Ableton pre godinu, godinu i po da vidim sta oni rade sto ja ne radim i obrnuto :). Kljuc je u semplovima koje koriste, realno nista sto i napredniji user ne moze da postigne, ali uz malo (slatkog) mucenja, slusanja i probanja. Opet za ozbiljno koriscenje mi je odbojan takav vid gotovog materijala. Ipak su moji homemade drum rack-ovi i razni preseti meni blizi :D

Bockie
16-05-2017, 11:27 PM
...Čekam da Arthur oplete po meni, iako nisam autor ovog posta... :rotfl:

awacs
17-05-2017, 01:13 AM

OK, ali to se zove tehnološki napredak. Mislim, izmislili ljudi kompjuter, pa što da ne izmisle i sve što taj kompjuter može da uradi. Pre trideset godina su bubnjari pizdeli što su gubili vreme vežbajući bubanj uz metronom pa dočekali da „klinci bez sluha i ritma“ stiskaju neke dugmiće i imaju tačniji ritam od onog koji su oni vežbali celog života. Cela jedna grana muzike, baš ona kojom se ti baviš, nastala je na toj priči. I ima tu ljudi koji su pokazali da i u takvoj, donekle dehumanizovanoj, muzici postoji kreativnost i da muzika nije samo ono što se svira rukama. Uzgred budi rečeno, i danas postoji bubnjar kao zanimanje.

Ne kapiram u čemu tačno vidiš problem sa postojanjem baza podataka kao što je Zenhiser. To što neko kupi „producirane“ zvukove, lupove i fraze uopšte ne znači da će zaraditi ikakvu slavu (a kamoli pare) od te kupovine. Ako i zaradi, zaradiće tek kad napravi nešto što je dovoljno drugačije da iskoči iz gomile konfekcijske muzike napravljene istim alatom od istog materijala. A postoji i ta stavka oko marketinga, al jebiga, ona je prirodna u pop muzici. Legenda kaže da je Brajan Epštajn otkupio 10K kopija prvog singla Bitlsa da bi ga bustovao na top listama.

Pozdrav,

Vasa

Znak
17-05-2017, 06:47 AM
Već dvadesetak godina kompjuter je prvak sveta u Å¡ahu, a oblasti u kojima je čovek nepotreban postaju sve brojnije kako vreme prolazi. Neko će se prisetiti ludističkog pokreta, a ja viÅ¡e volim da se setim one pesme Sedmorice mladih: "U dvehiljaditoj godini svi ćemo biti gospodini, jeÅ¡ćemo bombone i čokolade, a roboti će da rade".

silicon science
17-05-2017, 08:01 AM
:wink:

spartakus
17-05-2017, 10:47 AM
Pokrenuo sam temu besan,besan na coveka koji je upao umesto mene na novo radno mesto.Posle par dana kaze mi njegova sveca pa on se cimao isho lepio plakate nagovarao ljude da glasaju.Ja se iskljucujem moze brisanje teme unapred se izvinjavam clanovima.

awacs
17-05-2017, 11:12 AM
Potpuno te razumem, ali proći će i njihovo. Čuvaj zdravlje, pre svega mentalno.

Pozdrav,

Vasa

Znak
17-05-2017, 11:49 AM
proći će i njihovo

To je pesma iz 1998. :cry:

awacs
17-05-2017, 02:58 PM
To je pesma iz 1998. :cry:

To je priča naÅ¡ih životâ :)

Pozdrav,

Vasa

spartakus
24-09-2017, 08:19 AM
E sad platish pa dobijesh i lajkove,preglede,folowerse na youtubu tviteru i fb.Pre par dana mi stigne maill od promotera soundclouda,ponavljam prvo je bilo samo za soundcloud.

jocasrb
24-09-2017, 11:18 AM
E sad platish pa dobijesh i lajkove,preglede,folowerse na youtubu tviteru i fb.Pre par dana mi stigne maill od promotera soundclouda,ponavljam prvo je bilo samo za soundcloud.

danas ludo...plate preglede za youtube a i dobiju pare od view-a...kakva li je to matematika :)

awacs
24-09-2017, 01:18 PM
Å*to kažu Englezi: You have to spend money to make money :)

Pozdrav,

Vasa

Gillette
27-09-2017, 10:19 AM
Lepa i značajna tema.
Nisam dugo svraćao ovde, ali mi je drago kada vidim da ima ljudi koji primećuju prave stvari, a svakako je zanimljivo i pročitati komentare.

Mislim (dozvoliču sebi da malo i ja prokomentarišem) da postoji jedna cela generacija pre svega ljudi (i naravno muzičara), koji se osećaju izigranim, prevarenim..

