Log in

View Full Version : Thomann šalje u Srbiju

Bockie
10-05-2017, 09:50 PM
https://www.thomann.de/intl/rs/index.html?ref=search_prv_0

We only charge RSD 4,900 shipping costs (https://www.thomann.de/intl/rs/helpdesk_shipping.html?ref=search_prv_0) to Serbia. The prices shown exclude VAT. We guarantee the best thomann possible service and support.

https://s22.postimg.org/tj1bvrte9/thomann.jpg

Filip_
10-05-2017, 10:07 PM
Konacno. Ovo definitivno treba uskoro "testirati" sa nekim uredjajem/stvarcicom do 50e da vidim kako cu proci :rolleyes:.

Bockie
10-05-2017, 10:09 PM
Vidim da TC Voicelive 2 u domaćim trgovinama ide i preko 50.000...!

:banghead:

Filip_
10-05-2017, 10:35 PM
Slicna prica, ja muku mucim oko AKG (Q)701 koje zelim nabaviti.

Cak je i na nasem najpoznatijem sajtu za prodaju novih i polovnih stvari cena takodje oko 450e sto je suluda cena u 2017. za ovaj model.

Jan
10-05-2017, 11:02 PM
kako ce vam se isplatiti bilo sta kad je shipping 5 hiljada dinara ? Kad vam bude stiglo platicete carinu i PDV na cenu uredjaja (bez nemackog poreza) + cena shippinga. Znaci, osnovica je cena+shipping, pa na to 10%, pa na dobijenu sumu jos 20%. Sa takvim obracunavanjem, nista se ne isplati

Vidim da TC Voicelive 2 u domaćim trgovinama ide i preko 50.000...!

:banghead:

Konkretno ovaj TC Voicelive preko Thomann-a bi kostao:

293.28 E (35900 Rsd) + 40E Shipping (4900 Rsd) = 333.28 E (40.800 Rsd)

Kad to stigne kod nas na tu cenu od 333,28 E placate 10% carine (koliko ja znam), racunacu u dinarima na dalje da bi bilo lakse:

40.800 Rsd + 4.080 Rsd (carina) = 44800 Rsd

I onda na tu cenu od 44800 Rsd placate 20% PDV i to mu dodje:

44.800 Rsd + 8.976 Rsd (PDV) = 53.776 Rsd

I tako uredjaj cak bude i skuplji nego da se kupi u domacoj trgovini za 50.840

A ako narucis nesto sto kosta recimo 50E, platices shipping 40 E, i dobijamo 90E, pa na to 9E carina (jer ukupna vrednost sa sve shippingom prelazi 50E) i dobijamo 99E, pa na to jos 20% PDV (19.8E) i dobijas frapantnih 118.8E za uredjaj koji kosta 50.

Bockie
10-05-2017, 11:07 PM
Možda, pojedinačno.
Sumnjam da je ovo cena (4.900din) PO PROIZVODU, nije švaba blesav, znaju oni da računaju i to dobro...
Ne bi uvodili sve ovo da nema smisla i računa...

Ovo je 'prcić' svima koji već kupuju od njih...a svi to rade...:wink:

No treba ispitati...

Filip_
10-05-2017, 11:10 PM
293.28 E (35900 Rsd) + 40E Shipping (4900 Rsd) = 333.28 E (40.800 Rsd)

Kad to stigne kod nas na tu cenu od 333,28 E placate 10% carine (koliko ja znam)

Zar i shipping ulazi u cenu na carini?

Ako je ovo kako si naveo onda ce samo stvarcice do 50e imati smisla kupiti. :mad:

Sad videh da si napisao:

A ako narucis nesto sto kosta recimo 50E, platices shipping 40 E, i dobijamo 90E, pa na to 9E carina (jer ukupna vrednost sa sve shippingom prelazi 50E) i dobijamo 99E, pa na to jos 20% PDV (19.8E) i dobijas frapantnih 118.8E za uredjaj koji kosta 50.