Generacija koja je bila vaspitavana i spremana za jedan sistem, a onda je preko noći sistem prestao da postoji, a na njegovo mesto došao neki drugi, sa totalno drugim vrednostima.

Generacija kojoj je izvučen tepih ispod nogu. Mnogi su odmah tresnuli o pod, neki su se uhvatili za šta su god stigli, a neki još uvek lebde u vazduhu.

Elem, muzika..
Spadam u generaciju koja je muziku negde doživljavala kao odnos čovek-instrument.
I u skladu sa tim, i sam postadoh žrtva sveg tog fetiša vezanog za instrumente, pojačala, kablove, pedale, tonove..i novac koji ide na sve to

Sada međutim, postoji nova generacija ljudi, koji muziku doživljavaju kao odnos čovek-muzika.
Sama muzika je postala "instrument".
Sve se "miksuje", sve se sempluje, krpi, kombinuje.
Što, samo po sebi - nije loše jer, "sve je to muzika" right? :)

Neko će reći..važno je da se peva, svira igra. Ko peva zlo ne misli i bla bla..a opet..

A opet, pitanje je da li ta nova muzika zadržava onu neku duševnu esenciju na koju smo navikli.

Naravno, sav taj "management", kupovine lajkova, pregleda..sve to nama koji smo vaspitani da se kvalitet prepozna, da sam sebe nametne kvalitetom - užasava.

Nove generacije, koje su žrtve ubrzavanja i histerije zvane "carpe diem" i koje nemaju strpljenja ni za šta - nemaju nikakve sumnje da je to pravi put.
Oni znaju da te niko neće primetiti ako se ne nametneš.
Da u sveopštem nametanju, nametanje nije sramotno.
Da nametanje nema veze sa kvalitetom, već sa kvantitetom.
Da niko više nema vremena za kvalitet.
Da u hiperpodukciji muzike, muzika sama devalvira do te mere, da se čovek uželi tišine.

Mnogo su ideali srušeni..između ostalog i ideal da muzika može da promeni svet na bolje.
Nove generacije kao da su to shvatile.
Mi stariji negde još uvek ne verujemo i trošimo energiju i vreme na čuđenje..

Raspisah se :)

Znak
28-09-2017, 10:21 AM
Naravno, sav taj "management", kupovine lajkova

1962. menadžer Bitlsa kupio 10000 primeraka singlice Love Me Do. I hvala mu za to.

Rhino
28-09-2017, 11:22 PM
Kad vec pricamo o tome gdje smo tu mi, tj neka moja generacija? Mi nit smo anologni, nit smo digitalni...

Razumijemo vasu generaciju, podigli smo se na njenim vrijednostima, ali se nikad istinski nismo osjecali kao ta ista generacija.. U medjuvremenu je sve to puklo a mi nismo stigli da jelte budemo zreli do tog trenutka...

Bili smo potom prva generacija digitalizacije, bbs-ovi, irc-ovi, mirc-ovi, live chatovi, virtualni dejtovi, eto da ne pominjemo samo zvuk.. Ali smo isto tako znali i da snimamo muziku sa Tv-a ili radija trenirajuci prste na rec/play/pause paleti dugmica na tejp dekovima i video rekorderima.

Slusali smo zive bendove, potom midi trendove, znamo dobro sto je jazz, sto je rock, sto je disco, sto hip hop. (eto male strofice) :)

I to je sve super, ali i dalje nit smo 'vi' nit smo 'oni' (pod njima podrazumijevam ove nove 'nametljivce' o kojima se govorilo).

Mi smo tranzicija u sudaru svjetova, middleman generacija.

sira
30-09-2017, 08:32 AM
ili ti ga jednostavnije rečeno mi smo sjebana generacija :D

awacs
30-09-2017, 11:29 AM
Pa vi ste generacija koju je sjebalo to Å¡to se jedno malo tržiÅ¡te raspalo na nekoliko mikrotržiÅ¡ta. A ni situacija u muzici u celom svetu nije onako opuÅ¡tena kao nekada. Nijedan autor viÅ¡e ne može da računa na to da će mu neko ko ima kintu ukazati poverenje i gurati ga. Sve moraÅ¡ sam, a to traži da imaÅ¡ dvostruki talenat i dvostruku energiju. Jebiga, tako je kako je.

Pozdrav,

Vasa

Gillette
30-09-2017, 02:17 PM
Pa vi ste generacija koju je sjebalo to Å¡to se jedno malo tržiÅ¡te raspalo na nekoliko mikrotržiÅ¡ta. A ni situacija u muzici u celom svetu nije onako opuÅ¡tena kao nekada. Nijedan autor viÅ¡e ne može da računa na to da će mu neko ko ima kintu ukazati poverenje i gurati ga. Sve moraÅ¡ sam, a to traži da imaÅ¡ dvostruki talenat i dvostruku energiju. Jebiga, tako je kako je.

Pozdrav,

Vasa

Pitanje je Å¡ta se hoće od muzike danas.
I pitanje je Å¡ta se hoće od Sebe u muzici.

Pitanje je naravno, od kada su novac i muzika postali zajednička tema.

Možda od momenta kada su siroti dečki uz Tv videli uspon istih takvih dečaka do neslućenih visina. Lennon koji je video Elvisa pa pomislio „hm, that’s a god job to do..“, pa onda neki dečko iz Srbije (Rusije, italije, Nemačke..).

Mnogi od njih su imali muzičkog talenta. Mnogi nisu (Å¡to nije npr smetalo Đorđu Marjanoviću da obori pola SSSR-a s nogu )

Mnogima je bila dovoljna gitara da naprave svevremenske pesme. Danas mnogima nije dovoljan ni „bundle“ od 5000 vst –jeva sa svim mogućim i nemogućim instrumentima, zvukovima..da uopÅ¡te iko ikad čuje za njih i njihove muzičke ideje.

Kupuju se miksete u vrednosti grasonjere, koje imaju viÅ¡e kanala i dugmića nego pilotska kabina, a George Martin se smeÅ¡ka i kaže „ Hey, look what I did whit only 4..“

Moguće je da svi ima veze sa ekonomskom krizom, depresijom s jedne i uverenjem da život brzo porlazi s druge strane. A opet, neÅ¡to ne znam da li je ikada postojalo vreme kada nije bilo ekonomske krize, pa to nije sprečavalo neke talente da izađu sa napred pomenutim svrevremenskim idejama.

Da li nam je ponestalo zvukova? Ili njihovih kombinacija? Da li su svetski trubaduri poput Dilana, Donovana, Lenona, Cohena, J.J.Cale i sličnih – već sve rekli? Da li kod nas vreme stalo posle Dedića, Jusića, BalaÅ¡evića i sličnih?

Ili jednostavno viÅ¡e nikoga nije briga ni za reči ni za muziku, a ni za talenat. Već samo za pare, za keÅ¡, za uplate/ispalte na račun, ugovore i dilove.
Možda je i previše muzike.

Mp3 format se pojavio kao Robin Hud i svim sirotim dečkima omogućio da za nekoliko minuta oforme muzičke kolekcije koje bi, da se Robin Hud nije pojavio, i dalje mukotrpnu skupljali i slagali po policama, odvajajući silne novce za taj hobi.

Ali je Mp3 doneo i inflaciju muzike. A svaka inflacija donosi i gubitak vrednosti robe, u ovom slučaju muičkih ostvarenja.
A svaki gubitak vrednosti dovodi do stvaranja velikih deponija otpada, po kojima će ostati da čeprkaju siromasi ili entuzijasti, zaluženici u ponalaženju bisera u blatu.

Vidim na youtubu mnogo talentovanih likova koji bi, da su neka druga , bolja (i sporija) vremena, verovatno postali novi Elvisi, Lenoni..li nažalost, niko ih neće primetiti.

Vidim s druge strane more klinaca, tehnofila i gear-frickova koji mogu sa par minuta, i sa par dugmića da „smisle neki gruv“ za potrebe žurke, proslave, nekog krejzinesa i kojima će za to leći keÅ¡ na račun.

Sve u svemu..izgleda da je druga moda došla.
Muzički talenat se viÅ¡e toliko ne nosi, koliko se nose talenat za brzo sticanje keÅ¡a za pravljenje joÅ¡ brže „muzike“.

BlasterMaster
30-09-2017, 06:22 PM
khm... ljudi, ajde da ne svodimo forum ili temu na puki defetizam, nema leba o`toga... Vasa lepo rece kako je - tako je... malo,malo pa se pojavi neka tema gde kukamo kako je lane bilo bolje a sad dosli novi i ostalo. okej skapirali smo, mante se toga...