Znaci jedino trzalice, eventualno neka volume/sustain pedala :) Jbg..entuzijazam je trajao ovih 30-tak minuta :rolleyes:

Jan
10-05-2017, 11:11 PM
Možda, pojedinačno.
Sumnjam da je ovo cena (4.900din) PO PROIZVODU, nije švaba blesav, znaju oni da računaju i to dobro... :wink:

No treba ispitati...

Nije po proizvodu, ako narucis 10 prozivoda, cena shippinga ostaje 4.900 do ne znam koje kilaze pise tamo... Opet je neisplativo... Uvek ti zalepe 10% na sve pa jos 20% na ukupnu sumu...

Cak i da smo u EU i da nemamo carine i PDV, a da je shipping ovakav (40E) opet ne bi bilo isplativo... Primera radi, audio interfejs koji merkam Audient ID22 kosta 419E, u Artistu je trenutno 449E, isti k'ompir cak i jeftinije jer bi platio 40E shipping, osim ako ne bi grupno narucivali... ali sa ovim sistemom carine i PDV-a nema vajde, uvek ce kostati vise, sem ako proizvod nije na nekom masivnom popustu

Bockie
10-05-2017, 11:19 PM
Ok, evo predlog, da neko ko želi ili da se udružimo i kupimo neku glupost, pa da vidimo kako ide.

A kunem vam se u...svekrvu da oni prate rumski.com (moram malo reklame) i da im želim herzlich willkommen...i da je neko uzeo abakus i smozgao kako i zašto...

Ili računa na "tresi krošnju pa šta otpadne"... Što ne liči na njih...mada ako je ovoliki egzodus...ko zna, možda neki jugović smišlja novu strategiju...:D

Jan
10-05-2017, 11:26 PM
Al znas sta, nije mi jasno, i pre sam mogao za shipping da izaberem Srbiju samo mi je bio dodavao 40E preko cene isto ko i sada, jedina novina koju ja ovde vidim je prikazivanje cena u RSD i nasa zastavica

Bockie
10-05-2017, 11:37 PM
Al znas sta, nije mi jasno, i pre sam mogao za shipping da izaberem Srbiju samo mi je bio dodavao 40E preko cene isto ko i sada, jedina novina koju ja ovde vidim je prikazivanje cena u RSD i nasa zastavica

Ili smo postali interesantni kao tržište...ili su toliko pukli da (moraju) se bave nama...

:wink:

Jan
11-05-2017, 12:21 AM
Ili smo postali interesantni kao tržište...ili su toliko pukli da (moraju) se bave nama...

Sto ne bismo bili, nismo ni toliko mali, najveca smo republika iz ex SFRJ

sira
11-05-2017, 06:51 AM
Ako su im Sejšeli misto di šalju, što i Srbija ne bi bila???

Isplativije je ako imate koga u Hrvatskoj, granica je relativno blizu, a za Hrvatsku nema shippinga ako su stvari skuplje od 400 eura, a i shipping je jeftiniji inaće, jer je 25 eura

Evo gledao sam sad na cijeni Gibson standard SG-a razliku

Hrvatska 1069 eura, Srbija 1233 eura

Rhino
11-05-2017, 07:21 AM
Nije vam nista radikalno jeftinije (za neke stvari i skuplje)...

Isplati se uzet neke skuplje komade opreme jer ipak srb dileri znaju da dignu cijenu za to...

Ali mene cudi da Thomann nije isporucivao sve do sad?!