da pojasnim (bar kako ja to vidim) - muzika je jedno, zabava-shoubiz je drugo, a muzicari su trece. promasili smo glediste - mi mislimo da je automatski doslo lose vreme za muziku ako je doslo lose vreme za muzicare. pogresno! mene kao onog ko "konzumira" muziku i uziva u odredjenim sferama iste apsolutno ne interesuje stanje muzicara na sceni, scena, menadzeri, snajke, itd - mene interesuje samo muzika koja mi se svidja i tacka. zanrovi se menjaju, evolviraju sto bi rekli preko bare, uvek ce biti ljudi koji ce reci aa to nije to, ili floskula "prodao se", i hiljade drugih gluposti koje nemaju veze sa muzikom koju volimo nego imaju veze sa nasom psihom i potrebom da budemo u pravu. Sta mene briga sta slusaju klinci i ostalo, ili sta je na trending pejdzu na yt, uvek, ali UVEK, ce biti toliko muzike koja mi se svidja da necu stici da preslusam koliko je ima, od nove, a kamoli stare koju jos nisam cuo a kad cujem zabezeknem se... toliko pesama, ploca, muzicara postoji da ja smatram da sam cuo mozda optimisticnih 2%, i stalno otkrivam novu i novu staru muziku koja me odusevi... cak i kad cujem neke stvari za koje sam totalno zaboravio. Ko kad cujes u kolima na radiju neku pesmu iz naftalina koja ti ulepsa dan. E mene kao uzivaoca muzike TAJ OSECAJ interesuje i nista vise.

dakle, u moru losih stvari uvek ispliva neko ko je dobar - mora, tako je to u zivotu. U mraku uvek vidis i najslabije svetlo, i da bi video to svetlo mrak mora da postoji. zalimo se na muziku? u deceniji lose ispliva jedna adel ili ed shiran ili ostali global fenomeni kojima ne moze da se kaze da nisu kvalitetni. Nekad je bilo vreme i sistem gde ti se servira, danas - isto ti se servira, samo srecom (ili nesrecom), imas mogucnosti i alata da pronadjes nesto sto nije svakodnevno na meniju i da uzivas u tome, samo mi to necemo da pripisemo nasoj lenjosti, nego da su krivi neki tamo soni mjuzik atlantic rekordzi itd sto nam prave takav meni "samo da se proda". tako je u muzici, tako je u sportu, tako je u knjizevnosti, filmografiji, dizajnu itd... U paralelnom svetu se na knjizevnom forumu odvija ista ovakva tema, nema vise dobrih knjiga, dokle je dosla ova knjizevnost, kad mi preko pinka serviraju novu knjigu neke starlete, jao kuku sta sad da radimo, otisla knjizevnost u pm... :grin: sta bi ti tad odgovorio tom coveku? think about it...

awacs
01-10-2017, 02:37 PM
U svemu si u pravu osim u ovom delu:

da pojasnim (bar kako ja to vidim) - muzika je jedno, zabava-shoubiz je drugo, a muzicari su trece. promasili smo glediste - mi mislimo da je automatski doslo lose vreme za muziku ako je doslo lose vreme za muzicare. pogresno!

Ljudi ovde pričaju baš sa stanovišta muzičara (ili makar proizvođača muzike). Jer je ovo takav forum – nije za publiku nego za proizvođače :)

Pozdrav,

Vasa

BlasterMaster
01-10-2017, 06:51 PM
U svemu si u pravu osim u ovom delu:

Ljudi ovde pričaju baÅ¡ sa stanoviÅ¡ta muzičara (ili makar proizvođača muzike). Jer je ovo takav forum – nije za publiku nego za proizvođače :)