U svakom slucaju imate posla sa velikim profesionalcima tamo :)

VladaNS
11-05-2017, 08:43 AM
Gluposti, odvuek su isporučivali u Srb samo su nam sada prilagodili interfejs i valutu. Iskreno, u artistu su toliko povoljne cene za većinu proizvoda (a i dogovorljive su često) tako da je ovo neisplativo. Ja sam u artistu u par navrata dobijao cene bolje nego na tomanovom sajtu.

spidermusic
11-05-2017, 02:50 PM

Ne verujem da su pukli, jer sam krajem aprila bio u Thomann-u. Usred njiva niče jos jedna, tri puta veća hala, od postojeće. Izložbeni prostor, sa instrumentima i svom drugom mogućom i nemogućom opremom za probu deluje nestvarno za naÅ¡e uslove. Tada sam bio jedini stranac koji, pored petstotinaka Å*vaba, kupuje robu u toj nemačkoj nedođiji. Bio sam sasluÅ¡an, uslužen i ugoÅ¡ćen kao bilo koji drugi kupac. Čak sam dobio i gratis ručak u njihovom lokalnom restoranu... Å*ta joÅ¡ reći, osim da od nekih naÅ¡ih prodavaca, kojima sa ostavio mnogo viÅ¡e novca nego Thomann-u, nisam dobio ni osmeh, a da ne spominjem piće ili ručak...

Å*vaba zna Å¡ta radi i u teÅ¡kim veremenima će se na svaki način boriti za kupca, bez obzira iz kog dela Evrope, pa i sveta, dolazi... Otuda i interesovanje za Srbiju...

alavuk
11-05-2017, 04:28 PM
? oduvek su slali i uvek je shipping cost bio 40 evra za ex yu drzave ... stizalo mi u mk bez problema (carine)

BlasterMaster
11-05-2017, 06:32 PM
ne znam za vas ostale, ali ja jos ne bih narucivao sa sajta direktno... ne zato sto ne verujem thomannu nego zato sto ne verujem koja smo mi banana od drzave... nismo u eu, i zbog toga za svaki proizvod mora da placamo 40-50 posto preko cene, ne njima, nego nasoj carini, mislim znam da ce neko da kaze da sve to tako mora i da je to po pravilima i ostalo, i kapiram sve to.... ali zasto bre bas mora (i dokle?) bas mi tzv "lideri u regionu" da budemo taoci ove drzave :(
jbg tu smo gde smo, ali doslo je vreme gde ni sa aliexpresa ne mozes da narucis a da te ne ocarine i oporezuju nasi, da ti se na kraju stvarno ne isplati cekanje... cak strane firme (mozda i thomann, ako vec i ovi u zhenshenu) shvataju problem nase carine i na paketima stavljaju cenu manju da bi pomogli kupcu, ali ne, bitno je da mora embargo na svaki proizvod, iako je jeftiniji od 50$, a ako carinik ne zna sta je taj proizvod ili je cudnog oblika, lako udari gugl search pa te zove da ti govori ne moze to tako prijatelju nas si naso da prevaris :cry:... pa ne uvozim auto nego pop filter majku mu... :rotfl:
ko sto neko rece gore, vise se isplati ili naruciti za Hrvatsku ako neko ima prijatelja tamo (ali opet to posle treba da prenese) ili cimati neke domace firme koje neretko izlaze u susret pa dobijes i jeftiniju cenu nego na sajtu.
moja 2 docenta

spartakus
11-05-2017, 06:58 PM
Toliko sam se obradovao pa smorio,sto lepo ne napishemo peticiju i zahtev da se otvori jedna Thomann radnja(ili neki showroom)ovde.Da bojkotujemo artist i mitros i player i ostale i kupujemo samo trzalice,palice i zice.:banghead::rotfl:

Jan
11-05-2017, 08:02 PM
Ma to sa carinom nasom je bezobrazluk.

Porucio sam neki paket od 30$ sa Aliexpressa, i evo vec 6 dana bleji na carini dok ga ne ocarine... Necu platiti carinu, ali cu platiti PDV jedno 600-700 din

alavuk
11-05-2017, 08:38 PM
znaci mk je malo tolerantniji ? :))

spartakus
13-05-2017, 03:30 PM
A kada bi smo se sakupili i zajedno kupili robu do 4kg(ko da kupujemo paradajz)jel bi to bilo isplativo.

Rhino
14-05-2017, 03:03 AM
Pa jedino bi dhl isao na 4 osobe. Tj po 10e... Ostalo je isto.