e vidis, upravo sam to i hteo da kazem :) u tom zecu lezi grm :)
ljudi ovde pricaju bas sa stanovishta muzicara, okej - ali nas pogled muzicara (naravno ne svaciji) ne znaci da smo U PRAVU, tj da je ispravan, iz ispravnog ugla gledan. :D bez obzira dal se mi zvali, ili poslovno etiketirali kao muzicari, muzikanti, audiofili, producenti, nase, kako kazes *stanoviste ne mora da utice na muziku koju kreiramo kao muzicari... nznm dal sam dovoljno jasan, u drugim sferama bi to zvali etika, lupam, ako si doktor, ne bi trebao da losije operises ako ti je stigla kazna za parking. ti si doktor i tvoje je da operises kao da nista drugo ne postoji sa alatom koji trenutno imas, i samo na osnovu toga se gradiras koliko si dobar doktor, mene kao pacijenta ne interesuje dal ti je pukla guma na autu, zena vara, skupa struja i ostalo, pa si ti zbog toga iritiran, kao sto smo mi muzicari iritirani politikom, stanju na sceni, kupovini jutjub klikova, ko koliko zaradjuje od pesama,nekim muzicarima itd... isto tako i kod muzike, isto kao sto me ne interesuje dal si snimio album na ssl-u ili u kucnoj radinosti, mene interesuje muzika, i koliko si dobro preneo tvoje umece u njoj preko sarma energije i harizme na mene i kao slusaoca i kao muzicara. Sad, naravo da taj doktor nece uvek moci zbog privatnih razloga da uvek bude u top formi, kao sto svaki muzicar nece uvek moci da ima najbolje pesme, to je sve normalno, ali poenta je da ako se ti kao muzicar, odupres losim uticajima, iritacijama, muzickim pravcima, etiketama, i svim tim sto je neminovno u muzickom shoubiznisu, a definitivno mozes da se odupres bez obzira koliko si u zhizhi, definitivno ce tvoja muzika koju kreiras biti cistija, neiskvarena, boljereceno AUTENTICNA, sto je na kraju krajeva najbitnije kod nekog muzicara... kao recimo da imas nekog slepog prosjaka koji svira violinu na ulici kao da je u karnegi holu i prosto ne mozes da se ne najezis lepotom te muzike, a prekoputa njega imas klasicnog balkanskog clana benda koji je iznerviran i nece da svira jer mu pojacalo nije mesabugi i basista nece mu dosipe pivo, i skupe mu cigare, i mora da svira za 50evrica, jer gazda nije dovoljno zaradio na picu, i aca lukas platio preglede i ostale gluposti koje nisu u njegovoj kontroli... takav nikada nece da postane novi adel ed shiran erik klepton majkl dzekson itd, jer se nije odupreo tim preprekama koje postoje u svakoj profesiji i gledao samo kako da usavrsi muziku koju nosi u sebi - umesto toga gledao je ko je kupio preglede, zasto ovaj ima ovoliko a on ne, zasto je ovaj na vlasti a ne ovaj i tako u beskraj... u tom slucaju on ne gresi, taman posla, to je njegovo STANOVISTE kao sto kazes, ali to stanoviste ga nece daleko dovesti bez obzira koliko je u pravu...

izvinjavam se na predugom postu, nisam umeo bolje da pojasnim, i naravno kao i uvek, ne znaci da sam u pravu

pozdrav

awacs
01-10-2017, 08:11 PM
i naravno kao i uvek, ne znaci da sam u pravu

Ne znači ni da nisi u pravu. Baš naprotiv :thumbsup:

Zašto neko hoće da bude lekar? Zato što hoće da leči ljude ili zato što je na televiziji video da lekari zarađuju puno para? Zašto neko hoće da bude pop? Zarad širenja Božjih zamisli među bližnjima ili zato što kapira da se narod rađa, venčava i umire, pa da tu vazda kaplje kinta od krštenja, svadbi i sahrana? I sve tako redom.

Dosta je bilo kukanja. Ako neko hoće da mu bude bolje neka prvo smisli šta hoće pa nek se vodi zaključkom do kog je sam došao. I sve to u odnosu na današnje vreme, a ne neko idealno vreme. Jer je i u „idealnim“ vremenima bilo podjednako mnogo sranja sa kojima je svako morao da se bori. I lekari i popovi i muzičari i obična sirotinja raja.

Pozdrav,

Vasa

BlasterMaster
01-10-2017, 08:31 PM
ZaÅ¡to neko hoće da bude lekar? Zato Å¡to hoće da leči ljude ili zato Å¡to je na televiziji video da lekari zarađuju puno para? ZaÅ¡to neko hoće da bude pop? Zarad Å¡irenja Božjih zamisli među bližnjima ili zato Å¡to kapira da se narod rađa, venčava i umire, pa da tu vazda kaplje kinta od krÅ¡tenja, svadbi i sahrana? I sve tako redom.

Dosta je bilo kukanja. Ako neko hoće da mu bude bolje neka prvo smisli Å¡ta hoće pa nek se vodi zaključkom do kog je sam doÅ¡ao. I sve to u odnosu na danaÅ¡nje vreme, a ne neko idealno vreme. Jer je i u „idealnim“ vremenima bilo podjednako mnogo sranja sa kojima je svako morao da se bori. I lekari i popovi i muzičari i obična sirotinja raja.

razumeli smo se :)
sve sto si rekao u prvom pasusu je upravo ono sto sam hteo da kazem ali nisam umeo mozda tako da srocim...s tim sto bih dodao da ni lekar ni pop ne bi trebali da kukaju kako je neko vise eksponiran od njih, ako su dobri kao sto misle, doci ce uspeh do njih na ovaj ili onaj nacin...
a sve sto si rekao u drugom pasusu je upravo ono sto treba da bude zakljucak, dosta je bilo kukanja, dal smo muzicari ili uzivaoci, treba da radimo na sebi i na svojoj muzici a ne da trazimo izgovore jer cemo ih uvek naci... grass is always greener kod komsije itd...